Président търси вашите рецепти за вълшебни зимни празници!

  • 29 073
  • 719
  •   1
Отговори
# 615
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Свински кебап

1кг свинско месо
1кг лук
Сол, черен и червен пипер, чубрика, дафинов лист, бахар, кимион
200мл.Олио
1 Лимон
200мл червено вино/1 чаша

Нарязваме месото на по-едри парчета. Нарязваме Лука на шайби. Добавяме подправките, олиото и режем лимона на полумесеци. Добавяме чашата вино. Печем във загратя фурна на 200градуса,за 1 час.


# 616
  • Мнения: 828
Ароматно масло президент с червена чушка и магданоз - подходящо за коледната закуска, намазано върху препечена брускета
ПРОДУКТИ за  6 порции
200 гр масло Президент
1 скилидка чесън
1 с.л. магданоз
1/2 червена чушка
черен пипер
сол
Червената чушка се почиства от семето и се измива добре. Нарязва се на ситни парченца.
Чесънът се обелва и се стрива в хаванче. Маслото се намачква с продуктите и се подправя с черен пипер и сол на вкус.
Накрая се слага накълцаният магданоз и отново се разбърква. Прехвърля се върху хартия и се оформя като руло, като се увива добре в хартията. Оставя се да стегне в хладилника за поне 3 часа.

# 617
  • Мнения: 741
Бананов хляб

2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
100 г масло
3/4 ч.ч. кафява захар
3 бр. яйца
3 бр. банани

Смесват се брашното, бакпулвера и солта.
Маслото се разбива със захарта. Добавят се яйцата и бананите, намачкани на пюре, а след това и брашнената смес. Изсипва се във формата. Пече се в предварително загрята на 180С градуса фурна. Оставя се за 10 минути във формата и след това се обръща да изстине върху решетка.

# 618
  • Мнения: 501
Медени скалички
яйца - 2 бр.

захар - 1 ч.ч.

мед - 1/3 ч.ч.

олио - 1 ч.ч.

канела - 1 ч.л.

сода - 1 ч.л.

брашно - около 600 - 700г

ЗА ГЛАЗУРАТА

пудра захар - 330 г

белтъци - 2 бр.

лимонов сок - 2 ч.л.

цветни топчета за украса
Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и канелата. Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, меда и содата (угасена в малко оцет). Разбъркайте добре и изсипете сместа в брашното.

Замесете средно твърдо тесто. Оставете го в хладилника за 1 час.

Извадете и разточете на кора с дебелина 0.5 см. Изрежете с различни по големина звезди (по две от всеки размер, най-малките може да бъдат и по три.).

Наредете ги в тава, застлана с хартия и печете на 180 градуса, около 10-15 минути (не ги препичайте). Извадете от фурната и оставете да се охладят. От същото тесто изрежете кръгчета с диаметър по-голям от най-големия размер звезди.

Изпечете ги по същия начин.

Пресейте захарта за глазурата.

Разбийте белтъците с лимоновия сок. Към тях добавете лъжица по лъжица пудрата захар.

Разбивайте, докато белтъците поемат цялото количество захар. Ако е много гъсто, добавете малко вода, но не прекалено. Оцветете в зелено и изсипете сместа в пош с малък отвор.

Първо очертайте бисквитите, а след това ги запълнете със глазурата. Оставете да изсъхнат и ги слепете под формата на елхичка, като започвате от най-големите звезди и стигнете до най-малките. Украсете с цветни декорации.

Може да украсите елхичките с фондан вместо глазура.

Броят на скаличките зависи от големината на формичките, с които ще изрязвате.

# 619
  • Мнения: 612
Макарони на фурна - разтоварващо след празниците


Необходими съставки:
•  макарони
500 грама
(1 пакет)
•  яйца
4 броя
•  краве масло
75 грама
 (½ малко пакетче Президент)
•  ванилии
1-2 броя
•  прясно мляко
1 литър
•  сирене
1 чаена чаша
•  захар
1 чаена чаша
1.   Първата стъпка от рецептата за макарони на фурна е сваряването на макароните. Варите ги по инструкциите на пакета, като внимавате да не се преварят, защото след варенето ще бъдат подложени на допълнителна топлинна обработка. След като макароните са сварени ги отцеждате добре от водата.
2.   В купа разбивате  яйцата, прясното мляко и захарта. След това към тази смес добавяте ванилиите и натрошеното сирене. Разбърквате добре сместа.
3.   В тава изсипвате отцедените макарони, добавяте към тях яйчената смес и нарязвате маслото на малки парченца и ги разпределяте равномерно в тавата.
Печете макароните на фурна в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко порозовяване.

# 620
  • Мнения: 1 341
Английски пай с бекон
400 гр. картофено пюре с масло и мляко
300 гр. прясно зеле, нарязано като за салата
1 малко стръкче праз, ситно нарязано
200 гр. настърган кашкавал
200 гр. бекон, нарязан на слайсове
2 яйца
50 гр. масло Президент
куркума, на върха на ножа
сол и черен пипер
Пригответе и оставете да се охлади пюрето от картофи. Разтопете маслото и запържете вътре ситно нарязания праз. Пържете, докато омекне. Когато омекне, поставете зелето и запържете и него за 10 минути.
 Щом зеленчуците са изпържени, подправете със сол, черен пипер и куркума, дръпнете от огъня и оставете да се охлади. 
Картофеното пюре смесете с изпържените зеленчуци. В сместа добавете настъргания кашкавал и леко разбитите яйца.
Всичко се обърква добре. Има два начина на приготвяне на ястието. На този етап може да добавите печеното месо, или каквото месо ползвате, в сместа в тигана и да запържите цялата смес, докато хване красив цвят. Ако искате да печете ястието, вземете тавичка за печене, покрийте я плътно с ленти бекон и върху него разпределете сместа от картофи и зеленчуци.
Печете във фурна, загрята на 200 градуса около 25 минути, докато ястието получи красив цвят. Когато е изпечено, оставете малко да се охлади и обърнете върху голяма чиния за сервиране, така че да се вижда долната страна с бекона.

# 621
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Пиле "бройлер" в гювеч

Необходими продукти:
1 цяло пиле "бройлер"
300гр.гъби,3-4 моркова,3-4 картофа, 5-6 глави лук, магданоз
Олио, сол, чубрика, черен и червен пипер

Нарязваме пилето на порции и вариме, за да му излезе мръсотията. Измиваме със студена вода след това. Нарязваме гъбите, лука, морковите и картофите. Слагаме зеленчуците в гювеча, добавяме пилешкото, олиото и подправките. С ръце объркване всичко. Добавяме магданоза накрая +1 литър вода. Поставяме да се пече в студена фурна и включваме на 170 градуса,за 45 минути.


# 622
  • Мнения: 97
Месо по френски с картофи на фурна

500 г средномаслено свинско,
4-5 картофа, 2 глави лук,
200 г твърдо сирене,
100 г майонеза,
масло President за смазване на форма, сол, пипер

Нарежете месото на парчета като пържоли. Всяка част се поръсва със сол и черен пипер.
Смажете формата с високи страни, поставете месото в един слой.
След това слой от картофи, нарязани на тънки филийки, подправете със сол.
Подредете луковите пръстени върху картофите, сиренето и майонеза.
Печете на 180 градуча за 40 минути

# 623
  • Мнения: 940
Плодова салата Сюрприз

В купа нарязваме 2 банана,2 кивита,1 ябълка,1 портокал,2 мандарини,10 ягоди.Отгоре изсипваме разбита сметана и разбъркваме.
При поднасяне заливаме с разтопен мед и декорираме с резенче портокал и ягоди.
Да ви е сладко!

# 624
  • Мнения: 43
Плодов крем по Милански
Продукти: 500мл. плодов сок от компот; 100мл. (1/2 ч.ч) бяло вино; 100мл. (1/2 ч.ч ) коняк - обикновен; 20г. (2с.л) желатин; 150г. извара;  250г. (1 1/4 ч.ч) сметана; 100мл. (1/2 ч.ч.) прясно мляко; 200г. (1 ч.ч.) пудра захар; 1 пакетче ванилия
Сокът от компота се загрява до завиране и се разбърква с предварително накиснатия в студена вода желатин, след което се прецежда, смесва се с коняка и виното и се охлажда до полужелиране.
Изварата се разбърква с 1/2 от захарта, смесва се със сметаната, разбита с млякото и останалата захар, и се ароматизира с ванилията. Накрая се прибавя полужелираният сок от компота. Сместа се разбърква леко, докато се получи еднородна маса, и веднага се разпределя във форми, предварително облети със студена вода, които се оствят във хладилник. Преди сервиране крема се отделя от формата с помощта на нож и се обръща върху чиния. Ако обръщането се затрудни, формата се потапя за миг в гореща вода. Кремът може да се приготви с добавка на бишкоти, нарязани на кубчета - 100г. и да се украси с разбита сметана - 50г. Когато ще се консумира от деца, трябва да се прибави без добавка на алкохол.

# 625
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Макаронена салата

400гр.макарони
250гр.шпек Бургас
350гр.сирене
300гр.маслини
2 кутийки майонеза
5-6 кисели краставички

Сваряване макароните и оставяме да изстинат. През това време, в голяма купа натрошаваме сиренето. Нарязваме на малки кубчета салама, краставиците и маслините. Добавяме 1 майонеза и част от макароните, разбъркваме. След което добавяме останалите макарони и другата майонеза.



# 626
  • Мнения: 666
НЮЙОРКСКИ ЧИЙЗКЕЙК

за блата - 2 ч. ч. брашно
                      220 г краве масло President
                      1/2 ч.ч. захар
                       2 жълтъка
за крема -    5 яйца
                      1 кг крема сирене
                      1 3/4 ч.ч. захар
                      3 с.л. брашно
                       щипка сол
                       2 жълтъка
                      1/4 ч.ч. сметана за разбиване
                      1 ванилия
Начин на приготвяне - в купа слагаме брашното, захарта и маслото, нарязано на парченца, размесваме на ръка или с миксер. След това добавяме жълтъците  и домесваме до получаване на не много твърдо тесто. Разточваме една трета от тестото върху кръгла форма с махащи се стени, надупчваме с вилица и печем в загрята на 190градуса фурна до златисто. Кремът приготвяме,  като смесваме  крема сиренето със захарта, брашното и солта. След това прибавяме целите яйца, 2- та жълтъка и накрая сметаната. Разбиваме докато получим пухкава смес. С останалото тесто покриваме стените на формата за печене и изсипваме получената смес вътре. Покриваме стените на формата отвън с фолио за печене и поставяме в тава с топла вода /приготвяме на водна баня/. Печем на 190 градуса, докато водата заври, после намаляваме на 160 градуса. Печем приблизително час, изваждаме и охлаждаме на стайна температура. След това слагаме за една нощ в хладилника. Вадим, украсяваме, по желание  поръсваме с пудра захар и ванилия.

# 627
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Пилешки бутчета върху едра/крусча сол

Необходими продукти:
4 големи пилешки бутчета
1кг. едра /крусча сол

Почистваме и Измиваме бутчетата. С кухненска хартия попиваме водата от тях, ако е останала. Разтиламе 1 кг.едра сол в тава, покрита с хартия за печене. Слагаме да се пече във фурната на 170 градуса, за около 30-40 минута, или до желаната коричка. НЕ СЕ СОЛИ ОТГОРЕ! Вкуса става точно, като пиле на грил.


# 628
  • Мнения: 43
Горещ шоколад Снежко
Продукти:
500 мл пълномаслено прясно мляко,100 г млечен шоколад
Приготвяне:
Млякото се разбива с миксер за 45 минути. Още в първите минути ще се забележи образуването на плътна пяна. Шоколадът се настъргва на ситно и се стопява на водна баня.Когато времето за разбиване на млякото приключи, то веднага се изсипва в тенджера и се загрява докато заври. Веднага щом заври към него се добавя разтопения шоколад. Разбърква се на слаб огън докато сместа стане еднородна. Украсяваме с бита сметана, коледно бастунче и от малко разтопен шоколад правим очички и уста. Сервираме веднага.

# 629
  • Мнения: 97
Майонеза без яйца

Необходими продукти:
200 мл олио
100 мл прясно мляко
1 ч.л. горчица
сол, черен пипер млян
1-2 ч.л. сок от лимон или оцет

Сипете в купата на пасатора олиото, млякото, горчицата, солта и пипера.
Разбийте на най-високата мощност докато сместа се сгъсти.
Най-накрая се добавете и сока от лимона.

Общи условия

Активация на акаунт