С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 806
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм майка на две момчета и за мен също е лигаво такова обръщение към голям мъж. Едва ли като има деца ще си промени мнението за обръщенията. Това е до среда и начин на общуване в семейството. Към мен и сестра ми никой не се е обръщал с умалителни или животински имена, което не изключва нежното и мило обръщение. Та съвсем нормално е да и е смешно. И на мен би ми било. В коментарите и не виждам зъл или обвинителен тон, в сравнение с тези на хората, които и размахват пръст в стил "ще видиш ти като имаш деца".

# 316
Обаче забелязвам една тенденция, която се надявам никога да не изпитам на свой гръб, защото имам син и дай Боже един ден ще съм свекърва.
Ами, горките майки ( свекърви), честно! Как може с такъв присмех да се говори за тях? Правел се, че я слуша … тя си дрънкала жената и те така все гадни работи. А на снахите майките с мед да ги намажеш в повечето пъти. Чепати характери, АМА СЕ РАЗБИРАЛИ със зетя.. Егати и неуважението, честно! Дано, Боже синът ми да не стане така.. и да не си намира жена, която да подклажда огъня..
За съжаление нямаш никакъв шанс.И ти ще си минеш по реда.

# 317
Аз огън не подклаждам. А ако сте ме чели, ще видите, че майка ми хич не я мажа с мед. Ама въобще, даже с нея съм остра ако заслужава и си й казвам всичко. Нямам двоен аршин за двете майки.

Мм е достатъчно голям и умен да преценява кога някой дрънка глупости и кога говори смислени неща.

# 318
  • Варна
Ха, и аз това виждам - бъдещите снаха априори са решили, че свекървата трябва да се мрази/осмива/пренебрегва и т.н.  Много пъти съм казвала - аз съм от късметлийките със свекърва. Не е между живите пък и тук нямаше да пише, та да знам дали е била доволна от мен тя. Знам обаче, че ако бях се водила по тенденциите във форума, нищо нямаше да се получи между нас.

Ето, мъдър било синоним на невъзпитан. Колко неща можел да научи човек тук.

# 319
Вижте, с мм имаме уважително отношение към родителите ни. Дали са ни всичко, което са могли. Просто вече нито са актуални, нито адекватни. Обичаме ги малко или много с идеята, че са си такива, изветрели. Баща ми беше много интелигентен човек и с годините страшно се промени. Оглупя, стана един назадничав. Обичам го много и ми липсва! Осъзнавам, че никой не е вечен и майка ми е вече за пенсия, обичам си я такава. Говори глупости, досажда или прекалява, майка ми е. Същото и със свекървата. Няма как да са ми интересни историите й, нито на мен, нито на мм. Но я уважаваме и за нея е достатъчно да поседи малко на телефона с мм вечер. Наистина просто няма много какво да си кажем с нея, ние важните неща ги споделяме след свършен факт. Не позволяваме намеса от никого.

# 320
Ама то това ли било целта на форума, да докарвате хората до обяснителен режим. Това, че някой не е съгласен с мнението или съвета на свекърва си автоматично го прави неуважителен, пренебрежителен към нея.

# 321
Целта на форума е да се видят различни гледни точки.Естествено ,като се изказва мнение,следват и коментари.

# 322
Пък аз се почувствах безчувствена Joy щото се обръщам към тригодишното с цяло име /има кратко име

# 323
Аз не мога да си го обясня,коя сила на тоя свят има дава право да се бъркат,налагат,изказват, месят и тн. в живота на другите. Като е родила синът си сега аз цял живот трябва да ги търпя по-горе изброените неща?! Ама хайде свекървите малко по сериозно а? Да си намерят хоби или да си създадът личен живот и да си гледат него. Майка за мен е символ на любов и подкрепа безрезервно! А не мрънкане денонощно и налагане на мнение остаряло с 30години.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 18:22 от Karina-88

# 324
  • Наблизо
Моята има доста смешни обръщения към ММ,ама са си техни.Той не ги харесва,но със сигурност му е мило.Каквато и да е,му е майка..
Ох сигурно и мен така ще ме подиграват един ден.Че и на друг език му говоря и ако снахата един ден не е българка,ще съм по форумите..

# 325
Не трябва да е двоен стандартът. Щом мъжа не се дразни на каквото и да е лигаво обръщение, няма проблем според мен. Дори и да ме дразни, не бих реагирала никога, защото си е между тях. Ако се спазва това никой да не се меси на другия, всичко е наред винаги.

# 326
Обичаме ги малко или много с идеята, че са си такива, изветрели. Баща ми беше много интелигентен човек и с годините страшно се промени. Оглупя, стана един назадничав. Обичам го много и ми липсва! Осъзнавам, че никой не е вечен и майка ми е вече за пенсия, обичам си я такава. Говори глупости, досажда или прекалява, майка ми е. Същото и със свекървата. Няма как да са ми интересни историите й, нито на мен, нито на мм.
Извинявай за въпроса, но на колко години са майка ти и свекърва ти? Ако е неудобно, не ми отговаряй и извинявай, ако е прекалено лично.

Малко ме досмеша, но и се замислих, аз имам син на 17г,но обективно и теоретично спокойно бих могла да имам и по-голям. Затова питам, съвсем от любопитство, един млад човек как мисли, на каква възраст "изветряват" хората.

# 327
Обичаме ги малко или много с идеята, че са си такива, изветрели. Баща ми беше много интелигентен човек и с годините страшно се промени. Оглупя, стана един назадничав. Обичам го много и ми липсва! Осъзнавам, че никой не е вечен и майка ми е вече за пенсия, обичам си я такава. Говори глупости, досажда или прекалява, майка ми е. Същото и със свекървата. Няма как да са ми интересни историите й, нито на мен, нито на мм.
Извинявай за въпроса, но на колко години са майка ти и свекърва ти? Ако е неудобно, не ми отговаряй и извинявай, ако е прекалено лично.

Малко ме досмеша, но и се замислих, аз имам син на 17г,но обективно и теоретично спокойно бих могла да имам и по-голям. Затова питам, съвсем от любопитство, един млад човек как мисли, на каква възраст "изветряват" хората.

Недей, че отговора може и да не ти хареса!😂😂😂

# 328
  • някъде в орбита...
Ами, горките майки ( свекърви), честно!
Ами, хич не са. Има хора всякакви, и отношенията между двама възрастни се определят от тях самите, не от друг...

# 329
Ами аз съм вече на възрастта, на която сигурно е била майката на първия ми сериозен приятел, който ми предложи брак. Ако бях приела, тя щеше да ми е свекърва. Тогава може да ми се е виждала стара и изветряла, но определено не е била.
Май наближавам вече и възрастта на втората ми почти свекърва.
Не виждам в себе си желание да поучавам, наставлявам или предавам някаква особена мъдрост на другите поколения, все едно са малоумни да попитат, да поровят в Интернет или да пробват сами.
Възрастта не е извинение за лошо възпитание и неумение да си държиш езика зад зъбите.
Третата ми свеки естествено е най-стара, защото аз самата междувременно остарях. Изключително свястна, разбрана и тактична жена, включително към мен.
А би трябвало да се избием и да си даваме акъл непрекъснато, защото и двете сме на свекървенска възраст (мои съученици имат дори внуци, не само снахи и зетьове).
Не приемам оправданието, че някой е по-стар и опитен и затова трябва да проявявам разбиране. Естествено не става въпрос за болести като деменция или алцхаймер, там вече хората не са виновни за състоянието и действията си.
Но някой на 50-60 години да ми намила сто пъти, че морковите се режат по определен начин, нито е от възрастта, нито е от опита, ами е от липса на възпитание и умения за общуване.
До човек си е, а невъзпитани хора аз не уважавам.
Моята свеки я уважавам много и затова без тя да е дори намекнала нещо, накарах ММ да я вземем като обикаляхме да избираме обзавеждане за апартамента и навсякъде съм я питала какво мисли. Когато си кадърен и знаещ, другите сами те търсят да им предадеш опита си, няма нужда да им го натрапваш.
Насила можеш да вземеш, но не и да дадеш.

Общи условия

Активация на акаунт