Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 603
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Тези от вас, които ползват бебефони, на какво разстояние от креватчето сте го поставили и как точно.
Нашия си го чакахме до скоро от Германия, беше ни обещан като подарък. Трябва да се дупчи  стената обаче, за се постави на разстояние, иначе ми се струва много близо до главата на бебето.

# 526
Ние имаме скрин до кошарата и бебефона е на него. Пада се откъм краката на бебето и се вижда добре.

# 527
  • София
И мм е домошар, или по - точно обича природа и разходки в нея. Аз мразя природа и особено разходки в нея. И така все някой трябва да прави компромис, ама какво да се прави...
Това с пицата е много яко, но би ме мързяло да го правя. А дрехите ма простора също е гот, обаче аз току днес дадох всички бебешки неща до 68 размер, та нямам нищо малко...
Имаме 2 бебефона- единият си е бебефон с камера- скъпа и адски тъпа покупка- батерията пада за 30 мин, ако не е на контакт, а ние нямаме контакти под път и над път и за да го гледам, трябва да е изключен от мрежата. А основното тяло е залепено със силно двойно залепващо на таблата на нашето легло (понеже е с летви, можеше и със свински опашки). Дали е близо няма значение, важното е да виждаш каквото искаш да виждаш.
Втората камера е просто камера, евтина. Така през тел мога да го виждам без да се тревожа за тъпата батерия. Обаче се оказа, че на таблата на леглото не става,защото не може да се извие надолу към кошарата и добре че гугъл ми подслушва мислите, веднага ми предложи стойка от алиекпрес и сега си я чакам. Пак ще виси от таблата ни за легло или на самата коршара ще я защипя, че таблата е дебела и може и да не стане. Сега я слагам на моята възглавница като временно решение. И съм я облепила с картон, че отвсякъде свети и бебето я вижда и не спи,а я зяпа.

# 528
Канари, нашия бейбифон е същата тъпотоя - пада му ужасно бързо батерията и другото тяло е омотано с тиксо, но за неговото креватче към краката. Все още го ползвам рядко, но се радвам че приятелка. И го даде, а не се набутах с 200лв за него. Да не би да е на Моторола?

# 529
  • София
Канари, нашия бейбифон е същата тъпотоя - пада му ужасно бързо батерията и другото тяло е омотано с тиксо, но за неговото креватче към краката. Все още го ползвам рядко, но се радвам че приятелка. И го даде, а не се набутах с 200лв за него. Да не би да е на Моторола?
Не, на лорели е и беше 180, намален на 140 на черния петък. Явно всички са такива като са с монитор. Ние сме с разтегаема кошара и няма къде да се овърже там, ни с щипката, която чакам, ще мгоа да го щипна за ръба. После като почне да пипорчи ще местим някъде...

# 530
Тези от вас, които ползват бебефони, на какво разстояние от креватчето сте го поставили и как точно.
Нашия си го чакахме до скоро от Германия, беше ни обещан като подарък. Трябва да се дупчи  стената обаче, за се постави на разстояние, иначе ми се струва много близо до главата на бебето.

Гледала съм едни поставки за бебефон, били много здрави и мисля да взема. Лошото е, че не може да се поръча от БГ, аз ще взема от алиекспрес. Напиши "baby camera holder".

# 531
Точно такава поставка, или подобна поръчахме.  Дойде, но е много къса. Става само ако се закрепи за креватчето и пак  е близо. Нямаме скринове  или гардероби около легълцето.
Четох, че се препоръчва бебефона да се постави на 1.8 метра от бебето. Нашия е с камера, микрофон и не знам си какво още.

# 532
  • София
Не мисля, че има значение къде е, освен от безопасна гледна точка като вече пипа и ще го отскубне. Засега няма такъв вариант
И аз поръчах такъв удължител от али. Аз всичко поръчвам оттам.
За ноктите- ръкавички. Аз на близначките започнах да ползвам на 3 мес., докато не започнаха да си ги махат сами продължих.

# 533
Нашите камери бяха на стената, на двойно лепещо, отлепиха се, на леглото, нещо не виждам децата, сега са подпрени просто в ъгъла на леглото, защото аз ги местя, като ги оставя да спят в мойто легло, ги насочвам на там, като започнат да шават много, ще трябва да ги хванем за стената. Иначе съм сложила разклонител, до камерите, скрит почти зад леглото и те не се изключват,  екранчетата (нз как се казваха) ги зареждам по един път на денонощие, но те като са две, просто ги разменям, махам едното от зарядното и слагам другото. Купени са от амазон, не бяха скъпи, но са много читави, може да пускаш музика/бял шум на детето през тях , да му говориш и доста добре се чува и вижда през тях, включват се само при звук, иначе  екранчето седи изгасено, има копче ако искаш да го светнеш за да видиш детето.
Та към въпроса, на стената май е най добре, най добре се вижда, но трябва да се дупчи.

# 534
Kanari, и аз мисля, че всички с камера се изтощават бързо. Все пак има екран. Аз нали съм филмарка, още с Филип държах на бебефон, който има сензорна подложка за движение. Ако бебето спре да диша, започва да пищи. С него бях взела Томи Типи, със сензорна подложка, но без камера, само със звук. Издържаше по 3-4 дни може би, дори не помня кога съм го зареждала. Сега като бях бременна видях, че има нов модел с камера и продадох стария и взех този с камерата. Честно казано малко съжалявам, точно заради това. Батерията свършва за 3-4 часа. Иначе е прилична камерата, дори на нощен режим се вижда добре, но постоянно трябва да е на зарядно.

# 535
  • София
Аз също 6 г карах само с бебефон на звук- понеже купувах втора употреба, трябваше така или иначе винаги да е на зарядно, но реално той си беше само звук и нямаше нужда да е пред мен, за да виждам нещо. А и тогава живеехме в жилище, в което холът и кухнята бяха в едно и не го мърдах изобщо(аз спях на дивана). Денем не съм и ползвала, беше ми важно за нощем, защото "спяха" сами в стая.

# 536
Момичета имам едно питане. Кога се прави кръщене на бебчето? След годинка(така съм чувала) или няма нещо строго определено?Примирно аз съм от провинцията и тук на 21ви честваме бабин ден голям празник и правиха кръщене след наричането и ми стана интересно?

# 537
Може да се направи и веднага след раждането, родителите решават. Някои избират рождения ден, имения ден или някой друг голям християнски празник.

# 538
И аз знам, че може на всякаква възраст, просто повечето хора решават да се направи 2 в 1, рожден ден с кръщене.

# 539
  • София
Когато си искате. Един поп ни каза да гледаме, докато е малък. Че били по- спокойни. На близначките правихме на 1 рд, аз-- колкото да отбия номера така, че не съм вярваща и са ми страшно противни тия ритуали, ама баща ми много държеше. Не са били по- нервни от обичайното😆 сега пак ми се иска такА, че този път пък баща му на бебето държи...

Общи условия

Активация на акаунт