Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 390
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм доволна от шишетата на Авент, но мойте са пластмасови.
И аз днес преключих с пазаруването за Коледа. Сутринта бяхме на разходка с малката, а следобяд ММ ме взе и ходихме до Джъмбо. Не ми се прибираше в това хубавото време. Имам да ходя и до Пепко, но сигурно ще оставя за понеделник, че събота и неделя сигурно ще е ужас. Трябва и документи за детски да подава и май този път ще трябва да ида с малката, поне ми е относително близко. Поне успях да намеря стол за хранене на кукли за каката. Баткото не иска да повярва, че няма дядо Коледа и само ми изтъква причини, че имало, а аз съм го лъжела. Вече не знам да се смея ли какво да правя. Обмислям да го заведа при госпожата му от ДГ, тя да му каже, че белким повярва. И от обиколки не ми остана време да готвя, сега съм метнала да пека едно агнешко и дано се изпече преди 22ч.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 19:52 от bolibon

# 541
Абе момичета, я да ви питам, на Яна първия вечерен сън е ужасен, през 20 мин реве, пък тя попринцип е много спокойна и не реве, така е от една, две седмици, според вас от какво може да е?

# 542
Днес сложихме ваксините за 4м, отметнахме и консултацията за 5м, нищо че е на 4.5м, 6кг и 67см е момата.

Лизи, зъби вероятно Simple Smile

Михаела и този път няма следа от температура след ваксините, но е много крива, приспивам за 8283929926ти път Simple Smile

# 543
Криса засега не ми е направила никаква реакция от ваксините. Митко вдигаше Т след всяка. Сиса не е вдигала Т, но беше крива повече от обикновенно. Обаче сегашната ЛЛ им е изписала какво да давам след ваксината и може и заради това да няма реакция. Митко по него време беше при друга ЛЛ и тя не му е изписвала нищо.

# 544
Shukm, стига де какви зъби Sweat
Те още имат колики, поне един месец искам почивка без колики и зъби Weary
Иначе сега като се замисля доста се лигави....
Но при зъбите само вечер ли ревът, нямаше ли да е крива цял ден?
Само вечер го прави това и винаги в спането от 21:00 до 1:00.
А преди седмица пък будуваше по това време, не знам дали има общо.

Днес сложихме ваксините за 4м, отметнахме и консултацията за 5м, нищо че е на 4.5м, 6кг и 67см е момата.

Лизи, зъби вероятно Simple Smile

Михаела и този път няма следа от температура след ваксините, но е много крива, приспивам за 8283929926ти път Simple Smile

# 545
telly, koгато има време нека пусне едни щитовидни хормони.
С тая буца в гърлото да не се окаже проблем с жлезата...

# 546
Момичета мойте и двете деца деца не спят още.... Моля ви кажете ми какъв режим трябва да имат, на 4 месеца са.
Явно греша в приспиването, през деня ги оставям да заспиват когато им се спи, това е причината, най вероятно, но с две, как да следя и това Confused

Редактирам, пробвах да гледам клипчета на " мамо, спи ми се", но все не мога да ги догледам....
Мисля, че консултантите по сън гледат коригираната възраст, а тя е 3 месеца и една седмица.

Часът е 1:20, а те си играят в тъмнината , няма изгледи за заспиване, явно тази нощ няма да се спи.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 01:23 от Lizi:) :)

# 547
  • София
Моята е на 4м и отгоре и пак не спи. Нито денем, нито нощем има добър сън. Затова и спим заедно, нощно време поне давам гърда и дремя, защото иначе просто не издържам. И знам, че я правя пристрастено кърмаче, знам, че асоциира цица със сън, обаче и аз имам нужда от почивка. Толкова.

# 548
Лизи ако не плачат и не се сърдят не виждам причина ти да не дремнеш. Много пъти ми се е случвало ако бебето е спокойно да заспя преди него. За режим съвет не мога да дам. Баткото имаше, бебето сега също, но каката никога не е имала никакъв режим. Така и не можах да и направя. Според мен си е до детето.

# 549
Лизи, не можах да помогна с млякото и не смея да давам много съвети...така, че чети с едно наум.
1-во коригираната възраст се гледа за всичко.
Развитие, храна, лекарства, сън т.н до първата годинка, ако са в най-леката група (мисля, че бе до 1500гр, защото моят единият е на границата на нея и средно тежко недоносване. Роди се 1490гр)
Мисля, че твоите бяха над 2 кг
Има група за близнаци ще ти я пратя обаче като съм на компютъра. Там може някоя мама да даде съвет 😊
Като цяло моите ги взех от неонатологията с режим. Хранят се на три часа( все още са така на 6м от раждането и 4 1/2 коригирана) и спят през деня на всеки цикъл.
Примерно - стават, час бодуване,хранене, спане от40мин до 1ч 30мин, бодуване.

Ще допиша по-късно...

# 550
Болибон, единия реве на 15 мин, а другото пищи щото си играе, разделих ги в различни стаи, защото се будят едно друго и търча като идиот, ту при едното, ту при другото, дакато не заспаха дълбоко, заспаха в 2:30 и от 4:30 беше пак реване на 20, 30 мин, до сега.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 09:54 от Lizi:) :)

# 551
Lizi възможно ли е да е регресията на съня в 4 месец. Никола е така вече един месец но забелязвам, че започва да заспива една идея по-лесно, но продължава да се събужда на всяко изпускане на биберона Sad . Качвам снимка на едно упражнение за вратлето и главичката

Иначе и Ники няма режим за последните дни ето това имаме …. Sad .В зелено е съня в розово храненето

# 552
  • Пловдив
Лизи, не съм много на “ти” с различните режими при децата, но мога да кажа какво правя аз, за да поддържам режима на Йоанна.
Тя вече яде по 5 пъти на денонощие (няма нощно хранене), на 3-3,5 часа. За да “поддържам” часовите интервали за хранене аз я будя, за да я храня. Приспивам я през деня, когато тя ми покаже, че й се спи.
Опитвам се вечер последното ни хранене да бъде към 21:00, като този час варира: може да е 21:30, 21:45, 20:45..
През деня спи на отворени завеси, не затъмнявам. Единствено вечер е тъмно, само на масажа пускам една походна лампа за палатка 🙂 и после край: никаква лампа.
Случвало се е да се буди вечер и да гледа любопитно готова за игра, но ние не ставаме. Освен ако не почне да мрънка, тогава я галим по главичката, даваме биба, гледаме да я приспим.
За да я приспивам през деня, започнах да пея песничка за дневните дремки и друга за цялата нощ.
Надявам се, нещо да ти е от полза, което правя 🙂

# 553
При нас също няма хубав режим. Заради пътуване, синчето ми започна чак в 12 вечерта да заспива. Искам да го променя товс, но нещо не ми се получава. През деня също го слагам да спи, когато ми покаже, че му се спи и горе-долу спазвам интервали на будуване.

# 554
  • Варна
Аз гледам да спазвам интервали, но през деня трудно заспива - все на ръце по 20,30 минути. Вечер става 2 ти да яде, като напоследък второто към 4-5 е ад, защото решава да играе. А след ваксината 1 седмица и акаше в 5.. сега май спря това. Не знам вече. Регресията е, ама колко ще продължи.. вчера се изпокарахме с ММ и вече се отчайвам. На мен продължава да ми липсва да имам малко време.. вече сутрин не си мия зъбите, не се бях къпала 2 дни.. отчайвам се. Също постоянно смятам, че не ставам за майка и на 30тата минита носене ми идва да стана агресивна, но знам, че няма да помогне.

Иначе почнах да пея и “аз съм сънчо” с идеята да я свързва със сън. Пускам Оли-то с бял шум, ама май не помага нищо. Дано малко да минава, че съм топка напрежение и не се трая самата аз. А аз съм мееега спокойна по принцип и не мога да се позная. Събудих някаква друга страна в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт