Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 386
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Днес съм по белите. Нали се жалвах, че помпата ми за кърма сдаде багажа. Днес си прибрах от Спиди новата, много ми харесва. Обаче пускам да я стерилизирам и стерилизатора протече. Аз много отдавна не съм го ползвала и последния път като го ползвах май пак имаше локва под него ама не обърнах внимание. Ползвам го за шкаф за бебешките работи. То ясно, че друг няма да си взема, ако видя зор сестра ми има за микровълнова. Това обаче малкия проблем. В кухнята батерията ми е от тези самонагряващите бойлерчета, тип Делимано. Пускам аз студената вода, пълня каната и спирам. Чувам, че нагрява и водата почва да ври, викам си свалила съм ръчката много надолу, към топлата вода. Да, ама не, на 0 е. Пуснах студена да се охлади нагревателя и да изключи, никакъв ефект. Изключих от контакта, охладих го и пак пробвах, същата работа. Размърдах ръчката по сериозно, оправи се. Обаче после пак ми направи същия номер и сега съм без топла вода в кухнята. На 6г е джаджата, даже много изкара. Обаче сега искам новото освен чучур да има и душ. ММ вдигна ръце и каза, че явно ще съм няколко дни със студена вода докато ми намери с душ, нямаше където ходи да търси. Аз си намерих в интернет, че и на промоция, ама той държи първо да го огледал хубаво в сайта и тогава да поръча. Каквото видях аз това ще види и той и поне откъм монтаж и характеристики разбирам колкото него, ама айде така или иначе преди понеделник никой няма да ми го прати. Счупих една чаша, за моя огромна радост в мивката, че изобщо не го броя за беля.

Децата заминаха при свекърва ми, обаче сутринта ходих с всичките да Спиди, че не се знаеше ММ кога ще се освободи да ги вземе. Чакам си аз тихо, кротко и спокойно на опашката с 3 деца, пред мен има 4 жени. Едното момиче се отказа за чака, обадиха и се и замина, другото, което беше пред мен ме пусна да мина, после пусна и една бременна, после и една с малко дете. Та чакам си аз и тая, децата седят кротко (чак да не повярваш) и си говорим. И тази пред мен се обръща, оглеждаме и ми вика "къде си ги помъкнала тези трите деца, надяваш се да те пуснат с предимство ли? Е няма да те пусна ще си чакаш". Викам и ами чакам си, не искам никой да ме пуска, а няма как да изляза без тях, ти ли ще ми ги гледаш. Получих отговор, преди да съм ги раждала да съм си мислела кой ще ми ги гледа, а не да обикалям с тях. Насолих я, че съм си направила сметката и не е тя човека дето може да ми държи тон и да ми дава тон в живота, и че нито аз нито децата сме я закачили по някакъв начин, че изобщо да се обръща и да ми прави каквито и да било коментари. И ако си мислите, че е била възрастна, не на мойте години беше някаква, ама явно сърдита на живота. Опашката продължава да си се трупа, зад мен са бремената, майката с малкото дете, момичето, което ни пусна и следва пак майка с дете, но към 8-9 годишно. Насолила съм аз оная, която тъкмо си отваря устата пак и детето отдаде казва: Мамо, тази леличка отпреди дето създава проблеми явно няма деца, добре, че дойдох само аз с теб. Майка му почва да се смее и вика и аз от четирима ви най-устатото намерих да взема, хлапето - ами защото съм най-малък и те е страх с батко да не подпалим апартамента или да не се избием. Явно такъв разговор да имали преди да тръгнат. И опашката падна от смях направо. Оная отпреди се набураучи и влезе вътре мърморейки, че сме си мъкнели децата навсякъде. Така и не разбрах къде трябва да ги оставя тези деца, сигурно под ключ вкъщи.

# 556
  • Бурса
Бери дай си време. Този период си е труден. Аз също съм по принцип мнооого спокойна, обаче моята втора щерка най-често ме изкарва извън кожата ми. Както една приятелка веднъж каза когато всички ме обявиха за най-спокойната майка, тя вика: защото не сте я виждали сама с децата вкъщи Stuck Out Tongue Winking Eye и е права, изпускам си нервите най-много когато съм сама с децата и то точно вкъщи. Сред други и на друго място се владея и караниците са после.
И само да вметна няколко сутрини миенето на зъби е с бебе в лявата ръка. Ако нямам време да се изкъпя, мия косата на мивката само или вземам малкия на мрежичката за къпане в коритото и се изкъпвам набързо, той се хипнотизира малко от шумоленето на водата, но разбира се трябва да съм мега бърза преди да се е разревал.
Не си сама и това ще мине!

Добавям: Мааале болибон тая жена с какъв акъл ги приказва тези глупости. Честно незнам. И аз си ходя редовно с тримата и честно казано повечето хора се усмихват и сякаш се радват на майка с три деца, тая незнам от коя планета пада. Ама хубаво си и отговорила.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 14:43 от telly

# 557
telly и на мен обикновенно ми се радват, а съседите ми, които познават средното се чудят откъде съм имала кураж да родя трето и то с малка разлика.
И аз много често си изтървам нервите вкъщи, особенно като средното започне да се тръшка и започнат да се бият с баткото. Не мога да разбера как може да и хрумне, че може да набие батко си, ако той я удари наистина силно сигурно онова малкото ще се откаже от тези си идеи. Преди редовно го хапеше, само него, накрая той я ухапа, ама добре я ухапа и дребното рязко спря да го хапе. Но аз изобщо не съм спокоен човек. Най редовно си вдигаме скандали с ММ. Няколко дни ако не му се скарам за нещо и почва нарочно да ме дразни, че да му се разкрещя. Ама някога наистина му прави удоволствие да ме дразни само и само да стигна до скандал. Сигурно, защото след това около 2ч мълча и не го закачам да си говори с мене. Само децата са му качени на главата, защото му ги пробутвам. То и да не му ги пробутвам пак са му на главата, ама тогава ги пращам за всичко да питат него. Не мога да разбера само моите деца ли за всичко питат само мен или всичките. Идва дъщеря ми да пита дали може да яде кроасан например, до него момент си е играла с баща си, взема си, много често той и го дава, защото килера заради нея се заключва, тя го взема и го носи аз да и го отворя. Абе цял цирк сме.

# 558
Малеееее на мен някой така да ми каже.....не те знам до колко си се изтърпяла да не я сложиш на мястото й.
Моята голямата пък ме уведомява винаги, че отива да пишка Grinning .
Да ви попитам има ли някоя от вас, която дава чайче, лайка например? То едва ли  ще пие с желание, но да попитам аз.
Lizi дано някак се понаместят нещата с времето и поне да можеш да поспиваш повече. Малеее не е лесно с близначета, но като пораснат сигурно е готино, ще са си двечки.
А като цяло аз съм много организиран човек и някак върви ежедневието при нас. Не, че не ми е натоварено, но успявам да изчистя, подредя, наготвя. То и затова после се чудя защо съм по цял ден на крак.
Днес е събота - нашата киновечер май ще става традиция.

# 559
И каната за вода протече. Днес вече ме е страх да пипна каквото и да е. Успокоени е от страна на ММ: Е поне само евтини неща си успяла да счупиш. 🙄🙄🙄 Не ми е ден.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 22:28 от bolibon

# 560
Болибон сипи си чаша вино и остави ТМ да действа из къщи днес Wink
Аз давам чайче от лайка подсладено с малко захар и Никола го обожава

# 561
  • Бургас / Славейков
Болибон явно днес не ти е ден.Има и такива дни.А пък аа също се смятам за спокойна личност,ама ако имам такава случка като твоята хич няма да се въздържа.Не мога да ги разбера такива хора къде си врат носовете ,където не им е работата,че и коментират.Аз също днес съм нервна на ММ , защото заради него и пак развалих режима на Митко.Ама ще го отнесе то него си чака.За нашия режим може да пиша ,ама по късно ,че съм на р.д на свекито сега .

# 562
Забравих да споделя, свалих си едно приложение Bebbo ( мисля че е на Unicef) и изглежда интересно. Има примерни игри, развитие по месеци - горе долу какво се очаква бебета да е усвоило и т.н

# 563
И аз го имам инсталирано, но все нямам време да го отворя. Иначе има интересни неща в него.

# 564
И аз го имам инсталирано,но къде го следя къде не. Качвам ви една снимчица от нашата фотосесия,да видите моята дунда☺

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 03:26 от Милото

# 565
  • Велико Търново
Мале, болибон, направо не знам на твое място как бих реагирала , чак не мога да разбера как може да има такива хора.
Явно си в някаква серия 😄, аз в такива дни си казвам че не трябва да показвам любов на милото, че не се знае 🤣

Виктория сутрин става различно, зависи колко пъти се е будила през нощта. Ако става повече от 2 пъти, в 6-7 става да яде и повече не заспива. Ако става веднъж се бъди към 8 часа. Хапва, след 2 часа ляга и спи около 2-3 часа още, после след обед спи ако не два пъти, то поне веднъж. Няколко пъти вече заспива към 17 часа и спи до към 18 и 30, после става в 19, къпем я, яде и до 2 часа вече е заспала за нощен сън 😃.
От около две седмици се буди в 23 часа и после още 2 пъти и вече не издържам, много ми се спи.

Аз също когато съм сама и нямам време за баня , влизам да си измия косата за 5 минути докато спи малката, и вечерта само си хвърлям един душ.

Момичета, помагайте с идеи, утре ще се видя с една кукла на почти 4 годинки, чудя се какво ѝ взема.

Допълвам се. Виктория ще прави 5 месеца а още не прави опити да се обръща. Беше около 3 месеца когато хвана цаката и повече не повтори. Но пък тази вечер започна да лази назад 🤣. Сложих я по корем и тя си надигаше дупето и някакси се местеше назад ... 😃

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 21:25 от Plamingo__

# 566
  • Бургас / Славейков
Прибрахме се от р.д.на свеки.Нашият режим е сутрин става в 6храня го заспива.Става в 8 яде в 9и към 10пак заспива .В12яде и в зависимост кога е станал преди това пак спи примерно към 13ч.После в 15яде в 16заспива става ,в18яде от 10дни някъде вече не го приспивам .В 8.30къпем го и в 21ч.яде и заспива до 6сутринта.Напоследък неиска да яде иначе изяждаше към 140гр.Обмислям да му намаля храненията от 6на 5.Общо взето приспивам 3пъти като е будувал 2ч.сутрешното спане не го броя , защото пие млякото и заспива .Вече по лесно го приспивам в къщи ,и по бързо.за 10мин.преди много се мъчих с. туй приспиване.И него го мъчат зъбите все се лигави и лапа ръце и  нещо от плат /дрехи ,лигавник./Това е при нас.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 21:58 от pupelina

# 567
Пламинго, мисля, че мини baby cry е добър вариант. Не познавам момиченце, което да не ги харесва. Моята от тогава събира колекция, а др седмица прави 6. Те са в едни къщички и са с аксесоари.

Мм днес е на банкет и сме си 3те. Малкото мн слуша, ама голямото от беля на беля. Тичаше, като луда из нас и не знам как се подхлъзна на плочките и си издрънча дебелата кратуна в пода, но това не я спря....
Иде ми да я хвана за гушата. Сега ще къпя бебето, после нея и си сипвам едно уиски, че полудях.

# 568
Момичета, ММ днес е на банкет в друг град, утре ще се прибере, говорил е с майка ми да остане в нас да ми помага и дойдоха и майка ми и баща ми да спят тук, те ще спят с децата в хола, а аз в спалнята сама.... Момичета, АЗ ЩЕ СПЯ!!! Sunglasses сипах си вино и си лежа на спалнята.... Sunglasses голям кеф, пожелайте ми само да спя до сутринта, че вече свикнах с тоя режим спане 3 часа и като спя толкова после съм свежарка и няма заспиване Joy

Трябва да се хвана и да засека децата по колко спят денем , ама как ще стане и кога не знам! Иначе табличката е много полезна.

Редактирам: това приложение беббо е много добро!

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 00:11 от Lizi:) :)

# 569
Lizi дано успееш да се наспиш добре
* Мрън, мрън* часът е 6 сутринта и в момента Никола яде за 5 път тази нощ Sad не издържам вече, главата ми пулсира от болка и недоспиване

Общи условия

Активация на акаунт