9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 67 325
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте. Синът ми е приет в паралелка с испански. На второ класиране има шанс за паралелката с английски, но и за 2 АЕГ. Тук е дилемата: дали да го запиша сега с испански (четох не много радушни отзиви за преподаването на испански) и да приключвам с драмата или да опитаме за паралелката с английски. 2 АЕГ е супер, но той знае доста добре английски и вече си мисля, че е по-добре да учи друг език- в случая френски. Ако има пресни впечатления от испанския във 9 ФЕГ, ще се радвам да споделите. Току виж междувременно са се оправили нещата. Иначе знам, че вторият език не се учи на ниво, просто дилеми и терзания:)

# 136
Здравейте,
И моя син е приет Френски/Англ.
Тези,които смятате да се записват няма ли да чакатр 2 ро класиране или това вие първото желание?

# 137
Здравейте,
Тези,които смятате да се записват няма ли да чакатр 2 ро класиране или това вие първото желание?
Аз се чудя дали да пробвам на 2ро за паралелката с английски, но така “рискувам” да го приемат във 2 английска и затова може би ще го запиша в паралелката с испански

# 138
  • София
Здравейте,
Младежа беше писал испанската като първо желание, но няма да му стигне бала за там. Иска да учи като първи език френски или испански. Затова няма да чакаме второ, а се записваме ФЕ/АЕ. Вторият език долколкото четох и по други теми не се изучава на добро ниво и затова писахме английск, защото нивото там му е високо и да има време за френски Wink Поради тази причина сложихме английските гимназии след френската, като сега виждам от баловете, че е щяло да му стигне бала и за там. Той е много доволен Wink

# 139
Здравейте,
Аз се чудя дали да пробвам на 2ро за паралелката с английски, но така “рискувам” да го приемат във 2 английска и затова може би ще го запиша в паралелката с испански
Записвай го при нас, щом знае английски ще си губи времето във Втора аег.
Вторият език никъде не го учат кой знае колко.
П.п Ние също наредихме 73- то, и двете английски след Френската, т.е по първо желание  е тук .

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 23:26 от Elea Lea

# 140
  • София
Добро утро Nature Sunny
Бихте ли ме посъветвали дали първата година (8 клас) има достатъчно време за допълнителни курсове по втори език?
Видях, че тази година нямат втори език, а ние бяхме спрели английският заради школите по НВО в 7ми и се чудя, ако оставя и тази година без англисйки, тъй като ще трябват да се наблегне на фрексият (нов за него) дали няма да изостане с английският ...
За това пък предполагам в 9ти клас, като се изсипят и другите преднменти, че и някои на френски сигурно, по-малко време ще има за школа по втори език...
Всякакви съвети ще са полезни, Благодаря Blush

# 141
Моята дъщеря и в 8-ми клас ходеше на школа по АЕ. Не е имала проблем с времето. В 9-ти и 10-ти клас беше много по-натоварена откъм време за учене.

# 142
  • София
Добро утро Nature Sunny
Бихте ли ме посъветвали дали първата година (8 клас) има достатъчно време за допълнителни курсове по втори език?
Видях, че тази година нямат втори език, а ние бяхме спрели английският заради школите по НВО в 7ми и се чудя, ако оставя и тази година без англисйки, тъй като ще трябват да се наблегне на фрексият (нов за него) дали няма да изостане с английският ...
За това пък предполагам в 9ти клас, като се изсипят и другите преднменти, че и някои на френски сигурно, по-малко време ще има за школа по втори език...
Всякакви съвети ще са полезни, Благодаря Blush
Синът ми беше в същата ситуация. Но понеже аз исках да научи френски, без да му пречи английския, го оставих само с френски. И от девети клас тръгна на уроци по френски. Английският за моя изненада си остана едно много прилично ниво, без курсове.
Натоварен е според мене най-много 9 клас, първо заради двата учебника и второ, заради това,че някои предмети са на френски.

# 143
  • София
Моят син поднови английски език чак в 11 клас. В паралелка ФЕ/ИЕ е.

# 144
  • София
Здравейте. Синът ми е приет в паралелка с испански. На второ класиране има шанс за паралелката с английски, но и за 2 АЕГ. Тук е дилемата: дали да го запиша сега с испански (четох не много радушни отзиви за преподаването на испански) и да приключвам с драмата или да опитаме за паралелката с английски. 2 АЕГ е супер, но той знае доста добре английски и вече си мисля, че е по-добре да учи друг език- в случая френски. Ако има пресни впечатления от испанския във 9 ФЕГ, ще се радвам да споделите. Току виж междувременно са се оправили нещата. Иначе знам, че вторият език не се учи на ниво, просто дилеми и терзания:)

Синът ми сега завърши 9ти клас с втори испански. Не мога да кажа как се преподава, но имаха един учител от началото до края. Нека да си говорим честно - втори език в училищата се учи доста отгоре, отгоре и аз не му залагам големи надежди. Надявам се да хване поне някакво базово ниво. Колко ще научи, обаче, зависи най-много от детето. Ако има интерес, мотивация и старание, според мен спокойно може да го научи поне до B1.

Моят син ходи допълнително на английски от 4ти клас и продължи да ходи и 7ми, нищо, че се готвеше и по български език и математика. Остава му последна година - С1 за сертификат Кеймбридж и приключва. От 11ти клас мисля да го запиша допълинетлно на френски, за да си помогне с езика, а и ми се струва подходящ избор за втората матура.

Език се учи на правилното място. Синът ми имаше точно три желания - френски във ФЕГ, испански в Испанската или руски в 133то. Всичко останало е компромисен вариянт. Наистина не разбирам защо тези 5 години биха се прахосали в изучаване отново на английски език, за деца, които са достигнали вече едно прилично ниво.

# 145
  • София
Моят е френски с испански. В осми клас си ходеше на курс по английски и взе В2. По испански му преподава господинът и няма никакъв проблем. Дотук най_труден поне за него беше десети клас.
Добре дошли на новите попълнения! Хубава ни е гимназията.

# 146
  • София
Синът ми ходеше на английски в АВО само в 6 и 7 клас, като в 7 клас ситуацията беше вече онлайн заради пандемията. Всичко останало си беше само от часове в училище. Започна от В1. От септември миналата година (10 клас) учи в американско училище. Направи тест с всички компоненти на английския, за да се види нивото му, и показа отличен резултат. Говори с едва доловим акцент. Така че изобщо не се притеснявайте за английския, няма да му падне нивото. Поддържат го много с you tube, игри и филми.

# 147
Аз приключих с казуса. Записах. Нямаше нужда от присъствие на детето (14г.). Забравих да питам за т. нар. Заешки лагер, ако някой разбере  дали ще има, ако може да сподели. Ще има родителска среща на 11.09. Успех на всички!

# 148
  • София
Аз приключих с казуса. Записах. Нямаше нужда от присъствие на детето (14г.). Забравих да питам за т. нар. Заешки лагер, ако някой разбере  дали ще има, ако може да сподели. Ще има родителска среща на 11.09. Успех на всички!

Ето го лагера - https://nicradetour.com/index.php/tour/ezikov-lager/

Звънете направо на агенцията, че местатат свършват бързо.

# 149
Здравейте!
Какъв процент от децата записват допълнителна подготовка по френски език за олимпиади и състезания? Въпросът ми е към 9 и 10 клас.  Ако не го запиша сега, възможно ли е да е единствения незаписал?

Общи условия

Активация на акаунт