Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 527
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Реално с каката изобщо не съм си давала зор. Не обичаше да я слагаме по корем, но сама си започна рано. Изключително самостоятелна. Никога не е давала зор да я разнасяме на ръце, играе си и се занимава сама от бебе.
Близначките никога не се обърнаха. Просто мразеха. По корем пък абсолютно никога не са спали-до ден днешен-на 9 са. В същото време се развиваха в пъти по-добре от всичките си връстници. Докато не ги удари ранния пубертет😆Не мисля, че е проблем изобщо. Преси също не само не се обръща, но и адски мрази аз да го обръщам. Казват, че заради рефлукса, може, ама не го и мъча.
Jynx, адски гадно, много те разбирам, с близначките съм го изживявала, но винаги съм била сама. Не съм спала със седмици. Изобщо! Но и преди съм казвала-най- големия ад ми е бил чревен вирус и двете едновременно като бебета- всяка повръща по себе си, по леглото, по мен, по косата си и докато чистя едната, сръгата повръща и тя и това цяла нощ и нялъв ад-и реват от глад,а не трябва да ядат друго псвен хляб и банан, а те още имат и адаптирано и въобще... но това за леглото- по- добре купете едно. Или вземи от лидл едни разтегаеми дюшеци-аз имам 2 такива за фотьойли в детската, но съм и спала на тях(нищо, че съм 177 и краката ми стърчаха)
Никол, аз извеждам- освен това Преси вече не се побира в зимния кош и е с летен. Постоянно се притеснявам срудено ли му е, духа ли му...но той не спи вкъщи и се налага. Иначе ако някой ме пита, никога не бих си изнесла гъза навън в това време...мразя зимата неистово! Ма никой не ме пита😆 инапе бяхме в Разлог за почивните дни и междусрочната-беше приятно разнообразие като изключим студа, Снега и постоянното облечи съблечи облечи съблечи сложи в столчето на колата махни в столчето разгъни количката сгъни сложи в столчето съблечи облечи...пфуууи не стига че пътуването и багажа с бебе е кошмар, ми и това...

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 21:10 от Kanari

# 691
И аз извеждам. Имало е 2-3 поредни дни, където не сме излизали и то ако е валяло през деня или някой път просто не ми се занимава. Но като цяло гледам да си го изкарвам, то вече няма такъв голям студ. Вчера където беше -7/-5 градуса, но пък имаше и слънце, та не се усещаше много, даже ми стана топло по едно време. Това е, че при нас нямаме все още тераса, иначе щях там да си го оставям за по една дрямка, но в двора не ми се иска да го оставям, преди го правех, ама само излизах през 2 Мин да го наблюдавам, пък и някой път като ревне нещо и търча до вънка 🤯 изобщо не е удобно и само съм на тръни и затова предпочитам да си излезна за по една разходка, хем той е на въздух, хем и аз малко да се раздвижа.

Иначе за подсичане ползвам един немски крем, Weleda се казва и съм много доволна от него. В началото бях взела на мустела и страшно много му се подсече дупето, та докато не смених крема не се оправи и оттогава само този крем ползвам и нито веднъж не е имало зачервяване. Сумати пари за тази мустела и накрая я подарих...

# 692
И аз ползвам weleda Simple Smile

# 693
Аз избягвам да излизаме, когато на мен не ми е комфортно. Днес ги изкарах за малко, но замръзнах и ги прибрах. Не е толкова студено при нас, но духа брутално и направо не се издържа.
Честно казано с Филип повече се напъвах да излизам при всякакво време и доста студ събрах, ама то май с второто за нищо не се напъваме. 😂

# 694
Тук е мека зима и излизаме. В момента сме навън, уж прогнозата беше за минусови усещания, но на слънце е много приятно!
Момичета, присетила съм се нещо. Кандидатствахте ли за еднократната помощ? Май че срокът беше две години, но пък при мен има разминаване по настоящ и постоянен адрес и не знам къде  да ходя и как да го планирам.
Иначе тези дни захраних... неохотно ни е и на двете (ако зависеше от мен щях да изчакам до 6 навършени месеца, но следваме препоръка на гастро заради проблемните й изхождания. Просто беб не е готова и си личи, не преглъща кой знае колко, ама.. почнали сме. Сега е на почти 5++, опита картоф, пащърнак и тиквичка, трябва да внимавам с разхлабващите неща обаче).

# 695
Аз кандидатствах десетина дена след раждането в общината по местоживеене. Май е 250 за първо дете и 600 за второ. В кой град си?

# 696
  • Варна
Във Варна знам, че срока е 3 години. Още не съм кандидатствала за баткото Flushed Надявам се да успея да ги взема тези помощи наведнъж за двамата.

Джинкс, да оздравяват бързо и двамата! Има ли как да  е хоумс офис и малко поне да ти помогне?
Оф, няма такъв вариант. Sweat Всъщност той работи дистанционно към софийска фирма, но си нае офис и ходи там. Преди работеше вкъщи, докато баткото не проходи малко преди да навърши 1 година. Беше голяма помощ наистина, можех да оставя бебето и да си тегля душ на спокойствие. Heart Eyes Ех, какви времена... После обаче малкия стана много много щур, въобще не може да се работи покрай него. Аз дори не мога да поръчам от Тейкауей през лаптопа, защото буквално се качва и на главата ми, катери ме, дърпа лаптопа да види какво правя. Камо-ли да върша някаква работа, която включва мисловна дейност и онлайн срещи. Наистина не мога да си представя как някои хора работят от вкъщи с деца. Какви са тези деца, какво е тая схема. Не ми го побира мозъка. Grinning Обмисляме да закрием единия балкон и да го направим като малък офис, но не знам дали ще стане скоро.

Kanari, аз имам страх от повръщане, направо фобия. Fearful Бебешкия рефлукс ми е окей, някакси не ме притеснява, но истинското повръщане... Направо тръпки ме побиват като се сетя.

# 697
Jinx, работиш през нощта и когато спят. 😃 Иначе Филип знае, че компютъра не се пипа, чак е правил забележка на ММ, да не пипа, че мама ще вика. Като беше малък му бях дала един стар, разпарчетоса го и миряса. По същия начин и за телефона, лична вещ е и не се пипа. На баща си си позволява да го взима понякога и да прави снимки, но моя го докосва само ако му кажа да ми го донесе.
Няма да коментирам аз повръщане при големи деца. Последния път като се случи да повърне, ММ се чудеше да го носи в банята ли, да чисти пода ли или да ми носи леген на мен, че да не чисти повече. Уж не съм гнуслива, но….
3 години е срока за помощта от социалните,  250 за 1-во, 600 за второ, за 3-то май пак е 250. Може да се подаде и през системата за сигурно електронно връчване.  Някои общини предлагат и допълнителна еднократна помощ.

# 698
  • Варна
Еха, 600лв за второ. Струва си да задвижим нещата. Grinning Тъкмо купихме столче за кола на големия и бръкнахме малко в спестяванията.

Абе то хубаво ще го науча, че лаптопа не се пипа, ама ние сме като скачени съдове, в кенефа сме заедно, готвим заедно, перем заедно, даже вече почти самостоятелно ми прави кафето той... Най-дълго 5 мин да ме остави намира. Вече няма интерес и да гледа детско. Пускам Пепа и пак ходи обикаля къщата след мен.
Освен да го почвам да учи програмиране и да дебъгваме заедно код. Thinking Инак не знам. Аз вечер не мога да работя, тъй като през деня имаме регулярни срещи като се почне в 10ч със сутрешното "дейли".
Оф припомних си работата и май не ми се връща. Поне не точно в същата фирма. Neutral Face

# 699
Момичета как сте с коремите 😄 В множествено число, щото моите сякаш са два 😅 Още не съм върнала кг от преди бебето и не се и натискам, защото кърмя. Но този корем не се прибира и това е. 58-59 кг съм, краката ми са супер, дупето става, но това отпред под циците е майко мила, като бременна в 4-5 месец съм. Много ми е гадно 😒😔
ПП: Рано ли е за коремни преси и други такива? Засега само йога правя, от др месец тръгвам на плуване

# 700
Никол, задължително провери дали нямаш диастаза преди да правиш упражнения за корем. Аз мисля, че имам и коремът ми стои огромен и разширен, макар че не ям много. Допреди месец беше май по-голяма диастазата, но пак си има и правя упражнения за затваряне. Има инструкции в Гугъл как да провериш дали имаш диастаза. Ако нямаш спри захар, тестени изделия и ще се прибере скоро.

# 701
Никол, задължително провери дали нямаш диастаза преди да правиш упражнения за корем. Аз мисля, че имам и коремът ми стои огромен и разширен, макар че не ям много. Допреди месец беше май по-голяма диастазата, но пак си има и правя упражнения за затваряне. Има инструкции в Гугъл как да провериш дали имаш диастаза. Ако нямаш спри захар, тестени изделия и ще се прибере скоро.

Олга ми прави преглед за диастаза 10 дни след раждането. Каза, че нямам. Ама кой знае, не намалява този корем. А и аз имах огромен корем, сякаш бях с близнаци 🙄😅

# 702
Е значи най-вероятно не е диастаза. Коремни преси, йога и изключване на захар и глутен гарантирано ще го махнеш корема.

# 703
Алегра, и аз имам диастаза. Беше огромна след раждането- 4 пръста я измери доктора. Значително се затвори без да правя каквото и да било, но все още има един пръст може би. Коремните ми мускули са раздалечени и си личи. Ти какви упражнения правиш и има ли резултат? И аз трябва да започна вече.

# 704
Аз корем нямам, но продължавам да съм много дебела, така че не ме топли особено плоския корем на фона на огромните бутове, големият задник и дебели ръце. 85 кг съм, свалила съм малко, но нищо смислено. Свалих до 500-600 калории и мърдам леко надолу. Свалих си и едно приложение с упражнения, но ги правя от седмица и малко, не знам има ли някакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт