Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 385
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
И аз ставах постоянно да я храня - без час и половина два искаше да яде, не знам какво й стана. Последно към 5 и се надявах да  изкара до 8, ама не. 7 стана.. мислех, че оправяме регресията вече. Минаха над 2 седмици с този ужасен нощен сън. С ММ още сме скарани, лягаме си в 9 сърдити. Шанс.. не мога да се занимавам с никого

# 571
При нас това е от рождение кажи-речи Smiley Предната вечер спа една идея по-добре, но снощи пак беше зле. И кукна в 07:20. Но винаги има и по-зле, та се опитвам да не се оплаквам Smiley

Нашия бебок спи по корем и мокри само предната част на памперса, съответно в един момент прелива и си мокри дрехите Weary А в задната е част е сух, чак лентичката си е цялата жълта.

Свеки е тук. Малката се държи доста лошо...и отнесохме критика, че правела, каквото си искала, че сме я глезели много и т.н Angry

# 572
МM също е на банкет , 2 вечери спахме в хола заради кучето, и ми направи впечатление,че й се запушва нослето,и оттам почва да кашля .
Възможно ли е да е от климатика или да звъня на педиатъра?
Интересното е че е само вечер , докато спим.
През деня си стоим в хола по цял ден и не е имало проблем?
И да питам с какво издърпвате сополките ?
Подариха ми една електрическа джаджа все едно вибрира, но имам чувството че не прави нищо?
И друг въпрос, с какво ги държите облечени вкъщи ?
Стефи стои само по ромпър на 22 градуса, а аз съм навлякана ,понеже съм много зиморничава, но като й пипам ръчичките и нослето винаги са топли Simple Smile

# 573
Днес Божидар става на 5месеца Hug
А мама и тати имат годишнина Heart
На него май никаква регресия не му се отрази, напротив, започна да спи по цяла нощ ПОЧТИ. Снощи в 4:30 чак се събуди, и ако можеше да се намести няма да се разсънва, но ние продължаваме да се борим. Завърта се не му е удобно, вдига главата и започва да вика или направо да плаче.  Не е спал по гръб от няколко седмици вече Animal See No Evil
Имаме друг проблем сега. Не успяхме да отидем ма кардиолог. Ще запазвам нов час. Реши, че не иска да се вози в столчето и в количката. Преживях най големия му рев досега в мола. Така май не рева на последната ваксина. Дране, крясъци, блъскане, крокодилски сълзи. Не и не, не иска да стои вътре. Баща му едвам го приспа, защото аз просто вдигнах ръце. Ходим в мола да си вземем с ММ малко дрехи, защото както казах, само с бельо дойдохме. Но той не ни дава, всеки ден по един етаж обикаляме. Днес ден три, май ще успеем да го обиколим.
 В столчето за кола, божеее пътуването е цяло предизвикателство. На клипчета от телефона успявам да го удържа 15 мин и пак се започва. Какво му стана незнам. Не плаче от глад, не е за сън, нищо не го боли, защото когато пусна телефона спира веднага (за кратко). Днес пак имаме да излизаме, направо ме е страх.
Все още акото странно, днес ще вземаме Биогая. Акаше по 1път,макс 2 пъти... Един голям памперс сутрин и толкова. Сега нито подложки, нито памперси ми останаха, по 6-7 пъти на ден. Дупето му се зачерви чак. И едно жълто - зелено, по две супени горе долу. Никъде навън няма бебешки стаи да го преубуя и продължим по задачи, все се прибираме и пак излизаме. Измъчихме се всички, това не е почивка. Определено сме решили, че ще купуваме билети другия път, когато искаме да се прибирам, на хората те да идват при нас. Даже мислим и билетите за навръщане да сменим, да се прибираме по рано... Disappointed

# 574
МM също е на банкет , 2 вечери спахме в хола заради кучето, и ми направи впечатление,че й се запушва нослето,и оттам почва да кашля .
Възможно ли е да е от климатика или да звъня на педиатъра?
Интересното е че е само вечер , докато спим.
През деня си стоим в хола по цял ден и не е имало проблем?
И да питам с какво издърпвате сополките ?
Подариха ми една електрическа джаджа все едно вибрира, но имам чувството че не прави нищо?
И друг въпрос, с какво ги държите облечени вкъщи ?
Стефи стои само по ромпър на 22 градуса, а аз съм навлякана ,понеже съм много зиморничава, но като й пипам ръчичките и нослето винаги са топли Simple Smile

Диди климатика изсушава много въздуха. Пускай ако можеш някакъв овлажнител и проветрявай по-често. Аз отварям поне 3-4 пъти на ден и ако се събудя през нощта и ми е сухо на устата (и не ме мързи Simple Smile ) пак отварям за малко да влезе по-свеж / влажен въздух. Но при нас климатика е в хола, но вратата на спалнята е отворена , та съответно се усеща , но не изстива толкова бързо

# 575
  • София
Меджик, честита месечинка и честита годишнина.
Кофти е така, моята също се скъсва да реве в колата. Общо взето до никъде не можем да пътуваме, а ми се искаше след празниците да отидем на спа за 2-3 дни. Обаче не, десет минути с кола ни е пътят до центъра и общо взето това и е максимумът да се вози. А баткото заспиваше на петата минута 😔
И ние не спим. Буди се по сто пъти на нощ, върти се, мрънка, яде, съответно по някое време се наака и за да я сменя се разсънва и край. Циркът е пълен. Ние отново сме болни - аз и баткото с хрема и ужасна суха кашлица. От сутринта и на бебето нослето е запушено и само си представям как ще прекараме празниците в болница и ми става лошо.

# 576
И Ава снощи яде 5 пъти, на час и половина-два 🤯 тя не се буди, не реве, започва да се мята като риба на сухо и плюе биберона, тогава предлагам гърда. Та не знам дали да го броя за будене, моето дете реално си спи цяла нощ, яде насън, аз само давам гърда и също си спя😃 на гости сме при нашите и спи при нас, въпреки че има кошарка. Просто не си представям 5 пъти да слагам и вземам 9 кг, аз съвсем ще остана без кръст.
Вчера пътувахме 4 часа и малко път,който преди с ММ минавахме за 2 часа и половина. Наака се до чорапите, смемихме тоалета в колата 😃 направи две кратки дремки и през останалото време мрънка, аз отзад се изкривих да се правя на клоун. Така мечтая пак да си се возя отпред. Пристигна Бритакса, доста е голям, надявам се да бъде комфортен за нея, да я повдига достатъчно, че да си гледа през прозореца 😃
Като казахте СПА, простете за невежия въпрос, но какво се прави с бебе на СПА? Вече може ли да ги потапяме, защото нашето няма шанс да си седи просто кротко в количката 😃

# 577
Мажик как е със зъбите? От зъбите скоро може да се промени и дупето много лесно се изприщтва. Поне при моите двете беше така и при двамата ми племенници. С баткото в чудо се бях видяла, а той акаше изключително рядко и с 300 зора.
Аз от липса на сън не мога да се оплача, моето спи като пън. От седмица и нещо се буди в 6.30ч, което ми е идеално, защото през седмицата ставам храня я, пия си кафето, приготвям кутиите с храна на баткото и в 7,30ч ги будя за училище и ДГ. А в почивните дни я храня и пак си лягам, ако каката не се е събудила междувременно. А тъй като я храня и легнала, не се и разсънвам даже. ММ като го няма имам аларма за 6.30ч, че ако малката се събуди по късно ще седи гладна до 8ч и нещо.

# 578
  • Бургас / Славейков
Да може да му се запуши носа от климатика.При нас така се получи.Затова го изключваме вечер.От седмица  Димитър не иска да си изяжда всичко.Незнам какво става от два дни пък взе да ака по два пъти ,преди по един път и сега е малко рядко.Незнам от ваксината ли от друго ли.Иначе спи ,весел е през деня изглежда ок.В колата спи.Често ходим при баба му с колата на 20км от Бургас е.Меджик жалко ,ама така е като се приберете всичко което не сте свършили  трябва да го направите.И няма почивка .По скоро се изнервя човек повече.Лизи дано си поспала.Аз ако си легна вече по рано от 12ч.и немога да заспа.Снощи и М М не ядоса толкова много ,че си легнах рано и се въртях сумати време .И понеже е виновен и знае сега се прави че нищо не се е случило.

# 579
Bolibon не виждам промяна от преди месец все си е бяло. Няма някакъво засилено и по видимо желание за чесане и дразнене на венците. Но ми направи впечатление, че бута бибите и пръстите настрани да чеше, а не отпред. Днес го издебнах и огледах, сякаш кучешките по подути и по бели ми се видяха, а знам, че не трябва. Но си права, аз заради Витамин ц - то и водата, не помислих, че може и други причини може да има. А и обстановките, хората... Просто много му идва...
 Pupelina така е, добре, че реално нвма много задачи, но пък всеки дърпа на някъде да ни види и никой не се съобразява с това дете и с нас. Който иска да ми се сърди, днес ходихме последно да го види дядо му, нищо че сме във Варна още 3 дена. И за довечера отказах гости, защото той е много раздразнителен, много плаче, много крив. Събуди се при баща ми, със същия рев от мола и от ваксините. Няма да си мъча повече детето. Чакаме 22ри да му взема акта за раждане, минавам през КАТ и отиваме в Сливен, там поне се видя с всички. Ще е една идея по спокойно.

# 580
Тая джаджа за сополите електрическата и аз я купих.Трябва да се чува един тътнещ странен звук ако дърпа нещо, а не само вибрация.Но като цяло не е много ефективна , язък за 50то лева.
За СПА- то и аз питам
Меджик, честита месечинка и годишнина!Да сте много щастливи и да се обичате!
За режима :
Аделина става сутрин между 6:30 и 7:15 .
Първо Ядене в 7:30 , заспива към 8:30 , най - често за 40 минути.
Второ Ядене в 11:30 - пюре и мляко.Към 12 трябва да е заспала.Спи около час.
Трето ядене към 15:00 .Заспива между 15:30 и 16ч.Главна цел е да спи поне до 17:30 или 18ч.
После къпя(не всеки ден) .
Четвърто и последно ядене е към 19:00ч.
Заспива към 20:15/20:30 ч.
Понякога има пето ядене , ако е станала по- рано и давам по - начесто .Разбира се тези часове понякога варират според настроението и или задачите ни за деня.
През деня приспивам в количката с подрусване , като от няколко дена я мъча в кошарата.Обикновено пускам детки песни.
Нощем си спи в кошарата  и пускам едно като Бухалчето Оли , галя я по нослето и така заспива.
Тези дни я изкарвах и аз и ММ с някаква раница, която ми дадоха.Може да откара цял ден в нея и да си зяпа.Утре май ще вадя "летния кош".

# 581
Здравейте. Минавам да питам кърмещите майки как поддържат лактацията? От вчера забелявам, че ми намаля кърмата, а не съм пред цикъл. Малката хваща, усеща явно, че няма и веднага пуска, започва да се върти и някои пъти да реве. А и си усещам гърдите много меки и празни. Пия чай от копър и за кърмачки на веледа също. Ям направо връзките с копър, но не виждам голям ефект. Но пък това, което ми става интересно е, че ако малката не се откаже след първото дърпане и не се ядоса, кърмата потича. Та не знам на какво се дължи. Надявам се на съвети от ваша страна 🤗

# 582
Гро, на мен по-скоро ми звучи като кърмаческа стачка, пробвай с кърмене в просъница, на тихо и затъмнено и с леко полюшване. Иначе е нормално гърдите да са меки вече, кърмата е регулирана според нуждите на бебчо. Аз като цяло не съм правила нищо за увеличаване на лактацията, не ми се е налагало, тук съвет не мога да дам. Но доколкото съм чела - често поставяне на гърда и цедене.
При нас сънят е кошмар 🤯 4 дневни дремки, много рядко някоя е над час. Общо се събират около 2 часа и половина дневен сън. Истинският ад на земята обаче слиза при приспиването за нощен сън. Продължава по час и повече, люшкане, разнасяне, кърмене, само на челна стойка не заставам, тя едвам си държи очите отворени, обаче реве. Тази вечер се развиках на бебето с "какво искаш?!?", ММ се развика на мен и се скарахме. Оставих му я той да я приспива като много знае, след минута тя се късаше от рев, нали сме у нашите, майка ми я взе и ни изгони. Накрая тя я приспа след още час. Според майка ми трябва да минем на две дневни дремки, за да бъдат качествени, на мен ми звучи много wtf след всичко, което съм изчела за детския сън. Запазих час за консултация с консултант по детски сън, да видим, надявам се да помогне. Утре съм на театър и масаж, да отпусна малко напрежението, че съм станала кълбо от нерви с този скапан сън. Мрън.

# 583
И при нас нещо се прецака идилията. Днеска отказах всички излизания, за да сме спокойни цял ден тримата, обаче.... Не. Божидар си рева цял следобед, без причина (в нашите очи). Прав, седнал, нахранен, сменен, огледан нищо му няма. Принудих се да пусна клипчета, и те не помогнаха.
Започна да се смее много с глас като му танцуваме и се правим на "пиленца". Като му кажа "пи пи пи" , и само тогава спира да реве и се хили, и след секунда пак започва Thinking
Банята и заспа. Но този път по трудно, ядосах се и го взех на ръце... За 3ти-4ти път по следните дни. Не искам пак да се приспиваме такаааа Disappointed

# 584
Гло аз си взех лактил, бях много доволна от него със средното. Пия чай за кърмачки на Биопрограма, но все забравям да си направя или забравям да го изпия и днес си взех хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт