С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 37 054
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Blondeville
Аз съм учила държавна поръчка в СУ, образованието ми изобщо не е било скъпо и е единственото нещо, финансирано от родителите ми. И съм работила, за да се издържам през това време. За сравнение всички квалификации и сертификати, които съм си платила после сама са били поне 3 пъти по-скъпи от цялото ми университетско обучение. Ако си бях останала с магистратурата и чаках мама и тате нещо да ми финансират, нямаше да имам нито шофьорска книжка, нито кола, допълнителна квалификация, нито добре платена работа. Че и жилище не са ми осигурили, не ги е срам! Можех да им мрънкам и да не направя нищо, за да се развивам, но предпочетох да действам. Работила съм яко, за да си плащам всеки следващ курс, за да имам това, което искам, и за да имам спокойно майчинство. С мрънкане не става. И с мъжа си съм се разбрала по въпроса с плановете от самото начало. Ти си имала 5 години да се уточниш с твоя, и все още обвиняваш свекърва си, понеже вие с него не сте седнали да се разберете ребром какво ще правите с бъдещето си. Така че престани да се оглеждаш в това кой какво ти е дал и в паничката на другите, а действай в посока как да подобриш своето положение. Говорете с мъжа ти, и се изяснете.

Родителите ми са ми платили само образованието, оттам насетне шофьорски курсове, кола, квалификации и т.н съм си плащала сама.

Поредната на която й е платено образованието, обаче се бие в гърдите как се била оправила сама.
Аз се оправих сама, като работех и плащах мизерна такса, която родителите ми отказаха да платят понеже бяха и все още са завършени егоисти. Ама да... вярвай си, че си се оправяла сама.

# 76
Темата не е да набием канчето на Ариел, а тя да има възможността да се оплаче от свекърва си, без да я изядат с парцалите. Вкъщи не може да се оплаче, тук не може - еее, освен да изкопае една яма и там да вика, като онова овчарче от приказката за цар Траян с козите уши.
Щом се дразни от свекърва си - значи се дразни и това е. Ние не помагаме, ако я нападаме.

# 77
  • Blondeville
Ами никой няма да я напада, ако води нормална комуникация. Wink Тя скача на всеки, който ѝ каже, че ИМА начин да се справи с живота си без мрънкане и обвинения, и без да счита, че някой за нещо ѝ е длъжен. Защото тази ѝ настройка е токсична и за самата нея. Да си завърши стажа или както там се води, да се разбере с мъжа си и да взима решения, претегляйки опциите.

Темата не е да набием канчето на Ариел, а тя да има възможността да се оплаче от свекърва си, без да я изядат с парцалите. Вкъщи не може да се оплаче, тук не може - еее, освен да изкопае една яма и там да вика, като онова овчарче от приказката за цар Траян с козите уши.
Щом се дразни от свекърва си - значи се дразни и това е. Ние не помагаме, ако я нападаме.

# 78
Тази тема дава много добро инфо, че обикновено свекърва ти не ти е приятел и не знам защо някоя жена очаква изобщо помощ и благи думи точно от нея.

Аз с моята се разбирам отлично по много причини. Имам известен опит, втори брак ми е. Не се поддавам никога на никакви опити за интриги, не искам нищо от жената и всичко, което се случва относно гледане на внуче е по нейно желание. Толкова е просто да нямаш проблеми със свекърва си за мен. Но да тръгнеш с една торба очаквания тя какво е длъжна, пък на нея как са й помагали някога си, нормално е да се изпокарате за нула време.

# 79
Чета и се чудя, защо се създават теми за оплакване, в които после се наритват хората, които се оплакват.
Това нещо като форумни капани ли са?
Едно се убедих за пореден път - всички в този форум, без мен и Ариел, са си платили сами всичко в тоя живот, никой не им е помогнал, успели са професионално и лично, или са родили, или чакат деца и нищо, ама нищо не е успяло да ги травмира.
Ами само евала мога да кажа.
Дай Боже всекиму и с какъвто аршин мери чонек, с такъв и на него да му се отмери.

# 80
Оплакването е добре да си излееш душата, но после свекървата и ситуацията остават непроменени. Аз на 35 не бих губила време да не знам кога мъжът ми ще се навие за бебе.

# 81
  • София
Скрит текст:
Чета и се чудя, защо се създават теми за оплакване, в които после се наритват хората, които се оплакват.
Едно се убедих за пореден път - всички в този форум, без мен и Ариел, са си платили сами всичко в тоя живот, никой не им е помогнал, успели са професионално и лично, или са родили, или чакат деца и нищо, ама нищо не е успяло да ги травмира.
Скрит текст:
Дай Боже всекиму и с какъвто аршин мери чонек, с такъв и на него да му се отмери.
Или е така, или не са вечните мрънкалници, които обвиняват другите за всичко.

# 82
  • Blondeville
В оплакването няма нищо лошо, това е целта на темата, човек да си каже с какво го дразни свекървата. Проблемът обаче в случая не е с нея, дори и тя да е дразнител. Та след оплакването и изпускането на парата, Ариел може да си вземе полезното и от мненията на останалите. Без да им скача по възможност. На мен пък ми е интересно, всички оплакващи ли се очакват след оплакването останалите в хор да им кажат “Ууу, тая гад свека, права си”. И това ли предпочитате при проблем - групово съгласие и потупване по рамото или и странично мнение, от което да извлечете полза?

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 17:29 от blondie_anna

# 83
Може и аз да бъркам, но това е тема точно за оплакване, а не за вазимопомощ и промяна. За това си има други теми.
И наистина смятам, че прекалихме с натрапването на съвети, даването на акъл и сърденето, че някой не подскача от радост, че се раздаваме за негово добро.
Никой не е длъжен да се променя, защото на нас така ни се иска.
Ще се промени като му дойде времето.
А дето ви скача е добре, може да се счита като тренировка срещу свекито. Едва ли е по-страшна от преуспелите и самостоятелни бг мами. WinkJoy
И това ли предпочитате при проблем - групово съгласие и потупване по рамото или и странично мнение, от което да извлечете полза?
Аз лично в теми като тази, предпочитам първото. Понякога имам нужда просто от добра дума, жест, прегръдка, съчувствие, не от съвет.
Ако искам странично мнение, от което да извлека полза, ще пиша в друга тема и ще помоля изрично за съвет.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 17:50 от Opossum

# 84
  • София
Скрит текст:
Може и аз да бъркам, но това е тема точно за оплакване, а не за вазимопомощ и промяна. За това си има други теми.
И наистина смятам, че прекалихме с натрапването на съвети, даването на акъл и сърденето, че някой не подскача от радост, че се раздаваме за негово добро.
Скрит текст:
А дето ви скача е добре, може да се счита като тренировка срещу свекито. Едва ли е по-страшна от преуспелите и самостоятелни бг мами. WinkJoy

Вкл. и свекървата на Ариел.

Темата за оплаквания от свекървите и коментари към тях. В случая повечето коментари не са на страната на оплакващата се.
Отделно, че тук за пореден път се оказва, че свекървата е проблемче. Авторката е основният си проблем.

# 85
Мда, и свекървата на Ариел не е длъжна да се променя.
То и никой тук не написа, че е длъжна.
А на Ариел 20 човека ѝ го натякнахме.
Айде сега пък проблем била.
Ариел е хубав, стойностен човек и заслужава да ѝ се случат още много хубави неща в този живот, като знам че ще си ги постигне сама, както е постигнала и досега много неща.
Трябва ѝ само още малко време.
Не е проблемът тя, а това че времето лети, животът си минава и често нямаме търпение да дочакаме каквото Господ ни е приготвил.
Между другото в реалния живот тя може да не е мрънкало. Просто тук да отпуска малко напрежението. Grinning

# 86
  • Blondeville
Ами щом е така “Ужас, Ариел, тая гад свека вярно ти е виновна за всичко, много е зле! Не ѝ обръщай внимание! И не се изяснявайте с мъжа си по тая сериозна тема с децата, не взимайте общо решение, макар да сте в 5-годишна връзка и ти да си на 35, носете си се по течението, тя свека е виновна и като я нахейтиш, всичко ще се оправи” Wink

Опосум, не разбирам защо и ти влизаш в нападателен режим? Аз не видях някой да обижда или напада теб или Ариел, за сметка на това като се спомене “самостоятелност” и двете скачате и започвате да отговаряте грубо и с насмешка. Срамно ли е да си самостоятелен, или да се стремиш да си самостоятелен? Срамно ли е да се бориш за нещата, които искаш? Или е по-добре да чакаме да спечелим от тотото, без да сме пускали фиш Wink Да, някои са получили много неща наготово, други са имали само начален тласък, трети са драпали изцяло сами. И в крайна сметка мен какво ме касае, че на Пена техните са ѝ дали примерно жилище, че работи в семейната фирма, и че има гледачка за децата? Мен ме интересува как аз мога да стигна до целите си, хейтенето по останалите не ме приближава до това, напротив, действа деструктивно и пораженчески.

И в заключение - моят съвет към Ариел е:
- ако обича половинката си и иска семейство с него, сядат и говорят и поставя нещата ребром, разбират се и начертават план.
- ако само предполага, че има репродуктивен проблем и не знае какъв е точно и има ли го наистина - по-добре да го установи със сигурност и да опита да адресира още сега, ако има нужда от изследвания или терапия
- изговарят с мъжа ѝ колко би струвала АР и как ще успеят да си я финансират
- помисля си много добре какво иска да прави при отрицателен или уклончив отговор по първата точка.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 18:18 от blondie_anna

# 87
  • София
Не знам каква е в реалния живот, коментирам написаното тук. Опосум, явно не си съгласна с това, което е твое право, но аз продължавам да държа на написаното от мен. Нека не си даваме наклон на мненията.

# 88

С оплакване далеч не се стига да ти кажа. Или се взимаш в ръце и се бориш или висиш по форумите и се жалваш. Сори ама това е!

# 89
Аз не виждам лошо да се оплачеш. Ама с това "всеки ми е длъжен" и "горката аз" до никъде не се стига.

Общи условия

Активация на акаунт