Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 45 809
  • 709
  •   1
Отговори
# 600
Някои започват на бавни обороти, но според мен, ако са мноого бавни пак ще се окепази човек и ще се чуди защо не му се сваля лака. Аз в началото свалях една идея под максималните, за да не се стресирам, че е прекалено бързо. Подпираш си малкия пръст за опора върху ръката или ако сваляш със слабатаможеш да застопориш ръкохватката на едно място(на ъгъла на масата да речем) и почваш да си мърдаш пръста леко, за да е стабилно. Това е кото хак за начинаещи, после става леснои без масата. Сваля се до база, от която се оставят 10%, за да не е много дебело после покритието. Ако има отслойка си личи-то е като балонче с въздух. Обработва се внимателно около нея с връхчето на фрезата, все едно ще я режеш, но без натиск и то само си пада, а после леко заглаждаш. Реално не може да ти се даде гаранция, че няма да си пилнеш ноктите и професионалисти са го правили, аз след година успешно нормално сваляне, без поражения успях също да ги препиля с една фреза, която не ми е удобна и сега стои наказана. Можеш и с пламъка да се окепазиш и за това като за начало за кожи бих ти препоръчала безопасния накрайник. Въпросът е практика, стабилна ръка, прилична пила с що-годе нормални обороти и да не ти вибрира в ръката като трактор. Иначе пилите са много удобно нещо дори и в наччалото да свалях по-бавно ми беше в пъти по-добре от досадното киснене, което при мен можеше понякога и час да трае и пак да имам лак, а да не говорик че и ръчкане с избутвач на накиснати нокти също достатъчно травмира нокътната плочка. Взимаш си накрайници с жълта или червена насечка за начало и тренираш. На мен любимият си ми е един червена насечка и чудесно сваля гел, каучук, лак и каквото се сетя още каквото клепам по ноктите си.  Естесвено акрил или акригел може би ще сваля тегаво или по-бавно и нямам наблюдения, за да се изказвам за тях.

# 601
Аз препилих така моите, в степен да се огънат през средата. И понеже съм тъпа и упорита, не свалих гел лака, а направих изграждане с полигел докато израснат.
Толкова експерименти съм си правила, Господ ме е пазил от алергии и всякакви гадости, които като нищо можеха да ме сполетят. Преди години като започнах с гела, ми дадоха лакове с изтекъл срок, те не се изпичаха добре … Ужас някакъв, но благодарение на съветите тук се научих как да процедирам и какво да си купувам, за да имам добро резултати без да си вредя.

# 602
Аз преди години като не разбирах нищо, а бях достатъчно тъпа да не се сетя да проверя в този форум, си бях купила прити, джеси и "гелиш" от олх, който като гледам периода и бутилките е бил китайски ментак. И как съм се клепала, както казваш Господ ме е пазил от някоя чудна алергия, онихолиза и прочее. После си купих "квалитетните" блускай, щото в салоните ги ползват и пак чудеса. През ден кисна да сменям отлепил се лак.
Момичета, искам да се похваля! Днес най-накрая след много чакане ми пристигна пиличката! Пробвах я току що в офиса и честно няма нищо общо с моя тромав телефон! Тиха, без никаква вибрация, лека, малка и компактна. Само не ми допадна, че е пристиглаба без никаква кутия, а само много добре опакована да не се изпотроши. Кутията на мен ми е нужна, за да си я държа в куфара без да се наранява и пренасяне насам-натам да не даде фира. Иначе всичко е 6! Направо нямам думи на фона на тази пила моята бръмчи и вибрира като мерцедеса за 20 лв. или онази розовата на батеррите(не че съм ги пробвала де, но по описания). Определено си заслужаваше, а цената(дори и със скъпата доставка) беше екстра -24 евро или 48 и малко от банката ми бяха взели в лева. На тази цена от България е абсурд да се намери такава пила. То по-скъпо илзизат старото поколоение, които есмералда е класирала като нисък клас! Да не говорим, че на външен вид ми допада много(аз по цвят си я избрах като някои жени колите). Другото води се  "само" 30 000 оборота, но те нямат нищо общо с 30 000 на домашната ми. Още около 15 хилядния оборот си върти така както е моята на максимум и бях в културен шок. Ще се преродя! Пристига с кофти фрезите, но за мен не е проблем. Нямам търпение да я тествам, за да мога да кажа вече твърдо още повече, но и на първи прочит си личи километричната разлика! Прикачвам снимки да се хваля каква ми е красавица Grinning

От светлината в офиса малко синее и бледнее, но толкова успявам да я хвана. Нарочно сложи кутията с фрези за сравнение на размера и съм я снимала колко е тънка. Зарежда се с usb кабел и входа е от новите, type c май се водеха. Не мога да я сравня с по-хубавите и скъпи с 35 000 оборота, но фона на тази (https://prettyzone.net/maniciur/uredi/elekriceski-pili/elektricheska-pila-master) е нищо общо и само мога да си представям другите как са.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 10:10 от karmilla

# 603
Karmilla, точно между тази се чудя и ето тази другата. 10-тина лв. е разликата. Чудя се по-скъпата дали уж ще е по-хубава. Но щом даваш такъв положителен коментар за тази май ще е тя и без това на външен вид ми харесва повече. Тази на снимката долу е другата.

# 604
Тази, която ми показваш по принцип си се води по-висок клас  с по-високи обороти и е една от любимите на Есмералда, та си заслужава. Не съм имала удоволствието да я ползвам и не мога да ти кажа за нея. Не знам какъв е ценовият им ранг в момента, но ако е само 10 лв разликата може би по-хубавата вземи или потърси тази лилавата, ако я има в някой магазин с купон или намаление, за да е по-изгодно. Моята като я купувах беше 28 евро тотал(включвам и шипинг), но с купон стана 24 на фона на 50-55 евро( и то без шипинга)  за горепоказаната и за тогава си заслужаваше, а и бях решила да пробвам някоя, за която нямаме отзив тук. Но в крайна сметка изборът е твой, просто ако взимаш първата я потърси на по-голяма оферта, ако е възможно. Иначе лоша дума, за момента, за пилата не мога да кажа. Ти за колко евро я гледаш? Тук я има за 27 ев.ро+4евро шипинг и ако набар купон за 4 или 5 евро ще ти е безплатна доставка. Има и няколко отзива продавача, което е добре. В магазина на моя продвач сега върви по 38 евра+ 7 евро шипинг, което ми се струва много. Ще погледна за още една-две оферти, ако искаш тази да си вземеш.
https://www.aliexpress.com/item/1005004715573895.html?spm=a2g0o. … gUid=SSzkibnSzNWW
ето и за 24 евро, но със 7 евро шипинг(общо взето двете се връзват на една цена Grinning):
https://www.aliexpress.com/item/1005004630775282.html?spm=a2g0o. … gUid=Nm9eK6afmEtF
ето една като горепоказаната на Есмералда на много добра цена в сравнение с това, което съм търсила, но не е на yokefellow:
https://www.aliexpress.com/item/1005004857465413.html?spm=a2g0o. … gUid=8SjvV2mWnAQU

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 11:02 от karmilla

# 605
Кармила, честита пила!😃 Кутия мисля, че лесно ще можеш да и' намериш!🙂 Този тип пили даже без оригиналните си кутии май се побират по-компактно и в по-малки кутии.
Помня, че в някое клипче, което съм гледала, се казваше, че фрезата трябва да се движи почти по въздушна (въображаема) линия по повърхността на нокътя...да не се прилага натиск, а просто да се движи леко. Не точно с тези думи, но такъв беше смисълът. Най-добре първо да се потренира с ел. пилата на изкуствен пръст, на мостра или на по-дебел слой покритие по ноктите.🙂

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 10:41 от dolce miele

# 606
Благодаря! То кутията да ми е проблема, но аз да си кажа за тези, които ще поръчват тепърва Grinning

# 607
Да, така е. Редактирах си горното съобщение и съм писала и за кутията.😃
Моята ел. пила досега съм я зареждала само веднъж, всеки път се чудя кога ще е следващия път и тя все си работи...😍
Снощи ми се случи нещо за първи път- на единия палец ми падна изграденото, но само това, което беше по-дълго от моя нокът!🤔🤔 Като изрязано с нокторезачка...😆 Като свалих лаковете и поизпилих малко ноктите и подготвих за корекцията, видях, че и на единия безименен пръст положението е подобно (нямаше да падне като на палеца, но почти щеше да започне да се движи и аз го махнах, предпочетох да изградя и този нокът отначало). На част от ноктите имах изтънявания или направо цепнатини като миниатюрно липсващо парченце само отстрани (между ноктите ми и удължения материал), предимно на дясната ръка, че много се измъчих с формите там, постоянно се разместваха...Но пък това беше ценен опит, защото пак извадих полигела, който като продукт с консистенция на полигел не става, обаче пък се оказа, че чудесно се нанася с четка като твърд гел.😁 Стои полуматов при нанасяне, а след секунди става лъскав- точно като прозрачен гел. Та липсващите зони запълних с него (полигела), отделно намазах и на един тънък слой по повърхността. Двата новоизградени нокътя пък ми се получиха толкова бързо и безпроблемно този път, нищо общо с предишния път. А дори не си бях подготвила предварително формите спрямо ноктите и нищо не бях рязала по тях.🙂

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 11:07 от dolce miele

# 608
Karmilla, честита, със здраве да я ползваш. Аз същата пила бях поръчала от Амазон, от там идва с кутия, но е по-скъпа, 36 лири струваше. Но не съм я ползвала, продадох я, защото я купих в момент на умопомрачение (знаете колко пили имам Grinning). Чакаме да дадеш по-обстойно мнение, след като я ползваш няколко пъти.

Между другото, за феновете на Амазон препоръчвам и тази пила, бих я сложила към другите препоръки от среден клас. Любимец е в Англия и Америка.

MELODYSUSIE Scarlet Nail Drill 30000RPM, Professional Low Noise, Low Vibration, Electric Nail Files, Nail Drill for Acrylic Nails and Gel Nails, Electronic Equipment https://amzn.eu/d/1PyqQhs

# 609
Есмералда, всъщност...май не им знаем бройката на пилите ти!😁 На тази Yokefellow лесно ли и' се сменят посоките?🤔 Струва ми се леко неудобно това въртящо "копче"? Освен ако не се върти съвсем лесно и с върха на пръст де...

# 610
Ето това са им цените в момента, които гледам. Нещо не мога да сложа работещи линкове. И двете имат по 9.44 лв. доставка.

# 611
Благодаря! Пу-пу се надявам да е същото, но ще видя загрява ли, като свалям лак как ще е и ще разкажа. Сега на първо четене впечатлението ми е супер и наистина е чувствителна разликата с онова дърво у дома. Нямам търпение довечера да се прибера и все пак да ги пусна заедно, за да се накефя. За сега само я включвам като някаква ненормалница и я слушам с ръкохватката в ръка. За 24 евро - толкова Grinning Ще и намеря нещо, в което да я съхранявам, за да не се съсипе. Забелязах също, че при смяна на посока на въртене няма разлика на първо четене, а при моята веднага се усеща разлика в шума, бързината на въртене и вибрация. МОже и самата ми ръкохватка да не е читава, но за парите за една ръкохватка си купих цяла пила.
Ще гледам и нея да добавя! Благодаря за синтезацията от няколко страници по-рано - много ме улесни. Полека лека ще актуализираме информацията и ще сме топ! Само трябва да намеря и къде пишеше, че не е добре да се сваля с пила, за да коригирам и да не се плашат момичетата. Линкове за магазини за гел лакове съм актуализирала в сегашната, но в списъка с марки  ще добавя полските и украинските, които напоследък ползваме. Ако имам време мога и да плесна и по някоя снимка на пилите, за да може визуално да се тъси, ако изчезне. Ако не успея ще е за бъдещ период Simple Smile
Долче, аз съм виждала да се тренира върху яйце, не знам дали е адекватно и няма как да се изкажа аз започнах върху себе си. Лакират айцето, пекат и после свалят лака.
За парадигма ще пусна елд малко едно клипче на някоя мацка от тубата, която сама си сваля лака и обяснява.
Ти супер оферта си намерила, аз все около 20 и нещо + доставката към 30 евро я намирам втората, а първата е все по 50 евро без доставка. От кой продавач са? Виж за всеки случай отзиви от продавача има ли. И сори, ако съм досадна, но ако пазаруваш за първи път - хубаво виж дали цената е за конкт=ретно този продукт. Понякога е филмът, че на сърч ти показва пила за 20 евро да речем и на снимката е по-хубавата и като цъкнеш на продвача са примерно 3 пили и тази на снимката е най-скъпа, 50 евро да речем, а тази която е за 18-20 е само за контакт или някой по-стар модел. Съжалява пак, ако прекалено подробно обяснявам, но аз в началото докато свинка с алито все така се бърках. Според мен и двете са хубави- едната е изпробвана в дългосрочен план, а моята е на първо впечатление. За тази си цена са супер и двете.
https://www.youtube.com/watch?v=VCOIiREGmzY&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=2WMDLmFeE34&t=333s
https://www.youtube.com/watch?v=jXE7gEeReIM
https://www.youtube.com/watch?v=hl4Qw1kVG8g
https://www.youtube.com/watch?v=nfqZDsNYra0

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 12:26 от karmilla

# 612
На пилите от показаните снимки 100% не са тези ниски цени - продавачите винаги слагат и по-евтини модели в обявата си за заблуда на противника. После, като кликнеш върху конкретния артикул, ти излиза по-висока цена. И в част от линковете, които аз съм постнала от Али, е така.

Долче, на сивата посоките й се сменят с копче, това кръглото е само за смяна на оборотите. И да, лесно се върти.

# 613
Да, трябва да избереш конкретния модел, за да видиш цената. Първата е около 100лв.

Кажете в какво побирате всички джунджурии? 😀
Аз събирах всичко в една мека чантичка, но от както си купих лампа, за да виждам и още малко лакове, вече не стига.

# 614
Личи си, че днес усърдно работя и ми спори работата. Аз си купих един куфар за инструменти, най-големият възможен, който вече яко нафулих. Взех го отново от физически магазаин за 30 лв. Скоро видях в ктайския мол в Перник видях същия за около 35 лв. Предпочетох на живо да го видя, за да преценя ще побера ли към онзи момент лампи, пили и прочее. Ще прикача снимки, ако ги намеря. За мен беше удобно, тъй като живея на 100 места и го влача напред-назад. Майка ми или баба ми няма да дойдат при мен, аз ходя при тях и нося. А и нямам шкаф, но пък неко си го прибирам в една ниша да е скрит и не пречи. Горе са лакове, а долу държа ллампа, пила, кутийки с джунджурии, пилички, ножици, безвлякнести кърпи, обезмаслители и тем подобни. Пигменти и стикери са най-горе, а тези за които няма място в кутии долу.

Снимките са ми бая стари и в момента прелива от лакове и бази горе, нищо че изхвърхих старите китайци, долу са ми вече пили, клещи и четки в нова кутия, тъй като на тяхно място има бази, лакове, топове.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 12:55 от karmilla

Общи условия

Активация на акаунт