В НОЕМВРИйската дружинка вече имаме си втора бремелинка!

• 13 650
  • 286
  •   2
Отговори
# 90
Maцки, ми те станаха 3 бременните ноемврийки, така че май заглавието на майчето не става, щото третата мама россе_ не е августинка  Rolling Eyes
Да сложа заглавието на Клара, както мислех още в началото - Ноемврийските деца с нетърпение чакат зимата?

# 91
  • София
Добър вечер,мили мами!

Роси-добре си ни дошла Hug!Браво на теб и мъжа ти за решението:)))От къде тоз кураж,незнам...та и трето...леле.Евала,много се радвам на такива майки! Wink

Поля,много ми хареса Поло с Дядо Коледа:)СТрахотна снимка.
Аз видях,че в мола са приготвили един голям стол ли е трон ли,с елена до н его.Та може и ние да направим такава коледна снимка.

ДОминика,как си ни познала:) Thinking Wink
Не сме обсъждали,затраях си...мн зле съм излязла... Laughing

Момичета,ще ви помоля нещо.-този  път е молба,не въпрос Laughing
Може ли да ми обясните какво горе долу представлява прощъпулника,че трябва до някой ден да направим,а идея нямам.
Погача се прави,друго трябва ли,на къде се търкаля...срам,ама нищичко не знам Embarassed
И да ми дадете идеи за предмети-сещам се за слушалки/лекарски/,мишка/компютърна/,парички/банкер/,моливи/художник/...та дотук.
Моля ако някой не го мързи и му се занимава-да драсне две обяснения.Ще съм благодарна Heart Eyes
Ние сега оставаме малкия горе на баба му и отиваме с татито на кино...

Засега желая приятна вечер!

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 21:34 от Исайкова

# 92
привет дружинка,
привет росе , все се чудя , близнаците като се обединяват така , какви са им отношенията с другите деца в семейството  newsm78
и Саши е в зъбна криза , да видим кой зъб ще се покаже. На мен не дава да погледна  Wink
ноооо предните зъбки, които така трудно изникнаха са големи и много красиви.
уикенда свърши за съжаление  Wink

# 93
Исайкова, тая тема е в чест на Клара  Wink За майчето имаше друга тема, тя е майско майче  Laughing

# 94
Гого беше 51см и 2350
Дима беше 50см и 2200   

# 95
аз предлагам клара да си има своя си темичка, а мисля, че мама роси няма да се сърди да почака за следващата, която може да е "ноемврийска мама на близнаци чака юлски бебораци/писараци/мушмораци". тъкмо до тогава ще се поопознаем Simple Smile
а може и "където 2, там и 3 -  майчинството да спори (ноември 2005)"  Joy

# 96
Исайкова, за прощъпулника, тъй като нашият беше скоро - направихме питка (баба й, аз съм некадърна откъм питки), в която сложихме крачето на Юлиана и се получи симпатичен отпечатък, бях чела някъде и използвах идеятя, а тя много се забавляваше от случващото се. Сложихме предметите на един диван накрая и към него постлахме бяло платно (чаршаф може, гледай да не е хлъзгав случайно, не знам защо трябва да е бял, пак бях чела). Мислех си да сложим здравец по бялата пътека, но се сетих, че ят съсъ сигурнос ще иска да го вземе, на вън през есента все листа събираше.
Някои слагат предметите на земята, накрая на бялото платно, но аз прецених, че Юлиана може да реши да пълзи към тях! Питката се търкулва по бялото платно и детето трябва да тръгне след нея. Аз за всеки случай застанах срещу Юлиана, за да не дръпне на някъде другаде и я подканвах. Стигна благополучно (чувала съм, че не било хубаво детето да падне на прощъпулника си, но не вярвам), не взе веднага предмет, по-късно хвана четка за рисуване. Някой деца взимали питката и започвали да ядат, затова трябва детето да е сито, а не гладно. Simple Smile

Нашите предмети - портфейл (банкерка, бизнес дама), молив (архитект), химикал (писане, езици), мобилен телефон - (адвокат), карта на света, фото лента, ефирно шалче (за дизайнерка, решихме, че макара с конци - ще стане шивачка и затова се спряхме на шалчето Simple Smile), четка за рисуване, мишка, лекарски слушалки (от апарата за кръвно), книга, диск (за музикантка каквато и да, намерихме някакъв на Тина Търнър и си викаме ето да стигне нейната известност и дълголетие Simple Smile), спорт (ние сложихме една лента и си я нарекохме за спорт, но може и топка напр. и въобще нещо ще измислиш за спорт). Може би изпускам нещо.. ако се сетя ще добавя, може и чирпак за готвач да сложите. След това някъде бях чела, че се слагат само 3 предмета, но не смятам ,че трябва да има ограничения!
Знам, че предметите е по-хубаво никога да не ги е виждало детето и да не са с ярки цветове, защото така може да бъде изманипулирано, макар че никога не се зане какво би взело. Хубаво е и прдметите предварително да се нарекат с дадена професия, а не след това да с етълкуват.

След като детето вземе предмета, питката се разчупва и се раздава на всички гости, които, взимайки парчето трябва да тичат... голям смях падна при нас малки и големи търчаха, а Юлиана се почуди какво става. Simple Smile Може и само децата да бягат, но аз всички накарах, че имахем само едно детенце и те чинно изпълняваха. Simple Smile

Ако се сетиш нещо по-конкретно питай. Аз май малко неясно обясних.. днес нещо нямам дар слово. Simple Smile

А ето и това, което има писнао в бгмама, ако не си го видяла вече - http://www.bg-mamma.com/site/content/view/286/60/

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 19:28 от Sisssi

# 97
Здравейте и от нас. Ние съботаи неделя бяхме на излет с Ники - чистия въздух и се отрази много добре. Ходихме до  местноста побити камъни и малката многои хареса да се катери из камъняците. Общо взето гората я очарова, но с ходенето е доста скарана. походи малко и после застава с две ръце пред някой за да я носи. голяма мързелана се очертава.
Исайкова  - за порщапулника аз също нямах представа как се прави и взех идея от първата страница на сайта, както е посочила мама Sisssi. Опекахве питка и преди да я сложим да се пече и натиснахме крачето в тестото. После послах един бял чаршаф във форматана пътека и в единия край наредих предметите. Търкулнахме питката и подканихме Ники да тръгне след нея. Тя съобрази и отиде право към предметите. Важно е предметите да са с еднакъв размер, без ярки цветове и най-важното да не ги е виждало детето за да не се предопредели изборът. Та общо взето това беше - всичко друго си е едно семейно събиране с познати и роднини, както си решите. За предмети сложих фотолента /нашият избор/, термометър, протмане, ножица, лъжица, книга, топка...важно е да наречеш предметите какво да символизират, а не толкова как изглеждат. важно беше детето да се е нахранило за да не се превлече от питка. до колкото си спомням първото парче от питката го дадоха на Ники, но тя непожела да си хапне. Общо взето същото, както го е описала мама Sisssi .Надявам се да съм била полезна.
Добре дошла на мама Роси - лека и безпроблемна бременност  - много се радвам, че имаме мама с близнаци. Винаги съм смятала, че близнаците са божия благословия.

Ботушките на Юка са много сладки!

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 20:20 от Sissa

# 98
# 99
  • София
Извинявам се...срам.Доминика права си,веднага ще се поправя.
Мислех си за Майчето и стана обърквация... Embarassed Embarassed Embarassed
Клара,моля за извинения! Heart Eyes

# 100
  • Gabrowo->Sofia
Аз само да кажа едно "добре дошла" на мама rosse   bouquet и да пожелая лека бременност.
Тия дни си имам доста работа, от офиса са закъсали и ми пратиха дооооооооооста домашно. На единия ден ме поканиха на коледно парти, а на следващия ми затрупаха пощата с файлове  Mr. Green По този повод пропуснах коледния базар.

А моят Иван си има ново "умение" ако иска да се люлее на люлката я взема от пода носи ми я и мучи или застава с нея под касата на вратата, където са халките за закачана е пак мучи... много смешен е!

А, зябрявех да се отчета за нощния сън, облеклото, де. Иван спи с боди с къс ръкав, пижамка (момчешка вече, а не бебешка Simple Smile), зимно чувалче. Нощем при нас е около 18 градуса.

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 23:03 от diddi

# 101
  • София-там нейде в западната част
до базара не смогнах въпреки че имах желание - щях самичка да дойда да не влача още Емата където е тъпкано с народ но се бях заинатила че ще се подстригвам и тъй като мойта фризьорка не работеше реших че ще е покварталному ... но нъцки навсякъде народа си прави прически и се готви за празниците  Grinning тъй или иначе ще е през седмицата 
юка обувките много ми допадат и на мен ... гледах май БиТиВито но не ви видях
майче клара ... стига бре ... не съм бременна- или поне така би трябвало да е  newsm78  но от три дни Емата е като лепенка към мен ...
микки ще си сваля програмата че и аз съм се заканила за тези пусти календари ... сигурно ще станат догодина Flutter
за спането боди плюс пижамка без пети с одялце а днес с чувалче - зимно  Т 20
от виртуалната баница за трета поредна година Здраве ... не се оплаквам  Grinning
привет на новата мама на близнаци ... безпроблемна бременност желая    bouquet

# 102
  • Измир
Тити, много ти благодаря. Хората са си казали "не питай старило, а питай патило". А аз ходя като луда по доктори и стоматолози.

Добре дошла на мама Росе. Лека и безпроблемна бременост. Hug  Аз мн исках близнаци, то в рода на мъжа ми има, ама не стана.

Севи ни шашна. Мъжа ми има навик като реже месо или като се къпе да си маха халката, но винаги като свърши си я слага. Т'ва малкото явно е забелязало,  'щото днес я грабна от нощното шкафче (а аз я подгоних, да не би да я лапне или глътне) и тича в хола при баща си, дърпа му ръката от мишката и се опитва да му я наниже на пръста  Shocked Май трябва да внимаваме какво правим, че всичко разбират вече.

# 103
  • Gabrowo->Sofia
Мда, и Иван ни слага халките на пръстите, но той обича да си нанизва какви ли не халковидни неща на други стърчащи неща...

# 104
той обича да си нанизва какви ли не халковидни неща на други стърчащи неща...

това прозвуча много....странно  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт