Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 096
  • 709
  •   1
Отговори
# 540
114 вата
€ 8,43  33%de DESCUENTO | Lámpara UV LED de doble mano para curar esmalte de uñas de gel con detección de movimiento, herramienta de salón de manicura, 114W, 57 piezas
https://a.aliexpress.com/_mO7uTKm
Линкът ми бе даден от Невена като търсех лампа. Извадих го от хистори- то си в алиекспрес. Hug
Забави се( тогава бях в Норвегия и ми бавеха всичко от алиекспрес). Но я получих, и продавачите са мили.

Благодаря Simple Smile
А как се определя на колко време да се пече 30/60/90s

# 541
Snejanks, обикновено на продуктите пише колко печене се изисква.

# 542
  • на брега на морето
Снежанкс, аз пека всичко на по минута, за всеки случай. Първо слагам база на 2- те ръце и ги пека заедно 1 мин. Втори слой - пак заедно 1 минута. После пека 30 секунди цвят на 1 ръка, после - като лакирам другата, пак двете вътре за 30 сек. и така става минута на 1- та ръка. Топът го пека по 2 минути. Като правя гел Х, ползвам и 10 сек. да фиксирам в началото, после доизпичам.

# 543
Аз пека всичко на 30 секунди, единствено цветни бази, много тъмни цветове и топ ги пека на 1мин. До сега само два-три пъти ми се е случвало да имам недопечено, и то конкретно на един цвят от клареса, както и една от цветните им бази.

# 544
Аз цветните гел лакове на Клареса ги пека по минимум 90 сек. За по-малко просто не са изпечени, тествах многократно на фолио.
Вчера си правих новогодишния маникюр с Green winks 3 и Frosty morning 7 - съсипаха ме. Минута и половина печене на слой, махам лепкавия, за да нанеса топ (и да не си го изцапам, знаете, че Клареса пускат цвят) - пада половината цвят, в това число отстрани на нокътя и изглежда като нелакирано или лакирано на вълнички. Смених лампата с най-хубавата ми SUNUV, нанесох 3 слоя гел лак, като ги пекох по 2 мин всеки - същият ефект. Явно са калпави тези цветове.
Тествах на фолиото - уж изпечени отдолу за минута и половина, но при махане на лепкавия слой пускат огромно каличество пигмент, което прецаква маникюра.
Както и да е, печете лаковете на Клареса повече време. 60 (а камо ли пък 30 сек) не е достатъчно.

# 545

Втори път се престрашавам да се покажа,малко снежинки от мен ,първи опит със Спайдър гел.

# 546
Karmilla, много благодаря за подреданата и подробна информация в началото на темата! Страшно полезна ми беше. Аз съм съвсем нова в гел лака в домашни условия, до сега винаги съм ходила на маникюр, а този месец си купих необходимите неща и за пръв път си направих маникюра сама. Малко се притесних като проетох тук, че попадането на гел лак върху кожичките е толкова опасно, но в бъдеще ще бъда по внимателна. Потърсих темата тук, защото мислех да си купя ел пила, но след информацията тук, че е добре лака да се сеаля без пилене май ще се откажа. Какво ще ме посъветвате?

# 547
Относно "за" или "против" ел пилата, се сещам какво каза една съфорумка, когато си купи пила и я пробва за първи път - "имало и друг живот". Сравнението между пилене и накисване е просто.. несравнимо. С пила со махаш гела за 15минути, бързо и лесно. Но винаги има опасност да си препилиш ноктите, аз в началото ги бях съсипала. Всичко е в практиката.

# 548
Много по-добре е с пила, стига да се сваля без да се нарани плочката. Кисненето много съсипва ноктите, по-бавно е и по-голяма занимавка.

# 549
Къде е тази информация, че е добре лакът да се сваля без пилене? Ако визираш първа страница, там информацията за ел.пилите е доста остаряла и има нужда от ъпдейт. Като цяло над 70% от пишещите редовно в темата сме с ел.пили и сме доволни от тях, просто в началото трябва да се работи бавно и внимателно, за да няма поражения.
Аз не бих могла да си представя да правя маникюр без ел.пилата. Наскоро пробвах да почистя кутикулата с римувър - ужас някакъв, хич не се почисти добре.

# 550
Благодаря за бързите отговори! Есмералда, в началото на темата го четох, да. Дали можете да препоръчате пила за домашна употреба? Също и в такъв случай актуални ли са препоръките са марките гел лакове от началото на темата?

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 15:26 от Honeybeesweet

# 551
Страниците са ъпдейтнати като линкове.повечето лакове, по спомен,са ок и най-вече коди. От скоро аз пускам темата и полека ъпдейтвам инфото, но не смея някои неща много да пипам, тъй като е йнфо с години синтезирано и е труд на много мацки с времето. Чудех се за едни неща дали да ги преработя, но става едно по едно при мен, тъй като е много инфо. Ако имате предложения съм готова за следваща тема да добавям и/или махам, ъпдейгвам и пр.

# 552
  • Варна
Оправяй ги смело. Всичките писаници в скрит текст са мои/някой са на Невена,но не вярвам тя да има нещо против/, Нещата много се промениха от времето когато са писани.

# 553
Кармила, ако искаш да ъпдейтнеш инфота за ел. пилите, мога да пусна линкове към пили, които съм пробвала и препоръчвам. Даже не знам дали не е по-добре със снимки вместо линкове, защото линковете след някакво време стават неактивни.

Honeybeesweet, какъв е бюджетът?

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 16:11 от esmeralda23

# 554
За мен лично електрическата пила за сваляне на гел е game changer.🤩 Стига да се използва правилно, просто няма нищо общо нито с обикновена пила, нито с киснене в ацетон...😃  Имам и ел. пила за работа с естествени нокти, нея я използвам вече само за кожички и педикюр (там гел не слагам). Имам малко кожички, не създават проблеми, при мен се получава много добре и само с римувър.🙂
Есмералда, мисля, че е добре да има и линкове за ел. пилите.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 17:16 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт