Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 632
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Скрит текст:
Здравейте, бих искала да помоля за коментар на изследванията ми от вчера.
Според ендокринолога всичко ми е ок. Ехографията на ШЖ също е ок.

Все пак нещо не ми дава мира - косопад, паник атаки (спрях антидепресантите миналата година), ниска телесна температура сутрн след сън - 35,7-36,0, лющеща кожа, въпреки диети и лишения трудно отслабвам, а имам едни излишни 5 кг, които мъча да сваля от 2 години.

Има и още нещо - кортизолът миналата година по същото време ми е бил 386,7 nmol/l сега е 127,9 nmol/l  в долна граница. Според вас на какво се дължи нисите му нива? Четох, че е възможно проблеми с бъбреците. Като цяло задържам вода, но пък изследванията на урината ми е ок.

Те симптомите са си на хипофункция, но и аз в момента съм на тема адренална умора, така че и от там идват симптоми. Задържане на тегло, напълняване около корема , ниски кортизол, актх и дхеа-с са определящи за диагнозата. Без тежки тренировки и хранителен режим с определено количество въглехидрати, плюс повече протеин и мазнинка. Но в никакъв случай не е лесно.
[/quote]

Да, точно описа Адреналната умора и симптомите ми се припокриват с нея. Въпроса е дали имам и хипофункция и дали да включа хормон L - ТИР@КСИН! за да подпомогна проиводството на FT3 и жлезата да се посабуди?!? Срещала ли си диета при Адреналната умора някъде из нета?

# 226
# 227
Тази статия съм си запазила:
ПРОТОКОЛ ПРИ ХРОНИЧЕН СТРЕС И ADRENAL FATIGUE
https://nadiapetrova.bg/protocols/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be … -adrenal-fatigue/

# 228
Скрит текст:
Здравейте, бих искала да помоля за коментар на изследванията ми от вчера.
Според ендокринолога всичко ми е ок. Ехографията на ШЖ също е ок.

Все пак нещо не ми дава мира - косопад, паник атаки (спрях антидепресантите миналата година), ниска телесна температура сутрн след сън - 35,7-36,0, лющеща кожа, въпреки диети и лишения трудно отслабвам, а имам едни излишни 5 кг, които мъча да сваля от 2 години.

Има и още нещо - кортизолът миналата година по същото време ми е бил 386,7 nmol/l сега е 127,9 nmol/l  в долна граница. Според вас на какво се дължи нисите му нива? Четох, че е възможно проблеми с бъбреците. Като цяло задържам вода, но пък изследванията на урината ми е ок.

Те симптомите са си на хипофункция, но и аз в момента съм на тема адренална умора, така че и от там идват симптоми. Задържане на тегло, напълняване около корема , ниски кортизол, актх и дхеа-с са определящи за диагнозата. Без тежки тренировки и хранителен режим с определено количество въглехидрати, плюс повече протеин и мазнинка. Но в никакъв случай не е лесно.

Да, точно описа Адреналната умора и симптомите ми се припокриват с нея. Въпроса е дали имам и хипофункция и дали да включа хормон L - ТИР@КСИН! за да подпомогна проиводството на FT3 и жлезата да се посабуди?!? Срещала ли си диета при Адреналната умора някъде из нета?
[/quote]
За мен си имаш хипо, фт4 е нисичък.
Взех си книгата, започнах от вчера адренал кортекс и хормон, че при мен са още по-,зле нещата. Но се почва с бебешка доза хормона при адренална умора.
Мойте оплаквания почнаха със зверско безсъние месеци наред, вероятно от хипото и дефицити, за да се стигне до надбъбречната умора, начало на ИР и за капак хистамин. В такъв филм се вкарах, че отслабнах 6-7 кила. Не остана какво да ям.
Опитвам се да вкарам инсулина в норма, да оправя червата, че са ми проблем от години, но пустия стрес ме задълба в такава дупка, че не знам как ще се откопая.

# 229
Здравейте, моля за препоръка за диетолог, от който сте доволни и при когото не се гладува. Става дума за дъщеря ми, която е със сериозно наднормено тегло - ИР и Хипо. Приема хормон.
Съжалвам, ако е обсъждано преди, но не мога да намеря с търсачката.

# 230
Това с гладуването е относително. Повечето съвременни хора консумираме много повече храна, отколкото ни е необходима.
Но дано намерите специалист, който да помогне.

# 231
https://thyroidpharmacist.com/articles/are-your-adrenals-sabotaging-your-health/

Изабела Уенц за надбъбречната умора. Все пак препоръчва ашваганда и други адаптогени+ витамини+ хормони. Не знам...

# 232
  • Пловдив
Напоследък доста обсъждате Омега 3,та да ви питам, защото явно знаете какво гледате.Тази как ви се вижда:

https://www.vegavero.com/navi.php?a=1881&lang=eng

- With 480 mg algae oil (of which 150 mg DHA and 75 mg EPA) per capsule

# 233
Дневната необходимост от Омега 3 за възрастен е 1500 мг.
Този продукт съдържа 225 мг и ще трябва да се приемат повече капсули, 6-7 на ден. Така опаковката ще свърши за около две седмици и поне според мен от финансова гледна точка не е добре Simple Smile

# 234
Здравейте, аз съм с Хашимото и ИР, но от няколко години не пия хормон, тъй като показателите ми бяха в норма. Сега усещам умора, лека замаяност, несигурност, когато съм навън и вървя. Не знам дали е от Хашимотото или е друго, но докато си пусна изследвания започнах да пия вит Д - Вигантол. Не можах да намеря обаче имаше една таблица в зависимост от това колко ти е показателя, по колко да се приема. Моят Вит. Д последно беше около 40, може би преди година, зимата приемах вит. Д, лятото спрях и чак сега го почнах пак. Можете ли да ми помогнете да ме насочите къде да я търся тази табличка, защото в първия пост не я открих или да ми кажете по колко капки горе-долу мога да приемам?

# 235
Напоследък доста обсъждате Омега 3,та да ви питам, защото явно знаете какво гледате.Тази как ви се вижда:

https://www.vegavero.com/navi.php?a=1881&lang=eng

- With 480 mg algae oil (of which 150 mg DHA and 75 mg EPA) per capsule

Тази е доста добра.

# 236
Можете ли да ми помогнете да ме насочите къде да я търся тази табличка, защото в първия пост не я открих или да ми кажете по колко капки горе-долу мога да приемам?
Това имам аз:
https://bg-mam.ma/p/1502361/45663280

# 237
Здравейте, ...
...
Моят Вит. Д последно беше около 40, може би преди година, зимата приемах вит. Д, лятото спрях и чак сега го почнах пак. Можете ли да ми помогнете да ме насочите къде да я търся тази табличка, защото в първия пост не я открих или да ми кажете по колко капки горе-долу мога да приемам?
След като скоро не е правено изследване общите препоръки за поддържаща дневна доза витамин Д са 2000-2500 IU или 4-5 капки Вигантол.

# 238
Lemy, точно тази табличка търсех, много благодаря! Както и на Impatiens за отговора!

# 239
Възможностите на медицината до Еутирокс ли се изчерпват?
От 3 години пия Еутирокс. Започнах при ТСХ 6, сега 3 години по-късно съм в началната позиция, но вече с Еутирокс от 50мг.
Помага ли изобщо Еутирокса или досъсипва самата жлеза?
Има ли начин да изляза от този порочен кръг? Има ли доктори, които анализират състоянието, разсъждават и търсят първопричината, а не просто да увеличават дозата, единствено на база TSH.
Малко съм отчаяна…

Общи условия

Активация на акаунт