Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 359
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Аз исках да купя картина по номера, за на моя приятелка детето  и от всички сайтове ме отрязаха, казаха ми доставка след Нова година, защото са натоварени , а това беше преди седмица, та в крайна сметка питах детето, каза ми че иска фулмастери, допълних и миещи се маркери, да нарисува на майка си банята Joy и разни книжки за оцветяване,   учене на букви, логически задачки, та това е. Добавих и няколко шоколадови дядо Коледа, шоколадчета тип близалка, яйце шоколадово. Ако ми хареса още нещо по магазините, ще допълня въпреки, че май няма да излизам скоро....
Детето е на 5, но много обича да учи и рисува.
Виж комплект за правене на бижута не се бях сетила, звучи интересно.

Абе знаех си, че нещо не ми излиза бройката, защото освен подаръците от нас, при мен са и двата подаръка за момичетата от мойте родители. И преди малко се сетих, че подаръка на каката е на съвсем друго място, защото кутията е голяма и не се събираше при тези. Егати и ужаса ще е ако точно на детето, което разбира и не знае, че няма дядо Коледа му забравя основния подарък. Другите са допълнения към него. Ама голям съм заплес.

Аз на нашите първокласници им взех тип Лего, но могат да се правят различни неща, не е точно определено.

Ето такова, сетих се, че имам снимка, че те вече са опаковани. Но и двамата обичат такива неща. Отделно взех и една голяма плочка като основа върху, която да редят. Иначе зависи какво харесва детето и от бюджета ти: пъзел, комплект за правене на бижута (на този комплект съм му хвърлила око за племенницата ми ама ще изчакам още 1г, сега е на 5), диамантен гоблен (има детски), картина за рисуване по номера (вътре си има всичко).

# 661
Моя син вчера се сети да си поръча от дядо Коледа фулмастри и домино. Казали сме му, че няма дядо Коледа, но той не иска да повярва.

# 662
  • Бургас / Славейков
И аз днес опаковах последните подаръци.То под елхата няма място да се снимаш.Само подаръци.Смених режима на Митко  тъй като не изяждаше всичко.не знам дали не избързах вече е на 5хр.по 150гр.За сега яде всичко увеличих интервала на хранене.Сега обаче пък ми се вижда много крив .Незнам от зъбите ли така стана. пробужда се и вечер нещо което не се е случвало преди .Сега за празниците ще трябва да ходим и при свекървата за ден и там тотално ще се превъзбуди.

# 663
Моя син вчера се сети да си поръча от дядо Коледа фулмастри и домино. Казали сме му, че няма дядо Коледа, но той не иска да повярва.

Колко е голям вашия батко? Нашия батко е на 9 и си беше поръчал ( един от подаръците ) mousepad с логото на Капитан Америка. През уикенда беше на гости на леля си и като се прибра ме попита защо ли леля му има кутия на същата подложка която иска и той, и каза, че е издебнал леля си и е надраскал кутията. Да види дали нея ще получи за подарък 🤦♀🤦♀🤦♀🤦♀🤦♀
Та най-вероятно ще провеждаме този тежък разговор на 25-ти сутринта . А така хубаво си го манипулирах и той така слушаше Sad

# 664
На 7г е. Но на много децабот класа му са им казали вече и той дойде и ме пита. Аз му казах истината, но още не му се вярва. Че и с децата е спорил. Иначе и аз добре го манипулирах.

# 665
Ние взехме на каката 3D писалка, преди 2 седмици стана на 8. Преди няколко дни писа анекс към писмото до дядото, за да допълни точно 3D писалка, или аз имам късмет, или тя е ровила в гардероба 🤔

# 666
  • Пловдив
Леле, колко сте изписали.. защо ли се учудвам 🙂

За подарък на първокласничка: племенницата на ММ е сега в първи клас и си поръча някаква игра “Как да стана успешен ютубър”.. нещо такова беше от Комсед. Надявам се за последно да й купуваме такива боклуци и от следващата година да започнем с книжки.

Темата с майките направо ни разтърси. Особено изказването на мургавата мама, че и да не е нейно, не иска да го дава. Уау, как така?!
Аз всеки път като ми водеха бебето, сравнявах номера на гривничката на Йоанна с моята.

Йони от два дена яде по 4 пъти на ден. Изненадана съм, защото очаквах това да се случи по-нататък.
Мисля че и зъбки тръгват, защото всяка една играчка тъпче в устата като акулче, и като не може да я напъха цялата, се изнервя. Както си седи и си играе, изведнъж цялата почервенява и започва плач.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 17:55 от Kateto-S

# 667
И аз не можах да разбера това с размяната. Как точно ги разменили? Нали още в момента на раждане показват номерата, сверяват ги 2 пъти и го слагат. Има ли значение след това в кое легло са го сложили, като номера не е същия? Тези хора гледали ли са номерата на бебетата?
Май дойде и моя ред да се оплача. Малкия вчера ми взе тока: след ваксина Синфлорикс вдигна температура (дотук добре - свикнала съм), да ама след това почна да повръща и се изрина целия - едни ситни пъпчици, червени. Съответно кисел, аз се чудя от ваксината ли е или е лепнал ротавирусната инфекция, която върлува в училището на каката. След преглед днес, доктора каза тежката дума - от ваксината. И целия този цирк продължи само 1 ден, слава богу. Много се наплаших с това повръщане да не се обезводни.

# 668
И аз сега четох за бебетата. Добре де, как 5 дни, едната е секцио, никоя от двете не е погледнала номера на детето и не е видяла, че не съвпада с нейния.

# 669
  • Варна
Аз нито веднъж не съм гледала номера на гривната - сега даже се замислих да я изровя. Но видях бебето като излезе и някак абсурд да го сбъркам после 😀 а и те го вземаха по 15 минути на ден сутрин само. Нооо като го видиш първия път, някак не разбирам как може да го объркаш после 🤷♀

# 670
В София ппц ти показват двете гривни да сравниш номерата, слагат твоята и пред теб слагат тази на бебето, чудна история наистина Simple Smile

Шишета с голям номер биберон има, мисля 4ка на авент, ама бяха по 320мл ако не се лъжа, аз само биберони съм поръчала, Михаела сега е с 3ки ама аз ги сменям по-рано.

И да се оплача на края - у нас всички са болни, голямата само сополи изкара, средният се спуква да кашля, от снощи и Михаела се дави в сополи, ме на антибиотик вече, умирам от ужас за почивните дни, водя го всеки ден да ги слушат, утре пак ще заведа бебето и така. досега не съм имала толкова малко бебе болно, първото се разболя чак в яслата на 1.6г, второт на 8-9 месеца някъде ама беше нещо с 2 дни темп и толкова, а Мишето още е на 4 месеца реално, изписаха й един Биозин, който тя изплю и това е. Общо взето стискаме палци да не усложни.

# 671
Шук, много неприятно! Стискам палци бързо да се оправите всички!

Неизвестна, вие по-добре ли е? Как е бебка?

Побърквам се от страх с тези болести и съм благодарна за всеки един "здрав" ден. Сега се надявам да го опазим здрав поне до шестия месец... Въпреки че вече има едно боледуване, но няма как с по-голямо на градина/училище Sad

# 672
Да споделя, че и Дебора вече е по- добре. Все пак беше с бронхит, който започна със сополи, дишаше трудно и гърдите й свиреха. Сега остана кашлицата.
Бързо оздравяване на всички болни дечица!

# 673
  • Бургас / Славейков
Да оздравяват всички дечица.Аз пак се ядосах на ММ .Покани майка в къщи и вчера ми заяви ,да ходим на 25.12при майка му с приспиване , съответно и майка.Ми на мен не ми се ходи  там е и сестра му с две малки деца вечно болни.Ще бъдем дядовата ръкавичка.Незнам аз ли нещо  не бивам.Ама така съм научена разбирам че е Коледа ама като си поканиш гости не ги мъкнеш у свекървата.Оплаках се.Сега ще събирам пак един куп нерви.

# 674
  • Велико Търново
Бързо оздравяване на всички дечица, Вики пак започна да диша тежко през нослето, така беше след като се роди, личната все каква че е задна хрема.

За разменените бебета, ММ къде на шега, къде на истина като влязох да раждам ми викаше да ѝ сложа нещо че да си я позная. Еми какво да кажа, при секциото със скалпела ѝ бяха белязали леко челото (дори ѝ остана белег), та аз по това си я познавах, но то вече веднъж като си видиш бебето, после не знам как можеш да го сбъркаш. Освен ако още при самото раждане не са ги размели, направо ума ми не го побира това. Аз бях в частна клиника, ама тя беше малка, гривната на Вики падна още от самото начало и дори повече не ѝ я сложиха, стоеше си в кошчето при мене. Само ми бяха казали да я пазя за сверка при изписването.

Момичета, вчера беше най- кошмарния ми ден, не знам какво ѝ стана, но такова чудо не е било никога. Аз багаж гласих, тя само ревеше, почти не спа, та се наложи да я изведа на разходка че да поспи. Вечерта бяхме сами, е такова дране не е било от родилното, нито искаше да яде, нито да спи, гушкам я- реве, друсам я- реве, накрая си поревах и аз едно хубаво и от изтощение заспахме и двете в 22 часа. Да се местим вече и да се успокоявам, че явно усеща че съм напрегната и хич не ми помага това малкото.

Общи условия

Активация на акаунт