Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 071
  • 709
  •   1
Отговори
# 120
Даа, съвсем същото и при мен. Освен описания опит и аз ходих при една друга за едно коледно парти на фирмата да ми направи френски и изграждане. Е, френския беше що годе добре, ама самото изграждане - нямам думи, на места беше вдлъбнат нокътя, а на други твърде изпъкнал, но нямаше за кога да ходя при друга. Обаче от там разбрах за полигела и после си взех и се правих дооста по-добре, та поне това ми беше ползата. 😅

# 121

Маят последен маникюр при единствената маникюристка при която ходих години. Мисля, че снимките казват достатъчно

# 122
Iordanova00, олеле майко! За главата се хванах! Тук даже момичетата, които постват за пръв път направени маникюри по-добре се справят! А това е "професионалист"! Такъв резултат бих толерирала от момиче, което е начинаещо в домашна обстановка. Все пак има и чиракуване при начинаещи маникюристки и съм го чувала не е някаква "приказка" и измислица.
Иначе аз чак при такива "кадърни" не съм попадала, но читавите при които съм ходила си правят стандартен олдскул гел лак. Това значи без декорации едноцветно или макс с някое брокатче и без укрепване. До тук чудесно, но на мен ми държеше по този начин максимум 2 седмици и то с отлюпвания и нащърбено. Не изграждат, а и изборът е по-ограничен и да не говорим, че за някаква корекция  или нещо ми е неудобно за един нокът тях да знимавам и себе си за занимавам. Допълнително все са заети за много дълъг период напред, а на мен самата ми е трудно да се организирам за 3 седмици напред конкретен ден да съм еди къде си в еди колко си часа и докато успея да се вредя за час ноктите са ми са изпотрошени и излюпени . Та се заех сама да се правя, та поне ако нещо се скапе да мога да го оправя. А откакто се сдобих с правилните продукти съм много доволна, защото издържа повече отколкото при професионалист, добих дължина, която само с изграждане преди ми се е случвала(ходила съм на олдскул ноктопластика преди 11-12 години), а и съм накупила цветове и декорации, които аз искам. Чисто финансово не знам дали е много по-евтино, тъй като имам хиляди неща, но ми е по-приятно и удобно, въпреки по-дълготрайната процедура.

# 123
  • София
Олее, яд ме е сега, че не си пазя снимките от маникюрите ми по салони, да видите чудо 😀 обиколила съм сигурно 10 в София.
На едно изграждане бях ходила и бях с лопати и аз.. С хартиени форми го прави ама си личеше как се мъчи, направи го за 3-4 часа не помня точно колко и тооо без  никакъв цвят отгоре, защото аз не пожелах, а и щях да си отвися още 1 ден там сигурно, беше ме страх какво ще направи, затова казах да не слага нищо. Прибрах се почнах да пиляя, да оформям, лакирах си се с обикновен лак, тогава нямах други. Но беше покъртителноо. Интересно ми е само защоо..защо го пракитикуват след като видимо НЕ могат..

# 124

Маят последен маникюр при единствената маникюристка при която ходих години. Мисля, че снимките казват достатъчно
На същото “нещо” приличаше и моят френски. 😀

# 125
Занаят се учи и всеки е тръгнал от някъде, но защо лъжат хората. Да практикуват, да се учат някъде първо преди да окепазяват клиенти и да взимат сума ти пари все едно отива клиенката при някоя рускиня с опит. До сега съм изграждала само 1 път на приятелка, която е гризач. Факт е, че и аз се поозорих - заа пръв път, гризач с малка плочка, имаше ранички по кожичките, а на всичкото отгоре и лято и всичко тече. Бях мого внимателна заради раничките, а и гелът ми беше доста воден, но чак такова чудо не успях да постигна! Е, не беше и върха на сладоледа, но бях доволна от себе си и после още повече когато мацката каза, че и е издържало по-дълго от изграждания при маникюристки. Аз поне нямам претенции и даже съм изключително самокритична какво съм натворила, въпреки че е ясно че няма как като за пръв път на дуг човек да го направя както рускинитте с години опист изграждат. Мислех да я пробвам с гел х сега на есен, за да може долу малко да израсте и да не ги похапва, но така се стекоха обстоятелствата, че в момента не и е до маникюри. Някой ден обаче ще се постаря пак, ако има желание. Поне ще пием кафе и ще си лафим докато я правя, а тя няма да дава сумапари на вятъра.

# 126
Здравейте момичета, преди време писах че искам базов комплект на Коди, много ми помогнахте от къде да си го взема. Накупих си и китайчета за цвят и вече за 3ти път си правя ноктите самичка. Уча се в движение 😁 Издържа ми лака две седмици и го махам, че израства и почва леко да се бели, устройва ме перфектно. Малко ми е трудно с хубавото нанасяне и махане на лака, но предполагам с практиката ще стане по-лесно. Отново благодаря! ❤

# 127
Много харесвам градиентни маникюри. Не знам дали са още на мода, но на мен са ми много стилни.
Искам да попитам как се правят най-често.
Дали се подбират различни цветове от начало, или се ползват един - два цвята, и се размесват да речем с бяло за постигане на нюансите?

# 128
Танита, и аз ги харесвам. Правила съм и по двата начина. Започвам от най-тъмно и добавям друг светъл цвят, бяло, сиво, бежово... Голямо бъркане пада, количеството на забърканото е трудно да се прецени, затова предпочитам да ползвам готови цветове, подбирам ги предварително. Даже съм си вземала цветове от една серия на производителя точно за тази целл.

# 129
Момичета в мейкъп са заредили една украинска марка moon. Имам 3 цвята и съм доволна, но има интересни неонови бази, някакви цветни млечни бази, топове със златни частици матови и лъскави(четете на кртинките), цветове и флаш лакчета имат. Нещо не им намирам палитрата на флаш лаковете онлайн(аз всичко си проверявам на картинка в гъгъл или ИГ), но ако намеря ще прикача. Не съм ползвала всичко, но от до сега ползваните съм доволна и се надявам да не ви подведа,  ако решите има за сега. Само цените ми се виждат малко по-високи от пролетта или началото на лятото когато ги купувах. Това ми дава надежда, че може още украински марки на пуснат.
И да задам въпрос - напоследък ввиждам по клипчета в иг акригел в шишенца, сега и в нейлстор виждам такъв продукт. Някоя да е пробвала и да има повече инфо? Ще ми е интересно да чуя мнения.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 15:41 от karmilla

# 130
Имам някои обикновени лакове, които много си харесвам тепърва ще им търся заместители като гел лак. Докато си намеря обаче мисля да се пробвам да ползвам обикновен лак с гел топ лак. Прочетох, че е много важно да бъде идеално изсъхнал обикновения лак преди да се сложи топа и да се изпече, не намирам обаче информация, под обикновения лак коя база да сложа: базата за обикновен лак или базата за топ лак?

Моля да препоръчате нещо в подобен цвят:
Скрит текст:

Има едни много минички шимерни частички вътре златисти.

# 131
Имаш 2 варианта:
1. Слагаш си база за гел лак и печеш. Би трябвало за де маха лепкав слой и мажеш обикновен лак. Чакаш няколко часа да си сигурна, че е изсъхнало и слагаш гелпноп и печеш.
2. Това го научих от Принцесата на скоро. Слагаш база за гел лак и печеш, мажеш топ и печеш. Пак би трябвало да махнеш лепкавия, ако топът е с такъв. И мажеш обикновен лак с обиктовен топ. Така би трябвало много по-бързо да изсъхне, да сържи по-дълго  и да можеш да смениш, ако ти омръзне цветът.Ето директно нейното описание:
prinzesata :
"Комбиниран маникюр с гел база,обикновен лак и гел топ е напълно възможен,но се спазват няколко правила...
Лепкавия слой на базата се чисти със спирт. Лакира се с обикновен лак и се чака да изсъхне ама не 10 мин.,а поне 2-3 часа и тогава се слага гел топ. Аз лично съм правила друга магария - слагам база и над нея директно топ. Отгоре си лакирам с обикновен лак и пляскам обикновен топ/ползвам Seche от години/. Така направен маникюр при мен е с трайност на гел лак. Предимството е,че може да си сменяте цвета когато си искате. За калпави нокти недържащи обикновен лак е чудесен вариант.
 За мацките с огромни колекции обикновени лакове/в темата пишат доста такива/ това е вариант да си ползват любимите красоти."

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 17:13 от karmilla

# 132
Най-накрая се престраших, това ми е първият маникюр, който си правя сама. Досега само педикюр мъча от няколко месеца. Много обаче ми куца архитектурата с изравняване, но все пак е за първи път

# 133
Christina-89777, чудесен ти е маникюра! Ти нали видя горе снимки от "професионалистки" и ето потвържденитое, че сте светлинни години напред! Като за пръв път не личи, че е за пръв път! С времето ще става все по-лесно! Много хубави цветове и мога само да си представя как ще си като задобрееш още повече!

# 134
  • Варна
Кристина ти имаш перфектна техника на лакиране с обикновен лак Heart. С гел лак е в пъти по-лесно. Тоя не цапа и може да се трие та спокойно. Най-лесното изравняване е с обръщане на пръста. Клепаш каквото клепаш,обръщаш да се стече на капка и бързо в лампата. Ще свикнеш скоростно гарантирам ти Heart. По тегаво е с гел в бутилка Grinning. Тая гад не тече,та докато се правя я стискам между кълките Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт