Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 394
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Оставям една интересна лекция за захранване, в нея се казва да не се захранва с картоф, защото е лепкав.

https://m.facebook.com/watch/live/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T- … 7KA6tjPSQx2Q&_rdr

Аз съм бясна, и сама тази вечер с Вики. Утре трябваше да съм на козметик, и заради ММ последните пъти все си местя часа, и разбира се утре няма да е по- различно. Ще слагат климатик в новото жилище и от 4 човека роднини на ММ няма кой да отиде да отвори и ще ходи той. А толкова работа трябваше да свършим преди да се преместим, че уж в петък вече ще сме в новото жилище, в сряда пак ще ходи че ще идват да сглабят спалния комплект, четвъртък ММ ще реанимира след банкет, и просто не виждам кога ще сколасаме.

Да попитам, понеже Вики няма здравна книжка, а ще сменяме личнната, че няма как с друг град, тя беше споменала да я закупя и да я дам на новата лична при която ще я запишем. Да ама аз чета че трябва и да се заверява, а аз спомен нямам да съм ходила да заверявам моята, даже наскоро си вадих нова и нямам такъв спомен. Някоя мама сблъсквала ли се е с това.

Относно майчинството, за един месец получих два пълни превода и не знам защо, ама си трая де, ако има нещо ще ми звънят да връщам пари.

Аз съм си доволна от кауфлансдките памперси, не се изрива и са ми бюджетни.
Още се чудя с кое пюре да започна първо, с картоф или тиква, чета различни мнение.

# 601
  • Велико Търново
Благодаря, Лизи, започнах да гледам едно нейно интервю за захранването, но е в 3 части и като изслушам едната и малката се събуди, после забравям за останалите. Утре ще си го пусна.

# 602
  • Бурса
Неизвестна как сте?

# 603
И аз не успях да го изгледам, но това което успях да чуя, има логика.

Благодаря, Лизи, започнах да гледам едно нейно интервю за захранването, но е в 3 части и като изслушам едната и малката се събуди, после забравям за останалите. Утре ще си го пусна.

# 604
  • Асеновград
Късно.. аз вече захраних с картоф..😁😄😅 така е наистина е лепкав, като миех пасатора и купичката забелязах, а от другите зеленчуци не е така, мият се само с вода за секунди.

Да ви питам тези които ползвате бял шум, цяла нощ ли върви или? Тъй като аз го оставям цяла нощ на един стар телефон по надалече и отделни си имаме играчка за бял шум, но тя работи за 30мин и спира което ми е крайно недостатъчно, бебчо докто се отпусне да заспи дълбоко и е минал един час има няма. То и при възрастните е така де, докато преминем във фаза на дълбок сън, те вече спят като нас. През деня прави кратки дремки и тогава задължително през цялото време върви белия шум иначе се буди, но сега се чудя дали след като е заспал дълбоко да не го спирам... но пък сутрин кучето и мм колкото и да пазят тихо той реагира на всеки шум и се размърдва, а мм става за работа рано, докато бебчо още спи...

# 605
Момичета, слагате ли АМ в пюрето? Нашата педиатърка каза да започвам захранване след Коледа и да добавям 1 лъжица АМ + 30мл. вода. Стана ми странно, защото тя е педиатър и на каката и навремето не ме е съветвала така. Каза да слагам АМ ако в пюрето няма сметана, че то кое зеленчуково има, че не се сещам 🤔 Тези 30мл. е едно да ги добавя към цяло пюре, друго е към 2-3 лъжици, с колкото ще започна. Кажете ми как се прави, че колкото повече го мисля, толкова съм по-несигурна 🤷‍♀️

# 606
Ven4e и аз го бях обсъждала с личната и ми каза като започнем да се захранваме, че ще си ползвам кърмата от фризера , от тогава се чудя как и по колко - тя е в прикчета по 100-150 мл, ако я размразя цялата трябва да изхвърля останалото 🤷♀
Спомням си, за баткото не ми даваше да слагам кърма, защото после, когато спра да слагам , няма да иска да яде, та сигурно следват някакви тенденции 🤷♀

Plamingo здравната книжка се заверява в здравната каса по район. По спомени от преди 10-15 години Simple Smile

Според вас възможно ли е, при услови, че през деня няма проблем и Ники може спокойно да спи и да пропуска 1-2 хранения и при условие , че го храня в 23:00 часа и си бозае 10-15 Мин както обикновено и през деня, да не се наяжда за нощта? Вече се притеснявам откровено защо се събужда по 3 пъти да яде. Има ли такова нещо като Не хранителна кърма

# 607
YanaGG аз спирам белия шум щом заспи.Първо го намалям или издърпвам надалеч устройството и после го спирам.
Didister, защо не пробваш последното хранене да е АМ?
Момичета , аз имам друг въпрос.Миете ли очите/лицето на бебетата сутрин ?
Аз НЕ.Почиствам с физ.разъвор ако има нещо и мия лицето/очите след разходка, повреме на баня и понякога през деня като много се лигави/омаца.Но кога се създава навика да се мие всяка сутрин лицето?? Може би като почна и зъбче да мия ?

# 608
И аз правя така, Орехче. Мислех, че съм само аз. Сутрин чистя само нослето, ушите ако нещо има. Ръчичките ако июат мъхчета.
Момичета Божидар вече се движи по леглото съвсем спокойно, по негов си начин. Не е пълзене, вдига дупето и се изтласква. Върти се като пумпал, крещи с нов звук и му е много забавно, но на нас не, голямо викане. Краката си пипа вече, очаквам тея дни и да ги опита. Много е интересно вече Grinning. За сядането няма да коментирам, иска да е седнал и това е, оставям го за две три минути, стои стабилен, навежда се и се хваща краката, но е много малъъък, изглежда странно отстрани Grinning
Не пускам вече бял шум. Но се върнахме ма приспиване на ръце, поне засега става за 2мин., защото съм го мъчила и изморила от опити сам.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 08:24 от Magic1720

# 609
Аз мия лицето, дупето, реша я, не че има какво 😄, нося на огледалото и казвам "Виж се де, виж се колко се хубава". Така започваме всеки ден, О, женска суета! 😄

# 610
Диди, нехранителна кърма няма, има недостатъчна кърма, а за нея се следи по пълните памперси и наддаването на бебето. Много бебета, включително и моето, си търсят през нощта. Освен това нощните кърмения са ключови за лактацията, защото тогава тялото произвежда повече пролактин (хормонът, който насърчава производството на мляко). Ето какво пусна и Хедра наскоро:
"Буди ли се бебето ви на всеки час между 4 и 7 ч сутринта? Това изнервящо и изтощително поведение всъщност е съвсем нормално. И, колкото и да ви е изненадващо, при нас като възрастни се случва абсолютно същото, независимо дали си даваме сметка за това. Причината е човешката физиология. Нервната ни система има два дяла. Парасимпатикусът се задейства вечер и се грижи да се отпуснем, стресовите хормони да спаднат, сърдечната дейност да се забави, храносмилането да работи и да може да спим. Симпатикусът е обратната страна - повишава стресовия хормон кортизол, подготвя ни за предизвикателства, разбужда ни и ни подготвя за новия ден. "Смяната на караула" се случва точно по това време на нощта, тъй като зазоряването приближава и нашите предци, които са живеели в джунглата, е трябвало да бъдат готови с първата светлина да започнат да се движат и да са в състояние да се пазят от активиращите се по това време хищници. И в нашето тяло, и в тялото на нашето бебе тези механизми водят до преминаването в лек сън - и лесно разбуждане от всякакви стимули. Често това непълно разбуждане е съпроводено с издаване на звуци, свиване и протягане, пъшкане и ръмжене - те не са причинени от колики и газове, а са съвсем същото, което правим и ние при събуждане Simple Smile Поради активирането на симпатиковата система в този период бебето се буди много често и посяга към гърдата като начин да се унесе за още малко време - и така да ни позволи да останем по-дълго в леглото, а не да трябва да станем в 5.30 с предвестниците на зората Simple Smile" моето момиче често го прави, има две кърмения през нощта и след 5 ме търси на всеки час до събуждането ни.

# 611
Орехче, аз давах на моята Яна по един път на ден АМ, докато водих Сами на рехабилитация, защото го изяждале бързо.... Еми от една седмица не иска кърма.... Преди ядеше АМ бързо, но сега и на него се лигави и го яде по 40 - 50 мин, така че Didister, по добре да си го кърми, ако иска да е на кърма разбира се.... като да добавя, че и преди време съм и давала АМ, но не е имало такъв проблем, когато бяхА и двамата на кърма, замествах едно хранене с ам

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 13:23 от Lizi:) :)

# 612
Сега говорих и с счетоводството ,от там ми казаха че не са получавали писмо или обаждали.Абе незнам ама за празниците ще ме оставят без пари.Мъжо да му мисли.ConfusedНа всичко отгоре счетоводителката до края на седмицата е на работа и после отпуск.Толкоз не може да им звънне на Ной , вече и казах че има проблем и да ми каже какво трябва да попълня пак .От там ми казаха за приложение 10 такова попълвал ли е някой.?Аз ще си пусна и декларацията предната и болничния ,че  знам ли какво ще им трябва.
Пупелина, ако ти се занимава, звънни директно в София: 0700 14 802, обясни, че тъй като от териториалната дирекция са били изключително груби и нищо не са ти обяснили, какво можеш ти да направиш в конкретния случай. Кажи и за писмото. Лично аз съм звъняла доста и не е имало случай, в който да не са били отзивчиви - обясняват ми надълго и нашироко какво мога да направя. Че най-мразя някой да тегли от некадърността на други хора!

# 613
  • Бурса
Yana аз пускам бял шум също от стар телефон. Като таймера му е наместен на 3 часа и половина. Вечер го пускам като ляга и хем да работи още докато си легнем и ние. Сутрин бебо се буди с всички с моята аларма в 7.30, затова не го пускам повече. Също го пускам когато сме вън на разходка и спи в количката, защото като вървя и сменям обстановката се буди. Таймера пак е за толкова и като го спирам мога да видя колко е спал, ако не съм обърнала внимание на часовника. През деня дремките вкъщи са в количката под абсорбатора Stuck Out Tongue А самото приспиване на ръце, но поне е кратко около 5 мин. Каквото такова...

Didister моето момченце също се буди нощем на всеки час почти като не всеки път суче, просто се буди, мрънка, съответно спи от 2 седмици на леглото до мен, иначе няма сън... преди това се будеше на 2 часа, храня и слагам пак в кошарата, сега не става. Чакам си да се сменят периодите и това е. А през деня като прави по дълъг сън навън издържа и 4 часа между храненията, така че не е от това колко е хранителна кърмата и съм далеч от мисълта че ако реша да дам АМ преди лягане ще спи повече, според мен абсурд.

# 614
Пупелина приложение 10 го попълва счетоводителя ви. Ти нямаш нищо общо с него.
Аз засега реших проблема с намалялата кърма. И спрях да дохранвам, то аз съм дохранвала и само 4-5 пъти с АМ. Довечера обаче съм на банкет и подозирам, че няма да събера кърма за едно ядене и ще трябва да си дояде с АМ.

Сега отивам към Пепко, стискайте палци да няма много хора, че хич не обичам блъсканиците.

Общи условия

Активация на акаунт