Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 441
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Леми, въглехидратите не са само в хляб, царевица, ориз.

Да не зачекваме тази щекотлива тема за вгх-ти, ЩЖ и ИР Hands V
Така е, но ставаше въпрос конкретно за закуската, и с какво да замести хляба. Твоето предложение какво е?
Ами ти я започна темата.

# 616
  • София
Момичета, не спорете заради мен. Чета всички съвети, за да се ориентирам, полезни са ми. Аз също не целя много ниски въглехидрати, но наистина ми трябват няколко варианта за закуска, която и да мога да си вземам на работа.

Направих сега поръчка от Iherb за по-голяма част от добавките, само ТУДКА ще си взема от тук и Б комплекса на Бетър Ю.

# 617
На мен напоследък въглехидратите са ми от задушени зеленчуци и плодове. Закусвам яйца с тях. Или пилешко, може с авокадо, кокосово масло. Изобщо зърна не си позволявам, защото мисля, че ми дразнят червата.
От Протокола за възстановяване на надбъбречните жлези е упоменато за регулиране на КЗ, че може да се консумират определени зеленчуци в желаните количества, неограничено. Защото са с нисък ГИ и не много въглехидрати. Но и това омръзва.

# 618
На мен напоследък въглехидратите са ми от задушени зеленчуци и плодове.

И при мен е така, като съм на режим. Плюс ядки.

# 619
Гледам, че говорите за зеленчуци, та, да вметна, че на диабетиците са позволени в неограничено количество да ядат зелен боб, тиквички и зеле, защото не влияят на кръвната захар.

# 620
Бонго, не влияят на КЗ...това в смисъл...защото диабетиците по принцип обикновено са си на лекарства (и/или инсулин) или...?🙂
Аз съм на трети ден фаст, значи може и така понякога.🙃 Още от ден 1 ми изчезнаха болките в китките, както и една травма от обувки, която си причиних преди около месец.🙂 То и болките в китките аз си ги причиних, че ги претоварвах системно за около седмица...🤪

# 621
Моля за коментар на моите изследвания. Според ендокринолога всичко е наред, но нещо не ме убеди. Според нея всичко щом е в границата е ок.
Видях на първа страница оптималните стойности, но моите са в други мерни единици и не мога да се ориентирам.
TSH - 2.090 uIU/ml референтни 0.270-4.200
FT 3 - 2.240 pg/ml  референтни 2.020-4.430
FT 4 - 1.230 ng/dl   референтни  0.930-1.700
Жлезата на ехо граф е добре. Имам симптоми като при хипофункция.

# 622
Долче, в смисъл, че не повишават кръвната захар. Както и комбинирани зеленчукови салати (маруля, краставица, домат, лук, зеле) до 300 гр, също не се смятат в необходимата доза инсулин за хранене. Ядковите млека (който ги уважава) се броят по 3 чаши от 250 мл за 1 хлебна единица = 12 гр въглехидрати. Кой ли може да го изпие това на едно хранене? Елдата, ако не се лъжа, е безглутенова и с масло и сирене е хубава закуска. Почти като макарони.

# 623
Моля за коментар на моите изследвания. Според ендокринолога всичко е наред, но нещо не ме убеди. Според нея всичко щом е в границата е ок.
Видях на първа страница оптималните стойности, но моите са в други мерни единици и не мога да се ориентирам.
FT 3 - 2.240 pg/ml  референтни 2.020-4.430
FT 4 - 1.230 ng/dl   референтни  0.930-1.700

Пускани ли са антителата - TAT и MAT?
Иначе, да, има си хипофункция.

# 624
FT 3 - 2.240 pg/ml  референтни 2.020-4.430
FT 4 - 1.230 ng/dl   референтни  0.930-1.700

Пускани ли са антителата - TAT и MAT?
Иначе, да, има си хипофункция.

Не, не ми пусна. Тя даже назначи само ТСХ, понеже било достатъчно, другите аз си ги самоназначих. Погледна ги и каза всичко е в норма, даже са идеални...

Тези дни ще правя пак разни изследвания, ако пусна ТАТ и МАТ трябва ли пак да изследвам хормоните?

# 625
Момичета, честит празник! Много да сте обичани и уважавани и не само днес! Хубав ден!

.........

Тези дни ще правя пак разни изследвания, ако пусна ТАТ и МАТ трябва ли пак да изследвам хормоните?

Не е нужно! Може да се провериш за дефицити на витамини обаче.

Долче аз при фаст винаги съм се чувствала много добре, имах сили да летя направо. Правила съм 48 часа, можех и още, но нарочно не го направих, защото не смятам, че е полезно.

# 626
беба28, както са ти казали, може да си пуснеш антителата отделно. Даже задължително ги провери - ако са в норма, супер.

# 627
Дефицити имам и на Д и на Б12,  пия добавки вече повече от месец. Ще проверя към края на месеца дали има подобрение и при тях.

# 628
Дами, честит празник! Споделям инфо за тези, които се интересуват от прием на Т3. Пуснах изследвания след 40-дневен прием на Т3 по около 12,5 мкгр. на ден (половин хапче) разпределен на 3-4 приема.

TSH - 0,005 uIU/ml   референтни 0.270-4.200
FT 3 - 6,82 pmol/l    референтни 3.1-6.8
FT 4 - 24.48 pmol/l    референтни  12.00-22.00

Изследванията са правени без прием на хормон. Последната доза Т3 взех вечерта предния ден. Чувствам се много добре. Със сигурност нямам хипер симптоми, но мисля да намаля малко т4 за всеки случай. До сега вземах 125 мкгр., ще намаля на 112 мкгр.
Имам доказано Хашимото от 2-3 години, но симптоми имам от поне 10 години - тревожност, паник атаки, безсъние, подуване, умора, болки в ставите и още много други. Не срещнах разбиране от страна на ендокринолозите. За тях всичко беше наред и всички описани симптоми бяха на нервна почва. Най-често ме препращаха на психиатър. Никога не съм ходила. Започнах еутирокс преди година и половина, като постепено увеличавах. Започнах да изпитвам значително подобрение и повечето гадни симптоми изчезнаха, но виждах, че колкото и да увеличавах т4, все още не бях добре. Стигала съм и до ФТ4 30. Най-тежко беше безсънието, моментите на депресия и черни мисли. Още от преди си бях решила, че ако имам нужда ще приемам и Т3 и няма да губя време в безсмислени опити да подобря конверсията. Просто исках да се радвам на живота и да се чувствам добре. Това беше най-правилното решение, което взех, опитвайки се да се лекувам сама и да овладея хипофункцията. Четох една година, подготвяйки се за този момент.
Т3 е вълшебно хапче! Дозира се много по-лесно от Т4, защото се усеща веднага действието му. Освен това подобрява собствената конверсията, защото при отстояние от 12 часа след последния прием, ФТ3 ми е на горната граница. Вече нямам емоционални изблици, не крещя по детето, нямам непрестанно сърцебиене и най-после спя по цяла нощ! Simple Smile Даже и някакво либидо се появи Wink

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 10:54 от roxx

# 629
Бонго, като спомена елда, отскоро се замислям да я включа в менюто си.

Долче, какъв фаст правиш? Яйчен или без нищо? Аз съзнателно не се подлагам на такива неща, защото не искам да тормозя жлезата с глад. Най-много яйчен за ден - два макс.

Рокс, браво, че се чувстваш добре! Въпреки, че според хормоните си с хипер Grinning
Замислих се, че аз бях със сходни нива, когато бях с подострия тиреодит и бях доста зле. Силна отпадналост, сърцебиене,...
А пък ти си добре.
И аз приемам същата доза на т3, но еднократно. Но по изследвания ми моето т3 все е при долна граница. Но и нямам твоите оплаквания.

Горното ме накара да се замисля дали пък моя организъм да има други нужди? И да му е по-добре с текущите ми нива, а не по-високи? Лаишки разсъждения, ако пиша глупости, простете Grinning

И честит празник на всички дами в темата! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт