Давам се под наем, да знаеш! Ръководя се от това,че създадения режим от мама е добре за бебето,има рутина, бебето познава знаците ,че ще спи,че ще яде и т.н. и е спокойно.Майката е спокойна, таткото също, и бабата е на кеф,че й дават детето.Толкова е просто.
Аз ,когато я гледам питам - яйце може ли, кремче с мляко може ли, манджа с еди какво си . Имам домашни пресни яйца, но се беше изринала.
Сега сериозно - има набори на щерката,на 25 години ,млади майки,телефоните им все в ръцете, сторита, постове, селфита. Но слагат разбит жълтък във водата за къпане, дават сок на 40 я ден и задължително на 6 м в проходилка. Нещо друго не могат да прочетат. Да не говорим, ме детето е със страхотен атопичен дерматит , никакви изследвания , никакъв режим. Кожичката му се е напукала на бузките. Имам приятелка, внучката е колкото моята , и тя се възмущава как ще проходи без проходилка. Еми проходиха , и двете. И как така без вода?!?!И как така не ги къпят всяка вечер? Внучката ми я къпят, но не всяка вечер с косата,иначе душче да.
Нашата е кърмена много малко, но до 11-я си месец отказваше вода. Сама пропи, с едно шише със сламка, която съскаше и на нея й беше интересно. Лично аз се притеснявах как така не пие вода, но дума не обелвах. Четох, четох, пък се просветлих.
Обясних им, пратих им полезна информация, не съм сигурна, че ги убедих, но темата не е повдигана повече. Не съм приела и мнението им за вмешателство. В крайна сметка аз и мъжа ми си решаваме, семейството има право на мнение, защо не, но в крайна сметка се случва както сме го решили. Пък понякога и съветите са полезни. Ще се учудят, че не пие вода - е, и?! Нищо не ми пречи да обясня защо, без да въртя очи с досада.