С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 37 076
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
А най-добре бъдещите свекита да си вземат поука, че не се дават непоискани съвети, нито за учене, нито за каквото и да било.
Дори да е за добро.
Мълчите си, пък ако ще снахата и метачка да е. Нейна си работа.
Защото ми се струва, че ако свекървата се държи настрани, никой няма да ѝ иска пари за образование, което няма и да е започнато, ако тя не натиска.
Поискани съвет и помощ - да.
Непоискани съвети и помощ - не.
Иначе трябва и да дадеш, то не може само да искаш хората да ти играят по гайдата.
Ариел, не можеш ли наистина да я игнорираш и изобщо да не общуваш с нея и да не знаеш какви ги говори? Знам, че тя ще говори какво ли не на приятелят ти, и той няма как да не се влияе, и пак няма да си спокойна, но все пак ще е по-добре за теб.
Макар, че тя ако е упорита може много да направи и от разстояние, например д развали всеки празник или събитие, както правеше моята бивша свеки.

# 106
Беше ме страх от този отговор.
Не очаквах, че ще защити мен, а не нея.
В момент на афект казах много лоши неща за майка му, които той преглътна (познавайки си явно стоката).

# 107
А най-добре бъдещите свекита да си вземат поука, че не се дават непоискани съвети, нито за учене, нито за каквото и да било.
Дори да е за добро.
Мълчите си, пък ако ще снахата и метачка да е. Нейна си работа.
Защото ми се струва, че ако свекървата се държи настрани, никой няма да ѝ иска пари за образование, което няма и да е започнато, ако тя не натиска.
Поискани съвет и помощ - да.
Непоискани съвети и помощ - не.
Иначе трябва и да дадеш, то не може само да искаш хората да ти играят по гайдата.
Ариел, не можеш ли наистина да я игнорираш и изобщо да не общуваш с нея и да не знаеш какви ги говори? Знам, че тя ще говори какво ли не на приятелят ти, и той няма как да не се влияе, и пак няма да си спокойна, но все пак ще е по-добре за теб.
Макар, че тя ако е упорита може много да направи и от разстояние, например д развали всеки празник или събитие, както правеше моята бивша свеки.

Интересно... Да си мълча,докато една нахална,необразована и невъзпитана жена,ме крънка за пари и има претенции към мен за безплатна бавачка... Вие не сте сериозни честно. Ми що не си ходя по круизи ами трябва да се занимавам с по-горе описаната?!
Хората се опитват явно да направят повече от "метачка" от нея ама то пусто мързеливо. Извинявайте ама наглостта ви няма граници!

# 108
Няма как някоя да крънка за пари, ако ти си на круиз, а тя не е там.
Ама ако всеки ден се чувате да давате акъл или ходите при младите да видите дали е изчистила добре, може и да поискат нещо.
Няма крушка без опашка.
За да се държи една снаха така, значи и е даден повод.
Дръж се на разстояние и положение и никой няма да може да крънка нищо.
А ако синът ти си е харесал метачка и това го прави щастлив, нека е с метачка. Не е твоя работа да я правиш принцеса.
Вече виждам откъде идват свекървите, които все са недоволни от снахите. Все едно те са израстнали в Париж и имат по три докторантури, та големи претенции снахата да е учена и с апартамент.
Да се опитваш да "поправиш" възрастен човек, избран от сина ти, защото на теб не ти харесва, е сигурна рецепта да го направиш нещастен и/или да му разбиеш семейството.
И между другото в чужбина една "метачка" може да работи повече и да изкарва повече от една служителка в банка например, а не е по-мързелива.
Една приятелка отгледа така четири деца, след като съпругът и почина. Иначе има две висши от България, обаче децата ѝ бяха по-важни от хорското мнение и това да си клати краката в някой офис. А свекърва ѝ помагаше всякак. Трима сина и една дъщеря, наскоро ожени и тримата, на ръце я носят и снахите я уважават, има защо.
Та всеки с приоритетите си, за едни круизите, за други семейството...

# 109
Няма как някоя да крънка за пари, ако ти си на круиз, а тя не е там.
Ама ако всеки ден се чувате да давате акъл или ходите при младите да видите дали е изчистила добре, може и да поискат нещо.
Няма крушка без опашка.
За да се държи една снаха така, значи и е даден повод.
Дръж се на разстояние и положение и никой няма да може да крънка нищо.
А ако синът ти си е харесал метачка и това го прави щастлив, нека е с метачка. Не е твоя работа да я правиш принцеса.
Вече виждам откъде идват свекървите, които все са недоволни от снахите. Все едно те са израстнали в Париж и имат по три докторантури, та големи претенции снахата да е учена и с апартамент.
Да се опитваш да "поправиш" възрастен човек, избран от сина ти, защото на теб не ти харесва, е сигурна рецепта да го направиш нещастен и/или да му разбиеш семейството.
И между другото в чужбина една "метачка" може да работи повече и да изкарва повече от една служителка в банка например, а не е по-мързелива.
Една приятелка отгледа така четири деца, след като съпругът и почина. Иначе има две висши от България, обаче децата ѝ бяха по-важни от хорското мнение и това да си клати краката в някой офис. А свекърва ѝ помагаше всякак. Трима сина и една дъщеря, наскоро ожени и тримата, на ръце я носят и снахите я уважават, има защо.
Та всеки с приоритетите си, за едни круизите, за други семейството...

Виж сега, незнам каква е тая свекърва ама ,ако имам такава снаха ще съжаля синът си. Той метачка да ми доведе ама да е човек,а това незнам как да го нарека. Дано се отърве момчето докато е време!!

# 110
  • France
Има едно нещо, което една майка не може да преглътне - когато детето ù е с кофти човек. Дали е професор или метач е второстепенно. Но когато виждаш, че няма любов, топлина, обща визия за бъдещето... когато виждаш, че детето ти не е щастливо... всички ние ще се намесим по някакъв начин. Може да е дискретно, може да е с рогата напред, но не е в майчината природа да гледаш безучастно.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 23:25 от Philomena

# 111
  • София
Не е лъжа.

# 112
Аз знам не един случай, в който свекърите дават яко рамо на снахата. Но явно е имало защо.

Филомена, аз не им ща парите.
Да млъкне искам.
Това искам!
Трябва ли и аз като сестра му да го настроя изобщо да спрем да се виждаме?
Мога да го направя, ама трябва ли?
Ако не дрънкаше толкова много ситуацията нямаше така да ескалира.
Аз не съм достатъчно добра, разбрах.
Образованият и добре печелещ приятел на дъщеря й що е проблем?
Защото иска да забремени щерката и свека перфектно знае, че бебето ще бъде метнато на нея... щото на дъщеря си как ще откаже.

# 113
Ариел, тия ресурси ще ти трябват за дете, не мога да повярвам, че си на тези години и реагираш и се пениш като 13-годишна. Сякаш ти харесва ролята на вечно неоправдана жертва и чакаш нещата сами да ти се наредят. Разберете, че след една определена възраст постоянното мрънкане, злобене и агресивно самосъжаление отблъскват хората и говорят за незрялост, колкото и свестни хора да сте и каквито и положителни качества да имате. Отровни сте за себе си и за околните. Бе как моята свекърва не дойде да ми разбива семейството, нито я знам говори ли си с девера, меси ли се, грам не ме интересува. Говорете си с мъжете си, те да се заявят. А в повечето случаи мяу мяу пред мама, после мяу мяу пред жената, но никога в конфликтна ситуация с двете на едно място. Стига си се злобила кой какво има, на кого е дал и т.н. Животът е, какъвто е. Виж ти за себе си какво можеш да направиш. Никой, никой не ти е виновен, че си губиш ценното време. Стига с тия истории за влакове, манипулатори, любов и всякакви фактори извън вас. Ти го оставяш тоя човек да те мотае 5 години, при положение, че имаш и кофти опит преди това. Ходиш да им се кланяш да учиш, щото някой искал. Ама ти си пълнолетна, бе, жено, не си някаква наемничка или държанка в това семейство. Какво значи исках да работя, ама те не ми дадоха? Извинявай, наистина не разбирам. Саморазрушително е това, което правиш. Не си щастлива, стига дълба в тая дупка на едно място, няма да излезе нефт. Погрижи се за себе си.

# 114
Ариел, с какво свекърва ти е виновна, че изпълняваш всяка нейна дума и после се сърдиш. Много хора ще ти дадат различни съвети, от теб зависи какво ще вземеш под внимание и какво не. Аз лично на никой не позволявам да ми се меси, даже много пъти съм рязка и ми се обиждат.
Но в случая свекърва ти ли те е записала да учиш, тя ли ти забранява да имаш деца? Отдавна си пълнолетна и сама си отговорна за всяко едно твое действие и после трябва да си поемеш последиците. Тоя така, ония иначе... На крива ракета, космоса й пречи.

# 115
Защо си мисля ,че приятелят е  поне 5 години по-млад от Ариел?
 Което може да обясни защо не са на една вълна за бебе.

# 116
Опосум, за свекървата разбрах. Не разбрах как зрял, 35-годишен човек не може да отстои собственото си мнение какво да работи и учи.
Има една много хубава фраза "Before you judge a man, walk a mile in his shoes."/"Преди да осъдиш някого, походи една миля с неговите обувки."
За съжаление познавам малко хора, които могат да се поставят на мястото на другия.
Нарича се емпатия.
Останалите не разбираме.
Трябва ли и аз като сестра му да го настроя изобщо да спрем да се виждаме?
Мога да го направя, ама трябва ли?
Да!
Поне временно ще си по-спокойна.
Но няма да помогне в дългосрочен план. Тя ще продължава да нанася вреда дистанционно, а и като цяло мъжът ти вече е възпитан от нея по определен начин.
Но поне ще си довършиш образованието на спокойствие и ще имаш време да се изясниш с него.
Отрежи я напълно! Той ако иска да се вижда с нея, даже не я споменавай пред него.
Спечели време за себе си, предстоят ти важни решения и действия.
Не губи времето със свеки, която има нахален нос и голям плювалник. Wink
Скрит текст:
О, написах лошата дума "плювалник". Дали и аз съм простачка? Или се казва простакеса? Thinking
Простачка, щото се римува с метачка.
А простакеса се римува с принцеса.
JoyJoyJoy
Виж сега, незнам каква е тая свекърва ама ,ако имам такава снаха ще съжаля синът си. Той метачка да ми доведе ама да е човек,а това незнам как да го нарека. Дано се отърве момчето докато е време!!
Това ми напомня за онзи виц:
Скрит текст:
Майка води сина си на лекар и казва:
- Докторе, има проблем с пишлето на момчето ми.
Докторът:
- Такааа… от този момент нататък момчето е мъж, пишлето ще наричаме член и започваме да лекуваме трипер
Оставете ги тези момчета да станат мъже, моля!
Wink

# 117
Има една много хубава фраза "Before you judge a man, walk a mile in his shoes."/"Преди да осъдиш някого, походи една миля с неговите обувки."
За съжаление познавам малко хора, които могат да се поставят на мястото на другия.
Нарича се емпатия.
Останалите не разбираме.
Предварително се извинявам, защото предполагам ти е болна тема и не ми е целта да те ударя в болното място, но можеш да последваш собствения си съвет. Т.е., когато отгледаш дете с всичките му екстри - неспане, зъби, прохождане, тръшканици, училище, спорт, развитие, университет и т.н. и накрая го виждаш как забива и е нещастен, защото една драма куин прави постановки от селски вечеринки, тогава съди свекървата. Пак казвам, че тя не е права да се меси и трябва да го остави да се оправя сам, но понякога е трудно. Хората са различни и не ролята на снаха те прави бяла и добра.
Прогнозата ми за Ариел е, че дори да роди лелеяното дете, тя пак няма да е доволна. В най-добрия случай. В по-лошия ще прехвърли върху него неудовлетвореността му и ще му вменява вина, че й е провалило живота. И такива случаи познава историята. Та да се съсредоточи първо да намери мир със себе си и миналото си, а не да бълва змии и гущери по тоя и оня. Щото на свеки й дреме на круиза за "Затваряй си плювалника". Ама ако едно дете расте с тая и подобни фрази, щетите са безбройни.

# 118
  • София
+1000 от мен за поста на Кати.

# 119
Щото на свеки й дреме на круиза за "Затваряй си плювалника". Ама ако едно дете расте с тая и подобни фрази, щетите са безбройни.

Тя свека първо да се научи да спре да обижда и тогава.
Да се радва, че за разлика от зетя не й отговарям на обидите, че тогаз щеше да стане мазало.
Ако не се държеше така както се държеше нямаше да сме на това положение.

Общи условия

Активация на акаунт