С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 726
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Сиско, тя майка ми си се държи така по принцип, а не че е свързано с връзката ми или връзката на брат ми.

Карина, ако в бракът са трима, без значение с мама или с любовница, лошо… Sad

# 466
  • София
Cuckoo, живеем в чужбина, да. Билетите са сравнително евтини и спокойно може да се дойде за 4 дни. За мен това обаче не е проблем. Нека дойдат, ще ги настаним близо до нас, всичко е на оешеходно разстояние. Ше идват по няколко пъти на ден, ще си видят внучето. Отново - не е проблем.
Дразни ме единствено, че директно в лицето ми се заявява, че не ги интересува ние дали искаме или не. Ми хубаво, щом тях не ги интересува, и мен не ме интересува дали те искат да си видят внучето или не.
Двупосочно е.
Представяш ли си сценария, при който те не искат особено да си видят внучето и се налага да ги молиш да дойдат? Защото има такива случаи, а тук въобще не разбирам драмата. Естествено, че преувеличението в стил не питаме, а идваме е израз на любов и внимание, които липсват на много хора.
Изобщо ми е непонятно как от едно раждане се прави винаги такъв панаир.

# 467
Да беше търсила човек с починала майка... Сигурното си е сигурно

Ужас... Толкова грозно изказване просто нямам думи.... Срам

# 468
  • при късмета
Общуването с родителите няма нищо общо. Даже и да има някакъв непреодолим проблем м/у тях и снахата, тя не може да му забрани да си контактува с тях. Но виж, за бебето/детето или кога ще са в къщата ѝ, за това има думата. Защото няма как да не допуска родителите му до него, но има как да не ги допуска до детето и в контакт с нея. Пак свързваш въпроси, които нямат общо помежду си.
Това за "без майка" вече взе да се изтърква, освен, че е тъпо изначало. Защото жена не допуска намеса от родителите си в повечето случаи, независимо, че те са налични. Това е тертип предимно на мъжете, а го правят под давление на свекървата. Вместо да съветвате жените да търсят мъж без майка, по-добре съветвайте така крехките и неоправни мъже, да вземат пример от жените си и да започнат да взимат собствени решения, а не да чакат на мама да каже какво да прави със собственото си дете примерно

# 469
  • France

Наистина! Само се чудя, мислите ли нещата, които пишете или просто да се намирате на приказка? Срамота, хора с претенции.

# 470
  • София
Но, назад някой вече писа, най-добре да не учите татковците, че някой друг ще помага вместо него.........
Искаш да кажеш, че свекървата започва да не обича снахата, чак когато се появи бебе и не я пуснат да се натресе на младите като се прибере бебето вкъщи?
А ако бащата адекватно поема своя дял от гледането, позволено ли е да повика своята майка?
Не искам тиради как трябва двамата да си го гледат, питам позволено ли е изобщо.

Това МНОГО ми хареса!

Много момичета раждат, въпреки че не са си скъсали пъпната връв още с майка си и не позволяват на друга такава копче да им каже!
Посмее ли - става зло чудовище, вирещо си носа навсякъде и даващо непоискани съвети.
Лигава история ми е това. Деленето пък ме вбесява.
Сравняваш ябълки с круши. Едната е моя майка, а другата не е. Естествено че първата ще ми е по-близка.

Карина, има такива хора. Свекърът ми беше точно такъв - изискваше от мен едва ли не той за мен да бъде по-важен от моите родители.

# 471
Значи… Ще го отгледам аз от едно нищо и никакво си парче месо - ще го обичам безусловно, докато не се появи ТЯ, която още пита майка си, как да изпере петното от новото си яке и ще отида аз кротко в ъгъла, без думичка да обелвам, защото по неволя на съдбата съм майка на бащата и ще чикам ТЯ да реши, кога майка й да си тръгне и да благоволи да ме покани и аз аджеба да видя и тях, и внуче..

Недай си Боже пък синът ми да ми се обажда често да си говорим! Тоя ми ти мунчо и мамино синче….

# 472

Наистина! Само се чудя, мислите ли нещата, които пишете или просто да се намирате на приказка? Срамота, хора с претенции.

Това е дъното честно! На мен ми се изплаши окото честно. Господ гледа. Пред него всички сме равни!

# 473
  • София
Защо ще чакаш майка й? Разбираш се със сина си кога има нужда от помощ и отиваш. Ако искаш и можеш, разбира се.

# 474
Защо ще чакаш майка й? Разбираш се със сина си кога има нужда от помощ и отиваш. Ако искаш и можеш, разбира се.

Така е, но нали това обсъждаме - не е важно, какво казва бащата… Майката на майката е предпочитана

# 475
Значи… Ще го отгледам аз от едно нищо и никакво си парче месо - ще го обичам безусловно, докато не се появи ТЯ, която още пита майка си, как да изпере петното от новото си яке и ще отида аз кротко в ъгъла, без думичка да обелвам, защото по неволя на съдбата съм майка на бащата и ще чикам ТЯ да реши, кога майка й да си тръгне и да благоволи да ме покани и аз аджеба да видя и тях, и внуче..

Недай си Боже пък синът ми да ми се обажда често да си говорим! Тоя ми ти мунчо и мамино синче….

Ами тя и снахата си гледа бебето от парче месо и може да има свои разбирания за това колко често с кого да се вижда. Домът не е хан, постоянно някой да влиза и да излиза, защото е решил да се самопокани.

# 476
  • France
Не виждам какво се възмущаваш, това е нормалното стечение на живота. Децата отлитат от нашето гнездо, свиват си тяхно и ние вече сме чужди там.
Почвам да разбирам от къде идват проблемите. Късайте я тази пъпна връв!

# 477
  • София

Така е, но нали това обсъждаме - не е важно, какво казва бащата… Майката на майката е предпочитана

А, не, не съм на това мнение. След като и бащата си гледа детето, има същото право на глас по отношение на него.

# 478
Luellis,
Спокойно, душа. Ще се роди детето, майката ще тръгне на работа след майчинството и веднага ще се сетят за теб, като сестрата на Мако, че някой трябва да гледа децата, защото в Немско ДГ са от 7.30 до 16.30 ч., както и работното време на повечето хора, а не като тук от 7 до 19.00 ч.

# 479
  • при късмета

Майката на майката не е предпочитана по презумпция и изцяло, а само ако младата майка има нужда от ежедневна помощ като родилка. Защо преиначаваш? А за виждането, според теб изобщо ли свекървата не трябва да се съобрази с майката и бебето и има право да се тръшне да стане когато тя каже и точка? Ми ей затова, ако не за друго, може и да види внуче на абитуриентската

Общи условия

Активация на акаунт