Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 484
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Желязо сорбифер пия, схема 10 дни по 2 таблетки, 20 дни почивка
Правих си и вливка феринжект в началото

# 301
Аз за желязото приемах ферофлогама по схема -първият месец по две хапчета, втори и трети по едно хапче на ден и отделно пия по една глътка бъзак сутрин на гладно. Имах дефицит и в момента успявам да го държа в граница без лекарствата. Намам много голям опит с Хашимотото,защото ми го откриха сравнително скоро, но това ми помогна да попълня дефицита на желязо и да вдигна хемоглобина. Дано да ти е полезна тази информация. И имам един малко глупав въпрос,но възможно ли е при хормонално лечение за месец и половина TSH,ft4 и ft3 да не са мръднали като резултати?

# 302
  • София
Чета ви, защото сте много вещи и защото ми помогнахте с разчитането на резултатите ми. Веднага след това се "гмурнах" в темата за препоръчани ендокринолози в София и мисля, че съвсем спокойно мога да откача. До колкото разбирам от видяното там, а и от последните няколко мнения тук, няма да намеря лекар, който да обърне внимание на ниските, макар и референтни стойности на ft3 и ft4 и висок, но отново в рамките на референтните стойности TSH. Какво бихте ме посъветвали? Не мога да си самоназнача лечение.

# 303
  • София
И аз пия желязо, че имам анемия. Не ми се отразява на съня положително, от август пия Тардиферон. Пих 1 месец тогава Тотема, след това почнах 10 дена Тардиферон след МЦ и така 6 месеца. Моята схема на прием е: сутрин Еуторикс и Т3, желязо+фолиева+вит. Ц вечер, а вит. Д като се прибера от работа. Взела съм си на работа с идеята да го пия следобяд, но забравям.  Вечер пия и едни витамини за косата.

mona77, май май няма да намериш такъв. Аз съм си записала час за д-р Недялкова, която уж е по-съвременно ориентирана, ама ще видим. Цените и са сериозни, час се запазва все едно среща с папата ще имаш, но ми е последна надежда. До сега бях при д-р Красимира Димитрова, но за нея референтните са водещи. Последния път ме успоки, че съм се вторачвала прекалено много в ТСХ над 3, хората с такова живеели по-дълго, а аз не се чувствам добре, Т3 и Т4 са ми ниски, обратния Т3 ми е доста висок.

# 304
Можеш
Ходиш на лекар за изследванията, ехограф...има полза. Не мога да отрека напълно лекарите, но някои лекари признават, че хронично болен си познава болестта по добре от всеки лекар.

# 305
х HAPPY х уф вярно, че Сорбифера беше желязо Smile аз се обърках , че е от лекарствата за ИР .

..... Аз съм си записала час за д-р Недялкова, която уж е по-съвременно ориентирана, ама ще видим. Цените и са сериозни, час се запазва все едно среща с папата ще имаш, но ми е последна надежда...

Аз я знам от групата за Хашимото в ФБ, тя членува там и видеа понякога прави, следя й страницата също. Да, може да се каже, че уж е в час с нещата. Дано ти помогне за каквото имаш нужда.

# 306
  • София
А, забравих, че след хранене вечер пия и Глюкофаж Sad

mibobo, ами дано. Запазила съм час преди 6 месеца, прегледът е 130 лв., а преди това ще дам около 250 лв за изследвания. Дано си заслужава, защото ми е омръзнало да плащам, за да ме претупат и да не ме изслушат даже.

# 307
Хепи, Д с обяда, сорбифер и фолиева с вечерята. Глюкофажа колко пъти го пиеш? Аз по принцип го избягвам с желязото. Или, ако пиеш с основните хранения, поне докато взимаш желязо, не пий вечер глюкофаж.

# 308
Само вечер
Забравила съм да кажа че между тези неща трябва да вместя и калций Confused
Пробвам разни схеми, но не знам кое е оптимално
Я

# 309
Калция го взимай с Д.
Щом е само еднократно, пий го на обяд вместо вечер, докато пиеш желязото.

# 310
А кетони сама мериш ли? Като се доведеш до кетоза (да не говорим за кетоацидоза), няма да си оправиш ир.
Кетоацидоза, доколкото съм запозната, може да има при диабет, не при ИР.
Кое е това "вълшебно" магнезиево олио, което използвате, и ви помага за съня?🙂 Може ли снимка/линк? И на коя част от тялото се маже, в какво количество, за да има ефект върху съня?
При някоя от вас случва ли се в дните преди цикъл да има нещо като бодежи около сърцето? Примерно няколко пъти общо...По време на цикъл и след това все едно не е било (първите пъти доста се бях стреснала).🙂

# 311
Здравейте!На 75 мг Еутирокос съм .Днес си пуснах контролни изследвания[/i].Резултатите са ми: Тsh-0.54.Референнтни/0.4-4.2/,ft4-13.10,реф./11.5-22.7/,ft3-4,реф /1.5-4.1/.Може ли да ми кажете според Вас добре ли са?

# 312
Долче, всеки може да се доведе до наличие на кетони в кръв и урина с нвд. Липсата на достатъчно глюкоза води до разграждане на собствените мазнини, за да бъдат използвани за енергия. Този процес обаче води до образуването на кетони в кръвта, както е и при болните от диабет, които стигат до този момент, когато са били дълго време в хиперглекимия. Хиперглекимията също води до гладуване на организма. Да, заради липсата на инсулин, но отново става въпрос за гладуване на клетките за глюкоза. В единия случай е умишлен глад, в другия заради липса на инсулин. ИР също е свързана с глад за глюкоза. Резултат - кетони. Кетоните подкиселяват средата в организма и клетките ни започват бързо да умират. Кръвта се самонатравя. До кетоацидоза напр стигат напълно здрави откъм диабет индивиди, които обаче са с разтройство и повръщане.
Затова не доумявам как някой се вкарва в кетоза, без да знае, че буквално в рамките на часове може да изпадне в кома, ако е по-упорит и не се вслушва в сигналите на тялото си. Поне да мерят кетони в кръв или урина. А тия пък, дето им правят кетогенните диети са за бой, защото за да видят клиентите ефекта от великата диета, не ги запознават с опасностите и допълнителните мерки, които да вземат, за да ги избегнат. Мазнини се горят с храна и анаеробни упражнения, не с глад. Надебеляването не става от днес за утре. Отслабването също.

Ida, ако се чувстваш добре с това леко ниско тсх, остани си на тази доза. Фт4 е ниско, но фт3 е ок.

# 313
Кето, НВ - ВМ и аз вече не знам на какво съм, последно myfitness pal ми е разделен на 15% вх, 60 % мазинини и 25 % протеин и 1400 калории на ден, макар че имам зор да ги стигна, но пък едва ли всичко въвеждам коректно. Та не знам на какво съм и дали е правилно - от някъде го взех това разпределение за НВ - ВМ хранене. С тези проценти доколкото разбирам въглехидратите са около 50гр...ако правилно се ориентирам.
Много сте коментирали келпа назад, но аз все още не съм убедена, че трябва да го пия без назначение от лекар все пак...

# 314
Бонго, не просто ниски вгх, а много ниски са нужни, за да има наличие на кетони, камо ли пък до стигане до кома. За човек без диабет говоря. А повръщане и разстройство, разбира се, не са нормални състояния. То тогава и прием на лекарства с метформин е противопоказен...Има много информация, не ми се струва ок, какъвто и хранителен режим да се спазва, той да се следва, защото "някой го е съставил" или пък е "модерен", "велик" и прочие...🙂

Общи условия

Активация на акаунт