Président търси вашите рецепти за вълшебни зимни празници!

  • 29 072
  • 719
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 43
панирани топени сиренца
топени триъгълни сиренца; брашно; яйца; корнфлейкс (или галета); олио; сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Поставяме сиренцата в съд със студена вода и лед за няколко минути.
Разбиваме яйцата, а корнфлейкса натрошаваме, докато стане като галета.
Сиренцата панираме последователно в брашното, яйцата и корнфлейкса.
Пържим ги и от двете страни в гореща мазнина до златисто.
Сервираме ги със сладко от боровинки.

# 631
  • Мнения: 43
Домашен сладкиш Рафаело
Необходими Продукти
яйца - 5 белтъка
захар - 250 г
кокос - 100 г кокосови стърготини
брашно - 100 г
бакпулвер - 2 ч.л.
прясно мляко - 1 ч.ч. за напояване на блата
за крема
кондензирано мляко - 1 консерва подсладено
масло - 250 г меко
кокос - 100 г стърготини
шоколад - 100 г натрошен бял
Разбийте белтъците със захарта, добавете кокосовите стърготини и разбъркайте хубаво.
Прибавете пресятото с бакпулвера брашно и бъркайте, докато сместа се хомогенизира.
Сипете сместа в застлана с хартия за печене тавичка и сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна.
Пече се до бледо розово. Готовия сладкиш оставете да се охлади и леко го сиропирайте с прясно мляко.
За крема разбивайте мекото масло с миксер и при непрекъснато биене добавяйте кондензираното мляко.
След това по същия начин добавете разтопения и поохладен шоколад, а накрая объркайте с кокосовите стърготини. Намажете домашния сладкиш Рафаело с крема и сложете в хладилника за няколко часа преди да поднесете.

# 632
  • Мнения: 97
Салата „Сельодка под шуба“

Необходими продукти:
200 г осолено филе от херинга (сельодка)
2 бр. картофи
2 бр. яйца
1 глава лук
1 бр. морков
1-2 глави цвекло
150-200 г майонеза

Начин на приготвяне:
Сваряваме предварително цвеклото, морковът, картофите и яйцата.
Обелваме всичко и настъргваме по отделно на ренде.
Нарязваме херингата на малки парченца и лука на ситно.
Салатата се реди слоеве в чинията за сервиранена в следния ред:
картофите, лукът, херингата, морковът, яйцата и цвеклото.
Между слоевете намазваме тънко с майонеза.
Оставяме в хладилник за 2 часа.

# 633
  • Мнения: 43
Ангелска торта с ягоди
Продукти:
За тортата: 1 1/3 ч. ч. високоглутенно брашно; 1 1/3 ч. ч. пудра захар ; 2 ч. ч. белтъци (около 16) ; 1 ч. л. крем тартар ; ¼ ч. л. сол ; 1 1/3 ч. ч. захар ; 1 ½ ч. л. ванилов екстракт ; 500 гр. пресни ягоди ; ¼ ч. ч. захар ; кората и сока на 1 лайм, лимон или портокал
За ягодово пюре: 500 гр. пресни ягоди ; ¼ ч. ч. захар ; сок и кора от 1 лайм
Приготвяне:
Тортата: Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте 3 пъти брашното и пудра захарта. Разбийте белтъците с крем тартар и сол. Постепенно започнете да добавяте захар и разбивайте, докато белтъците станат на сняг. Добавете ванилия. Добавете брашното със захар на три пъти. Сипете сместа във форма за кекс с тръбичка в средата. Заравнете повърхността. Печете 40-50 минути. Извадете формичката от фурната и я обърнете с дъното нагоре. Оставете я да изстине напълно. Извадете я от формичката.
За плодово пюре: Пасирайте съставките и прецедете сместа.
Подреждане: Измийте и нарежете останалите ягоди. Поръсете ги със захар и цитрусови кора и сок. Сипете ги в средата на ангелската торта. Залейте я с ягодово пюре и я поръсете с пудра захар.

# 634
  • Мнения: 43
Парфе Зебра
Необходими продукти
400 мл течна сметана
700 мл цедено кисело мляко (10% масленост)
2/3 ч.ч. захар
200 мл прясно мляко
4 с.л. какао
желатин за 500 мл течност
Течната сметана се разбива с миксер да стане леко пухкава, прибавят се киселото мляко и захарта и се разбива с миксера до еднородна маса. Получава се сравнително гъст крем.
Желатина се разтваря с малко студена вода. Млякото се затопля леко, след което към него се прибавя желатинът. Разбърква се добре докато желатинът се разтвори добре в млякото.
След това млякото и сметаната се смесват и разбъркват до еднороден крем. Разделят се на две части и към едната се добавя какаото.
В разтваряща се форма с диаметър 22-24 см започват да се сипват по 4-5 лъжици от бялата смес в средата, след това в средата, върху бялата смес 4-5 с.л. от кафявата смес и така се редуват докато свършат и двата крема. Оставя се в хладилника за едно денонощие да стегне.

# 635
  • София
  • Мнения: 12 811
Хляб с пълнозърнесто брашно

• 200 г брашно
• 100 г пълнозърнесто брашно
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сол
• 200 мл  прясно мляко

Предварително загрейте фурната до 200С. Сипете двата вида брашно, содата бикарбонат, бакпулвера и солта в голяма купа. Направете кладенче в средата и налейте мляко, за да се получи меко, но стегнато тесто. Поръсете кухненския плот с брашно и леко размесете тестото за 2-3 минути. Оформете го на кръгъл хляб. Прехвърлете го в тава, намазана с масло. Печете 15 минути, после намалете фурната до 180С и печете още 15 минути. Извадете хляба и го увийте в кърпа, докато стане време да го сервирате.

# 636
  • Мнения: 1 243
Домашна руска салата
4-5бр.картофи
300гр.колбас
200гр.грах
3бр.майонеза
4,5бр.кисели краставички
3бр.яйца
3бр.моркови
Картофите, яйцата, морковите и граха се сваряват. Всички продукти се режат на кубчета и накрая се смесват с майонезата.

# 637
  • Мнения: 43
Сръбски геврек
Продукти: 800 г телешка кайма; 100 г кашкавал; 100 г бекон; лук; лют червен пипер; сол; черен пипер
Начин на приготвяне: Продуктите се нарязват на ситно и се омесват много добре с каймата. Оставя се да отлежи поне 2 часа. Оформят се 4 големи кюфтета с дебелина около един пръст. В средата правим малка дупка за да заприличат нашите кюфтенца на гевречета. По желание се намазват с олио и се пекат на средно силна скара 4-5 минути от едната страна, и още 3-4 минути от другата.

# 638
  • Мнения: 1 555
Не знам колко вие ще го броите за коледен специалитет, но у дома е 😂
Баница със сирене
125 мл вода
125 мл прясно мляко
100 мл олио
1 с.л сол
2 с.л. оцет
1 яйце
6 1/2 ч.ч брашно
Излизат около 10 кори. Разточвам ги с точилка, всяка кора се поръсва с олио, намазвам я с крема сирене и поръсвам с натрошено сирене. Така стават по-сочни кори и децата обожават баницата ми. Пече се на 180 градуса около 30 минути.

# 639
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Домашни сиренови хапки

Необходими продукти:
300гр.сирене
2 яйца
Брашно
Галета
Олио

Идеалното мезе за Нова Година. Нарязваме сиренето на кубчета. Овалваме първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Прибираме в хладилник, за да се стегнат. В тиган наливаме олио и преди да пържим, овалваме пак в яйце. Рецептата е същата за кашкавалени и пилешки хапки.


# 640
  • Мнения: 4 306
Пържоли с гъби и кашкавал:
Свински или телешки пържоли се начукват и овкусяват със сол и черен пипер, редя с йенски съд ред месо, нарязани печурки, две лъжици заквасена сметана. Реди се докато свършат продуктите. Накрая капака на съда се маха, поръсвам с кашкавал и запичам без капак 20 минути.

# 641
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Телешко с моркови и гъби

Необходими продукти:
500гр.телешко
500гр.моркови
500гр.гъби
100мл.Олио
Сол
1л.Прясно мляко

Нарязваме телешкото на малки парчета, които начукваме с дървен чук. Поставяме в прясно мляко, за да поомекне. Може да се държи от 2 до 12 часа в хладилник. След като престои нужното време, изваждаме и измиваме. В стъклена тенджера/йенска/, поставяме измитите, почистени и нарязани гъби и моркови. Добавяме месото,солта и олиото. Наливаме 1 литър вода. Слагаме във фурна за 1 час, на 170 градуса.

# 642
  • Мнения: 97
Салата с грейпфрут, скариди и авокадо

Необходими продукти:
1 грейпфрут
500 г скариди
1/2 авокадо
1 с.л. сок от лимон
100 г майонеза

Бланшираме за 2-3 минути в подсолена вода скаридите. Изчистваме ги добре от люспите, главите и вените.
Обелваме грейпфрута, разделяме го на парчета, премахвамн ципата и нарязваме на малки парченца.
Авокадото нарязваме на кубчета и поливаме с лимонов сок.
Добавяме майонезата и разбъркваме добре.

# 643
  • Мнения: 741
Пюре за гарнитура от пащърнак и карфиол

1 глава карфиол
250 г пащърнак
2 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
300 мл прясно мляко
сол

Загрява се зехтинът. Добавят се карфиолът, нарязан на парчета, пащърнакът, обелен и нарязан, счуканият чесън със солта. Разбърква се добре. След 5 минути се добавя млякото. След като заври се оставя за около 20 минути на слаб огън. Сваля се от котлона и се пасира.

# 644
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Пилешки дроб със зеленчуци

Необходими продукти:
500гр.пилешки дробчета
3-4 морков
300гр.гъби
300гр.зелен лук
Подправки:сол, черен и червен пипер, чубрика.
1л.Прясно мляко
Масло Президент

Поставамя дробчетата в 1л.прясно мляко, за да се стегнат и да не се пръскат при пържене. След няколко часа изваждаме и измиваме. В голям тиган слагаме морковите, зеленият лук и гъбите. Пържим 20 минути в маслото, след което добавяме дробчетата. Пържим така 10 минути и добавяме подправките. Допържваме още 10-15 минути или по наше желание.


Общи условия

Активация на акаунт