Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 634
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,  ние тия дни обиколкихме  3 ма педиатри  и гастроентеролог заради нехраненето. Всички педиатри казаха, че нищо и няма, да съм я оставяла  по-дълго да огладнее. Или пък като чуят, че я кърмя веднага казват, че явно кърмата и стига, което не е така.
Днес при гастроентеролога  се установи, че е със зверски колики, които вероятно сме и причинили  с антирефлуксния  аптамил. При нея коликите бяха тотално изчезнали, но наистина седмица след като го започнахме се появи проблема и последните вечери се върнахме месец назад в онези дни с много колики.
Изписа ни Новалак АР, млякото било сгъстено с нишесте, а не рошков. От брашното от рошков  се получавали коликите. Също някакви прахчета против киселини.
Направо ми е жал, че ще сменяме поредното мляко, тя каза и че се сменя от раз, а не постепенно. Каза и че е груба грешка две различни млека да се смесват.
Ако продължи да не иска да яде да сме пуснали кръвни да видим желязото как е.
Та така, дано успеем с новото мляко да си решим проблема.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 12:13 от Flower90

# 256
Флауър, какво имаш предвид за две различни? Две от една марка или две от две различни марки? Или и двата варианта са грешка?

# 257
Тя каза, че и двата варианта били грешка. Аз апатимил обикновен с аптамил ар смесвах.
Този Новалак е отвратителен и на вкус и на мирис ...

# 258
Наща педиатърката пък все ми казва да смесвам разни неща Confused
 Сами имаше много колики от аптамила и отказваше да го яде, направо се съдираше от рев. Аз първо му давах аптамил комфорт, после ар.
И аз мисля, че трябва да изследвате  хемоглобин и желязо, при нас се оказа анемия и вероятно и това е причина да не искат да се хранят.

Тя каза, че и двата варианта били грешка. Аз апатимил обикновен с аптамил ар смесвах.

# 259
При вас как третирахте анемията и имаше ли резултат?
 Сами имаше много колики от аптамила и отказваше да го яде, направо се съдираше от рев. Аз първо му давах аптамил комфорт, после ар.
И аз мисля, че трябва да изследвате  хемоглобин и желязо, при нас се оказа анемия и вероятно и това е причина да не искат да се хранят.

# 260
Давам желязо, но не го давам редовно защото трябваше сутрин и вечер след храна, а те като са се наяли не искат да си отворят устите,  та нищо не сме направили, сега ми каза лекарката по голяма доза и само вечер (вечер го давам докато спят и ми е по лесно), та ме питай след седмица, две.  Надявам се да има ефект.
Аз имах нисък хемоглобин по време на бременността и дейстително, не ми се ядеше нищо и не огладнявах, хранех се защото трябва.... И то на сила, не може да изядеш някакво нормално количество храна.
Бях качила 15 кг  със голям зор по време на бременността и то с пиене на яко протеин. ( с близнаци е препоръчително да се качат от 18 до 22 кг)

При вас как третирахте анемията и имаше ли резултат?
И аз мисля, че трябва да изследвате  хемоглобин и желязо, при нас се оказа анемия и вероятно и това е причина да не искат да се хранят.

# 261
  • София
Лизи, различно е- твоите са недоносени и искат по-специални грижи- моите се водиха доносени и не са били ни в кувиоз ми на кислород, та не ми е дремело грам, че не седят по корем- развиваха се супер бързо чо всипки останали параграфи-аз нямах и секунда време и никога ама никога не съм ги масажирала за стимул, не съм се заниамвала с тях спрямо придобиване на ново движение и тн, и никога не са изоставали. Затова и този няма да мъча, но при вас е друго и се иска внимание да не стане няоой сакатлък.
С млеката и аз съм на същото мнение за коликите-видимо с висчки АР, които сменихме, е адски зле- странно, едно време като че ли си беше с нишесте фризовома, защо са го променили... иначе всяка педиатърка казва различно за смесването и аз вече не слушам- сравнявах съставките-ами еднакви са на почти всички-тогава да не ми обясняват кое не се смесвало с друго- зашото ако ги попиташ научно защо, ще седят и ще те гледат тъпо.

# 262
  • Варна
Момичета, случвало ли ви се е реакция от ваксина? Cry За първи път ми е, баткото винаги ги минаваше без пробелем, но малкото днес му сложиха и след като се наспа се събуди с рев неутешим. Сложих му кул пач на крачето (личи си че го боли много там, като го докоснем и пищи направо), дадох му Панадол и преди 5 мин заспа.
За колко време минават такива реакции? Cry много се притеснявам, защото сме сами с баткото, който проспа драмата и не знам после как ще реагира. Засега забелязвам че не понася бебешкия рев и винаги почва и той да реве, но обикновено бебето като го взема в ръце или заиграя или нахраня и млъква, а сега нищо не го успокояваше.
Междувременно аз вчера направих бъбречна криза, беше егати ужаса, кръста още ме наболява, а таткото е на спешен зъболекар - ще му вадят 2 зъба и един ще лекуват. Ще се прибере в ужасно състояние и той. Егати апокалипсиса за 2 дни.

# 263
Момичета, случвало ли ви се е реакция от ваксина? Cry За първи път ми е, баткото винаги ги минаваше без пробелем, но малкото днес му сложиха и след като се наспа се събуди с рев неутешим. Сложих му кул пач на крачето (личи си че го боли много там, като го докоснем и пищи направо), дадох му Панадол и преди 5 мин заспа.
За колко време минават такива реакции? Cry много се притеснявам, защото сме сами с баткото, който проспа драмата и не знам после как ще реагира. Засега забелязвам че не понася бебешкия рев и винаги почва и той да реве, но обикновено бебето като го взема в ръце или заиграя или нахраня и млъква, а сега нищо не го успокояваше.
Междувременно аз вчера направих бъбречна криза, беше егати ужаса, кръста още ме наболява, а таткото е на спешен зъболекар - ще му вадят 2 зъба и един ще лекуват. Ще се прибере в ужасно състояние и той. Егати апокалипсиса за 2 дни.
За рева и нервността съм се прежалила вече Grinning Пожелавам ти само с това да минава. Като сложиха на беба първата ваксина спа доста време, но после беше доста киселяк 1-2 дена. Днес ѝ сложихме ротавирусна.
Голямата никога не е имала проблеми с ваксини, освен киселявене и отказ да яде за ден два. Което супер много ме устройва. Изпитвам ужас от температура и болести.

# 264
И мойте се съдраха от рев с двете ваксини, 4,5 часа, нямаха утешаване, педиатърката ме посъветва да дам панадол, ако са криви, дадох и положението стана една идея по добре.

# 265
  • София
Близначките са имали реакция от 5валентната (ся вече е 6),ама да ти кажате така истерично ревяха и без друго, че не ми правеше впечатление. Давай панадол- а за голямото мога да ти дам педагогически съвет само, защото тепърва ще трябва да свиква с рева-говори много с него, обянявай му непрекъснато като латерна, казвай му как всички бебета плачат, показвай му клипчета, обяснявай му з ваксините и тн- абе непрекъснато мелене- може да ти се струва че е малък, но децата от много малки всичко разбират и се успокояват,ако им говориш и обвсняваш.
Аз съм сама от 3 седмици, приятелят ми е в болница от 2, като прдди това пак беше за 5 дни,а по- преди това 2 беше аут, утре го изписват, но няма да е подвижен,така че има и по-зле, ама справяме се😀с 2 сама съм се оправяла, та с 3 ли ще ми се опре...

# 266
Леле, Канари, възхищавам ти се!
Малката не харесва Новалака... не го ще, така истерично се разрева като и го предложих, че нищо не иска след него... та пак не яде. Чудя се ще яде ли някога нормално и без драми...
Та в този ред на мисли някоя от вас смята ли да захранва по-ранко след  4 ти навършен месец? Ние май натам отиваме

# 267
  • Варна
Ох благодаря ви, успокоих се.
Канари, благодаря за реалити чека. Sweat Smile Не знам защо така ме обхваща тревогата понякога. Моя мъж го няма 2-3 часа и направо пощурях, ама като чух твоята история малко се осъзнах.

Сега друг въпрос - как процедирате със съня като е имало такива реакции? Сега малкия спи вече 2ч30м и се чудя да го будя ли? Вечерта както винаги ли да процедирам? Той обикновено спи от 20:30 до към 6ч непробудно или само за биба 1-2 събуждания.

# 268
Flower90 , аз смятам да започна, като навърши 4 месеца. Заредила съм се с няколко готови пюрета и ще правя и домашни, само дано да яде, че ако е като татко му .. тежко ми и горко 😁 Мисля да започна с тиква, но ще го обсъдя и утре на консултацията с педиатъра

# 269
  • София
Ми нищо различно няма при ваксина- просто повече успокоение,ако реве, и панадол ако има темп и това е.
Аз също ще захранвам на 4, не виждам смисъл да се чака като е на адаптирано,а и е лаком. Но помня, че близначките почнаха с картофи, после с пащърнак, после с моркови. То всеки педиатър различно казва впрочем. Едната ми направо реакция от картофи, та помня,че рожков търсих тогава за основа...аз лятото замразих пащърнак,а и на пазара на красно село има- една жена каза, че зарежда специално за майките😀

Общи условия

Активация на акаунт