Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 565
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Директно със спринцовката, слага се настрани към бузката, за да не се задави детето. Сигурно е просто реакция от ваксината - имунната система вече е заета да изработва антитела. Какво ви каза педиатъра? Нашият (нов) педиатър каза да даваме превантивно вечерта след ваксината. Не вдигна, но въпреки това дадох веднъж… иначе при всички останали случаи (тоест с болно дете) обикновено изчаквам до 38.5.

# 121
Flower90, температура не сме вдигали от ваксината, но след нея е поспалив. Нормално е да вдигне, реакция на организма. Следи го, моят педиатър ме кара да давам на малкия след ваксина Ефералган профилактично, но да ти кажа не му дадох. Иначе Ефералган се дава директно в устата, Панадола е по същия начин. Вероятно ще изплюе някакво количество. Между другото, след ваксина педиатъра ни слага специални пластири, които са температуропонижаващи (Kool patch).

# 122
Ох, преместихме се в спалнята където е 22 градуса и постояхме и измерихме 37.1.
В хола е доста горещо, явно е от това. Ще я следя, че много ме е страх от тая температура. Детето изглежда нормално иначе, но като видях 38 и се стреснах.
Педиатъра каза над 38 да дадем панадол.
Куул пач сложихме  веднага след ваксината, може би е сега вечерта ще трябва да и сложа.

# 123
На мен педиатърката ми каза да дам панадол ако са нервни след ваксината, не съм мерила температура, почнаха да ревът и аз направо им дадох. Трябва да прочетеш в листовката колко, според килограмите се дава оперелено количество.
Яна е 5,200 и и дадох 3 мл,
А сами 5,800 и ми каза 3,5 мл

Ох, преместихме се в спалнята където е 22 градуса и постояхме и измерихме 37.1.
В хола е доста горещо, явно е от това. Ще я следя, че много ме е страх от тая температура. Детето изглежда нормално иначе, но като видях 38 и се стреснах.
Педиатъра каза над 38 да дадем панадол.
Куул пач сложихме  веднага след ваксината, може би е сега вечерта ще трябва да и сложа.

# 124
Момичета, възможно ли е двумесечно бебе да има алергия? От две , три седмици има запушен нос, отидохме в родното място на мм и спря с хремета, но започна разстройство- върнахме се ореди три дни и сега пак хрема и запушен нос и спря разстройството, чудя се настинка ли е или алергия - киха доста често също! В нас сме с мокет, който ме притеснява и като цяло постоянно е прашно 😬🙄

# 125
  • Варна
След ваксината на нас ни изписа и едни свещички превантивно за температурата...били хомеопатични. Сложих вечерта чак една, при което се изака барабар  с нея на секундата и така три пъти.... знам едно време са слагали малко сапун в дупето при запичане. Тя свещичката същата работа. Това по повод и за температурата и за запека 😁.
Иначе мокета по  принцип събира прах. Едно време...през 80 те.😁🤣.. всички бяхме с мокети. Много ги мразя. Сега пък има яки прахосмукачки, парочистачки и т.н

# 126
  • София
Мерси, Лизи, май през деня ще давам нан и да видим, не знам какво да правя просто. Ще видя за сиропчето- не е дълъг периода на неакане, но определено се мъчи.
Аз не съм давала панадол като не е имал темп. Освен това не се мери толкова често- веднъж на 4 ч. е ок- тяхната е по-висока по принцип и се променя ако в стаята е топло. Куул пач продават навсляъде- пазя една от децата преди 9 г- никога не съм я ползвала. На Пресиян не му мерих темп след ваксина, не ми изглеждаше зле и не виждам смисъл-аз рядко меря.
Четох, че е нормално бебетата да кихат много. Не ми се вярва да е аелргия- съветът ми е да не се вманиачаваш- тук въздухът е по- зле със согурност, но имам едно бивше гадже беше озкъртил паркет мокет килими и беше оставил плочки заради сина си. Пълна лудост- от тях още повече се вдига прах,защото не се задържа в тъканите- аз не харесвам. Наблюдавай бебето, ако тр вземете овлажнител или пречиствател. Нщаз взех от черен петък овлажнител и съм доволна- той пак суттин се буди със задръстен нос и вадя сополи, но са бели и е ок.

# 127
Ние запек нямаме, но има страшни колики и въпреки това не реве много. Но коремчето и направо бълбука. Изписаха това и като и го давам се изхожда доста след всяко хранене. На основата на зехтин и симетикон. Може и при проблем с изхожданията да помага.

# 128
Моята се изхожда в момента през ден. Вчера 3 пъти, защото не успява на един път да го изкара. А не е твърдо, просто е по-гъсто. Много се мъчи, даже се разплака веднъж докато се напъваше и тъй като го направи докато сменях памперс точно, видях мъничко розовко  на едно място, явно се е наранила докато се напъва....
Ще изчакам още малко да видя дали ще се оправи положението и ако трябва ще сменям Аптамила, колкото и да не ми се иска.
Вчера измерихме температурата защото наистина беше много топла, иначе въобще не ми се влизаше във филма с меренето.  Проследих  я и през нощта - беше 37.3.
Тази сутрин 36.1....., а не съм давала Панадол, само куул пач лепнах ама това беше в полунощ.
Започвам да се чудя дали правилно меря температурата. Тя си изглежда напълно нормално.

# 129
  • София
37 .3- 37.8 е нормална темп за бебе. Съвсем си е наред, не я мери повече -няма смисъл.
Валари, ако Пресиян ака на всяко ядене, щецсе погреба- но мерси- ще погледна и тази добавка, въпреки че симетикона запича уж.
На мен ми писна и днес отново смесих нан-а с фризовома и веднага почти успя да се изака- така ще го караме- денем ще е смесено, нощем ще е на вом само,защото не мога да го оригвам или следя как драйфа в леглото. При положение,че съм сигурна,че е от вома, не знам да се овътрям ли 70 лв за тъпата омнипанда...заплатите от нои нещо се бавят, явно, щото е декември и съм на нулата още отпреди 2 седмици,а мм нали е в болница и е зле и той е болничен от месец и той няма заплата и адски се дразня на нои.

# 130
И аз не давам превантивно нищо след ваксините, не се е и налагало за сега.
Kanari, ако имаш пик на НОИ, провери защо нямаш превод. За ноември ги преведоха още на 1-ви. Но ако билничният ти е от ноември, възможно е да не е заведен още от счетоводството, срокът им е до 10.12. Ако не е бил заведен, сега вторник трябва да имаш превод, както и мъжът ти.

# 131
  • София
Да, пише, че се обработва. Птедпоалгам и аз и се надявам за 13ти. Вече не помня откога са ми болнични и нищо... май от октомври. Все едно- караме някак😆 тъкмо да има повече за януари

# 132
Момичета, бях писала че Сами не може да си държи главата, в понеделник му е последната рехабилитация, но не видях някакви упражнения за вратните мускули и ефекта не е голям след 10 дни рехабилитация. Ако знаете някакви упражнения, моля да ми кажете.

# 133
Давам панда пробиотик с вечерното мляко. Не знам дали е от него, но след това спи почти непробудно. От 9 до 6… Понякога не изкарва, вдига ни към 4-5, но вече се вижда светлина в тунела, ако така се задържи. Изхожда се на 2 или 3 дни, като е голям рев. Чак отказва да яде и с много зор ѝ набутвам… Комбинирам аптамил ар с пронатура… Ако е без ар, повръща. Сега пак бльоква, но по-малко. Извадих големи шишета. Вече прави по 120 или 150 на хранене. Общо са ѝ 6 на денонощие.
С коледните подаръци съм много на минус.
Освен това сме по зъболекари с децата последните две седмици и е голямо изваждане.  На мен двете пломби днес мога да си ги оставя под елхата😭😂

# 134
Аз да попитам относно нощния сън. Не знам какво се случва, но бебата откакто е вкъщи не заспива вечер с часове. От последен сън към 18:00-19:00 заспива чак към минимум 22:00, най-късно 12. Няма нищо, което да може да я приспи по-рано. Нито храна, люлеене, друсане. Фитбол върши чудесна работа, слинг също, люлеещ се стол също, но за 10 минути и край. Заспива, след 10 мин максимум е пак будна. И така до към 22:00-23:00, когато изпада в див рев и изведнъж от раз ѝ спират бушоните, затваря очи и заспива на секундата. Не знам какво е това чудо. Имате ли представа къде може да бъркам, че да не заспива толкова много часове? Нали уж на 2 месеца трябвало максимум да будуват час - 1.15 мин. Просто не знам дали не греша с нещо - я дневен сън , нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт