Président търси вашите рецепти за вълшебни зимни празници!

  • 29 075
  • 719
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 1 352
Ориз за гарнитура

Накисвам ориза за няколко часа.
Запържвам го в малко масло и малко олио. Доливам вода и доварявам на слаб огън. Добавям сол.

# 601
  • Мнения: 97
Сладкиш с мандарини

Необходими продукти:
180 г брашно
2 бр. жълтъци
100 г захар + 2 с.л. за поръсване
25 г разтопено масло Président за тесто
25 г разтопено масло Président за заливка
125 мл прясно мляко
1 пакетче ванилова захар
1,5 ч.л. бакпулвер
щипка сол
3 бр. мандарини

Начин на приготвяне:
1. Разбиваме жълтъците със захарта, ваниловата захар и солта.
2. Добавяме маслото, млякото, брашното, бакпулвера и разбиваме добре.
3. Изсипваме тестото в тавичка, покрита с хартия за печене и разпределяме равномерно.
4. Обелваме мандарини и подреждаме резени отгоре, поливаме с разтопено масло и поръсваме със захарта.
5. Печем на 180 градуса за около 30 минути.

# 602
  • Мнения: 940
Пиле с картофи на фурно

1 пиле
500 гр.картофи
1/2 кен бира
сол
черен и червен пипер
Универсална подправка/по желание/
Масло President

Намазвате пилето с масълцето,солта,черния и червения пипер.Ако ще използвате универсалната подправка,не слагайте сол!
Слагате пилето в тавичка и около него нарязаните на кубчета картофки.Посолявате и тях.
Изливате бирата и слагате парченца масло  President върху пилето и картофките.
Печете около час на 180
Да ви е вкусно!

# 603
  • Мнения: 1 341
Портокалов кекс


Необходимите продукти:
200 г брашно
1 пак. (11 г) бакпулвер
½ ч.л. сол
170 г захар
180 г кисело мляко
3 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
Портокалова есенция
120 мл студенопресован екстра върджин зехтин
настърганата кора на един портокал или портокалови корички
Фурната се загрява на 170 градуса. Кексова форма се намазнява и набрашнява.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Захарта се разбива отделно с киселото мляко, яйцата, зехтина и ваниловия екстракт.

Добавят се пресятото брашно и портокаловата кора и се разбърква добре.

Тестото се изсипва в приготвената кексова форма. Пече се 45 минути, като готовността се проверява с клечка.

Изважда се и се оставя да изстине върху решетка, преди да се извади от формата.

# 604
  • Мнения: 3 069
Свински пържоли на фурна с вино и лук

Необходими продукти:

свинско месо - 1 кг от бут
червено  вино - 1 ч.ч.
вода - 1 ч.ч.
черен пипер
чубрица
сол
лук - 1 глави средно големи

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на подходящи парчета и ги начукайте с дървено чукче. Овкусете със сол, чубрица и черен пипер.
Подредете пържолите в подходяща тава. Добавете водата и наредете отгоре настъргания на фино лука.
Запечете в загрята фурна до 220 градуса.
По средата на печенето обърнете пържолите и добавете виното. Допечете до готовност.

# 605
  • София
  • Мнения: 12 814
Шоколадови сладки с крем маскарпоне

• 150 г млечен шоколад
• 100 г натурален шоколад
• 40 г масло
• 80 г брашно
• 1/3 ч.л. бакпулвер
• 1/3 ч.л. разтворимо кафе
• 3 бр. яйца
• 150 г захар
• 1 ч.л. ванилена захар
• 150 г капки шоколад
За крема:
• 250 г сирене маскарпоне
• 60 г крем сирене
• 100 г пудра захар
• 1/2 ч.л. ванилена захар
• 2 с.л. ликьор

В малка тенджерка се разтопяват двата вида натрошен шоколад заедно с маслото.
В купа се смесват брашното, бакпулверът и кафето на прах и се отделят на страна.
В друга купа се разбиват яйцата със захарта и ванилията на пяна. Към нея се добавя леко изстиналата шоколадова смес, при непрекъснато бъркане. След това се добавя и брашнената смес. Бърка се, до получаване на гладко тесто. Добавят се шоколадовите капки и се разбърква.
Фурната се загрява на 170С градуса. Тава се застила с хартия за печене. С лъжичка се загребва от сместа (да не се препълва) и върху хартията се оформят купчинки на разстояние 5-6 см една от друга (трябва да са по-разредени от тези, които съм показала на снимката и на по-малки купчинки). Пекат се 8 минути. Изваждат се от фурната, изчаква се минута, след което се слагат на скара да изстинат.
В средна купа се разбиват маскарпонето и крем сиренето. Добавят се пудрата захар, ванилената захар и ликьорът.
Върху плоската страна на бисквита се разстила лъжица от плънката, след което се слепва с втора бисквита. Така приготвени, сладките се съхраняват в затворени кутии, докато дойде време за употреба.

# 606
  • Плевен
  • Мнения: 616
Продукти:
2 яйца
2 суп. лъж. брашно
100 мл прясно мляко
около 150 гр. изцеден замразен спанак
150 гр крем-сирене
1-2 суп.лъж. червен хайвер
щипка сол и 1/3 ч. л. сода бикарбонат
краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
Разбъркайте добре яйцата, млякото , брашното и пасирания спанак. Добавете содата и солта .
Намажете тиган с незалепващо покритие с малко масло и изпържете среднодебели палачинки от сместа.
С различни по големина чашки или формички за сладки изрежете подходящите форми за елхички- аз изполвах по два слоя от три големини с форма на кръг или четири различни по големина звездички.
Намажете всеки слой с крем-сирене, поръсете с червен хайвер и добавете следващия и така до върха на елхичките.
Добавете тънки парченца лимон и сервирайте.

# 607
  • Мнения: 1 428
Празнична пита
3 яйца
20 г мая
500 мл прясно мляко
1/2 пакетче масло
около 1 кг брашно
1 с.л. сол
2 с.л. захар
Маята разбъркваме с 1 с.л. брашно и около 100 мл топло мляко и оставяме за 10-15 минути да шупне. Пресяваме брашното, правим кладенче и слагаме 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, и 2 бр. яйца. Прибавяме втасалата мая. Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса на топло за 30 минути до 1 час. Премесваме го отново и късаме малки парченца, които мажем се с масло и навиваме на фитилчета, които връзваме на възел, да се получи като розичка. Оставяме ги да втасат  още 30 минути. След това намазваме отгоре с 1/2 бр. жълтък и 1/2 с.л. мляко, наръсваме със захар или сусам. Печем в предварително загрята фурна.

# 608
  • Мнения: 83
Ястие за Нова Година

ТЕЛЕШКО ПЕЧЕНО
Прясно телешко месо (1.500 кг.телешка плешка)се нарязва на парчета, по 250-300гр.Запечатва се в сгорещен зехтин от всички страни до златисто. Прехвърля се  в тавата, в която ще печем.
В купа се смесват-четири пресовани скилидки чесън, две стрити , люти  чушки,,Пеперончини",1с.л.мед,1с.л.соев сос, 1с.л.сос ,,Уорчестър",1/2ч.ч.балсамов оцет,1ч.ч.телешки бульон.
С тази смес се залива месото.Покрива се с намокрена хартия за печене и върху нея се поставя фолио. Пече се в загрята на 120 градуса фурна, с вентилатор ,за 7 часа .

Ароматно,крехко, сочно месо!😋❤

# 609
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Пилешко със зеленчуци

4ри бутчета, 500гр.моркови,300гр.картофи ,500гр.гъби,сол,олио.

Попарваме пилешкото в гореща вода, да излезе мръсотията. В голяма тава нареждаме нарязаните и обелени моркови и картофи. Почистваме гъбите, след което добавяме и тях. Поставяме бутчетата отгоре. Посоляваме, поливаме с олиото, добавяме 1 ч.ч. Вода. Загъваме с алуминиево фолио, печем така 40 минути на 170градуса. След което отгъваме и запичаме, по желание.

# 610
  • Мнения: 1 341
Солена палачинкова торта

Продукти:

– 8 бр. палачинки
– 200 г майонеза
– 400 г сирене крема
– черен пипер, чубрица
– 100 г шунка
– 200 г кашкавал
– 2 бр. кисели краставички
– 1 бр. сварен морков
– 2 бр. сварени яйца
– 100 г сирене

Начин на приготвяне:

Смесваме крема сиренето с майонезата, подправяме с малко черен пипер и чубрица и бъркаме до получаване на крем. Шунката, кашкавала, краставичките, моркова, яйцата и сиренето се настъргват на ренде. Първата палачинка се поставя в плитка средна чиния, намазва се с получената смес и се поръсва с шунка. Отгоре се поставя втората палачинка, отново се намазва и се поръсва с кашкавала.

Третата палачинка е намазана и се нарежда с киселите краставички. Четвъртата палачинка следва реда на предходните но този път се добавят настъргани яйца. За петата палачинка подхода остава същия като добавката е сирене, на шестата – моркови, и така на татък повтаряме до ичерпване на количеството. Последната палачинка се поставя и се украсява по желание. В случая е часовник от шунка. Лесно е, дори и децата могат да се включат.

# 611
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Свински бекон с лук и гъби

Продукти:
1кг свински бекон/гърди
500гр.гъби
500гр.лук
Сол,черен пипер, чубрика
Олио

Нарязваме  месото на ленти.Нарязваме Лука и гъбите на полумесеци. Поставяме зеленчуците на дъното, отгоре месото. Овкусявате с подправките и поливаме с олио. Слагаме фолио и печем 30-40минути на 170градуса. Отгъваме и запичаме 10 минути.

# 612
  • Мнения: 902
Салата Винегрет

картофи
3 броя
червено цвекло
1 брой
моркови
3 броя
кисели краставички
4 броя
грах
200 грама
сварен
лук
1 брой
олио
4 супени лъжици
оцет
1 супена лъжица
черен пипер
1/3 чаена лъжица

Сваряваме картофите, червеното цвекло и морковите. Всички те трябва да са почистени, измити и добре сварени, като имайте предвид, че червеното цвекло се нуждае от повече време за варене. Сварените картофи и червено цвекло обелвате и нарязвате на едри кубчета, добавяте към тях и нарязаните на колелца моркови и ги изсипвате в голяма купа.
Докато варите зеленчуците, нарязвате на кубчета киселите краставички, а лукът нарязвате на ситно. Добавяте ги в купата към другите нарязани продукти, добавяте и сварения грах, като ако ползвате грах от консерва предварително го отцеждате добре от водата. Овкусявате салатата Винегрет с черния пипер, 1 чаена лъжица сол, оцета и олиото и разбърквате добре.

# 613
  • Мнения: 940
Крем карамел
За крема
6 яйца
1л.прясно мляко
1ч.ч захар
1 ванилия

За карамела
1ч.ч захар
30гр.масло President

Разбиваме с миксер всички съставки.
Предварително сме разтопили 1ч.чаша захар на котлона заедно с парче масло President.Готовия карамел изливаме на дъното на йенска тавичка.След като поизстине изливаме отгоре разбитата смес.Печем на водна баня за около 40 мин.
Да ви е сладко!

# 614
  • Мнения: 1 341
Питка с масло

Необходимо ни е
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 200 мл
кисело мляко - 2 с.л.
захар - 1 ч.л.
олио - 2 с.л.
брашно - 600 г
краве масло Президент - 60 г
мая - 7 г суха
сол - 1 ч.л.
Затоплете прясното мляко и добавете в него захарта и сухата мая.

В голяма купа чукнете яйцето и сипете олиото, киселото мляко, прясното мляко, маята и солта.

Замесете тесто и го завийте с кърпа на топло място.

Разделете го след това на 4 части и всяка една разточете върху набрашнен плот.

Намажете 3 от тях с масло и всичките поставете една върху друга.

Сложете в средата една малка чаша и от нея към краищата разрежете на 8 части.
Усучете всяка част по два пъти и оставете вкусната погача да удвои обема си. Аз съм направила двойна доза и съм връзвала на възели.
Намажете я с жълтъка и с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.
Сложете я да се пече до готовност на 180 °C.

Общи условия

Активация на акаунт