Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 438
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Това го писахте вие (т.е. хората коментирали след мен). Вибрации, какви ли не чудесии, запарване, сваряване...

# 631
  • София
... а аз само попитах дали някой ползва подложка под сушилнята, която да не мирише вечно на гума и дали има полза от нея Simple Smile
Ааа, не се притеснявайте. Ние просто си говорим 😂😊

Така е, говорим си и въпреки че спорим, аз към Петя храня само уважение и най-добри чувства.

По въпроса: според мен, подложката няма да помогне. Шумът идва директно от машината и се предава по въздуха, а не чрез пода. Подложката ще изолира машината от пода, но това няма да промени пътя на звуковите вълни. За да намалите шума ви трябва нещо, което да застане на пътя на вълните, т.е. пред сушилнята.

Аз имам под сушилнята подложката от Технополис (не ми мирише на гума), но съм я сложила с цел да не се предават вибрации от машината към шкафа.

Понеже питахте за материали, знам че в перални и сушилни производителите използват за шумоизолация технически филц (кече), с който облепват от вътрешната страна стените на уреда. Как това може да ви послужи обаче - не знам.

# 632
  • София
От това което изчетох Миеле-то са най-добрите, но понеже и цената им е много добра, какво ще кажете за тези които са втора употреба? Говоря за закупена от сервиз със гаранция.

Ако имате доверие на търговеца/сервиза, че ще си изпълни гаранцията, не е лош избор. Гледайте обаче да е с термопомпа. Номерата на моделите с термопомпа завършват с буквите WP, а на моделите с нагревател - с буквата C. Цена под 600 лв би била съмнителна, а над 900 според мен губи смисъл, защото за малко над 1000 лв може да се купи нова машина от хубава марка.

# 633
Ако е с нагревател, не е добър избор, така ли?

# 634
Не, не е добър-архаична работа на фона на днешните машини. Наскоро бистрихме една такава. Няколко страници назад. Мисля, че беше на pandorina. Още не я беше пуснала дет се вика и проблеми. Не се разбра какво стана, но май е още в сериз.

# 635
  • София
Ако е с нагревател, не е добър избор, така ли?

Харчи двойно повече ток и суши дрехите на много по-висока температура - така има по-голяма вероятност някои от тях да се свият. Вече са отживелица, в магазините почти не се намират такива.

Освен това, на уредите Миле трудно се установява възрастта. Ако се насочите към нагревателна, има вероятност да попаднете на 15-20-годишна машина. Термопомпените модели са масови от около 2010 г. насам, така че по-вероятно ще попаднете на 10-12-годишна машина, която би трябвало да има поне още толкова живот.

# 636
Такааа😃Мойта хубусница е вече у дома и вече работи.
Спряхме се на АEG 7DBE48W, четох книжката, четох ииии... 🤣Бях пуснала дрехи сутринта една пълна пералня 7кг,на 1000 оборота центрофуга. Сега ги пуснах да се сушат на програма,, памук,,-пълно зареждане 8кг. Дава ми време за сушене 2часа (предишната ги вади за 90мин.) Всичко има в това пускане, блузи, тениска, долница на анцунг, чорапи... абе всичко🙃
Направи ми впечатление, че не е така топло около нея, а също и дрехите на са така топли, като при старата.

Допълвам поста си с въпрос, сама си е преценила и намали времето за сушене с 25минути.Предишната ми няма дисплей и не съм разбирала да си намалява времето. Всички по нови модели ли са така? Аз си мислех, че трябва някаква автоматична програма(ако мога така да се изразя) а не видях тази да има такава опция. Извинявам се за лаишкият въпрос, но ще я опознавам тепърва.

Доволна ли сте от уреда, има ли влага в стаята и колко е шумна?

# 637
Такааа😃Мойта хубусница е вече у дома и вече работи.
Спряхме се на АEG 7DBE48W, четох книжката, четох ииии... 🤣Бях пуснала дрехи сутринта една пълна пералня 7кг,на 1000 оборота центрофуга. Сега ги пуснах да се сушат на програма,, памук,,-пълно зареждане 8кг. Дава ми време за сушене 2часа (предишната ги вади за 90мин.) Всичко има в това пускане, блузи, тениска, долница на анцунг, чорапи... абе всичко🙃
Направи ми впечатление, че не е така топло около нея, а също и дрехите на са така топли, като при старата.

Допълвам поста си с въпрос, сама си е преценила и намали времето за сушене с 25минути.Предишната ми няма дисплей и не съм разбирала да си намалява времето. Всички по нови модели ли са така? Аз си мислех, че трябва някаква автоматична програма(ако мога така да се изразя) а не видях тази да има такава опция. Извинявам се за лаишкият въпрос, но ще я опознавам тепърва.

Доволна ли сте от уреда, има ли влага в стаята и колко е шумна?
Доволна съм, нямам свити дрехи (ползвам предимно програма памук, заради кг.) няма влага, предишната запотяваше прозорците. За шума.. има го😃 бучи си там, кой и обръща внимание (абе не е от тихите хич) ама на мен не ми пречи.

# 638
След много четене умуване, търсене и колебания в марки и дали да е комбиниран уред или отделна сушилня, в крайна сметка се спряхме на Миле : https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/12146270.html
В момента в Техномаркет в магазина на място има страхотно намаление на този модел и струва 1400 лв.
С огромно удоволствие приемам съвети за използване, настройки и разни други полезни информации от хора използващи този модел. Simple Smile

# 639
ох тъкмо идвах да пиша за тази сушилня на Миле Т1- TDB 130 WP с въпрос, защото исках да си вземем за вкъщи Миле и взех тази под наем да я пробвам имаха Т1 не знам нито от коя година нито нищо просто, че е на въпросната марка...
Та въпроса ми е за два дена я пробвах и първо на якета програма вади всичко влажно после трябва да се сушат на простор, на синтетика същата работа а вчера на еко памук пак същата работа, та въпроса ми е какво бъркам или така си суши ? и изобщо някои има ли такъв проблем с Миле?

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 16:25 от peppermint

# 640
Бъркате. Не ги суши така. Или фините настройки не са направени, или твърдостта на водата не е настроена.

# 641
  • София
След много четене умуване, търсене и колебания в марки и дали да е комбиниран уред или отделна сушилня, в крайна сметка се спряхме на Миле : https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/12146270.html
В момента в Техномаркет в магазина на място има страхотно намаление на този модел и струва 1400 лв.
С огромно удоволствие приемам съвети за използване, настройки и разни други полезни информации от хора използващи този модел. Simple Smile

Чудесен избор и много добра цена. Просто четете упътването, а и се допитвайте до него относно въпросите, които ще възникнат в практиката. Тук, в темата, също има доста препоръки. Според мен, най-важното е да свикнете да групирате прането така, че да може да се суши съвместно и разбира се да намерите подходящите програми за съответните групи пране.

# 642
  • София
Да попитам, как махате този мъх, който се събира тук около уплътнението? Понеже е гумено и с пръсти не успявам хубаво, а прахосмукачката не успявам да я набутам. И всъщност, нормално ли е да се събира мъх чак там? Това е точно под филтрите.

И още един въпрос относно чистенето на филтъра отдолу. Записах си кога го чистих последно, но той беше едва зацапан. Чудя се дали да продължавам да го чистя на 20-30 дни по мое усмотрение или да чакам индикацията на сушилнята? Моделът е Бош 6-та серия.

# 643
Прахосмукачката, ако има малка четка за прах, или просто махате четката и чистите с тъбата, или махате тръбата и чистите с това, което е останало след ръкохватката. Гледайте да не е на пълна мощност, за да не изтръгнете уплътнението..
Иначе с мокра кърпа.
Не чакайте да светне индикаторът, а си я чистете регулярно.

Нормално е да се събира мъх там-това е накаъв по-фин прах по-скоро. Това не е много.
А представяш ли си при евтините сушилни какво чудо е вътре в машината? Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 09:38 от petiaivanov

# 644
  • София
Проблемът е, че прахосмукачката е от по-модерните и няма такова чудо като тръба. Има всякакви приставки леля Бошка, ама нещо не се справям. Ще видя как да го излъжа.

Филтърът долу като го чистя винаги карам мъжа ми леко да я повдига отзад, за да се стече напред вода и всякакви гадости, за да я избърша хубаво.

Добре, че влязох да чета в тази тема, иначе като знам, че се бях засилила за Грундиг, Горенйе и тем подобни…

Общи условия

Активация на акаунт