С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 795
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • София
За свекърва ви синът ѝ си ѝ е син и на 108 години да стане. Той си е нейното момче и такова ще си остане винаги. Защо прилагате двоен стандарт? Значи за между двама партньори е нормално, защото и след 50 години ще се виждат един друг по същия начин, но за майка и дете - не е? Помислете си колко двойки са се разпаднали с времето и колко родители са прекратили отношения с децата си.

# 301
Вижте, не ме сравнявайте с майка му. Аз не се меря с нея. Нито искам да ѝ заема мястото. Съпруга и майка са две различни "длъжности" и нито без едната може, нито без другата. Не знам защо противопоставяте двете и толкова скачате.
За мен си остава лигаво майка да лигави сина си по този начин, когато единия е на 60, другият на 40. Нито съм скочила мм да не си говори с майка си, нито кой знае какво е станало. Не знам защо толоква се взимате насериозно с тия коментари..

# 302
Sherilyn,
Като родиш децата и станат на 25+,  пак ела да ни обясняваш. Сега, кой обран, кой не, докато не отгледа едно дете, нищо не се знае. И аз много неща си мислих, като бях без деца, пък то друго излезе.

# 303
Sherilyn,
Като родиш децата и станат на 25+,  пак ела да ни обясняваш. Сега, кой обран, кой не, докато не отгледа едно дете, нищо не се знае. И аз много неща си мислих, като бях без деца, пък то друго излезе.

Ох, да, нямах търпение да дойде някой да ми каже как нищо не знам, защото нямам деца. Тя и майка ми понеже няма 2 деца, затова и не лигави 40 годишния си двуметров син.

# 304
  • някъде в орбита...
Щях да реагирам много остро ако партньорът ми в живота си позволеше да оценява "нашия код на общуване".
Не че имам мнение по въпроса, ама много хора около теб те оценява. За какво ли не. Въпросът е дават ли глас на оценките си, и действат ли по тях, или си ги държат зад зъбите.
Мен лично не ми пука как си говорят мъжа ми и свека. Не съм се заслушвала около мен как се обръщат старите към децата си дето вече са подминали 40така. Не коткам аз, хич не съм по тия, ама и аз на един мъж като трикрилен гардероб му викам както му виках като беше на 3г, просто щото това си е думата ми за него, и с тази дума ще си остане.

# 305
  • Пловдив
Продължавам да смятам, че Sherilyn не разбира какво е да си майка, защото няма деца. И ако това е обидно и агресивно - така да е.

# 306
По-скоро ми бие на вид ревност към отношението между мъжа и майка му. Няма друга логична причина това да дразни - или поне аз не намирам такава. Тя му е майка и е в пълното си право да му говори както си поиска, без да се съобразява с мнението на жена му..

# 307
Продължавам да смятам, че Sherilyn не разбира какво е да си майка, защото няма деца. И ако това е обидно и агресивно - така да е.

А аз ти дадох за пример за майка си, че имам брат на годините и размерите на мм, който не е обичан по-малко от майка ни, но не бива лигавен с именца като “Никинце” (казвам подобно, защото пазя известна анонимност тук и не си споделям името, нито на близките).

Ревност не бих казала, живеем си в отделни домове, ходим си на гости, виждаме се. Аз живея с него 10 г, постоянно сме заедно, няма особено от какво да ревнувам. Тя е майка му, няма да дойде да легне между нас, че да ревнувам. Просто отстрани е мега странно “Никинце”. Плюс това и мен така ме третира, да не мислите, че към мен е студена. Напротив, радва ми се жената и то много.. просто аз съм като котка, която малко дете се опитва да хване и да намачка.

# 308
  • Пловдив

А аз ти дадох за пример за майка си, че имам брат на годините и размерите на мм, който не е обичан по-малко от майка ни, но не бива лигавен с именца като “Никинце” (казвам подобно, защото пазя известна анонимност тук и не си споделям името, нито на близките).
Ок, това е между брат ти и майка ти. Другото е между мъжът ти и майка му. Друг тип характери, други отношения. Мъжът ти не я поправя, приема да е лигавен.

Аз не пазя никаква анонимност, мен всички ме познават, не се крия, снимки публикувам и преди по срещи ходех.

# 309

Ревност не бих казала, живеем си в отделни домове, ходим си на гости, виждаме се. Аз живея с него 10 г, постоянно сме заедно, няма особено от какво да ревнувам. Тя е майка му, няма да дойде да легне между нас, че да ревнувам. Просто отстрани е мега странно “Никинце”. Плюс това и мен така ме третира, да не мислите, че към мен е студена. Напротив, радва ми се жената и то много.. просто аз съм като котка, която малко дете се опитва да хване и да намачка.

Е, да де, ама не го прехвърляй и към мъжа ти.
Ако ще и “бебенце” да му казва, моето лично мнение е, че не бива да се месиш и да изказваш мнение , защото конкретно в тези взаимоотношения ти нямаш място. То нямаш и право даже.. Това си е между тях..Ти си му жена, а тя майка - знаеш, няма какво да ти обяснявам.

# 310
Започни и ти така да му казваш, явно му харесва.. най-добре в някои по-сюблимен момент да го изкрещиш Joy може пък да му просветне

# 311
Горките свекърви!Да не дават съвети за нищо,да не идват често и сто други изисквания,сега пък,да не се обръщат към собственото си дете както искат...
Пожелавам на списващите две,три момчета и съответните снахи.

# 312
Реално роптаенето срещу глезеното име е срещу мъжа, защото той така позволява и му харесва. Ако не му харесваше, щеше отдавна да отреже да го наричат така. Така че не виждам смисъл Шерилин да се ядосва и впряга.

# 313
Мая! Много ме разсмя! То аз пак казвам, че си се обръщам към него миловидно, така че даже всичките ни приятели знаят понеже чуват и дори мега много са свикнали с това.

Аз не се ядосвам, нито се впрягам. Повече ми е смешно. Той позволява това на майка си само за да не я нарани. Както и тя като се обади и започне да говори по телефона, той не я слуша. Вчера даже нещо прекъсна връзката и тя го пита какво чу последно. И той вика не знам защото не я слушах.. 🤣 тя си дрънка, той оставя телефона и применро прави нещо друго.. понеже и да си чул и да не си е все едно. Просто е мъдър и знае, че някога няма да има кой да звъни…

# 314
Обаче забелязвам една тенденция, която се надявам никога да не изпитам на свой гръб, защото имам син и дай Боже един ден ще съм свекърва.
Ами, горките майки ( свекърви), честно! Как може с такъв присмех да се говори за тях? Правел се, че я слуша … тя си дрънкала жената и те така все гадни работи. А на снахите майките с мед да ги намажеш в повечето пъти. Чепати характери, АМА СЕ РАЗБИРАЛИ със зетя.. Егати и неуважението, честно! Дано, Боже синът ми да не стане така.. и да не си намира жена, която да подклажда огъня..

Общи условия

Активация на акаунт