Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 069
  • 709
  •   1
Отговори
# 570
Относно накрайниците за ел пила, поръчвала съм от този сайт:
https://optima-trade.eu/product-category/%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b … 0%ba%d1%8e%d1%80/
и останах супер доволна, вече ползвам накрайниците почти година и все още си вършат работата.
Запазила съм и този търговец, препоръчан от есмералда (ако не се лъжа):
https://asweina.aliexpress.com/store/2659156?spm=a2g0o.detail.10 … .1.558266b7VgfO76
Но все още не съм имала необходимост от подмяна на накрайници и не съм го тествала.

За начинаещи се препоръчват накрайник тип царевица с червена насечка за премахване на гел лак, както и накрайник тип пламък отново с червена насечка за кожички. Цвета на насечката показва грубостта на накрайника - бял, червен, син, черен (черен е най-грубия). Има и някакви цветове посредата, но това са основните.

За кръгла обикноовена лампа, която да помогне за изравняване на нокътната плочка, мога с четири ръце да препоръчам тази от икеа:
https://www.ikea.bg/products/lighting/work-lamps/tertial-rabotna-lampa/70355455
само че моята е черна, в момента нещо не я намирам.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 22:17 от Hatersgonnahate

# 571
  • Сливен
Есмералда,извинявам се ако съм ти досадила,но тази пила не я видях в линковете ти.А и не искам да поръчвам от Алиекспрес.Така и така се обсъждаха пилите,просто попитах.
Основно чета темата и не досаждам с въпроси.

# 572
Оesi, тази пила я има на същия сайт и в леко различен модел- май разликата е 5000 оборота. Като цена май няма почти никаква разлика. И аз съм си я запазила за по-нататък.
Hatersgonnahate, а как е като размери и компактност тази лампа от Икеа?🤔 Аз бях хвърлила око на една лампа от Лидъл с лед крушка (стандартна, заменяема), но не съм виждала скоро да я зареждат...😄 Когато се наложи, използвам една лед лампа на детето😆, понеже е кръгла отгоре, а моята лед лампа  не е и съответно свети супер, обаче за блик не става...

# 573
Можете ли да ми покажете как изглежда накрайника за сваляне на кожички тип пламък, както и този за сваляне на гел лак ?
Имам от Коледа подарък ел пила и не знам какви накрайници да си поръчам. Напълно начинаеща съм…

# 574
Есмералда,извинявам се ако съм ти досадила,но тази пила не я видях в линковете ти.А и не искам да поръчвам от Алиекспрес.Така и така се обсъждаха пилите,просто попитах.
Основно чета темата и не досаждам с въпроси.
Не е от Али, а от Нейлс бг съм дала линк.

Надявам се никой не очаква, че аз и другите момичета ще ровим де що има бг сайт, Али, Амазон и тн., за да даваме за всеки индивидуално линкове към едни и същи продукти. Препоръките са за модел, оттам нататък всеки си търси от къде да го поръча най-изгодно.

# 575
В БГ сайта не виждам точно накрайник тип царевица, но този е подобен (червена насечка):
https://optima-trade.eu/product/%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d … bb-%d0%b8-%d0%b3/
Има го и с жълта насечка (още по-фин, но не знам дали ще върши работа за по-твърди материали като гел, полигел и т.н., а и може би ще е по-бавно с него):
https://optima-trade.eu/product/%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d … b%d0%b0%d0%ba-14/
Накрайник тип пламъче:
https://optima-trade.eu/product/%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d … a%d1%8e%d1%80-20/
Има и не толкова издължени, но аз лично имам такъв, само че със синя насечка.
Накрайник тип царевица (говоря за тези на горния ред в ляво):
https://www.aliexpress.com/item/4001254424673.html?spm=a2g0o.sto … 015482786322%21sh
Продавачът продава и единични бройки, но не ми се ровеше да гледам.

Между другото когато започвах с домашния маникюр бях изчела 10-ина теми назад, и бях попаднала на съвет, че керамичните накрайници (тези белите) са по-подходящи за начинаещи за сваляне на гел лак. Първия ми накрайник беше керамичен от някакъв български сайт, но изобщо не мога да го сравня като качество с този, който ползвам в момента от горе посочения линк.

Лампата от икеа не е много голяма, на мен ми харесва, че се върти навсякъде, можеш да я наклониш както ти е удобно и изобщо е много практична. Преди имах една проста лампа за бюро, която обаче ми беше тромава и не толкова гъвкава. Ако държиш да я прибираш по шкафове най-вероятно няма да е най-доброто решение за теб, има далеч по-малки лампи, но както казах - не толкова функционални.

# 576
Благодаря! Лидълската лампа, която чакам да пуснат, е компактна и с гъвкаво "рамо"- вижда ми се доста удобна за маникюр. Иначе принципно я водят нощна лампа.🙂 Но кога ли ще я пуснат пак...

# 577
Ако някой може да ми поръча топа на Гелиш ще съм много благодарна...Въобще не мога да се оправям с чужди сайтове...

# 578
  • Пловдив
Момичета, a на колко време сменяте накрайниците на пилете? Аз рядко ползвам този за сваляне, признавам си, страх си ме е и това е...Close Но този за кожичките имам един, който вече поне няколко месеца ползвам и се чудя не е ли време да сменя? Този път ще поръчам от Мейкъп или ще изровя един дуг сайт, който препоръчвахте Wink

# 579
Дева съм, но с асцендент везини- много кофти комбо да си нерешителен перфекционист Cry
Накрайниците за кутикули се сменят по-често и по-бързо се изтъркват, но това не ми пречи да си ползвам моите все още и да нямам проблем. Иначе тези за сваляне се изтъркват по-рядко, особено при дом употреба, а керамичните особено.
Моята лампа я кушпувах от физически магазин и нямам линк. Бях шервала снимка - не е с кръгла крушка за бликове, но е с достатъчно наситена и центрирана светлина, за да се вижда добре и няма нужда всички лампи у дома да се светят. Rabalux беше марката за под 30 лв. я взех от mr. Bricolage. Мое мнение е, че е добре да отидете и да си видитена място как светят лампите, тъй като има и по-висок клас настолни лед лампи, но светлината не е токова наситена и съответно няма да ви върши такава работа и ще си дадетте парите. На мен лично ми трябваше по-концетрирана и наситена светлина на едно място, за да мога добре да си виждам ноктите и тази беше супер, а беше и по-евтина. Ето линк на лампата от магазина, но цената съответно е по-висока. Rabalux balor.
https://mr-bricolage.bg/led-nastolna-lampa-balor-w-k-cherna/p/1019290
Принцесата, голяма доада е с този бан на линка - скоро исках да шерна на момиче тук статията за онихолизис и няма. Не знам защо тия хора тъй правят...
Иначе относно повечето продукти съм съгласна каъо гледах наскоро цени в али - повечето продукти вече не са по 1,2,3 евро и така изгодни, даже направотив на цената на полските в мейкъп са, но с разликата че от мейкъп идват за около 7 дни, а от али е малко мистерия. Ако съм си наумила в упоритата глава,че искам еди кой си цвят от мейкъп ще ми дойде за новия маникюр, а от али вече ще съм забравила, че съм искала така да се лакирам. Има чалъм за пили, лампи, джидавки(въпреки че от китайския за лев-два също се намират), накрайниците позволяват чакане и разни неща, които не са наложителни или са на чувствително по-ниска цена.
Мисля да сложа линкове и към фрези, освен пилите. Мисля, че ще са полезни за четящите - ит от продавача на Есмералда от али и от бг сайтовете. Есмералда, ти имаш ли някой конкретен любим комплект от твоя продавач или конкретна фреза, че бях влизала да гледам и толкова много неща имаше, че аз се обърках. Дай на човек право на избор и му гледай сеира.
Milla_11,  кое те притеснява? Същото е почти като нашите сайтове, но на аглийски. Иначе си даваш плащане с карта, въвеждаш си адреса на латиница и пр. Щом се справих с алито(и тоо аз повече за търсене се филмирах) и ти ще успееш Wink
Пилата ми е в пощата... за 3 дни се разминах даи правя с нея маникюра, но като стане приличен час ще ходя да си я прибера у дома Grinning
oesi, не става дума за досаждане, а че не четете инфото смелено точно пост на горе. Есмералда е шернала линк на точно птази пила втори под ред в раздел среден клас пили. Е, няма да е приятно точно пост и половина на долу някой да пита за същото - тоест хвърлила си е труда на вятъра да синтезира. Може и да не е така в твоите очи, но не е приятно. Иначе виждате тук всички се всключват и отговарят на лвсякакви въпроси, които се дъвчат многократно, има ги на заглавната и тем подобни.
А ако някой не отговаря, то значи не е наясно и не се е сблъсквал с даден проблем, че има и сърдещи се, рядко е от пропускане на самият въпрос. На пзаим тайни споко.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 09:39 от karmilla

# 580
Момичета, a на колко време сменяте накрайниците на пилете? Аз рядко ползвам този за сваляне, признавам си, страх си ме е и това е...Close Но този за кожичките имам един, който вече поне няколко месеца ползвам и се чудя не е ли време да сменя? Този път ще поръчам от Мейкъп или ще изровя един дуг сайт, който препоръчвахте Wink

Пак в стари теми съм чела, че накрайниците за кожички се захабяват на 10-12 ползвания, керамичните накрайници за сваляне на гел лак - на около 20-25 ползвания, а твърдосплавните - на около 30.

От скромния ми опит мога да кажа, че конкретно за накрайниците за сваляне на лак много зависи начина на употреба. Както казах имах един керамичен накрайник, който обаче се опитвах да използвам на дясната ръка със сменяне на посоката на въртене, което според мен го съсипа доста бързо (а и той не беше много качествен). Сега ползвам твърдосплавен вече почти година и не е мръднал, но когато пиля дясната ръка не сменям посоката на въртене.

Има и накрайници, които стават и за двете посоки на въртене, но всички, които съм откривала до сега са все супер груби - с черна или зелена насечка и ме е страх да опитам.

# 581
Karmilla, да, добра идея да включиш и магазините за фрези, защото неизменно вървят заедно с ел.пилите и въпроси по тях постоянно има.
От моя любим магазин за фрези от Али съм поръчвала керамични от този линк - форми царевица и конус:

https://a.aliexpress.com/_mMYsAsq

За кутикули имам различни комплекти от тези, тук изборът е голям и общо взето всички стават, въпрос на личен вкус е, аз лично бих избрала комплекти номер 3, 4, 5, 9, 11, 48, 49, 50, защото имат разнообразни фрези за кутикула, които могат да влязат в употреба, а и човек да разбере кои са му най-удобни за работа.

https://a.aliexpress.com/_mP3xEfy

Иначе аз съм сменяла няколко фрези пламък и капка - усеща се, когато не чистят достатъчно добре. Те са за около 10 използвания, особено тези от Али се затъпяват бързо.

# 582
Момичета, каква е разликата между тези двете ?

# 583
Момичета, какво ще кажете за тази лампа?
Имам SunOne,някаква Sun T,от която подозирам,че ми се отлепват ноктите,72 вата е,вече 2ри път след ползването и чакам ноктите по 6 месеца да се оправят.Sun x имах,продадох я.Сега мисля тази,но ми е непозната марка

# 584
Дай снимка на ноктите, на ползваната лампа, на тази, с която искаш да я смениш.
Предполагам имаш предвид, че имаш онихолиза, опиши добре симптомите, иначе гадаем.

Общи условия

Активация на акаунт