Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 373
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Аз никога не съм пускала бял шум. Обикновено телевизора е пуснат. Но аз след последното хранене си ги слагам в леглата. Нареждам им играчки и те си заспиват. Ако малко мрънкат, давам водичка, бибка и така... Заспиват към 22 часа и се будят сутрин към 9-10 часа. От няколко дни малката няма особен апетит и хапва на 4-5 часа през деня и за да навакса петте яденета я будя в 12 вечерта и давам АМ. Хапва си го и заспива веднага. Сутринта дори ги събудих, защото минаваше 10 часа

# 616
  • Бургас / Славейков
Сега говорих и с счетоводството ,от там ми казаха че не са получавали писмо или обаждали.Абе незнам ама за празниците ще ме оставят без пари.Мъжо да му мисли.ConfusedНа всичко отгоре счетоводителката до края на седмицата е на работа и после отпуск.Толкоз не може да им звънне на Ной , вече и казах че има проблем и да ми каже какво трябва да попълня пак .От там ми казаха за приложение 10 такова попълвал ли е някой.?Аз ще си пусна и декларацията предната и болничния ,че  знам ли какво ще им трябва.
Пупелина, ако ти се занимава, звънни директно в София: 0700 14 802, обясни, че тъй като от териториалната дирекция са били изключително груби и нищо не са ти обяснили, какво можеш ти да направиш в конкретния случай. Кажи и за писмото. Лично аз съм звъняла доста и не е имало случай, в който да не са били отзивчиви - обясняват ми надълго и нашироко какво мога да направя. Че най-мразя някой да тегли от некадърността на други хора!
Вече два пъти звънях в Ной днес госпожата бе по любезна и ми обясни проблема ,че болничния ми е с 1ден разлика .И да взема нов и пусна нова декларация с коригирана дата.Вчера най накрая се свързах със счетоводството и от там ми каза че не ги били известили.А днес тази от Ной ми каза датата  на която са им изпратили писмо.Според мен счетоводителката е виновна ама не си признава.Сега отивам за болничния и ще им го пращам по куриер тъй като фирмата не е тук.Ако ми остави документите до края на седмицата може и да имам пари .Ще видим.За белия шум аз пускам от таблета .Само през деня .Вечер не заспива така .

# 617
  • София

Вчера я водих на лекар на частно и се оказа вирусна инфекция. Отделно гласът и пада и според мен ще тръгне към ларингит, ама дано не съм права. Иначе е на доста силно лечение според моите представи, но се надявам да отървем антибиотика - за носа Грип стоп и Низита унгвент, за кашлицата Синекод капки, отделно калциев глюконат, суметролим, витамин ц, фенистил. Аман значи 😭 толкова е отпусната и кисела, доста спи, ама то наблъскана с толкова неща, нормално

# 618
Голямата я бях захранила първо с картоф. Малкото му дадох картоф към зеленчуци, които вече бях въвела. И първо й дадох сладък картоф с морков. След няколко дни нормален с морков, броколи.АМ не прибавям, яде ги и без.
Също бяхме вчера на лекар, има бронхит. Изписаха ни салбутамол. Една седмица до 10дни по 12 капки/три пъти на ден.

# 619

Вчера я водих на лекар на частно и се оказа вирусна инфекция. Отделно гласът и пада и според мен ще тръгне към ларингит, ама дано не съм права. Иначе е на доста силно лечение според моите представи, но се надявам да отървем антибиотика - за носа Грип стоп и Низита унгвент, за кашлицата Синекод капки, отделно калциев глюконат, суметролим, витамин ц, фенистил. Аман значи 😭 толкова е отпусната и кисела, доста спи, ама то наблъскана с толкова неща, нормално
Неизвестна и Пламена беше така баткото като и лепна вирус. Важното е да суче. До два,три дни ще има ефект. При нас въпреки че баткото е на 14 за първи път тази година от началото на учебните занятия вече боледува два пъти🤷♀

# 620
Милата Йоанка, бързо да оздравява Heart

Ние бяхме днес на ортопед при Мирослав Живков. Много съм доволна от него.
Всичко е наред при Божидар, и с ехограф го гледа.
Каза до 6тия месец никакво сядане, след 6тия на 45° и те сами ще се надигат. След 8мия, никакви проходилки. Каза, че walker е по добър вариант.

# 621
Милата Йоанка, бързо да оздравява Heart

Ние бяхме днес на ортопед при Мирослав Живков. Много съм доволна от него.
Всичко е наред при Божидар, и с ехограф го гледа.
Каза до 6тия месец никакво сядане, след 6тия на 45° и те сами ще се надигат. След 8мия, никакви проходилки. Каза, че walker е по добър вариант.
То хубаво на 45 градуса и сами да се наддигат чак след шестия месец ама това малкото само се сгъва , наддига.И това , което казваш , че Божидар го прави - да се навежда напред и да си пипа краката , и Ади така прави и си е супер сгъната.Не я оставям седнала без да я държа под гърдите разбира се , все пак да има някаква упора , но като е в мен тя буквално се изправя на повече от 45 градуса според мен , колкото и да я натискам .На  5 м и 3 дена е .Също се движи по леглото , свиваки глава към колене и вдигайки дупето, чат пат мести и ръчички една по една.
Иначе днес бяхме на ДК , тежи 7650кг и е 67-8см .Педиатърката каза вече да и давам цяло пюре и да вкарвам и плод,тъй като съм въвела морков,тиква,сладък картоф, картоф, броколи, пащърнак, тиквичка и карфиол.Каза, че е сравнитено едра и скоро ще и трябва и месо.
Тя едва изяжда два дена по около 60гр пюре обаче , нещо се измаря или и омръзва и си иска после млякото.

# 622
Преди седмица й бях направила пюре с месце вътре, но то по- скоро за проба беше, едно малко парченце пилешко месце. Запече я. Три дни докато се изака. Естествено следващите дни давах пюре от тиква и круша пюре( купено). Понякога следобед й давам ябълка пюре.
Та сега нещо не съм толкова смела с месото. Чудя се дали да не изчакам месец още, но пък ние за нея го купихме и стои във фризера в малки торбички.
Дебора изяжда към 100 гр пюре. Понякога млякото го търси след час- два след това.

# 623
Преди седмица й бях направила пюре с месце вътре, но то по- скоро за проба беше, едно малко парченце пилешко месце. Запече я. Три дни докато се изака. Естествено следващите дни давах пюре от тиква и круша пюре( купено). Понякога следобед й давам ябълка пюре.
Та сега нещо не съм толкова смела с месото. Чудя се дали да не изчакам месец още, но пък ние за нея го купихме и стои във фризера в малки торбички.
Дебора изяжда към 100 гр пюре. Понякога млякото го търси след час- два след това.
Верно ли се засища само с пюренцето?Браво.Аз досега дохранвам с мляко и то ако е изяла примерно 60 пюре и трябва да дам 150 мляко , то аз давам 160 мляко.Тя винаги е ядяла повече от установените норми според месеца де , та вече сме на 210 готово мляко 4 пъти на ден.
А в такъв случай месцето ще го смеся с разхлабващ зеленчук

# 624
Орехче, беше ми на устата да го питам "как се удържа 5 месечно зверче".... Занимавка занимавка ама то няма как да стане. Той се надига от легнало положение с главата, за коремна преса. Казва кое е правилно човека, но наистина е трудно. Не го виждам да лежи по гръб или корем цял ден. Слагам го полуседнал, макс 20мин общо на ден, когато е най сърдит. И тогава той си се изправя и хваща краката, легнал май не може заради корема Grinning и той тежи колкото Ади, и имат 1ден разлика Heart
Като ви слушам с тези пюренца, направо ми е жал, давам му Био Гая от вчера и такава хубава уста отваря, искам да го започвам вече. Май последните ни 10 дни в Сливен започвам. Иначе всичко ми стои в кошницата в Амазон да го поръчам един ден преди да се приберем. Харесах си уред, чинийки, чашки, лъжички...

Тази вечер пак сме на гости, два дена се крих ама... Днес няма да стане Disappointed

# 625
Верно ли се засища само с пюренцето?Браво.Аз досега дохранвам с мляко и то ако е изяла примерно 60 пюре и трябва да дам 150 мляко , то аз давам 160 мляко.Тя винаги е ядяла повече от установените норми според месеца де , та вече сме на 210 готово мляко 4 пъти на ден.
А в такъв случай месцето ще го смеся с разхлабващ зеленчук
Така се случи няколко пъти, че пюрето започнах да го давам между две хранения. Заради графика на каката с училището. И съответно и следващото хранене се измества с час- два. Събират се 4 или 5 хранения с мляко в зависимост от това дали ще яде вечерта към 12ч.
Целта е да се замести изцяло едното хранене, но тя си е още бебешок и не бързам. Пък и сега като е болна топлото мляко й се отразява добре да излизат секретите. И отделно и от зеленчуците някое и друго витаминче да поеме.

# 626
Момичета, днес каката ни има Рд. Става на 6г. Черпя ви виртуално! 🎂
Вчера и днес нямам време да давам пюре на Никол, поради лични ангажименти, а утре за храненето в 13 сме на ваксини и преглед, та пак няма да е.
Гледам, че имам ведомост за плащане от 11 до 30 ноември, сигурно ще ми ги пуснат в четвъртък. Остава само декемврийския. А иначе коригирани документи са ми пуснали миналия петък. Изчетох ви, но понеже забравих, кой още имаше проблем с болничните и нои да знае, че горе долу бързо се случват нещата. А от НОИ имат обявена дата за превод и на 29. 12.

# 627
Вчера и днес нямам време да давам пюре на Никол, поради лични ангажименти, а утре за храненето в 13 сме на ваксини и преглед, та пак няма да е.
Гледам, че имам ведомост за плащане от 11 до 30 ноември, сигурно ще ми ги пуснат в четвъртък. Остава само декемврийския. А иначе коригирани документи са ми пуснали миналия петък. Изчетох ви, но понеже забравих, кой още имаше проблем с болничните и нои да знае, че горе долу бързо се случват нещата. А от НОИ имат обявена дата за превод и на 29. 12.
Честит рожден ден на каката, да ви е жива и здрава
Аз от 2 дни звъня в НОИ, но без особен успех. Слушам си музика по 10-15 Мин и затварям .

АМ за сега няма да давам, няма смисъл при условие че имам кърма и във фризера  и в гърдите, но това ядене на 2 часа ме убива , днес освен , че е залепен за мен като пиявица не иска и да спи. Баткото пак кашля и утре пак ще го водя на лекар Sad , а пък на мен ми излезнаха не един, а два ечемика на едното око. Приличам все едно са ме нажилили 100 разгонени пчели Sad

# 628
  • Бургас / Славейков
Iskelaи аз имах проблем с болничните.Честита ви рожденичка да е жива и здрава.Днес отидох и взех новия болничен изпратих го,заедно с другите документи. Надявам се счетоводството да се задейства до края на седмицата и да имам плащане.Каквото такова.Да звънях на горещия телефон ,после на друг накрая на трети .Днес ми обясниха по добре и за писмото ,което се оказа че са го пратили във фирмата.Да оздравяват всички болни дечица.Днес бях и на гинеколог .Най -накрая всичко е наред.Нямам киста.Към 8,9месец от секцио ми каза да ида за цитонамазка.

# 629

Честита ти рожденичка. Пожелавам и да е най-вече здрава,да е изпълнена с радост и щастливи мигове. Нека има едно незабравимо детство изпълнено с много игра и веселие☺

Общи условия

Активация на акаунт