Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 5)

• 20 370
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Вчера се Свързах  най-накрая с НОИ , обясниха ми, че щом болничният ми изтича този месец на 10 число, работодателя има срок до 10 следващия месец да представи декларациите за майчинството

По темата с разменените бебенца се чудя как майката която се е усъмнила и е направила ДНК тест е знаела, че бебенцето е с друг различен номер от нейния и все пак си е тръгнала 🤷♀🤷♀🤷♀

Аз като раждах в Майчин дом, едно бебенце го бяха сложили в легълцето на друго . Майката веднага разпозна, че това детенце не е нейното, провериха гривничката ( там ги слагат на крачетата защото падат от ръчичките) увериха, се че бебето не е нейното, съблякоха останалите, окомплектоваха бебе и легло и оправиха кашата . Та се чудя тези майки къде са бляли 5 дни в тази болница

# 646
Мисля, че в Хиполенд съм виждала шише +биберон 3-ка. Пише, че е за над 6+ месеца. Дано не ви подведа.

А по повод случая с бебенцата...старите хора са казали " Не се чуди , да не ти дойде до главата"
Едната майка която я дадоха по новините въз мургавичка ми се видя. Другото семейство, ако са бели е нормално да се усъмнят в тена.

Родих със секцио (33+1 ден). Децата не са ми ги показвали. Анестезиолога ми съобщаваше "Първи близнак излиза-момче, втори близнак момче. ( Благодарение на него имам снимки). Малко след това започна да ме боли и ме приспаха с райско гасче.
Събудих се в интензивното. Едва когато се раздвижих на следващият ден ми казаха, че мога да сляза и ще направят компромис да ми ги покажат..., защото не съм ги виждала ...иначе свиждане само във вторник за 1 час и нямаш право да ги пипаш. През другото време инфо по телефона по обед, ако има кой да го вдигне.
Единият близнак седя 2 седмици. За тези седмици го/ги видяхме  два пъти. По сред лято обявиха пак епидемия от "модерният" и забраниха "свижданията". ....та малкият бе отделен за 1 месец от мен..... знаете ли колко се променя едно бебе за един месец... исках да ми пратят през това време снимка...никой не се трогна... .......това дете час сега започва да се гушка в мен...По време на коликите не можех да го успокоя с гушкане....не се трогваше...страдаше си тихо...Колко ли рев е изревало без да го поглеждат Sad Sad Sad

Моя позната роди в чужбина под 30г.с. Децата ги изваждат на едни гнезда и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги слагат върху родителя....тук още събираме капачки за кувьози и линейки.....жалки сме, че позволяваме на ония 240 говеда да се гаврят с народа си....оооохххх разстроих се. извинявайте....

P.S  При изписването на първи близнак ме накараха да подпиша 10-ки листи, че ми подаряват разни неща.
Изписваха ме сама, беше адска жега. Мъжът ми трябваше да отиде да докара колата, че бе паркирал извън болницата-нямаше място на паркинга. Накараха ме с малчо да изляза навън...едната опипа един пакет, опипа втори пакет, другата ме подкани да изляза.... аз бях толкова стресирана държах детето си за ПРЪВ ПЪТ....дори не знаех как да го подхвана, не знаех как ще го храня, как ще сменя памерс..................нищо....жена на 40г  .... В ръка с една епикриза и бебе ме натириха на жегата . Съответно не ми дадоха "подаръка" ...дреме ми за него, а за отношението, че никой не откликна молбата ми да ми покаже как да го/ги кърмя. Всяка една лекарка/акушерка питах. Отговора им бе "Ти няма да имаш кърма", "Не ти трябва", "Няма да можеш да кърмиш и двете"

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 08:45 от Joy Joy

# 647
Момичета... рядко пиша, но ви чета доколкото мога.
Темата с разменените деца е направо потресаваща! С първото раждане, докато не видях, че слагат гривнички с едни и същи номера не припадах, след това вече бях в стаята. Акушерката след като я извади направо я грабна без до ми я покажат. Беше голяма мъка цялото раждане. С второто раждане беше съвсем различно, доктора я снима още преди да и прережат пъпната връв докато аз я гушкам.
Странно в случая е, че майката, с която беше интервюто каза, че дори това дете да не е нейното тя пак иска да си го гледа него. Дали тя не ги е разменила?

От няколко дни Лили е много кисела, постоянно се плюнчи, чесалките не ги харесва, но за сметка на тях ръцете са постоянно в устата и. Как се справяте с никнещите зъби?

# 648
Имах смешен случай сега с третото в болницата. Като стана въпрос за разменянето. Сложила съм момчешки дрехи за преобличане, всъщност беше зелено, за мен не е момчешко. Водят ми я и акушерката казва този номер и този номер. Явно са ме запомнили, не знам, при което аз казвам да тя поглежда мен, поглежда бебето и ми вика: Ама ти имаш момиче, а това е момче. Викам и не е момче, ама си имаме и батко. Сравни ни номерата на двете и номера на количката преди да ми я остави. Очаквах да и свали и памперса за да се увери, че е момиче. На изписването също сверяват номерата, първо ги гледа акушерката, после ги показва на мен да видя, че са еднакви. Докато ме прехвърлят в интензивното ми взеха телефона да ми я снимат, че да я пратя на снимка на таткото, после и двете заедно ни снимаха. Питах я да и покажа как се снима, тя се смя, че покрай този Ковид са разучили всички видове телефони, само да и го отключа.

Джой точно заради това отношение приятелките ми ми казаха да не ходя в АГ. Бяха възмутени, а те си плащаха за избор на екип и за ВИП стая. Отидоха там заради д-р Георгиев, но едната имаше и оплаквания от секциото, което и е направил, освен от отношението.

Като бях с първото имаше едно недоносено бебенце в ковьоз, значи те може и повече да са били, но на мен това ми се е забило в ума. Търсех акушерка и видях тази, после си намерих друга де. Беше една огромна акушерка и беше гушнала това малко бебенце да го храни и му говореше, че трябва да яде за да стане голям и силен и да се прибере при мама и тати, че скоро ще си е вкъщи и малко по късно мама ще дойде и ще си го гушне. Но това беше преди Ковид. Сега пак явно имаха в ковьоз, защото чух две да си говорят, че после ще пие кафе, защото чака да и се обадят за бебето в ковьоза, явно са го и снимали, защото другата я пита дали е пратила снимките и тя и каза, че да, още сутринта. Не знам, на мен лично отношението в Окръжна ми харесва. Нямам лична база за сравнение с другите болници обаче.

# 649
Ох, сигурна съм, убедена съм, че има Хора и "хора". Явно пак станах по-емоционална от недоспиването и проблемите с хормоните които имам. И тази случка пак ме върна към раждането...
Сега се сетих, че името ми бе сгрешено -малкото на бележките на кувьозите.
Все да им кажа и на излизане бях толкова разстроена и все забравях. То дефакто бях 3 пъти там.
А кажете-риторичен въпрос, като толкова следят имена, гривни, защо ми го дадоха ...

Постоянно ми бъркат името. Даже когато майка почина и наследих жилището се оказва, че са ми объркали името  когато са го вписвали. Вече една година не мога да отида ( живея в друг град) да оправя грешката на служителката в общината.

# 650
Мога само да кажа, че тук дори и секцио бебето не се отделя от майката. От раждането са заедно. Няма интензивно и други подобни. На вторият ден докараха посред нощите момиче родило секцио и не са отделяли бебето от нея. Дори й помагах, защото имаше болки, но като извикаш сестрите идват на момента.
С бебета в кувьоз не знам как процедират.
За този случай прочетох, че докторката отишла при едната майка да й съобщи, че имат съмнения и са правили ДНК тест.
Като цяло е гадно да не можеш да си видиш бебчето и да разчиташ на чужди хора да се грижат за него( дори това да им е професията). И тук има недобросъвестни акушерки превърнали професията в скучна рутина.
Joy сега са си при теб. Много жалко, че такова отношение е имало към теб. И Милото май имаше неприятни спомени от някаква акушерка.

# 651
И мойте деца седяха повечко в неонатологията, прибрах ги меришещи на антибиотик, който е свършил преди 7-10 дни, подсечени и подути до кръв, и акита изсъхнали, кой знае от кога не им бяха сменяли памперсите, ноктите и гурлите няма да ги коментирам.
Да кажа, това е в частна болница, МБАЛ Надежда. И не ми бяха казали докато бях в болницата, че мога да виждам децата в определен час, научих го от други пациенти, последният ден. Иначе съм ходила през два часа пред неонатологията да питам, как са и въпреки това никой не ми каза, че мога да вляза да ги видя в 12, само ми казваха   ако искам от вратата да ги видя, без да влизам.

# 652
  • София
И ние бяхме отделени, гушнах я за първи път като беше на седмица. Ама поне дадоха на ММ да я види на следващия ден след раждането и аз след това ходех на свиждане по обяд.
Във форума вече има тема за бременни август 23г. Леле как минава времетоо

# 653
Да, лети си. Аз преди 1г на тази дата ходих за първи път на ехограф и докторката потвърди, че съм бременна, че за тази седмица всичко е наред и че няма причина да не я износя и да ми направят трето секцио, и че можело и 4 и 5 секцио ако предните са направени добре. Но това изобщо не ми помогна да преодолея шока, че съм бременна. То аз още не мога да повярвам, че съм забременяла, а успях през това време да родя и си гушкам 4 месечен бебешок даже, който в момента ми крещи от радост на среща. Ох, голямо викане, грамогласна е, личи си, че ми е рода.

# 654
bolibon, пак ме разсмя Simple Smile    "...
Цитат
Ох, голямо викане, грамогласна е, личи си, че ми е рода.
.."
От няколко дни момчетата викат като чобани хахахаха, съчетано със зъбите е а леле майко работата.
Да са ни живи и здрави

# 655
Мразя да опаковам подаръци. Не ме и бива хич. За мен торбичките за подаръци са страхотно изобретение. Вчера се приборих с цели 2, от 7. Днес борбата продължава. И са в нормални кутий.

# 656
Наистина лети времето, аз с размерите на моето пухче изобщо не мога да кажа, че имам малко бебенце и даже ми е мъчно колко бързо расте. Аз на 21.12.2021 бях на преглед за потвърждаване на бременността, на 02.02.2022 ми беше първата фетална морфология, а тя се роди на 02.08.2022, на двойки му върви на момичето.
Вчера се чух с консултантката по детски сън, предложи да увеличим интервалите на будуване, особено този преди нощния сън. Предполага, че щом се мята и реве така, значи не е достатъчно изморена.Като чу как спи горе-долу, каза, че вероятно може да толерира 2.5 будуване преди нощния сън. А бебка снощи заспа след 2 часа и малко без никакъв бунт,докато в кърмех. Определено са по-добре нещата в сравнение с миналата седмица ☺️
Иии голямо вълнение, довечера ще ходим на вечеря с ММ. Не сме излизали вечер и ходили на "среща" от юли, като ученичка се вълнувам 😃

# 657
Потвърждавам писаното от Анчо горе за Германия. Моят мъж присъстваше на секциото и понеже заради малко по спешната ситуация не успяхме да направим планирания бондинг му го дадоха направо на него след апгар теста. Аз си гушнах бебето веднага след като излязох от операционната.  Мм буташе легълцето на бебето до там където ме наблюдаваха няколко часа след операцията.Бяхме в отделна стая 3мата, където направиха първия преглед за килограми и височина, не съм се отделяла от него.
Обаче от хормоните явно и мен ме хвана страх, при един от прегледите ми го взеха. И не се върнаха доста дълго време, а аз срам не срам си мисля, „бе нашия едоста хубавичак, да не вземат да ме ми го върнат„ . Още ми е смешно като се сетя, та ситуацията с разменените бебета сега ме върна на това тогава.

# 658
  • София
И аз съм много зле с опаковането на подаръците, а дори още не съм готова. Момичетата с по-големи деца, дайте съвет за подарък на първокласничка?

# 659
Абе знаех си, че нещо не ми излиза бройката, защото освен подаръците от нас, при мен са и двата подаръка за момичетата от мойте родители. И преди малко се сетих, че подаръка на каката е на съвсем друго място, защото кутията е голяма и не се събираше при тези. Егати и ужаса ще е ако точно на детето, което разбира и не знае, че няма дядо Коледа му забравя основния подарък. Другите са допълнения към него. Ама голям съм заплес.

Аз на нашите първокласници им взех тип Лего, но могат да се правят различни неща, не е точно определено.

Ето такова, сетих се, че имам снимка, че те вече са опаковани. Но и двамата обичат такива неща. Отделно взех и една голяма плочка като основа върху, която да редят. Иначе зависи какво харесва детето и от бюджета ти: пъзел, комплект за правене на бижута (на този комплект съм му хвърлила око за племенницата ми ама ще изчакам още 1г, сега е на 5), диамантен гоблен (има детски), картина за рисуване по номера (вътре си има всичко).

Общи условия

Активация на акаунт