Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 372
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • Асеновград
Орехче ние сме същите.. яде по 210мл (вода+7л ам и то става 235мл готово ам).
Днеска изяде 100гр пюре, и после изпи малко повече от 150мл мляко.. много ми се видя.
И ние днес бяхме на ортопед, всичко е наред., но и той каза че е едричък.

# 631
Iskela, честита рожденичка! Да бъде здрава и да има приказно детство ☺️
Бързо оздравяване на всички болни.
При нас нещата със съня леко се подобриха, продължителността на дневните дремки се увеличи, събират се 3 и малко повече часа от два дни. Но приспиването за нощен сън пак е доста дълго, откарва 3 часа будуване без проблем, въпреки че я слагам около втория час. Отделно майка ми не спира да ми обяснява как трябва да я оставям, не спи,защото не иска, преди малко се била събудила, тя да не била робот само да спи, растяла си. Просто за нея интервалите на будуване са митове и легенди. Също според нея съм "разглезила" малката, защото не я оставям да плаче и я нося на ръце. Само че за мен сега е бебе и сега ще си я нося и гушкам, не мога да я оставя да се "нареве". ММ продължава да ме дразни генерално, пак се скарахме, аз го обвиних, че е пасивен и не търси начини да се подобрят нещата, а той ми каза, че явно моите начини не работят и малката се дере само с мен. Доста обидно ми стана, аз съм всеки ден по цял ден с нея и накрая излизам виновна в очите на най-близките ми и ме карат да се чувствам сякаш не правя нещо както трябва и не съм достатъчно добра майка. Пак ви се пооплаках 🤷
Едит: оправихме се с ММ, според него тези търкания идват защото сме заедно 24/7 и аз имам някакъв стремеж за перфекционизъм и сама се разочаровам като не се получават нещата както са в главата ми + не приемам съвети. Колкото и да ме ядоса, пред вас ще си призная, че е прав 😃

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 23:11 от M.Angelovaaa

# 632
  • Асеновград
M.Angelovaизвинявай, аз съм пропуснала ако си писала, какъв е проблема със съня? Ние преди две седмици бяхме ужас, мисля че беше регресията в 4-ти месец, но се пооправиха доста нещата, и му хванах перфектния интервал на будуване за момента. При нас е 1ч и 40мин, и заспива като с магическа пръчка. Вчера обаче свекър ми дойде да ми остави една пратка и му се радваше, и кучето лаеше отстрани и бебето така се превъзбуди че после един час рева и не можех да го успокоя направо в чудо ве видях, и аз ревах с него. Спи му се две не вижда обаче не може да се отпусне, направо се давеше от рев, много ме хвана яд че не се сетих че така ще стане.. иначе до преди 2 седмици си беше на 4 дрямки, а вече беше готов да мине на 3 но аз не се усетих и се мъчех да го приспивам, напразно.. и вече официално сме на 3 дневни дремки, а и той също спи кратко през деня понякога само по 20-30мин а ако е в мен гушнат откарва по час поне.

# 633
  • София
Моята е още на четири дремки, но тя става рано и ляга късно 🤣. И аз опитах с интервали на будуване, с бял шум, сешоар, абсорбатор, играчки, само вуду магия и сърце от еднорог не съм търсила, че да спи повече и непробудно. Такъв ми бил късметът, ще и го връщам един ден като няма да я пускам на дискотека преди 18г. Хо Хо Хо

# 634
Ходихме на преглед и ваксини. Вече е 6,700 и 65см. Сложиха и двете ваксини, този път повеч порева от предните да видим как ще е.
Чета за разменениъв бебета в Шейново и косите ми настръхват. Все пак не разбирам, как може да не си познаеш детето и то и двете майки. Дават ти бебе с друг номер и си го взимаш и си тръгваш. Аз като се сетя, как му ги показаха и двете, сложиха ѝм гривните пред мен, казаха ми да сверя номерата и двата пъти. После, като ми ги водеха пак сверяваха. На изписването 2 пъти сверяваха и в Св Анна и в Щерев. И изведнъж след 2 месеца чак ти щуква, че май гледаш чуждо бебе. Ужас!

# 635
  • София
И на мен ми е много странно това, как няма да си познаеш бебето. Особено че със сигурност поне при самото раждане и двете са си видяли дори и за кратко децата.

# 636
  • София
В Щерев ти го водят за снимка веднага след раждането. Реално имах 10-15 мин в несвяст, докато ме шият (пълна упойка) и ми го показаха, и снимаха, мен ми трепереха ръцете и после бяхме разделени половин ден, но да Simple Smile .

# 637
  • Бургас / Славейков
Ох и аз го гледах това.Даже някой път се сещам за моето раждане .Бях секцио и бях се примолила на една акушерка да снима .Иначе ми го показаха и после го взимат в неонатология.Аз в интензивното и нали на следващия ден го взеха в линейката и за Пловдив.Там като отидохме се представихме кой сме ,ама никой не ми е гледал гривна и нищо .Неговата я бяха свалили само аз бях с моята .И взех да си измислям и аз ми то така заставаш отпред  пред отделението представяш се и хоп отиваш при бебето .Ето това е вашето.Добре че съм го видяла и бяха ми го снимали .Но това което се е  случило в таз болница е огромна грешка .

# 638
Всичко е доста странно покрай този случай,но най-фрапантното е как едната майка не иска да връща бебето🙄🤷♀😏Просто доста въпросителни. В такива големи болници трябва да има по-голям контрол. Пламена беше единствената родена на 30 в малката болница в провинцията☺

# 639
А при мен на 11.08 бяха 11 бебета, сега чак осъзнах 11 бебета на 11. 7 бебета от 6 секцио и 4 нормално родени. Показаха ми двата номера, показаха ми и бебето и ни ги сложиха. Даже и на второто ми секцио, където бях с пълна упойка ме събудиха да ми покажат бебето и номерата. Не мога да си представя как може да се обърка бебе.

# 640
И ние това обсъждахме вкъщи. Аз раждах в Шейново и при раждането и при изписването ме караха да сравня номерата на гривните. Много странно как са ги разменили и как и двете не са си познали бебетата. То колкото и да е новородено все си прилича на някой дори още при раждането. Поне моето има някои мои отличителни черти в лицето. Тя иначе майка ми все ми повтаряше виж му някой белег, бенка или друго, за да не ти го разменят. Честно казано й се присмивах, че така ми говори ама ето на, случват се и такива неща. Joy

# 641
Ужас... Много неприятна история!
Мен не са ме разделяли с бебето и за 5 мин. За което се радвам много. Мисля, че бях единствената, която цяла нощ не спа. Не, че имах опция да го дам на някой, и не, че щях да гo дам. Няма да забравя как хъркаше индийката до мен. Бебето й крещеше буквално, тя не помръдна цяла нощ. Сестрите идваха да го вземат, сигурно са го хранели и пак го връщаха.
Аз се притеснявах за трансфера много Grinning, защото с мен имаше само цветнокожи на инвитро. Joy
Божидар е като сирене, със сигурност е мой Grinning

# 642
Момичета понеже ми писна от стъклените шишета на Авент да текат съм решила да мина на пластмасови. Сега със стъклените съм с биберон номер 2. Има ли вариант да купя пластмасови шишета и да са с биберон 3? Или трябва да ги купя с двойка и отделно да вземам биберони номер 3 🙄🤔Адски текат тези шишета и се изнервям писна ми да я оливам. Тя си хапват добре с номер 2 и не знам дали трябва да ги сменя с 3 дупки🤷♀🫤

# 643
  • Бургас / Славейков
Яде със пластмасови Авент 2.ка.За сега мисля че са му добре тези биби.Имам и на Тони типи яде и с 1ка,скоро купих и 2ка от скоро я ползваме .С големите размери се дави.

# 644
Аз от скоро им смених с тройката на авент, добре се справят Joy
Мисля, че няма шишета с тройка, има с 2+ и трябва да я смениш, много тъпо.

Днес водих децата на консултация, мислех да спирам кърмата, защото не я искат, но педиатърката каза да пробвам да мешам кърма с ам и да видим дали ще я искат.... Аз се бях настроила да я спирам ама... Ще пробвам утре и това.
Каза захранване след един месец (като станат на 5+месеца), било най добре да са на кърма и щом имам няма смисъл да ги захранвам.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 01:06 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт