Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 430
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Ще споделиш ли детокса на черния дроб какво представлява?

# 601

Тъкмо за това щях да помоля и аз Simple Smile

Кати ще се справиш без глутен и млечни, аз го прилагам на дете вече 5 години. Не знам млечните ще ти дадат ли ефект само с ограничаване, по-добре е да спреш и тях.

# 602
Не знам млечните ще ти дадат ли ефект само с ограничаване, по-добре е да спреш и тях.
И аз така мисля.
Не си спомням писала ли съм тук, преди две години трябваше да спра за 3 месеца кафето, млечните, nightshades плодовете и зеленчуците - картофи, домати, патладжан и др, цитрусите, чесън, шоколад, алкохол и мазни храни, глутен. Ами, справих се(но бях много притеснена и нямах друга алтернатива) та, човек като е мотивиран, се справя с всичко. Само с липсата на кафе не се разбрахме, та го включих по рано.

# 603
  • София

Силимарина 3х1 т., Холин по 1 капсула на обяд, ТУДКА 500 мг. х 1 капсула 2 часа между храненията.

Ная лабс хубави добавки ли са?

Не знам млечните ще ти дадат ли ефект само с ограничаване, по-добре е да спреш и тях.
И аз така мисля.
Не си спомням писала ли съм тук, преди две години трябваше да спра за 3 месеца кафето, млечните, nightshades плодовете и зеленчуците - картофи, домати, патладжан и др, цитрусите, чесън, шоколад, алкохол и мазни храни, глутен. Ами, справих се(но бях много притеснена и нямах друга алтернатива) та, човек като е мотивиран, се справя с всичко. Само с липсата на кафе не се разбрахме, та го включих по рано.

Добре поне, че за кафето нищо не каза, че аз имам 2 слабости - кафе и сирене Simple Smile За млечните - каза най-много 3 път седмично, овче и козе сирене само. Аз хич не обичам такива (освен френско козе сирене), та сигурно естествено ще намаля/спря. Но скирът ми е честа закуска и трябва да мисля варианти за закуска без хляб и скир.

В о2есените ядки има ли глутен, че нещо се обърках. Вчера четох някакво много различни неща.

# 604
Всъщност, ако чернодробните показатели са добре, пак ли е хубаво да се прави детокс? За да се подобри конверсията, предпилагам? И колко време е курсът?

Има овесени ядки без глутен, аз понякога хапвам. Но с Ир не често.
В интерес на истината, се оказа, че със спирането на кафето се чувствам малко по-, добре. Имам проблемен кортизол и явно дълго време съм се тормозила с кофеина.

# 605
И аз не зная за овесените ядки, ползвам оризовки. Вместо сирене си вземи някой хубав салам, яйце. Сега поне вече има всичко по магазините можеш да си свариш безглутенови макарони, в повечето случаи се правят от царевично брашно. Ей тази рецепта е много приятна, с царевично брашно, като можеш да сложиш цяло яйце и да пропуснеш млечните:
https://www.vzonata.com/carevichna-purlenka-sus-sirena/
Може да ползваш брашно от нахут, оризово брашно, кокосово за десертите, брашно от рожков и др.
Само трябва да се поровиш малко за рецепти.

# 606
  • София
Всъщност, ако чернодробните показатели са добре, пак ли е хубаво да се прави детокс? За да се подобри конверсията, предпилагам? И колко време е курсът?

Има овесени ядки без глутен, аз понякога хапвам. Но с Ир не често.
В интерес на истината, се оказа, че със спирането на кафето се чувствам малко по-, добре. Имам проблемен кортизол и явно дълго време съм се тормозила с кофеина.

Курсът е 2 месеца. АСАТ и АЛАТ са ми много добре, но реално имам омазнен черен дроб и целта е подобряване на конверсията също.

Овесени ядки ям рядко в интерес на истината, но напоследък се присетих за тях за закуска, като си ги правих със сирене Sad Сега явно няма да е така, а аз сладки така или иначе не ги обичам.

кажи з акортизола. Докторката вчера ми каза, че вероятно имам проблем и с него, имах само сутрешен изследван, но се разбрахме след 2 месеца да пусна сутрешен и вечерен.

# 607
И аз първо пуснах само сутрешен и излезе нисък. След няколко месеца повторих трикратен в Синево, но нищо не разбрах от техните стойности. Уж излиза в норма, защото са задали само горна граница. Но това си е моментно състояние, според мен, защото и пробата е правена вкъщи. Аз си усещам, че от нищо се стресирам, вдигам и захарта, не спя добре. Опитвам се да контролирам нещата, но ми е много трудно.

# 608
Кати м, благодаря за отговора! Flowers Hibiscus

Но доколкото разбрах, имаш и ИР. Не знам в такъв случай доколко е удачно да ядеш овесени ядки, оризовки, царевица и т.н.

За млечните и моя ендо каза, че ако въобще ги ям, по-добре е овчи и кози продукти. Но аз така или иначе съм ги спряла напълно. Не ми липсват, но те не са ми били някаква слабост и не съм ги консумирала особено, освен кисело мляко понякога и сирене в салата.

# 609
  • София
И аз първо пуснах само сутрешен и излезе нисък. След няколко месеца повторих трикратен в Синево, но нищо не разбрах от техните стойности. Уж излиза в норма, защото са задали само горна граница. Но това си е моментно състояние, според мен, защото и пробата е правена вкъщи. Аз си усещам, че от нищо се стресирам, вдигам и захарта, не спя добре. Опитвам се да контролирам нещата, но ми е много трудно.

Абсолютно същата съм!

*stella, да, с ИР съм. Не смятам да ям много, много такива неща, но 1-2 пъти за разнообразие поне. Ще чета сега, ще поръчам добавките (заболя ме главата от цени, честно!) и от понеделник мисля да почна.

# 610
*stella, да, с ИР съм. Не смятам да ям много, много такива неща, но 1-2 пъти за разнообразие поне.
Но ядеш по-лошият вариант от оризовките и царевицата - хляб.
А знам, че пък с много ниски въглехидрати не е добре за щитовидната жлеза.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 11:48 от Lemy

# 611
Тази Тудка за първи път я чувам, ще прочета по-късно.

# 612
Леми, въглехидратите не са само в хляб, царевица, ориз.

Да не зачекваме тази щекотлива тема за вгх-ти, ЩЖ и ИР Hands V

# 613
  • Gotham City
Здравейте! С хипофункция съм и приемам 25 мкг Еутирокс от началото на декември. Антителата са в норма. Писах тук при предишните контролни изслвдвания януари, днес пуснах нови. Т4 по принцип е добре, но Т3 беше паднал под 3, затова започнах хормон. Сега постепенно се покачва, обаче пък Т4 отиде над горна граница. Да запазя ли дозата при това положение? Само да допълня, че откак съм на хормон, се чувствам много по-добре откъм отоци, сън, психическа нагласа. Не чувствам някаква промяна, въпреки че Т4 отиде над 22. Но все пак явно не е ок. Моля за мнения. Благодарение на вас тук научих много неща и започнах Еутирокс на своя глава, за което благодаря!
Това са резултатите от януари:

А тези са от днес:

И друго да питам - този нисък Хома индекс какво означава? Мислех, че колкото е по-нисък, толкова е по-добре. Аз съм и с ИР.

# 614
При оптимизиране на щитовидните се подобрява и ИР. Браво, бих казала! За кратък период е голям напредък! Може да пробваш да намалиш дозата мъничко, но не виждам смисъл. Ако се предозира, ще усетиш. Пък и реално не е толкова над границата.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 15:07 от didito1

Общи условия

Активация на акаунт