Пазаруване от aboutyou.bg TEMA 13

• 40 669
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Аз имам една върната поръчка.
Вчера пак пробвах Манго пуловерите - малко ме дразни, че се вдигат нагоре като си служа с ръцете. Не просто повдигат, а цялата дреха хуква. Ще ги помисля заради тая кройка.

# 121
  • Пловдив
Това, което пишат дамите, че очакват преводи от повече от 14-дневния срок и все още нищо, определено започва да ме притеснява..
Ако ги забавят прекалено дълго няма да се вместя в сроковете да си  взема следващите поръчки.
А общата ми сума за възстановяване и от последните връщания отива към 400лв

ПС. От ФД вече са в сметката ми-100лв. Миналата седмица в четвъртък -получих пратка. Наложи се да върна артикулите - големи. В петък дойде куриер. Вчера мейл, че са преведени парите. И днес са в картата ми.

# 122
.Звънях и в КЗП за да попитам какво точно искат,защото мисля на място да подам жалба,предполагам по-бързо ги обработват(може и да не е така)
Пиши после какъв е редът и как става 🤔

# 123
КЗП и те имат срок за обработка 14 дни или 30 дни, не помня. Последно преди 2 години ги занимавах с един казус.

# 124
Исках да върна два чифта евтини сандали, но като ви чета, вече се чудя дали да се занимавам и за 30-40 лв. да троша нерви. А, и едни обувки на Космос, май са ми доста големи. Ще видя как ще се развият нещата при вас, имам време.

# 125
Тъкмо влизам да видя какво става с моите поръчки.
Върната поръчка е обработена - ще възстановят парите на 01.12.
От последната ми направена поръчка са отказали якето на VERO MODA - за това я забавиха вероятно. Ще получа само тениските GAP.

# 126
  • Варна
Аз имам една върната поръчка.
Вчера пак пробвах Манго пуловерите - малко ме дразни, че се вдигат нагоре като си служа с ръцете. Не просто повдигат, а цялата дреха хуква. Ще ги помисля заради тая кройка.
Имала съм във времето някоя и друга дреха на Манго и все нещо не беше наред.
Спрях с тази марка. Не знам, аз ли бях карък.
Загледах ги тези пуловери, когато писа за тях, явно няма да се върна към марката.

# 127
На моите пишеше, че ще си получа парите на 28.11, а от няколко дена стои този надпис за повечето от поръчките:

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 12:44 от Lemy

# 128
  • Варна
Същия надпис го имам и аз за всички върнати поръчки.

Относно фалирането. Не съм им чела Общите условия, но ако там няма член за това, би трябвало да има член, който да указва кой Закон се прилага. Не съм юрист, само предполагам.

# 129
КЗП обработват сигналите/жалбите в 30-дневен срок.
И аз като вас чакам пари, дето уж в петък са ми преведени по сметката. Вече чаках седмица други пари, преди да постъпят реално по сметката ми. В събота ми дойдоха 2 пратки до офис, понеже чакам още 2 плюс други неща до този офис, бях решила да отида утре. Вчера мейл от Еконт за невзети пратки, днес вече ми и звънят и почти ми се карат. Ами не знам, освен да отида утре да ги откажа направо всичките, че са с наложен платеж, и да не се занимавам. Покрай промоциите излизаха съобщения за забавяне на доставките, никъде не пишеше, че и в плащането на връщанията ще има проблеми.

# 130
Аз мисля да ви следя тук дали ще има раздвижване по връщанията. Няма да ги взимам пратките  до последния срок на Еконт.

# 131
  • Варна
Аз не съм загубила надежда, защото отдавна ми върнаха сумата за първия върнат артикул, който поръчах горе долу в началото на първото намаление до 80%

# 132
Ето какво ми отговориха току-що на запитването:
Срокът, в който трябва да се случи това е до 14 дни от датата на обработка в склада.  Ако до 9.12.22г не получиш всичките преводи, моля свържи се отново с мен, за да окажа необходимото съдействие.
Сега не знам, да си взимам ли поръчките, да не ги ли взимам, до девети има доста време...🤯

Melusine, в съобщенията от Спиди, в линка пише кога най-късно може да си вземеш поръчката, сега проверих за Еконт, но няма крайна дата 🤔
По спомен държаха пратките в офис пет дена със сигурност. Може би юркат клиентите защото са задръстени покрай намаленията.

# 133
И аз чакам 220 лв да ми върнат, като в същото време в профила ми пише, че са върнати…от месец някъде ги чакам тези пари.

# 134
На Еконт в мейлите за невзета пратка има крайна дата.

Очакваме Ви в офиса за получаване на пратките до 05.12.2022г.

Ако не потърсите пратките в рамките на 7 работни дни от пристигането им в офиса, ще бъде върнати към подателите им.

Можем да ги съхраним за по-дълъг период срещу такса от 5,43 лв. с ДДС на ден, след съгласие от подател.

Общи условия

Активация на акаунт