С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 622
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Кое време беше това - питам, че по мое си беше правило. Ся кой колко казваше е друга бира

# 661
Леля вероятно, аз след сватбата ,като се опита на "мамо" по идеята на нейната майка си казах, че не държа ,знам, има си майка и тя я знае коя  е, така че както реши. Но си знам на кого съм майка.

# 662
Ох, това “мамо” даже не мога да си представя да го кажа на друга жена, освен майка ми…

# 663
Моята точно с алкохол я отказах да ми задава глупави въпроси. Тя пита, аз викам наздраве и пия. На третия път вече млъкна. От тогава внимава какво ме пита и винаги първо изчаква да види какво ще пия. Голям страх, сина не пие, ама снахата не лъже. И за тази вечер съм се заредила, чакам я. И аз като добра снаха, правя десерт. ММ ще прави скара, тя ще носи питка. След малко смятам да се правя красива и да става каквото ще.
Весели празници и по-малко нерви.

# 664
  • София
Моята точно с алкохол я отказах да ми задава глупави въпроси. Тя пита, аз викам наздраве и пия. На третия път вече млъкна.
...
JoyJoyJoy
Интересен подход си избрала.

# 665
Всеки подход е добър ,щом помага.

# 666
Ох, това “мамо” даже не мога да си представя да го кажа на друга жена, освен майка ми…
Абсолютно!И аз така.

# 667
Случка от преди около 3 седмици: на ММ му се е дояла някаква лучена манджа, ама нито аз, нито моята майка ядем такова нещо ( за потребителите които са отървали майка ми временно живее с нас, защото апартамента й е тотал щета от брат ми, който е наркоман, но това е друга тема). Та дояла му се е тази въпросна манджа и звъни на майка си да я пита как се приготвяше. Говориха там нещо 1 минута и после се чу с баба си. Човека почва да си готви въпросната манджа и телефона му почва да получава известия по Месинджър, при което ми казва да видя кой е, че е зает и не може да гледа. Майка му е.... Пише възмутена как аз за толкова години няма ли да се науча да готвя, как имало ДВЕ жени в къщата и милия сам си готвел и т.н.  Хем ме напушва на смях, хем й се дразня. Пробвах с добро да се съгласявам с нея, по-отбрана комуникация за да не се джафкаме. След последните й изцепки не се и виждаме, но тя просто търси вече за какво да се заяде. Една манджа не съм му сготвила, няма ли да се науча да готвя....ММ й отговори подобаващо, че в случая става въпрос за ЕДНА манджа и й написа, за какво ли въобще ти звъннах, но съм издразнена определено. Знам, че тя не е щастлив човек и няма как такъв човек да излъчва позитивизъм, добронамереност, но не съм открила още как да не й се връзвам напълно. Та това е от мен, олекна ми като споделих, желая ви весели празници 💚

# 668
Следващият път напишете, че ти си я сготвила, пък той ти е давал инструкции, да се успокои жената.

# 669
Следващият път напишете, че ти си я сготвила, пък той ти е давал инструкции, да се успокои жената.

Да излъже заради спокойствието на свекървата? По-тъп съвет няма честно! Свекито да си пие по редовно хапчетата казвам аз!

И да не съм офф:
Каква е тая манджа лучена? И аз не съм яла такова нещо.....

# 670
Вчера правих една бурания, печен лук, варени сухи чушки, аз отстраних люспите ,само   месестото дето било остана ,то си пада като са добре сварени, един картоф на кубчета, ври и накрая  малко брашно, то количеството малко ,та една трета супена лъжица с три-четири лъжици домати консерва, смлени ,за вкус. Сирене като сервирам отгоре. Това е старо ястие при нас.  Понеже не бяха много дребни главичките лук ги нарязах на две.След обелване естествено. Те излизат главичките като отрежеш брадата и стиснеш.Задушени в малко олио в началото. После малко - 100 гр вода, тогава доматите с брашното.
 Като искаш лучена гозба, постна, без сиренето.
 Не  е кой знае  какво, яли сме по-хубави неща.

# 671
Тя се ядосва на свекърва си, защото свекървата си мисли, че не може да готви. Да й подхвърли някакъв кокал, за да не пише свекървата глупости. Ама щом е толкова важно да сме най-честни, ядосвайте се.
Моята свекърва много се тревожи, ако някой е болен, дава 100 съвета и се обажда 100 пъти. Знаем, че е от загриженост, но ни дразни. Затова, когато някой е болен, просто не й казваме. Тя спокойна и ние с мъжа ми доволни.
Майка ми правеше "Попска яхния" - от арпаджик и месо. Много е вкусна.

# 672
Да се разпиша и аз, но не със свекърите, а с дъщеря им, живее в чужбина, досега празници не сме празнували заедно.
Вече четири години празнувам Бъдни вечер със свекърите, не ме закачат да помагам, нямат очаквания и молби, катп на почивка се чувствам всеки път, топло е, приятно е.
Бременна съм в ранни седмици, лошо ми е, дразнят ме миризми, повръщам. Живея на хляб основно и не излизам от стаята си, дори в нашия дом.
Но дъщеря им явно е имала очаквания, че щом е тук ще я забавляваме, ще излизаме и днес вдигна скандал на родителите и брат си, че е могла си стой в Германия, тук всеки си бил в стаята, не било нормално, а за себе си чух" какво и става на това момиче, не мирише на нищо тук". Дамата няма деца, но има съпруг, с него е тук и имат пълна свобода да се забавляват без да сме им нужни ние.
Брат й излезе от стаята и не и говори вече, баща й също. Сама майка й държи фронта и говори с всеки и се надява на мирна вечер.
А аз-разплаках се като я чух, защото от близо 12 седмици не съм себе си, не мога да ям каквото искам, чувствам се 24/7 болна плюс хормоните и да чуя от жена такива думи ми дойде в повече.
Преди това много я уважавах, но от днес за мен вече нищо не е същото.

# 673
  • Варна

Да излъже заради спокойствието на свекървата? По-тъп съвет няма честно! Свекито да си пие по редовно хапчетата казвам аз!

И да не съм офф:
Каква е тая манджа лучена? И аз не съм яла такова нещо.....

Ей тука е ключът от бараката. Не за спокойствието на свекървата, а за собственото и оттам за това на твоето семейство. Много е лесно да се раздават хапове, майсторлъка е да ги завъртиш свекита/тъщи/стринки/учинайки.

Лучена манджа на много неща казват, нашите и на пиле с лук така викат (щото сме месоядни, за баш лучена и дума не може да става.)

# 674
Аз пък не виждам за какво да въртиш хората, за мен манипулаторите са много противни и не бих станала такава. Да се държа възпитано дори с хора, което не харесвам - да, но да се мазня и лицемернича с цел да си осигуря лично спокойствие - не.
А и лъжата не е за всеки. Някои хора са християни и не искат да лъжат точно на Рождество Христово (все пак това е християнски празник, а не празник на постното ядене). Другата причина е чисто практична, че на лъжата краката са къси. Човек, който не е свикнал да лъже, обикновено забравя какво у излъгал и после се издава сам. Сега ако моя мъж излъже, че аз съм сготвила нещо, след една седмица ще е забравил какво е казал и ще спомене например "Аз на Бъдни вечер като я правих тази гозба и сложих магданоз.". И ще стане по-лошо.
Има майстори лъжци, вярно е, но повечето хора тотално забравят какво са казали, объркват версиите си и в крайна сметка се издават. Изобщо дори да оставим настрана моралната страна (не че е маловажна и тя), но лъжата не е за всеки.
Най-лесно в дългосрочен план е човек да се придържа към истината, дори на момента да не изглежда така. Това от моя опит, пък за други хора може и друго да важи. Както написах, има хора умеещи да лъжат.

Общи условия

Активация на акаунт