Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 151
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Pigmentbio
C-Concentrate
Мнения за този продукт?

Хубав е, изсветлява кожата и изравнява тена, НО не маха конкретни петна!

# 241
Здравейте това лято имах възможност да ходя повече на плаж въпреки, че се мазах със всякаква слънцезащита ми излязоха лунички и няколко петънца. Имах и едно по- старо от години.
Сега се мажа със серията за петна на Obagi Zein - има резултат за 20 дена колкото и да не ми се вярва лицето е по бистро а старото петно е на половин. Казаха ми няколко месеца, че ще трябва да ги мажа. Като приключа с тези мазила ще купя и Ретинола на Обаги пак за петна.

# 242
Може ли да постенш снимка/ линк към този крем?

# 243
  • Пловдив
Може ли да постенш снимка/ линк към този крем?
+1

# 244
Момичета нямам кой знае какви познания за премахване на петна и лунички само веднъж съм имала на горна устна след кола маска купих Натура Бисе - Диамантената серия и всичко изчезна за месец два мазане, сега пак ще купя цялата серия но октомври месец тк е много скъпа козметичката ми ме помоли да изчакам до есента 😃
Първо започнах да чета вашата тема и купих тези кремове на Ларош със серумите.
Скрит текст:
Така какво купих в средата на лятото...
Обаги Зейн - тук има пилинг с частици, гел за измиване, пилинг на тампони с киселина, дневен и нощен всичко е с цел да избелва, инфлуенсната от инстаграм от наша дерматоложка купих и Вит Ц крема който ще го ползвам зимата такива са препоръките.

Скрит текст:
Покрай нашата съфорумка Жаклин купих тези кремове на Медик 8 ( не съм стигнала до тях още) и крем на Естедерм - много е приятен и приятно мирише😍
Скрит текст:

Аз обичам да ползвам Герлен и само Герлен, ( в серията липсва нощния тк свърши) сега съм ги спряла за да избелвам петънцата и луничките.
Скрит текст:
Няколко пъти седмично слагам шийт маски или алгинатни  на различни марки. Отделно ходя на козметик и дерматолог.
Скрит текст:
Харесвам и маските на Митомо във всичките им вариации 😊😍

Алгинатните маски са френски на марката Beau Bisou  марка хубави са ...
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 18:05 от Bria

# 245
И аз имах петна от солариумите и слънцето докато не попаднах на един крем за 10 лева вече 6 месеца го ползвам като нощн крем взимам дневния тъй като нощния ум крем е доста мазен

Здравейте, може ли да ми кажете дали Ви е помогнал този крем, намалели ли са петната от него?

# 246
Здравейте,

Ползвала съм кремчето на Биле, резултат нула.
От 2-3 седмици ползвам сутрин и вечер крем с транексамова киселина, веднъж седмично серум с ретинол(по упътването) и за хидратация една корейска маска с ориз, която реално си е нощен крем, без отмиване. Засега има съвсем слабо просветляване на тена, което отдавам на по-слабото слънце през есента. Ако има видим резултат, ще пиша и марките, купила съм ги от  make up.
Освен лазер, съм ползвала почти всичко, като най-голям резултат, почти 100% видях от Пигманорм( хидрохинон). Да, зачервява се, но с хидратация се преборва. А после си спомняш каква ти е била кожата преди да ти се лепнат тия лекета. За съжаление и вероятно по моя вина, не успях да задържа този резултат, и получих вторична пигментация, която завинаги ме отказа от крема.
Мустакът ми, който ме срина психически, изчезна от самосебе си буквално за една нощ. Това беше началото на хиперпигментацията, с която се боря досега Когато той изчезна, бях и все още съм като преродена, но тогава получих панда кръговете и все ми се струва, че рамките на едни очила имат общо с това. И те поизчезнаха, или почти.
Но петната мигрираха към бузите, на кръгчета и чертички около брадичката и една пъпка на челото се превърна в светлокафява индийска точка., Бях спряла грижата, но сега започвам пак, защото ситуацията се влоши.
Слънцезащитата също я бях спряла по едно време, защото нямаше полза от нея. Само когато съм на плаж ползвах, а през останалото време съм на сянка, защото мразя горещините.  Никаква разлика със или без.
През последните години обаче живеем в къща с градина, в която работя доста. Явно прекалих и кожата ми отмъсти.
Това е засега от мен, ще ви чета, и пиша, ако имам резултат. Няма да се спасим, но поне да не се налага да се крием от хората.

# 247
  • софия
Рени, разбирам и Съчувствам. И аз така ако тръгна да описвам...Hushed
Не искам никак да те отчайвам, и дано при теб да има резултат,  но аз съм измазала много транексамова к-на без особен ефект, а и дерматоложка каза, че тя е по-скоро за поддържане на резултата.
За мен работеща програма е :киселини, ретинал(3пъти седм),  малко по-късно почвам хидрохинон, арбутин(който не е толкова опасен за фоточувствителност) и може да се продължи по-късно напролет. После и 2 лазера.
Аз вярвам фанатично в слънцезащитата.Много се пазих лятото и лекарката каза, че кожата е в  много по-добро състояние, т. Е нямам нови петна. То и старите са ми достатъчно, добре че са относително светли. Друго спасение:научих се да ги прикривам с грим

# 248
Swetulka, каква слънцезащита ползваш?

# 249
Дами,
Понеже и аз съм във Вашия отбор, с мустак съм само, бих искала да споделя нещо.
Бях на преглед онзи ден при нова дерматоложка, която ми каза, че слънцезащитата задължително трябва да е срещу синя светлина + че трябва да нанасям дори и вкъщи. И подновяване през 2 часа.
Ми сори, ама някакси не си го представям че сутрин първата ми работа ще е да си пльосна слънцезащита у нас, след което докато стане тъмно ще се намажа още 6 пъти, това ми звучи като някакво ОКР.
Иначе - подновявам през деня, аз съм домакиня (евфемизъм на базработна майка с ТЕЛК) и прекарвам доста време навън, но нямам стриктен график и слагам преди да изляза и ако примерно се прибера вкъщи и трябва да изляза отново - пак.
Иначе положението при мен не е толкова трагично, но определено има какво да се желае. Почвам някакъв серум, който ми изписа и след това ще видя за лазер. Миналата година правих 2 пъти, имаше ефект, обаче лятото пак пигментира, въпреки мазането.
Та - аз ли някъде греша при слънцезащитата? Честно казано - не ми се иска да стана роб на тези пигментни петна, просто се познавам и знам, че няма как практически да изпълня това задание.

# 250
  • софия
Swetulka, каква слънцезащита ползваш?
Азиатска-корейска и японска.
И, момичета, един наистина добронамерен съвет, без укор, към когото и да било.
Гледайте състави, не гледайте имена на продукт. Търсете работещи-с вит. С никой не е избелил  сериозни петна.

# 251
Здравейте момичета тези които са мазали експигмент можете ли да ми кажете как влияе той на бенки по лицето?

# 252
Моите са малки и плоски-не ми влияе:

# 253
  • София
Първите две петна получих по време на бременността, уж щяха да се махнат сами като родя, ама не стана така. След това се сдобих с още няколко. По това време слънцезащитите от аптеките бяха едни тежки, непопиващи и лъщящи - бляк. Слагах, но не редовно и резултата беше ясен. Тук във форума открих азиатската козметика, поръчвах от eBay, ВВ кремове 50-ти фактор. Сякаш спряха да ми се появяват нови петна.
В момента в  аптеките има хубави слънцезащити, попиват и са добри основи за грим, използвах и тях. Петната станаха по-светли, но не изчезваха дори и през зимата.
Преди почти година ми откриха ИР, разбра се, че имам и недостиг на витамин Д и започнах лечение. С днешна дата нямам петна. Изчезнаха според мен или от набавянето на Витамин Д или от контрола върху инсулина. Все пак инсулина е хормон, не знам дали може да причини фоточувствителна кожа.  Не съм променяла нищо в рутината си, дори храната ми е същата, защото още преди да ми открият ИР си бях на режим без брашно, ориз, картофи и захар.
Продължавам да мажа слънцезащита, никога не съм използвала избелващи продукти, защото не съм стриктна със слънцезащитата и ме беше страх, да не се сдобия с още повече петна.
От почти месец не съм слагала грим за да прикривам петна, защото нямам. Силно се надявам, да съм се справила с този проблем завинаги.

# 254
Светулка, много се колебая дали моя ретинол да не го ползвам на своя глава  повече от един път седмично, както е по упътване, малко ми се вижда само веднъж, но моята лекарка твърди, че е токсичен и един път е достатъчно....Ти после го спираш и продължаваш с хидрохинона и другите, така ли да разбирам? Или ще ги ползваш едновременно?
Приятелка ми подари един полски пилинg на Floslek, който съдържа mandelic acid 3%, Azelaic acid 2% i,etioline 2%, на нея много й помогнал. За нощна грижа е. Смятам да му дам шанс. Така ще е, проба, грешка...след като лекарите не могат да помогнат.
То вече се вижда, че крема с транексамова киселина нищо няма да свърши при мен. Ще му дам още някоя седмица шанс и ще го доизмажа на ръцете

Общи условия

Активация на акаунт