Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 615
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Абе момичета, при нас наддаването за 4тия месец е под 400гр. Трябва ли да предприемам нещо? Храни си се както винаги по 6 пъти. Като е и пораснал с 3 см, ака всеки ден по няколко пъти, щастлив си е, смее се постоянно, видимо всичко му е наред, но очаквах доста повече да е наддал. Предпочитам, че щом си ака значи му стига кърмата, не плаче от глад. Та не знам 🤷‍♀️

# 496
При мен, момичето беше наддало с 590 гр, а момчето с 480 гр.

Tracck, ако можеш вдигни количеството..., при мойте се случва с голяма мъка.
Според педиатърката в 4ти месец трябва да изяждат по 900 - 960 мл на денонощие.

Абе момичета, при нас наддаването за 4тия месец е под 400гр. Трябва ли да предприемам нещо? Храни си се както винаги по 6 пъти. Като е и пораснал с 3 см, ака всеки ден по няколко пъти, щастлив си е, смее се постоянно, видимо всичко му е наред, но очаквах доста повече да е наддал. Предпочитам, че щом си ака значи му стига кърмата, не плаче от глад. Та не знам 🤷‍♀️

# 497
  • София
Не, не трябва. Щом няма признаци на болест или някакви неразположение,въобще не се гледат тъпите норми и таблици.

# 498
Момичета, повечето от вас имате и по- големи дечица, та ако някоя има опит ще де радвам , а и на мнение пак😃 през деня що годе оправихме спането и асоциациите , обаче вечер става следното. Приспивам го в раницата, спи 30 мин и започва да се събужда и единствения начин да го приспя е да легна с него в леглото и да му дам да суче, цяла нощ после си се буди и си суче ( това не ми е проблем) но самото заспиване е , защото някой път един, два часа не мога да стана от лвглото - буди се. Идеи какво да го правя😂😂😂😂😂 а и още нещо се сетих - някоя от вас имала ли е триъгълник на Пиклер, скъпичък ми идва, но пък много се занимавали децата🤷🏼♀🧸

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 15:03 от Pandapanda90

# 499
  • Варна
AloveUnreal, режима е по-важен от асоциациите. Като напаснеш точните часове, после е елементарно самото приспиване.
Kanari, много кофти, че не са успели да ти помогнат. Sad Ако искаш кажи кои са, за да знаем, че не са ок. Аз няколко пъти мислих да се свързам с моята консултантка, но като знам какви съвети ще ми даде и че не мога да ги спазвам - се отказах. С баткото спазвах всичко стриктно и се случиха нещата, ама сега няма да мога.
Nikol, аз засега ще се въздържа да пиша коментар, мисля че имаш още доста работа. Най-вече с презентацията, иначе всичко изглежда вкусно. Hug Тортите ги снимай без ринг задължително и най-добре на дневна светлина до прозорец без светкавица на телефона. Виж и някакви аранжировки с покривки, цветя, посуда. Също се информирай за разрешителни и т.н., защото в България е забранена продажбата на храна приготвена вкъщи, тъй като няма регулация. Да не вземе някой недоброжелател да те изпорти. Успех с начинанието и дано да завалят поръчки скоро! Heart Eyes

В нас е някакъв тотален хаос, двете деца са сополиви и ми писна да смуча сополи по цял ден. Баткото просто е като отвързано диво животно и не знам какво да го правя. Трябва да направя физкултурен салон вкъщи, че да е задоволен. От сутринта се каня да сгъна едно пране от 15 дрехи, но то все нещо излиза. Първо се катери на тв шкафа да ръчка телевизор, свалих го, после отиде да блъска един часовник, после разля вода, изсипа котешките гранули и какво ли още не. Просто не мога за 5 мин да се спра на едно място. Искам да съм октопод!!!

П.С. На майките с момченца - честит ден на мъжката рожба Heart Eyes Blue Heart

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 15:16 от Jinx ❤

# 500
Джинкс,самото приспиване действително става лесно, когато си спазя часовете, но от месец насам спи неспокойно, буди се през 10-15-20-30мин - понякога с рев, понякога все едно се е наспал. Случва се без значение дали в гушнат в мен, дали си е в леглото. Ето преди малко втора дрямка - заспа с лекота и за да се наспи и аз да си почина реших да го оставя гушнат в мен - еми на всеки 20мин се будеше, мятка се изнервен… Мисля че асоциациите също са му проблем, вско виждам като проблем. Макар че той няма някакви супер затвърдено - заспива на гърда, с люшкане, с друсане на топка, в раница,през нощта се случва да заспи само докато лежа до него, понякога с биба, понякога без. И най-тъпото е че един път едни неща го приспиват ама на следващия път няма гаранция че ще е същото. Сутринта първа дрямка заспа на гърда, на втората не можа и се друсах на топката… Много съм объркана вече. И това са хубавите дни, в които нямам други ангажименти и се върти всичко около режима му.
Насочила съм се към Нани, нани бебе. Твоята консултантка коя е?

# 501
Момичета при нас кърмаческата стачка продължава. Звънях на педиатъра, другата седмица ни вика на преглед да я погледне. Иначе благодаря на всички, които са погледнали страничката и мерси за критиката! Тепърва обмислям да купя неща за аранжиране,  да си вздма и професионал апарат и да качвам по-красиви снимки!

# 502
Препоръчайте изпитан консултант за сън. И за двете деца търся. Бебето се буди на всеки 15, 20 минути и през деня и през нощта.пробвах всякакви интервали - 90 Мин будуване, час и 40 и 50, ,2 часа. Не става. Каката вечер я приспиваме по 2-3 часа. Мъжът ми, на мен не дава. Постоянно става и иска да пие, да яде.

# 503
  • София
Никол, аз мисля, че нямаш нужда от професионален апарат. Айфонитите правят невероятни снимки, има специални филтри за храна, както и апп-ове Simple Smile иначе полека лека, като имаш желание, ще се усъвършенстваш, но наистина виж разрешителните, че с храните е кофти.
Аз купих курсовете на мамо, спи ми се. Не съм правила лична консултация, зашото знам какво ще каже. Няма как да стане. В сън не се връща, не заспива под час и няма нужда от толкова много сън. Както казах, ще взема някои неща от съветите за самостоятелно заспиване и ще чакам на една да махнем девния сън като при каките и да се спре тая мъка...
Jinx, квото и да имаш вкъщи, не помага. Имах приятелка, беше направила луна парк, имаше мега много пари и буквално в хола имаше трамплини, стени за латерене, басейни с топки, място с пясък, пързалка и люлки. Детето и просто до 4 през ношта беше в постоянна екзалтация, нямаше измаряне и искаше само с нея. Навсякъде. Тъй че... няма оправия. И аз го закъсвам напоследък психически- имам всеки ден време без бебето,защото се влача с едната ми дъщеря по болници- парализира и се лицето от отит. Еми не го броя за почивка, мамка му, търча като гламава, взимам и я връщам от училище, звъня по болници и рехабишитатори, овикват ме, търча по аптеки, търча да се връщам при бебето да сменя майка и после- ми ти не си ли почина... ми НЕ!!! Скоро ще дам фира. А не виждам край. Нощем си мечтая тайно децата да са на 20 и независимо че аз ще съм на 60 да съм СВОБОДНА!!!! и така си мечтая. ...

# 504
Момичета, децата минават от един период в друг. Моето човече и то напоследък е малко неспокойно вечер, ама като ви чета направо ми е неудобно да пиша. Все едно се хваля. Откакто се е родил съм го научила да спи и да яде. Желая на всяка от вас да намери подхода към рожбата си и да имате силите и енергията да им се радвате пълноценно. Според мен разковничето е още отначало да се вкарат сънят и храната в определени релси. После става в пъти по-трудно.
На нас ни биха в началото на месеца последните 2 ваксини и пишката ни оправиха и някак си ми олекна, че скоро не престоят такива гадости.

# 505
Parisheva, според мен до голяма степен е късмет и си е до дете. Моите реално си спят и двамата, въпреки че бебето не спи много през деня. Смятам, че изкарахме късмет. Има бебета, които просто не спят, като по-големи продължават да не спят.
Jinx, като те чета и рязко се сещам защо не исках и да чуя за второ дете, като беше по-малък Филип. Че и се плаша, като се сетя какво ни чака пак в следващите 2-3 години.

# 506
Kanari, горкото дете. Дано да е временно това парализиране на лицето.
И аз искам децата да станат поне на 5-6. Искам пак да си пътуваме насам натам спокойно и да ги оставяме при баба им. Аз и с тях бих пътувала, ама според мъжът ми това не било почивка Grinning
Момичета, дайте съвет за махане на памперс на каката. Направо блокирам от ужас, че трябва да я уча, да чистя след нея като се напишква. Много ме е страх, че няма да успея да я науча. Тя е на 1,9 г. Сега ли е моментът за махане на памперс?

# 507
  • Варна
AloveUnreal, много познато ми звучи всичко това. На баткото и аз все не можех да му хвана спатиите - днес едно, утре друго. Weary Както го описваш, може би наистина асоциациите са проблем и постепенно ще трябва да го научите да заспива самостоятелно. Сега на тази възраст е идеален момент. Буденето през 20-30 мин е напълно възможно да е заради твоето присъствие. Ние с баткото до ден днешен не можем да спим заедно на едно легло, даже в една стая. Не знам какво толкова му преча, но сам е 10000 пъти по-спокоен. Grinning Много е кофти, защото като ходим на почивка, трябва да търсим с допълнителна спалня за него само. Някои деца са така за съжаление..
Аз се консултирах с Никол от Unicorn Baby, но подчертавам Никол, а не Мария, защото за нея вече 2 приятелки ми дават негативно мнение. Май е претоварена и не обръща много внимание. А Никол беше страхотна, пишехме си нон-стоп. Аз избрах план с проследяване, защото и без това бях изчела 1 тон суха теория. Исках някой човек да ми казва какво да правя във всяка една конкретна ситуация и се учудих, че наистина имаше какво да коментираме постоянно. Разпитваше ме за поведението при приспиване, плакал ли е, ако да - колко, дали е надигал глава или пък се е изправял на рамката на кошарата. Много подробности имаше, които нямаше как да забележа дори.. 
Kanari, тъкмо навреме ми идва коментара ти, чудих се дали да не купувам Пиклер и баланс дъска, ама то егати цените... и като знам, че сигурно ще има мижав интерес.. Ама много се садвам покрай другите деца на неговата възраст. Любимите им игри били редене на пъзел и пластелин. Unamused Мойто пъзелите ги тръшка в земята и събирам части из цялата къща. Такова нещо да седнем на масичката да си играем тихи игри, не знам кога ще видя.
И дано бързо се оправя дъщеря ти. Sad Това постоянно тичане напред-назад е мега изтормозващо. Трябва да се измисли някакъв курс за родители, който подготвя за тези неща. За търченето, за мъкненето на 3 тона багаж и торби, както и че развиваш страх да не паднеш да си сцепиш главата някъде и бебето ти да остане само цял ден и да реве. Или съм само аз, не знам. Grinning Всестранни страхове развих откакто родих.
Tess_D, аз пък (може би наивно) вярвам, че второто ще премине по-лесно през този кофти период, защото ще си има интерактивна играчка в лицето на по-голямото дете и няма да има таква липса на внимание. Smile Все ще има с кого да си играе (или дразни), за разлика от баткото, който сега горкия умира от скука сам с подивяла майка.
Alegra03, аз пробвах точно на тази възраст баткото и ударих на камък. После изчаках да стане на 1г11м и пак пробвах и пак нищо. Отказах се. Сега е на 2г2м и още е с памперса. Събирам сили пак да опитаме, ама не ми се чистят пак локви Weary Но пък той е момче, с твоята щерка може да имаш успех. Hug Стискам палци.

# 508
Alegra03, хич не сме си давали зор с памперса. Вкъщи се размяткваше някакво гърне, но сядаше чат-пат, в яслата дето ги слагаха. Като започна да си носи сам гърнето, тогава го махнахме. На 2 години и 3-4 месеца е бил. Само първата седмица после излизахме само на площадката зад блока, да можем да се приберем бързо, после взех преносимо гърне тип бутилка. Само веднъж се случи да се напишка в парка, защото не искаше да си прекъсне играта на криеница.
Но пък аз съм от най-мързеливите майки и ако не е наложително не си давам зор. Всъщност доста деца около мен на тази възраст махат памперса, но майките вече са се изтормозили няколко месеца с опити.
Junx, и ние уж имаме някакви надежди, но вече не се навивам на нищо. Предпочитам да съм приятно изненадана, вместо разочарована. 😂 А тези с пластелина и пъзелите ги остави, на 10 деца 1 да е така, предимно момиченца. Другите се чудят как да си счупят главата през 90% от времето.

# 509
Момичета, дайте съвет за махане на памперс на каката. Направо блокирам от ужас, че трябва да я уча, да чистя след нея като се напишква. Много ме е страх, че няма да успея да я науча. Тя е на 1,9 г. Сега ли е моментът за махане на памперс?

Памперса на каката го махнахме окончателно на 1 година и 10 месеца. Започнах да я слагам на гърне по малко още около десет месечна. В началото имаше попадения с малката нужда. Но мисля, че си беше случайно. Помня, че я окуражавах, казвах й "Браво", а бе голямо настояване. С всеки следващ ден тя свързваше гърнето с правенето на нещото (малката нужда). Мога да кажа, че на година и два месеца беше свикнала да пишка там (имала е пропуски и извън, разбира се). Видях зор с голямата нужда. Но пак с упорство, с окуражаване за свършеното нещо, успях. И да, окончателно на година и десет месеца тя си беше без памперс. Помня го добре, защото ми беше и цел за яслата Grin .

Общи условия

Активация на акаунт