🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 2)

• 66 860
  • 1 236
  •   1
Отговори
# 1 125
Кротони с прясно мляко, яйца и накъсано филе - пак съм Не.
Всъщност Тиролски кнедли….
Яла съм в оригинал ,в Тирол- общото с тези на комика е само в сухия хляб....Много вкусни са наистина ,не се поднасят с гулаш. Както винаги -побългарена чужда кухня .
Той прави т. Нар. Fiakergulasch. Сервира се с картофи, принципно. Той замести картофите с Tiroler SPekknodel.
В първото наистина се слага оцет. ЕЙ сега сравнявах рецептите. А и той каза, че това е рецепта , която е научил от доведения си брат ( майка му явно е омъжена там).

# 1 126
  • София
Много весела седмица. Никой не заслужава този критицизъм. Добре се справиха и забавляваха.
Марто ми хареса много.

# 1 127
Настроението беше много добре тази седмица, ама готвенето на никъде.  И плакета при най слабия участник.
Иван не го харесвам, но имаше най много познания в кухнята.
На Мая готвенето и е чуждо, то си пролича от тубите протеин в кухнята. Там живеят на шейкове.
Неврозната художничка имаше много амбиция, но не достигна.
Брата дори не помня вече сготви ли им, толкова безличен.

# 1 128
Биляна Гавазова като водещ я харесвах, но с участието ѝ в Черешката всъщност осъзнах колко повърхностен и някак пасивно агресивен човек е. Беше много гнусно да опита крема с лъжица и после със същата лъжица пак да бръкне в крема, за да си опита втори път. Такава липса на хигиена автоматично ме отвращава от човек.

# 1 129
Oчевидно трябваше да направят реклама на Гавазова и цялото участие на Манчев е също фарс, защото тя "готви" с помощ (да не казваме обратното) и наградата следваше да бъде дадена според собствените възможности на всеки участник.
Седмицата беше безлична.

# 1 130
Чак сега се сетих на кого ми приличаше помощничката на Мая, на Анита Мейзер...

# 1 131
  • софия
На мен в първия момент ми заприлича на Маги Джанаварова.

# 1 132
  • Terra incognita
Да, да, да 😂
Чак сега се сетих на кого ми приличаше помощничката на Мая, на Анита Мейзер...

# 1 133
Мен Мая ме учуди с това, че не умее да готви.
Никога не бих си приготвила храна с протеини от бидони. За мен това е анти-храна и не ми е никак здравословно. Здравословно меню е да имаш умения да сготвиш домашна храна на семейството си с продукти, на които им знаеш произхода. Като цяло хора без отношение към храната някак ми простеят.

# 1 134
  • Terra incognita
И за мен е странно майка на две деца да не умее да готви. Хич не е за хвалене, ако са расли на ресторантска храна. Да, порастнали са, но домашната храна не е само за задоволяване на физическите нужди, димашната храна е отношение към семейството, сплотеност, уют. Затова всеки си спомня с умиление вкусните гозби на баба и мама.

# 1 135
Не съм съгласна с връзката “мога да готвя”=сплотено семейство и уют. Мая и Крум са си семейство и досега, не виждам да им куца нещо, че Мая не може/иска да готви. Жените имат право да не искат да готвят, както и мъжете да не са майстори вкъщи или да човъркат коли.

# 1 136
  • Terra incognita
Не мисля, че най- здраеословното нещо за едни деца е да ядат ресторантска храна.
Повечето такава е със съмнително качество, освен ако не е от ранга на Манчевия Кактус, например, но едва ли могат да си позволят сутрин, обед и вечер да поръчват.
Нито е здравословно, нито е възпитателно към самите деца. И да, домашната храна създава позитивни асоциации за дом и уют. Мая и Крум може много да се обичат и да живеят 30г на суши и салата Цезар, но те са възрастни индивиди. За децата, за тях иде реч.

# 1 137
  • София
И аз не съм кой знае какъв почитател на готвенето, но поне за семейството си гледам да приготвям разни домашни неща. И да, домашната храна определено сплотява семейството, дори и един път в седмицата да се случва. Никой не очаква Мая да върти ежедневно манджи, но и бидони с протеин и пасатор като основен уред в кухнята не е ок. Той и Манчев тактично замълча за нейното "готвене". Аз не видях и ризотото да го готви, но ми направи впечатление, че само актьорът си го беше изял, другите ровкаха в чиниите.

# 1 138
  • Deutschland/HE
Сего погледнах рецептата за Fiakergulasch и той наистина е с много лук (500г) и с оцет.  Манчев трябва да се извини за коментарите си.

Не гледах до края и класическа палачинка ли направи или кайзершмарн?

# 1 139
  • Sofia
Сместа беше приготвена,а всеки сам си правеше палачинката,някои и това не успяха да направят 😁 , течеше смес извън уреда,разкъсани бяха повечето...

Общи условия

Активация на акаунт