С каква храна храните котката си? - Тема 4

• 35 240
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • от Луната
Напълно е възможно да е тази. Днес ще разбера със сигурност Wink

# 376
Какъв е размера на чувала с гранули който купувате? Аз взимам Josera Sensicat 2кг.  и се замислям дали да не взема 10кг. Бях чела някъде, че храната изветрявала, но пък така ще ми излезе по-евтино и се чудя?

# 377
Здравейте, от скоро имаме котка, и искам да задам въпрос, ако ми позволите, относно храната с която я храним в момента. От местния зоомагазин ни предложиха тази https://petfood.bg/reflex-sterilised-adult-cat, като добра и в същото време достъпна храна. Какво е мнението на форума, и какво основно трябва да гледам при избора на суха храна? Благодаря предварително.

# 378
  • София
Какъв е размера на чувала с гранули който купувате? Аз взимам Josera Sensicat 2кг.  и се замислям дали да не взема 10кг. Бях чела някъде, че храната изветрявала, но пък така ще ми излезе по-евтино и се чудя?
Аз взимам големи чували, но съм с 5 котки. Но те пък основно са на мокра храна и може да се каже, че сухата ще свърши за същото време, както ако друг храни само една котка. Simple Smile Всичко прехвърлям в буркани. Ако са добре натъпкани (стръсквам колкото мога гранулите) и затворени, храната запазва аромата си много дълго време. Но си е играчка прехвърлянето. Трябват и доста буркани. Дори ако чувалът се затваря добре с цип, в него остава толкова много въздух, че наистина гранулите изветряват.

# 379
Аз купувам големи чували. Отсипвам в една кутия, държа ги затворени.

# 380
Ние изхабихме един 10кг чувал на РК без цип а допълнително облепвахме с тиксо и съхранявахме чувала в един кашон хартиен и на терасата,не сме прехвърляли в нищо(освен около 1,5кг оборотни) и гранулите не са изветрявали.Взехме следващия 10кг. И да определено 10кг е на сметка.

# 381
Здравейте, от скоро имаме котка, и искам да задам въпрос, ако ми позволите, относно храната с която я храним в момента. От местния зоомагазин ни предложиха тази https://petfood.bg/reflex-sterilised-adult-cat, като добра и в същото време достъпна храна. Какво е мнението на форума, и какво основно трябва да гледам при избора на суха храна? Благодаря предварително.
Аз бих гледала да няма зърно в храната и да съдържа по-голям процент месо.

Унас сухата храна не е много на почит, но има някаква за игри. И аз я държа в буркани. Ползвам икейските.

# 382
Ползвате ли фонтани за вода .Единият ни котарак постоянно иска да пие от мивката, но не го прави много както трябва и доста се поумокря.Нямам нищо против да пие и така, само ме притеснява зимата да не настине.
Винаго го подсушавам с кърпа след това, но все пак.
Има ли някой с такива котаци ,постоянно мокрещи се?

# 383
Аз, въпреки, че съм с много котки, не купувам вече големи чували. Преди купувах доста време Брит по 7 кг и съхранявах в големи прозачни контейнери. ДМ-ските гранули по половин кило, по много бройки взимам, и ми идват икономично (съдържат каквото трябва за хубава козина и здрав стомах и пикочни пътища). Винаги се изяждат свежи.
Наскоро открих Ренал на Concept for life (някой питаше за нископротеинна). Ами Тя е едно към едно на външен вид с ДМ-ските гранули, разликата е само, че ДМ е 32% протеин/16% мазнини срещу КЛ 26% протеин/18% мазнини. На външен вид и на вкус почти никаква разлика. На ДМ горчивеят съвсем леко, за разлика от КЛ. На КЛ се вижда, че са съвсем леко по-омазнени. Но форма, мирис, твърдост и вкус... Почти недоловима разлика. В цената, обаче, има разлика. Simple Smile

# 384
  • София
Кои са дм-ските? Може ли снимка?

# 385
Моя котарак само тази на Josera яде и само от нея не повръща, та съм се примирила с цената. В крайна сметка поръчах чувал от 10кг. взех и контейнер за съхранение и се надявам всичко  да е наред.

# 386
Кои са дм-ските? Може ли снимка?

# 387
Аз взех преди няколко месеца от Дм и моите  нещо не ги хареса. Даже си мислих, че нещо са със сменен състав, защото преди с кеф си ги хапваха, а сега 2 пакета със зор ги изядоха.
Аз откакто съм с 2 котки взимам големи чували. Такива малки пакетчета свършват бързо и ми писна да се занимавам с тях. Храната си им стои в чувала, срязвам леко само в единия край и слагам една щипка и така докато им свърши. От големия чувал им пълним в пакетите с цип.

# 388
Когато беше под 1г нашия котарак много харесваше бебешката храна на ДМ,след 1г като мина няколко пъти взимах за големи котки но я повръщаше. И спрях.

# 389
И аз много месеци ги храних с бебешките гранули на Дм миналата година като се появи Тобчо. После почнах да взимам големи количества и минаха на една храна, че нямаше смисъл от две. Те постоянно си менкаха купичките докато се хранят😄. Сега чак странно ми стана, че не ги искат.И консервите много не ги долюбват.

Общи условия

Активация на акаунт