С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 37 056
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Аз още не мога да се начудя на моята, държи се подозрително добре...

# 61
  • Blondeville
Ариел, какво значи, че са те изритали на 20+, ти очакваш да ти дават джобни и да те дондуркат до 30 ли? И че “като си сам постигаш толкова” е тотално клише, угодно за някой, който предпочита да мрънка, а не да действа.

Родителите ми са ми платили само образованието, оттам насетне шофьорски курсове, кола, квалификации и т.н съм си плащала сама. Завърших специалност с неголяма перспектива, но благодариние на владеенето на език попаднах в IT сектора, много си налягах д-то, за да се развивам в сектора: курсове, сертификати, усилена работа и ми се получиха доста добре нещата. Когато се събрах със съпруга си, бях на 28, той на 22. Казах му, че ако в близките 2, 3 години не мисли за брак, семейство и деца, няма смисъл да си губим времето. Първото ни дете се роди 3г след началото на връзката ни.

Та човек като има желание, действа.С мрънкане как все си била ощетена, и все някой с нещо ти е виновен, не се стига доникъде.

Лютиче, аз цял живот разчитам само на себе си. От 20 и няколко годишна съм изритана сама на улицата. Имам си пълното право да се оплаквам от това. Имам си своите проблеми, но работя като кон (това всички са ми го казвали). Може да не съм особено умна, но опъвам достатъчно каиша.
Нормално е да се дразня от това, че от никъде няма протегната ръка за нищо, а само прътове в гърба.
Като си сам - постигаш толкова.

# 62
Родителите ми са ми платили само образованието, оттам насетне шофьорски курсове, кола, квалификации и т.н съм си плащала сама.

Поредната на която й е платено образованието, обаче се бие в гърдите как се била оправила сама.
Аз се оправих сама, като работех и плащах мизерна такса, която родителите ми отказаха да платят понеже бяха и все още са завършени егоисти. Ама да... вярвай си, че си се оправяла сама.

# 63
А защо вместо да си горда с този факт, вместо това да ти дава сила, увереност и самочувствие, ти постоянно надзърташ в чужди паници и правиш ненужни сравнения?
Дерзай напред вместо да живееш 15г в миналото

# 64
Много завист, много самосъжаление, много изисквания без покритие. Няма смисъл просто да се коментира повече.

# 65
Ариел, завиждаш ли? Държавна поръчка таксите бяха смешни преди. Аз плащах 250 лв и съм по-млада от теб, учила съм бакалавър 2012-2016. Мм е горе-долу на твоята възраст. Като съм му гледала студентската книжка е плащал под 200 лв. Айде стига…

Ако работиш тая такса не е непосилна нито преди 15 години, нито сега.

# 66
  • France
Като нямаш пари учиш каквото и както можеш - за това и дипломата ми е такава. За това и в България не прокопсах с нея и си седях три години безработна докато не емигрирах.
Когато нямаш пари, работиш! В България висшето не е задължително, но има твърде много плява, която държи да има тапия за "вишу". Пък каквото и да е. И после ох, олеле, какво стана. Ами като не мислите с главите си.

# 67
Ариел, завиждаш ли? Държавна поръчка таксите бяха смешни преди. Аз плащах 250 лв и съм по-млада от теб, учила съм бакалавър 2012-2016. Мм е горе-долу на твоята възраст. Като съм му гледала студентската книжка е плащал под 200 лв. Айде стига…

Не завиждам, ама грам - да са живи и здрави.
Просто много мразя хора с добър старт да ми  обясняват как видиш ли се оправяли сам-сами! А парите дето мама и тати пращат.. те се замитат под килима.
Ама то това май е нормално - сина на една приятелка на майка ми направо й се изплю в лицето, като каза че и без нейните пари щял да изкара скъпото си образование. Тя за каква се мислела. Явно почти всеки смята плащането на образование от родителите си за "нищо".

Иначе тези такси са непосилни, ако живееш в провинцията и вземаш не софийска заплата.

# 68
  • France
Невероятно е до каква степен отказваш да поемеш отговорност за изборите, които си направила.

# 69
Ариел, това не е вярно. Сестра ми работи в колцентър с език и взима много, много добри пари за студентка. Че даже и да не беше студентка. Учи редовно, работи на 4 часа и се справя прекрасно. Желание и мотивация му е майката.
Тези, които сме учили в чужбина, също сме работили в голямата си част. Бях келнер по събития със смени по 12-14 часа. Работех в университета, после се преместих да работя по специалността си, че даже и в друг град и трябваше да пътувам за лекции...
Спри да обвиняваш останалите за собствените си грешки.

# 70
Съжалявам, че го казвам, но оплакванията на Ариел ми напомнят тези на една потребителка със шизофрения. И ако последната има цялата ми симпатия, защото това е тежка диагноза и тя няма никаква вина за нея... то Ариел е крайно време да се срита отзад. От 2018 съм в този форум и я помня още като Нина-нещоси. Това са 4-5 години, в които не престава да припява колко е дърта, как бившият я зарязал, защото не забременяла за 3-4 месеца, пак имаше интрузивна свекърва и тн, и тн... после защо родителите ù не ù помагали, пък другите какъв шанс имали, а тя горкина... работата ù била кофти, колегите ù били с измислен бърнаут, пък шефът ù какъв бил... с право една съфорумка ти каза, че оставяш впечатление за абсолютно кисел смърф. Сега пък свекървата не щяла да ти плати образованието, да ти гледа неродените деца, които не иска да раждаш, защото не те харесва.
И аз да съм ти свекърва, и аз нямаше да те харесвам. Не защото си "престаряла" на 35+ (аз съм на 37 и се имам за топ мацка), не защото си зле платена на стажа, а защото си истински енергиен вампир. Никъде в твоите постове не видях любов. Ни към ТМ, ни към някой близък. И ако старостта и бедността не са порок, то паразитизмът е. Искаш някой все нещо да ти даде. Ами няма такава игра. Ние, възрастните хора, се справяме сами в живота и си намираме половинки, защото имаме чувства към тях. Не изгода. А ти дори изгода не успяваш да отмъкнеш.

Браво Hands Clap

# 71
Няма смисъл.
Ариел е изкарала последните 15 години в обвинения и сравнения и това няма да се промени. Цялата и нагласа е негативна.
Към учене, работа, проекто свекърва. Та ти нямаш положително отношение към мъжа, с който си. Все някой и нещо ти пречи, за семейство, бебе, доходи. Всякаш животът ти не зависи от теб и твоите решения, а каквото решат хората по пътя.
Съзнателно отказва да поемеш последствия от решенията си и да си отговорна за тях.
Не ти е виновна свекървата, нито мъжът, с който си. И в 100 теми да пишеш, накрая всички потребители ти пишат, че само хленчиш и се оплакваш, но отказваш да погледнеш истината в очите.

# 72
Свекървата на Ариел изобщо не я харесва и не я иска за снаха. Затова се меси във връзката на сина си.
Немците по принцип не се интересуват от нищо друго, освен от техния си живот, но явно тук неприемането на българската снаха е инициирала студената свекърва да се намеси.

# 73
Ариел,говориш за нисък старт в живота но не си права. Имала си семейство, което те е изгледало и вероятно са ти дали предостатъчно. Не са ти длъжни цял живот да  те дондуркат. А я си помисли,ако беше като мен- кръгъл сирак, отраснал при близки,които имат две свои деца?? Как щеше да се оправиш тогава? Не са ми платили нито образование,нито книжки и коли,нито един лев са ми дали. Направиха ми една абитуриентска и толкова. Но и на това съм благодарна. Имах семейство въпреки всичко. Сега съм на твоята възраст с работа на ръководна позиция в немска компания, щастливо сгодена и очакваща най-хубавото нещо-синът ми! Само че през всички години,стисках зъби,работих,учих, мечтах,дерзах,падах и ставах милион пъти. И постигнах всичко,което исках!
Стига мрънка,а се хващай здраво и работи за себе си най-вече!

# 74

Не завиждам, ама грам - да са живи и здрави.
Просто много мразя хора с добър старт да ми  обясняват как видиш ли се оправяли сам-сами! А парите дето мама и тати пращат.. те се замитат под килима.
Ама то това май е нормално - сина на една приятелка на майка ми направо й се изплю в лицето, като каза че и без нейните пари щял да изкара скъпото си образование. Тя за каква се мислела. Явно почти всеки смята плащането на образование от родителите си за "нищо".

Иначе тези такси са непосилни, ако живееш в провинцията и вземаш не софийска заплата.

А защо мислиш, че на всички са ни платили образованието? Ето, Карина писа, че е сирак. Може и да има други хора, кой сирак, кой с един родител или просто хора без възможности.

Сякаш все гледаш в чуждата паница и не ти остава време да погледнеш в своята.

Общи условия

Активация на акаунт