С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 702
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Това е дъното честно! На мен ми се изплаши окото честно. Господ гледа. Пред него всички сме равни!
Ма верно ли сме били равни? Ей, олекна ми... Мислех, че свекървата е под абсолютно всички, съдейки по изказванията.
Предлагала съм в деня на брака/раждането мъжът да се отрича 3 пъти от родителите си, както от Сатаната при кръщене. И то официално, в ДВ. Smile

Добре де, тогава забременявайте от донор, няма свекърви, няма гадни мъже....Ама на някои не им стиска нито финансово, нито социално

# 481
Защо ще чакаш майка й? Разбираш се със сина си кога има нужда от помощ и отиваш. Ако искаш и можеш, разбира се.

Така е, но нали това обсъждаме - не е важно, какво казва бащата… Майката на майката е предпочитана
Майката на майката не е предпочитана по презумпция и изцяло, а само ако младата майка има нужда от ежедневна помощ като родилка. Защо преиначаваш? А за виждането, според теб изобщо ли свекървата не трябва да се съобрази с майката и бебето и има право да се тръшне да стане когато тя каже и точка? Ми ей затова, ако не за друго, може и да види внуче на абитуриентската

Майка ми не искаше майката на баща ми да присъства на бала ми поради очевидни "причини". Това беше и последният път в който баща ми направи скандал заради майка си. От тогава не съм я виждала повече, не защото не й беше позволено, а просто защото тя не пожела.

# 482
Много скачате за една шега. Големи сте моралисти, "Господ гледал", ама реално колко снахи си го мислят не е истина.

Говориш явно за себе си. Снаха така грозно ме съм чула да се изкаже.... Срам и позор от големи хора. И да Господ гледа. Каквото посееш,това ще пожънеш.
А не, аз моята свекърва я обожавам, а тя ме прие като дъщеря от ден първи.
Чета ви вас просто.

# 483
  • France
Много скачате за една шега.
За някои от нас не е шега. А и не е смешно Rolling EyesRage

# 484
Luellis,
Спокойно, душа. Ще се роди детето, майката ще тръгне на работа след майчинството и веднага ще се сетят за теб, като сестрата на Мако, че някой трябва да гледа децата, защото в Немско ДГ са от 7.30 до 16.30 ч., както и работното време на повечето хора, а не като тук от 7 до 19.00 ч.

Мда, щото на всичките ми познати и колеги бабите им гледат децата... Айде малко...

# 485
  • София
В Германия бабите май много не гледат внуци? Родителите се оправят сами, нали?

# 486
Вижте, не подкрепям идеята НЯКОЙ да се натрапва нежелан и непоканен.
Аз меря от моят аршин. Имам син. Един ден ще искам да се радвам на внуче така, както и майката на майката. Няма да ми е приятно да има повече време за нея, съжалявам. Сигурно звучи егоистично и подло, но това е моето виждане за взаимоотношенията.
ДНК-то е едно и за двете баби. И двете са родители на родителите. Не бива да има такова делене.

# 487
В Германия е много малко вероятно някой да ти гледа децата. От първа ръка виждам какъв рев и тръшкане е и от колежки българки, че майките им отказват да си зарежат работата и пенсиите и да се метнат в самолета да помагат.

# 488
  • Бургас
Може би, когато някои майки спрат да гледат на децата си /особено порасналите/ като на своя собственост, нещата ще се променят.
"Отгледала го от парче месо и дошла ТЯ и го отмъкнала"..... Ей тук е заровено кучето, но малко хора си дават сметка. С такива нагласи, още векове ще се водят войни между снахи и свекърви. Раждането и отглеждането на децата ни не ни дава права да дирижираме живота им после, нито ни прави ексклузивни собственици върху тях. Забравяте, че децата и родителите ни се "падат", партньорите си ги ИЗБИРАМЕ за спътници в живота. В добро и зло, в болест и здраве, докато смъртта ви раздели..... Това го казват в гражданското, не в родилното.
Майка съм, на момиче. Дано не изплискам легена някой ден да се пеня как съм я отгледала от 1750 кг, пък дошъл ТОЙ и ще чакам да ми разреши да им ида на гости, примерно.
В общия случай, каквото дадеш, това ще получиш. Дай уважение, отношение, такт, възпитание, ще ги получиш в отговор. Ако пък детето ти си е избрало за партньор някой селяк...емииии замисли се къде си сбъркал ...

П.С. Със свекърва ми сме в прекрасни отношения и за 17 години не сме си казали дума накриво. Да ми е жива и здрава!

# 489
  • София
Според мен, Luellis, зависи от сина ти - дали се гледа детето или не. За мен това е основният критерий.

# 490
Може би, когато някои майки спрат да гледат на децата си /особено порасналите/ като на своя собственост, нещата ще се променят.
"Отгледала го от парче месо и дошла ТЯ и го отмъкнала"..... Ей тук е заровено кучето, но малко хора си дават сметка. С такива нагласи, още векове ще се водят войни между снахи и свекърви. Раждането и отглеждането на децата ни не ни дава права да дирижираме живота им после, нито ни прави ексклузивни собственици върху тях. Забравяте, че децата и родителите ни се "падат", партньорите си ги ИЗБИРАМЕ за спътници в живота. В добро и зло, в болест и здраве, докато смъртта ви раздели..... Това го казват в гражданското, не в родилното.
Майка съм, на момиче. Дано не изплискам легена някой ден да се пеня как съм я отгледала от 1750 кг, пък дошъл ТОЙ и ще чакам да ми разреши да им ида на гости, примерно.
В общия случай, каквото дадеш, това ще получиш. Дай уважение, отношение, такт, възпитание, ще ги получиш в отговор. Ако пък детето ти си е избрало за партньор някой селяк...емииии замисли се къде си сбъркал ...

П.С. Със свекърва ми сме в прекрасни отношения и за 17 години не сме си казали дума накриво. Да ми е жива и здрава!

Абсолютно преиначаване на думите ми!

Детето ми НЕ е моя собственост! Никога не съм била с такава нагласа!
Ама да ми се плясне някоя девойка и да нарича сина ми “мунчо”, защото ( дай Боже) имаме силна връзка - еми, мерси!!!

Няма страница в тази тема ( освен последните), в която свикървата не е била нападана, обиждана и любимото ми - наричана с долното “свека!”
Повтарям се - винаги в очите на снахата, нейната майчица е златна, мила и добра! Свекървата е истинско зло, натрапващо и себе си, и мнението си и всичко!
Много жени са програмирани да намразят свекървата, без дори да се опитат да я опознаят..
И, да - ревност има. Много ревност, особено когато мъжът и е в отлични взаимоотношения с майка си…

# 491
  • France
Имам 2 момчета. Дай Боже да пораснат големи и автономни, да си свият гнезда, да станат бащи, а аз да доживея да им ходя на гости след покана. Да ви имам грижите и проблемите...

# 492
  • Бургас
Нищо не преиначавам, написаното си стои, върни се и си го прочети.
Мунчо не казват на мъже, които имат силна връзка с майка си, а на тия които не са скъсали пъпната връв, когато е трябвало.
Дефинирай силна връзка, моля, защото тия неща са много субективни.

# 493
  • София
Според мен, Luellis, зависи от сина ти - дали се гледа детето или не. За мен това е основният критерий.
Е, след като вероятно издържа семейството, мъжът физически няма как да поеме 50% от грижите, обаче мантрата е, че е длъжен да прави и двете.

Наистина силната връзка е нещо относително и от различни гледни точки изглежда доста различно.
Чела съм в темата за Муньовците как се възмущават, че не искал да излезе с героинята в даден момент, защото щял да ходи на обяд у мама.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 15:38 от Cuckoo

# 494
Нищо не преиначавам, написаното си стои, върни се и си го прочети.
Мунчо не казват на мъже, които имат силна връзка с майка си, а на тия които не са скъсали пъпната връв, когато е трябвало.
Дефинирай силна връзка, моля, защото тия неща са много субективни.

Ти ми дефинирай това с пъпната връв..

Общи условия

Активация на акаунт