Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 397
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
И ние днес бяхме на преглед. Докторката започна от вратата много остро и грубо, защото трябваше да ме изчака 30сек да стигна от края коридора, където се бяхме мушнали за да избегна, струпалите се хора пред кабинетите. След като разбра, че ще плащаме кеш, на частно всичко се промени. Disappointed
Божко е 7.640кг,на дължина не го мериха пак. Прегледа беше профилактичен, но пък той от сутринта напълни 6-7 памперса и имаше доста слуз и промяна в цвета, и добре че днес бяхме там за да попитам. Аз мисля, че е от Витамин Ц-то което му давам, или от смяната на водата, тя не каза нищо и изписа Био гая. Ще изчакам до утре, да видя как е. Иначе всичко е наред фонтанелата се затваря както трябва за месеците, като цяло добро развитие и няма от какво да се притесняваме. Не чу шум в сърцето, но утре сме на кардиолог, и ортопеда остана. Ние не забелваме както ви казах, и на нея казахме, тя тръгна да проверява какво се случва, доста го натисна, той се изпишка чак. Не е цепвала нищо (незнам как да го обесня) но свали кожичката до края. На ММ ми му падна пердето щяха да се скарат ПАК. И там каза да не пипаме, сам ще се оправи.
Сутринта бях 6 часа на фризьор след 4 години, беше моята почивка и релакс. Заслужаваше си чакането, и отново ще кажа, че никога няма да сменя фризьорката. Някои от вас са ме видяли как изглеждам на фотосесията в Фб. Вече съм както, съм си била винаги Heart Eyes

# 526
Тези думи на Даниела Лютакова - акушерка и консултант по кърмене ме трогнаха много и ги споделям с вас ❤️
❤️ “Ти си моят дом, мамо!” ❤️

Вместо да слушаш глупави приказки, че те “ползва за биберон” - помни, че ти си Вселена, ти си връзката му с живота, обещанието му, че ще има утре, a и течното вълшебство, което го изпълва - не само с хранителни вещества, но и с обич.

Вместо да се опитваш да натикаш сто неща в ежедневието си и да сразиш всеки битовизъм - помни, че ти вече правиш най-значимото - просто като си даваш време да се възстановиш и да обгрижваш този беззащитен нов човек.

Вместо да се мериш с вехтия сантиметър на досадното и натрапливо сравнение - помни, че в момента в тялото ти се случват повече случки от когато и да е било, органите се връщат по местата и в размерите си, за да заработят пак само за теб, имаш рана от отлепянето на плацентата, голяма колкото чиния, създаваш от собствените си ресурси течно злато и въобще - не знам по-велика метаморфоза от тази на жената.

Вместо да изпадаш в хлъзгавия коридор за самостоятелно надбягване - помни, че е ок да търсиш подкрепа и помощ, нормално е да имаш нужда от племе, село или поне доверени хора, очаквано е да ти е непосилно трудно да минеш през този сезон на силна обич, но и на интензивна адапатация, съвсем сама. Не отлагай обаждането за помощ, ако не се чувстваш ок!

Тези малки, нетрайни късчета обич ще топлят сърцето ти до края на земния ти път,  а кой знае, може би и след това… Не ги изпускай в преследване на невъзможни неща като това нищо да не се е променило или да прилича повече на страниците от списанията. Нито сънят ти, нито тялото ти, нито приоритетите ти ще са съвсем същите. И това е ок. Просто всяка промяна отнема време и следва своя естествен ход.

# 527
  • Бургас / Славейков
Меджик честита прическа.Аз също не давам да се гледа телевизия въртя стола където е Митко ,той извива главата общо взето това е.В спалнята нямаме телевизор.Ноктите режем когато е буден стои за сега.Днес бяхме на консултация вече е 7200кг.и 64см.Още му била мекичка главата и продължаваме с 4капки Вит.Д .Взех направление за ортопед и утре сме записали час .Сложихме само едната ваксина ,а януари другата ,тъй като кихаше преди два дни ,докторката го прегледа нищо му няма .
Забравих да пиша .Аз също нямам майчинство.Декларацията ми е пусната.И само пише обработва се.До 8.11.22ми бе болничния.Незнам още да чакам ли?

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 09:40 от pupelina

# 528
Добре сме, растем! Вече на 5 месеца от пред 2 дни. На 23ти сме на втора ваксина. Първата добре я понесохме.
Относно екраните... Ами гледат телевизия понякога, няма как да ги огранича, но не им пускам специално детски филмчета или песнички, а каквото гледаме ние, просто се заглеждат. И в лаптопа гледат понякога, ако ги държа и трябва да си свърша нещо работа на него. С телефона е същото. С 2 бебета и две ръце няма как Wink Но на мен ми е ясно, че няма как да четат книжки, при положение, че аз и баща им сме постоянно с телефон в ръка Wink
Леле, от кога не съм писала тук. Във фейса съм по-активна, но ми домъчня за форума.
Как са бебчетата? Те бяха две момиченца ако не се лъжа. Ти как си?

# 529
  • Бурса
Момичета по съвсем друга тема искам да попитам ако някой има опит. ММ има някои симптоми на тревожност, стигна до заключение че трябва да си помогне, но разбира се свеки прибързала и го записала на психиатър, според нея нямало нужда от психолог. Аз пък съм на обратното мнение. Съответно той ходи и му предписали лекарства да взема. Но на мен ми се иска да отиде на псохолог, просто да разговаря с някой, но не знаем за Варна към кой да се обърнем. Според вас трябва ли директно да започва с хапчета или да се допитаме до друг специалист?

# 530
Значи аз така и не мога да оправя разликата между психолог и психиатър, обаче бих се обърнала към този, който от двамата търси какъв точно е проблема, а не направо да изписва лекарства. Там дето сядаш на диването и му разказваш проблемите си. А за съвет към конкретен пък хич не мога да дам. Провери в групата Варненски мамчета, гледам всякакви глупасти се обсъждат, но има и полезни неща.

# 531
До колкото знам, с психиатъра също разговаряш и  той има право да предписва лекарства, а психолога няма право да предписва лекарства, само говориш.
Telly, ако мъжа ти е много изнервен и има атаки или нещо подобно, по добре да мине на психиатър, след няколко месеца лекарства (за съжаление нещата се случват бавно, бъди подготвена) , ще се чувства много по добре и тогава може да продължи с психолог, защото за съжаление тези неща се връщат в някакъв момент, когато си по натоватен психически, мисълта ми е че психолога ще му бъде като подържаща терапия... Това ми е наблюдението около приятели с такива проблеми , не знам дали е правилно.

Значи аз така и не мога да оправя разликата между психолог и психиатър, обаче бих се обърнала към този, който от двамата търси какъв точно е проблема, а не направо да изписва лекарства. Там дето сядаш на диването и му разказваш проблемите си. А за съвет към конкретен пък хич не мога да дам. Провери в групата Варненски мамчета, гледам всякакви глупасти се обсъждат, но има и полезни неща.

# 532
  • София
Аз съм за психолога, писала съм и преди, ходя от няколко години вече, сега също. Половината решение на проблема е признаването на такъв.
Ти откъде беше? Мога да препоръчам и за София една дама, при която ходех преди няколко години.

# 533
  • Пловдив
Telly, дано всичко е наред с мъжа ти. Явно му е дошло в повече. Какви станаха времената вече, нормално е човек да изпуши.

Относно екраните, ние гледаме телевизия след 22:30 за 15-20 минути. На Йоанна пускам музика от тонколонка, аз съм много против телевидението, чак мога да стана крайна 😁
Ще видим докога ще удържа положението.

Аз имам малък “дерт” с тези ужасни шишета на Авент! Взех си стъклените и те доста често ми разливат. Не трябва да ги стягам прекалено, но не мога да преценя всеки път и отива по пижамата ми, по ромпърчето на Йони. Не може ли да е опростено: затваряш не тече, отваряш- тече. Чак ме хваща яд, че дадох повече пари за такива шишета.

Йони става на 5 месеца след 5 дена 🌸

# 534
telly, не е лошо, че е отишъл на психиатър, не се тревожи. Ако е психическо разстройство с физически проявления и състоянието му пречи на нормалния живот, е по-добре така. Познавам хора, които вследствие на претоварвяне и изолацията заради ковид не бяха на себе си, имаха проблеми да излизат даже до магазина, да общуват с хора, лекуваше ги психиатър, след това продължиха с психолог. Според това как се чувства човек, се променя дозата на лекарствата, когато започне да се чувства добре и в кондиция ги спират. И моите наблюдения са като на Лизи, че отнема месеци, подкрепяй си човека и дано се възстанови бързо. Мен екраните ме смущават и като визуални дразнители, които превъзбуждат децата, и като риск да се превърнат в евтина детегледачка. То е ясно, че ще ги гледат, но целта ми е да не са зависими от тях и да разчитат по-основно на други забавления. И аз съм на телефон, на лаптоп, играя и на Нинтендо, но и чета книги, играем табла, нямам интерес към телефона като се приберат мъжът ми и каката. И ние имаме телевизор само в хола, спалните у нас са само за спане и за любов. Не бих пуснала и клипче на детето за да мълчи и да седи мирно или да зяпа докато аз я тъпча като гъска с лъжицата, че и това съм го виждала. Беше ми трудно с голямото дете, много от времето за мен си съм похарчила за оцветяване на книжки, лепене на стикери и сортиране на макарони, царица съм на оригамито и Микеланджело с пластилина. Струваше си, имам уравновесено и артистично дете, не й забранявам да гледа и телевизия, не расте в гората, но контролирам какво и колко гледа и тя не протестира.

# 535
  • Бурса
Благодаря ви за съветите момичета. И аз смятам че това че е осъзнал че има нужда от помощ е първата стъпка. Като че ли е склонен да опита с това лечение, да видим как ще му подейства и като дойде време да ги спре дали ще се върнат тревогите и ще решаваме в движение. Като цяло не е зле положението, проблема е че няма в момента много работа и има прекалено много време да си мисли за глупости, поне аз съм така, трябва да ми е ангажирано съзнанието иначе си измислям проблеми. Тревожи се за битовизми, бъдещето на семейството, разходи, неосъществени проекти. Физическото проявление е буца в гърлото. Ходи на унг казаха че е от нерви и така. Ще се подкрепяме и ще се справим.

Да не разводнявам темата, днес бебчо става на 4 месеца 😊. Снощи се събужда на всеки час по повода Confused Сега си спи навън спокойно, днес във Варна времето е прекрасно за разходки.
Коледа наближава, вече съм купила всички подаръци и ми е по-спокойно. Може да посрещаме Дядо Коледа.

# 536
Забравих да пиша .Аз също нямам майчинство.Декларацията ми е пусната.И само пише обработва се.До 8.11.22ми бе болничния.Незнам още да чакам ли?
Пупелина, нали правилно съм разбрала: от 09.11 трябва да започнат да изплащат майчинските? По закон до 10-то число на следващия месец се подават документите за предишния месец, до 15-то число се изплащат. Би трябвало вече да е започнало плащането. Ако искаш звънни в НОИ и питай какво се случва. Моят болничен изтече на 11.11, счетоводителката беше подала документите по-рано, на 01.12 даже имах превод за половинката от ноември.

# 537
  • София
И аз имах превод за дните от ноември, като по чудо от ТРЗ са подали документите навреме и правилно 🤣.
Моята щерка май има скок в растежа. От вчера суче като новородено, дори не искам да броя по колко пъти. Харесва ми кърменето, гордея се със себе си, че го правя, ама е в тия 2-3 дни, в които е залепена за гърда, понякога ми омръзва.

# 538
Моят болничен беше до 4.11 и на 23.11 ако не се лъжа ми пристигна първото майчинство за ноември  .Мисля , че вече всички трябва да имат за ноември.
Вкъщи телевизор работи през деня за фон, че иначе ми е адски подтискащо тихо, съответно Ади наднича , но като я хвана веднага я обръщам на другата страна.Имаше изключение докато бяхме при баба и , там беше адски крива, съответно постоянно трябваше да съм около нея и я оставях за по минута - две , докато измия шишетата поне.
Тели, честита месечинка! За ТМ съвет не мога да дам , само мога да пожелая бързо да св успокоят нещата!
Меджик , хубав цвят имаш,честито!
Ади утре става на 5 месеца.Последния път педиатърката каза , че също добре и се затваря фонтанелата и продължаваме с една капка витамин Д.Иначе и исках направление за ортопед , тя първо отказа , но като и казах , че така или иначе ще си платя и ще я заведа , ми даде.Имаме час за 5ти януари.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 17:46 от Орехче

# 539
  • Бургас / Славейков
За майчинството Ами вече в понеделник ще видя какво се случва.Звънях днес на нашата счетоводителка не вдигна въобще.Ако нямам ведомост в понеделник ще звъня в Ной .То не остана време.Днес бяхме и на ортопед .Всичко е наред ,но много се изнервихме с ММ записах час през супердог преди месец и днес.  чакахме 30мин да влезем ,после още 30да го прегледа и накрая вече заспа в колата 10мин преди 18ч.сложихме го да спи той се събуди след 15мин яде в полузаспало състояние и сега пак го оставих да спи.Много му се обърка днес режима заради тоз преглед от 16.10до 17.30бяхме в болницата.То направо сърцето му спеше.Иначе майка ни е на гости та поне гледаше вечерята да е готова.С подаръците имаме да купуваме още само един на племенника.Общо взето купих повечето неща от намаленията предния месец.Телли важното е че мъжа ти е потърсил помощ ,не всички мъже са така.Според мен първо на психолог.Всичко е в главата .Дано по бързо мине това .Аз съм минала нещо подобно с моя бивш  мъж  ,Ами въобще не е ок.Ставаше вечер ,не можеше да диша ,разхождаше се по нощите .Ей така от ядове и проблеми ,че неможе да осигури всичко в къщи.Лошото при него бе че не споделяше нещата ,за да не ме притеснява и прибягването към алкохола стана по често и много.Надявам се че всичко ще мине бързо при вас.И ще се справите заедно.На мен нещо не ми е празнично ,незнам защо.

Общи условия

Активация на акаунт