Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 671
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
За анемия се гледа хемоглобина, ако е над 120, нямаш анемия.
Щом си правила кръвни изследвания, най вероятно са ти пуснали хемоглобин, погледни ги!

Честита Коледа, момичета!
Към кърмещите мами (или ако другите имат идея) - в последните няколко дена бебето се буди на всеки час през нощта. Суче за минута и пак заспива, но аз съм със страхотно главоболие и световъртеж. На какво може да се дължи това така изведнъж? Дали е някакъв период? Случвало ли ви се е?

Период е, да! От време на време се случва и при нас. И те разбирам за главоболието, напоследък често съм с такова от недоспиване. А бе, пак ще е мъка с кърменето. С каката бях в един непрекъснат филм на кърмене, сега пак...Тогава бях млада и всичко бързо ми минаваше, но сега годинките ми си оказват влияние.
При мен се оказа анемия. Бях с главоболие, отпадналост, световъртеж. Но от толкова недоспиване късно се сетих да пусна изследвания и доста зле бях и за съжаление и кърмата ми спря.
А какви изследвания пусна и какви ти бяха резултатите, ако е удобно да попитам? Понеже аз пуснах тези дни пълна кръвна картина и урина и липиден профил. Единствено имам левкоцити в урината и ми казаха да пусна микробиология на урина и ми е висок общия холестерол и т.нар лош холестерол.

# 301
Пълна кръвна картина и желязо. При мен и хемоглобина и желязото бяха ниски.
За анемия се гледа хемоглобина, ако е над 120, нямаш анемия.
Щом си правила кръвни изследвания, най вероятно са ти пуснали хемоглобин, погледни ги!

Честита Коледа, момичета!
Към кърмещите мами (или ако другите имат идея) - в последните няколко дена бебето се буди на всеки час през нощта. Суче за минута и пак заспива, но аз съм със страхотно главоболие и световъртеж. На какво може да се дължи това така изведнъж? Дали е някакъв период? Случвало ли ви се е?

Период е, да! От време на време се случва и при нас. И те разбирам за главоболието, напоследък често съм с такова от недоспиване. А бе, пак ще е мъка с кърменето. С каката бях в един непрекъснат филм на кърмене, сега пак...Тогава бях млада и всичко бързо ми минаваше, но сега годинките ми си оказват влияние.
При мен се оказа анемия. Бях с главоболие, отпадналост, световъртеж. Но от толкова недоспиване късно се сетих да пусна изследвания и доста зле бях и за съжаление и кърмата ми спря.
А какви изследвания пусна и какви ти бяха резултатите, ако е удобно да попитам? Понеже аз пуснах тези дни пълна кръвна картина и урина и липиден профил. Единствено имам левкоцити в урината и ми казаха да пусна микробиология на урина и ми е висок общия холестерол и т.нар лош холестерол.

# 302
  • Варна
Момичета, с молба към тези от Варна. Някой има ли представа днес в почивния ден (или утре)откъде и каква помпа за сополи може да се купи. Бебешока беше здрав само бъбречната инфекция, но сега е със задна хрема и кашля. Аптеката в болницата ще работи чак на 29.12. а и не знам дали ще продават.
П.с намерих откъде. Борсата на Чаталджа работи, но само ми препоръчайте какъв да взема. Казаха ми по телефона,че имат всякакви

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 12:14 от MamMaMia22

# 303
Чела съм доста добри отзиви от тези за прахосмукачка, не съм ползвала. Имаме един Канополски за изсмукване на секрета с уста (https://palcho.bg/bg/product/1263.html ) и един с помпичка (https://palcho.bg/bg/product/1251.html ). От първия съм по-доволна.

# 304
И аз търсих вчера. Мисля че носко за прахосмукачка е хубав но още не съм го взела. Ако някой го е ползвал да даде отзив.

# 305
Ние сме с носко за прахосмукачка. Доволна съм! Тези които са за дърпане с уста от родителя- не стават за нищо!
Момичета дайте съвет, вече от месец и нещо сме с разстройство ( по 2,3,4 пъти на ден ака , но консистенцията е като вода)  , но пък бебето си яде, качва си и е в добро настроение. Трябва ли да предприемам нещо или

# 306
  • София
Единственото вършещо работа нещо е това за прахосмукачка-аз имам babyvac още отпреди 9 г от децата- но често пука капиляри- поне при моите. Започнвяй да го полсвам чак като станаха на 1. А и нощем е малко трудно за ползване. В общи линии няма спасение от сополи Sad
Панда, щом и двете сте с разстройство, може да е от храната-ти нали и кърмеше, ти пиеш ли нещо?

# 307
Ние сме с носко за прахосмукачка. Доволна съм! Тези които са за дърпане с уста от родителя- не стават за нищо!
Момичета дайте съвет, вече от месец и нещо сме с разстройство ( по 2,3,4 пъти на ден ака , но консистенцията е като вода)  , но пък бебето си яде, качва си и е в добро настроение. Трябва ли да предприемам нещо или
До колкото знам, ако бебе има разтройство, ще ака на всеки 30-40-50 минути и ще е много отпаднало, вяло, защото много бързо започва обезводняване. Ако ходи само няколко пъти на ден и си е жизнена - нищо й няма според мен. Моят господин от също си ходи по-течно, цвят горчица с натрошено сирене, няколко пъти дневно. Другата седмица прави 4 месеца и е изключително кърмен.

# 308
Здравейте, ако някой иска подарявам 1 опаковка Фризолак Вом /антирефлуксно/ 2 дози само сме направили, Аптамил АР 2/3 от опаковката е неизползвана и Новалак АР 2 дози сме правили от него.
Имам и цяла кутия Лактана, но нея вече съм я обещала Grinning
При нас неяденето май се оказва, че е от зъби/венци. Има пет зъба прозиращи на венеца. След като започнахме да мажем с гелче има подобрение в храненето, не съм все още спокойна, но е по-добре от преди. Три дни точно по Коледа изкара само на кърма, намали пишкането, появиха се оранжеви петна в памперса... Луднах.

# 309
Здравейте, ако някой иска подарявам 1 опаковка Фризолак Вом /антирефлуксно/ 2 дози само сме направили, Аптамил АР 2/3 от опаковката е неизползвана и Новалак АР 2 дози сме правили от него.
Имам и цяла кутия Лактана, но нея вече съм я обещала Grinning
При нас неяденето май се оказва, че е от зъби/венци. Има пет зъба прозиращи на венеца. След като започнахме да мажем с гелче има подобрение в храненето, не съм все още спокойна, но е по-добре от преди. Три дни точно по Коледа изкара само на кърма, намали пишкането, появиха се оранжеви петна в памперса... Луднах.
Уауу, 5 зъба!! Голямата ми бебчица се сдоби с първи зъб на около 9 месеца май. Трябва да си погледна записките Grinning Следващи зъбки се появиха чак след годинката. Сега е на 1.8 г. и е само с 12 зъба.

# 310
Алегра, те може и да не избият скоро, но ни обясниха, че факта , че са се оформили, виждат се и венеца е зачервен значи, че я дразнят.
Аз не вярвах много много, но е факт, че откакто започнахме да мажем с гелче имаме подобрение.
Освен това аз я бях забелязала още от около седмица - две, че от устата и текат реки  от лиги, чак се дави, и си гризе ръцете много яростно. Направо и двете иска да напъха в устата едновременно.
Сега пък като я сложа на гърда и аха да засуче и изведнъж мести главата и си лапа ръката, а като и я извадя от устата рев..

# 311
И моята прави абсолютно същото, което описваш. Прави балони, плюе, юмруците си пъха в устата и пуска страшно много лиги. Може пък при нея по-бързо да се появят. Но по същия начин тръгва да суче и изведнъж се започва едно оглеждане, лапане на юмруци.

# 312
Канари, само той, аз не 😂 на кърма е иначе, но преди повече от месец си му беше окей акото, а сега си е бая течничко, но пък ака рядко и е в настроение, знач ли дали да си гледаме живота или да ьадълбочавам в търсене на причината 😂quote author=Kanari link=topic=1502127.msg45791792#msg45791792 date=1672225143]
Единственото вършещо работа нещо е това за прахосмукачка-аз имам babyvac още отпреди 9 г от децата- но често пука капиляри- поне при моите. Започнвяй да го полсвам чак като станаха на 1. А и нощем е малко трудно за ползване. В общи линии няма спасение от сополи Sad
Панда, щом и двете сте с разстройство, може да е от храната-ти нали и кърмеше, ти пиеш ли нещо?
[/quote]

# 313
Аз за нослето ползвам на носко с изсмукване с уста. Доволна съм честно казано, даже когато беше настинал и по цял ден беше със задръстен нос, ми вършеше страхотна работа. В началото само докато му свикнах ми се гадеше при засмукване, ама като му хванеш цаката не е толкова зле. В момента си го ползвам ежедневно. Това с прахосмукачката не мога да си го представя, но май си е до предпочитание.

# 314
Алегра, те може и да не избият скоро, но ни обясниха, че факта , че са се оформили, виждат се и венеца е зачервен значи, че я дразнят.
Аз не вярвах много много, но е факт, че откакто започнахме да мажем с гелче имаме подобрение.
Освен това аз я бях забелязала още от около седмица - две, че от устата и текат реки  от лиги, чак се дави, и си гризе ръцете много яростно. Направо и двете иска да напъха в устата едновременно.
Сега пък като я сложа на гърда и аха да засуче и изведнъж мести главата и си лапа ръката, а като и я извадя от устата рев..
А какво гелче използвате. При нас са набъбнали венчетата. Лекарката каза че може скоро да не избият, но ми се ще предварително да се подготвя с нещо което наистина ще облекчава.

Общи условия

Активация на акаунт