Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 380
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Gro и Ники е така от време на време - яде , дърпа се, плаче и така 10 - 15 Мин колкото изял толкова , другият път да не се лигави . И моите гърди са меки, на щом той маже да  спи по 5-6 часа без да се събуди ( през деня, нощно време нямам лукса да спя толкова много) значи му е достатъчна кърмата която му осигурявам. Внимавай в опитите си да си увеличиш кърмата да не си докараш хиперлактация

# 586
За увеличаване на кърмата съм пробвала чайове на Лактеса, Биопрограма и хип, както и хапчета Лактил, най доволна съм от чая Лактеса.

# 587
Като кърмех в началото и се изцеждах, най ми помагаше чая на биопрограма и много течности Simple Smile

Аз да попитам, заради прословутите пъпки на Стефи , минах на памперс актив бейби , само аз ли не съм доволна...
Има една мрежичка дето й залепва на дупето, отделно имам чувството че държи мокро бе..
Май ще си се върна на литъл Ейнджъл , те сякаш най добре й понесоха.
Иначе да, много са мекички памперса , но не разбирам защо стоят влажни ?

# 588
  • София
Не абсорбират. Пробвай и Мамиа, ако не си, аз пък тях ги хваля доста.
За стимулиране на кърмата - таблетки сминдух, чая на Хип (лично на мен ми е и най-вкусен), лактогонни чайове колкото искаш има на пазара иначе. Бира, овесени ядки.

Тази нощ за толкова кратко спах, че както имаше един лаф, май се засякох в коридора. В 3.30 малката се събуди за ядене и като я пипнах беше много топла. Изчаках я да се нахрани, взе че се наака много течно, премерих температурата - 38.4. А беше в покой 10тина минути след сън и храна. Дадох панадол, като аз от тогава досега съм дремнала за един час и очите ми се затварят, но тя хем будува, хем спи, търси често да яде, мрънка, некомфортно и е. В този един час сън ми се присъни, че прекарваме първата и Коледа в болницата.

# 589
Жалко, че само чаят на хип съм виждала тука, другите изброени - не. С каката си бях взела таблетки сминдух, ни хем нямаше ефект при мен, хем напълнях ужасно много.
Неизвестна, надявам се да не е лошо и да не вдига повече. Може ли да са зъби?
Аз използвам памперсите на дм и съм доволна що годе

# 590
Довечера ще имаме гости, сестра ми. Ние с нея сме и на Коледарска седянка в училище, след тържеството направо се прехвърляме вкъщи. Ще правим Никулден. ММ по някое време снощи се усети, че не само, че ще остане сам с двете момичета ами и риба ще има да пече. На скарата той я прави. Аз сега приготвям салатите от рапани и маринована риба. И ще остане само зелената салата, която пак той прави. И с малката ще ходим на разходка следобяд.

# 591
Диди Б , Аз също нещо напоследък не съм доволна.Бяха ми останали няколко памперса актив бейби четворка и тия дни почти всичките са пропуснали.С гащичките нямам такъв проблем , възможно е и да са умаляли де(за гащичките съм сигурна) , затова минавам на петица до два дена.
Неизвестна, недей такива мисли да си превърташ в главата.Не казвам да летим в облаците , но малко позитивизъм винаги привлича доброто.Дано да не е сериозно.
М.Ангелова, на мен 4 дремки си ми звучат съвсем добре за възрастта на Ава.А колко будува преди да започнеш да я приспиваш за нощен сън? Ади напоследък не заспива вечер преди да е била будна поне два часа.А понякога забелязвам , че не иска да я люлея/друсам/галя , понякога иска да се самоуспокои и отпусне.Пробвай и ти да я оставиш за 10 минутки например сама ако люлеенето не помага.
Тука вмятам , че Ади също изобщо н3 заспива лесно,така че може и моите методи да не са окей.Много рядко става бързо и без мрънкане.Отделно , че си има едно мрънкане , което го прави винаги като ще заспи скоро.

# 592
И аз съм забелязала преди нощното спане , че поне 2 часа и половина трябва да е будуването.
Иначе никакъв шанс.
Напоследък и това, че иска сама да заспи ми прави впечатление, аз я оставям с една пусната мечка ,на която коремчето свети и пее и до 10тина минути е заспала.

Пробвала съм и мамиа и от тях съм доволна Simple Smile

# 593
И моята последно време преди нощния сън не иска да спи, изкарва около 2ч будна, храня я и заспива. Лошото е, че така преместихме лягането в по-ранен час, около 21.30ч пак си спи до 6ч, обаче каката си ляга между 22 и 22.30ч и има вероятност да я събуди. Въпреки, че бебето спи доста дълбоко. Пробвах да ги слагам пак заедно, но каката като е спала в градината и заспива по трудно. Тя доскоро имаше проблем с заспиването. Но преди ревеше, сега пък не млъква да приказва.

И аз съм тотално отчаяна от Памперс. Сега съм си щастлива с Литъл Ейнджъл. Пробвала съм и Мамия, но са ми малко по груби. А ММ бебе взел Литъл Уан или нещо подобно беше и бяха направо ужасни. Като памперси си бяха добри, не пропускаха, държаха и сухо, обаче на мен ми бяха много твърди и груби. Кауфландските ми харесаха. Та засега сме на лилълн Ейнджъл, ако няма такива мога да я пробвам и нея с Мамия, или направо ще мина на тези от Кауфланд.

# 594
  • Бургас / Славейков
Уф ,аз днес съм бясна от сутринта.Тъй като след много телефонни разговори с Ной се оказа че последният ми болничен бил сгрешен и аз чакам майчинство вече.Сега всичко наново пак. То ще стане февруари докато взема.Били ми пуснали писмо ,защо съм звъняла.Пък аз писмо не съм получавала.И счетоводството не вдига ,чудно.Оплаках се.Митко и той не иска да яде.Снених му режима на 5хр.вчера беше добре ,днес пак не иска на обяд.Ту се смее ,ти реве иска само на ръце и да гледа .Снощи за първи път от как отказа нощното хранене се събуди два пъти го приспивах.Баща му бе на банкет.И аз взех за проба от ДМ памперсите. На е са лоши.Последно от Лидл 3ката ми пропусна. Иначе на памперс актив са добре ,нямаме проблем с мрежичката.Купила съм и 3пакета 4ка на Пуфис като свършат тези ги почвам ,че пуфиса пък ни омаляват на краката.Въобще съм се заредила с  какви ли не .Пак се присетих за тоз болничен .Утре съм и на гинеколог ,майка е тук дано се оправи с Димитър ,че както не яде незнам.

# 595
pupelina те не пускат писмо към теб. Моя последен болничен също беше сгрешен. Лекарката беше сбъркала с един ден крайния срок. От Нои бяха пуснали известие към нея и към работодателя. На мен ми се обадиха от работа, аз на другия ден бях на консултация и и казах. Тя каза знам, още същия ден съм пратила в НОИ коригирания болничен, няма проблем. Само дето моя работодател иска да го има и на хартия, че ми извадиха новия болничен от папката на детето да не ме бавят, а тя си разпечата нов да си го сложи към документите. Това стана в рамките на 1 седмица след като бях пратила грешния болничен на работа. Та в твоя случай явно нито работодателя, нито лекаря са отреагирали. И предните майчински имах проблем с болничен и пак от работа ми се обадиха, но тогава ми звънна и лекарката. С първия пък ми звъннаха и от работа и от НОИ, но това беше преди 7г. Сега като се замислих 3 пъти бях майчински и трите пъти ми беше сгрешен последния болничен. Първия път лекарката ми беше объркала ЕГН, втория и третия път вече новата лекарка беше объркала крайната дата.

# 596
  • Бургас / Славейков
pupelina те не пускат писмо към теб. Моя последен болничен също беше сгрешен. Лекарката беше сбъркала с един ден крайния срок. От Нои бяха пуснали известие към нея и към работодателя. На мен ми се обадиха от работа, аз на другия ден бях на консултация и и казах. Тя каза знам, още същия ден съм пратила в НОИ коригирания болничен, няма проблем. Само дето моя работодател иска да го има и на хартия, че ми извадиха новия болничен от папката на детето да не ме бавят, а тя си разпечата нов да си го сложи към документите. Това стана в рамките на 1 седмица след като бях пратила грешния болничен на работа. Та в твоя случай явно нито работодателя, нито лекаря са отреагирали. И предните майчински имах проблем с болничен и пак от работа ми се обадиха, но тогава ми звънна и лекарката. С първия пък ми звъннаха и от работа и от НОИ, но това беше преди 7г. Сега като се замислих 3 пъти бях майчински и трите пъти ми беше сгрешен последния болничен. Първия път лекарката ми беше объркала ЕГН, втория и третия път вече новата лекарка беше объркала крайната дата.
Незнам ,защо така стана.Но казвам писмо ,тъй като след разговор с Ной те така ми казаха ,че са ми пуснали писмо.А счетоводител и лекар не са ми се обаждали .Дори вече два пъти ходя при докторка на консултация.Все щеше да ми каже .По скоро счетоводството трябва да ме уведоми.

# 597
Незнам ,защо така стана.Но казвам писмо ,тъй като след разговор с Ной те така ми казаха ,че са ми пуснали писмо.А счетоводител и лекар не са ми се обаждали .Дори вече два пъти ходя при докторка на консултация.Все щеше да ми каже .По скоро счетоводството трябва да ме уведоми.

И при мин бяха объркали продължителността на 3тия болничен - от НОИ. уведомили работодателя, той на свой ред мен, а аз ЛЛ. След около 2 седмици получих и писмо от НОИ

# 598
  • Бургас / Славейков

И при мин бяха объркали продължителността на 3тия болничен - от НОИ. уведомили работодателя, той на свой ред мен, а аз ЛЛ. След около 2 седмици получих и писмо от НОИ
Сега говорих и с счетоводството ,от там ми казаха че не са получавали писмо или обаждали.Абе незнам ама за празниците ще ме оставят без пари.Мъжо да му мисли.ConfusedНа всичко отгоре счетоводителката до края на седмицата е на работа и после отпуск.Толкоз не може да им звънне на Ной , вече и казах че има проблем и да ми каже какво трябва да попълня пак .От там ми казаха за приложение 10 такова попълвал ли е някой.?Аз ще си пусна и декларацията предната и болничния ,че  знам ли какво ще им трябва.

# 599
  • Велико Търново
Аз съм бясна, и сама тази вечер с Вики. Утре трябваше да съм на козметик, и заради ММ последните пъти все си местя часа, и разбира се утре няма да е по- различно. Ще слагат климатик в новото жилище и от 4 човека роднини на ММ няма кой да отиде да отвори и ще ходи той. А толкова работа трябваше да свършим преди да се преместим, че уж в петък вече ще сме в новото жилище, в сряда пак ще ходи че ще идват да сглабят спалния комплект, четвъртък ММ ще реанимира след банкет, и просто не виждам кога ще сколасаме.

Да попитам, понеже Вики няма здравна книжка, а ще сменяме личнната, че няма как с друг град, тя беше споменала да я закупя и да я дам на новата лична при която ще я запишем. Да ама аз чета че трябва и да се заверява, а аз спомен нямам да съм ходила да заверявам моята, даже наскоро си вадих нова и нямам такъв спомен. Някоя мама сблъсквала ли се е с това.

Относно майчинството, за един месец получих два пълни превода и не знам защо, ама си трая де, ако има нещо ще ми звънят да връщам пари.

Аз съм си доволна от кауфлансдките памперси, не се изрива и са ми бюджетни.
Още се чудя с кое пюре да започна първо, с картоф или тиква, чета различни мнение.

Общи условия

Активация на акаунт