9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 65 772
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Магали Желева преди години работеше във ФКИ и отговаряше за курсовете и медиатеката.

Относно предварителната информация за учителите - предпочитам да съм наясно какво я/ме/ни очаква, отколкото да се шокирам/е. Да, винаги е възможно инфото да е субективо и невярно, но личните контакти с учителя вече ще потвърдят или отхвърлят предварителното мнение.

Елена Боянова Шумкова - БЕЛ, стартира и в нашия клас ударно с над 80% двойки на входно в девети клас, и то след направен начален преговор. Според дъщеря ми указанията за отговори били в рамките а 2-3 изречения за всеки въпрос. При връщането на тестовете коментарът бил: твърде малко, оскъдно, недоразвито твърдение и т.н.!
Владимир Игнатов- Учител! Спокоен, внимателен, с грижа към всеки ученик!

# 646
Всеки тук споделя своите впечатления, без да налага мнение и това за мен е ценното.
Впечатленията на едни се покриха с моите, на други се разминаха.
Важното обаче е едно-децата във ФЕГ са добри, амбициозни и любознателни. Чувстват се щастливи, спокойни и уверени, а какво по-важно от това?! Стават човеци въпреки образователната система в страната ни и напук на опитите на държавниците ни да убият интелекта в зародиш.

# 647
  • София
Колкото и субективни да са мненията, странно е трети потребител да пише едно и също за г-жа Боянова Шумкова и “ударните й стартове с двойки” в различни класове Thinking.

# 648
Малко ми стана кофти, защото миналата година си бяха ОК с учителката по БЕЛ, пък сега май нещо кофти клечка изтеглиха, но ще видим, каквото...ще споделя мнение към края на годината. Ако е крайно нетърпимо ще споделя и по-рано 😂

# 649
  • София
Когато мнението ми е крайно нетърпимо, споделям с… Директор и Инспекторат едновременно Grinning.

# 650
  • София
Малко ми стана кофти, защото миналата година си бяха ОК с учителката по БЕЛ, пък сега май нещо кофти клечка изтеглиха...
И при нас се сменя учителката по БЕЛ.
Споделено мнение за Екатерина-Мария Ангелова Костадинова ще ми е от полза.
Благодаря!

# 651
Когато мнението ми е крайно нетърпимо, споделям с… Директор и Инспекторат едновременно Grinning.
Само да не се стига до там, пу пу 🤪

# 652

И какъв е ефекта след това...?

# 653
Ми в 9ти клас нашата учителка по френски се разболя и сложиха слаб заместник (не учител по фе). На втората седмица не издържах и поисках онлайн (беше ковидно време) родителска среща с директорката, тя веднага откликна и такава рс се състоя. Казахме си съображенията и заместничката беше сменена.

Аз съм на мнение, че когато се подходи с разбиране и по човешки, а не само с хейтене по форуми (които не са четат от този, който може да вземе мерки), при възможност се взимат мерки.

# 654
Ми в 9ти клас нашата учителка по френски се разболя и сложиха слаб заместник (не учител по фе). На втората седмица не издържах и поисках онлайн (беше ковидно време) родителска среща с директорката, тя веднага откликна и такава рс се състоя. Казахме си съображенията и заместничката беше сменена.

Аз съм на мнение, че когато се подходи с разбиране и по човешки, а не само с хейтене по форуми (които не са четат от този, който може да вземе мерки), при възможност се взимат мерки.

Мога да кажа, че явно този модел с разговора не винаги работи. И срещи сме правили родителите на  випуск 2005 още от ковидно време , писма също сме писали, но нямаше разрешаване на проблемите ни с честа смяна на учители и проблемно преподаване с определени учители.  Но пък се радвам, че във випуските след нас е имало положително разрешаване на проблемите. Имахме 4 учители по БЕЛ за 5 години, включително в 12 клас отново смяна с  учител, който не познава децата. Имаше и подписка, и разговори без резултат. В 11 клас нямаха френски почти цяла година, заради заболяване на основната ни учителка, осигуряването на адекватно заместване беше ангажимент на ръководството, нямаше такова! Лично аз съм написала 3 писма. Проблемът с преподаването в 11 клас няма как да обезличи добрите знания, които получи дъщеря ми в първите 3 години, но в 11 клас имаше проблем, който не се разреши. Фактите са факти, разбирам, че е трудно управлението на голяма гимназия, че има липса на учители и не винаги може да се реагира адекватно на проблемите от ръководството на всяка една гимназия. Когато има проблем и е взето отношение от родителите не намирам нищо лошо в това да се каже на глас ако няма положителен резултат. От друга страна винаги давам обратна връзка за хубавите неща и добрите учители. Освен, че пиша, когато има проблем съм писала и да дам положителен отзив. И хубавото трябва да се казва и критиката.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 10:45 от Госпожа Рада

# 655
Молба към майките на младежи. Споделете с какво облекло ходят вашите момчета на училище? Какви са изискванията? Предстои ни пазаруване на дрехи, тежка задача с тийнейджър по магазините...

# 656
  • София

И какъв е ефекта след това...?
Всеки сигнал се разглежда много обстойно, стига да е правилно формулиран и аргументиран. В моите случаи ефектът беше положителен за мен, явно са преценили, че съм в правото си да се оплача. Инспекторите и двата пъти подходиха адекватно, проучиха проблема и взеха мерки. Единият учител спря да преподова на класа на сина ми.

# 657
  • София
Молба към майките на младежи. Споделете с какво облекло ходят вашите момчета на училище? Какви са изискванията? Предстои ни пазаруване на дрехи, тежка задача с тийнейджър по магазините...
Във ФЕГ ходеше основно с дънки и блуза с дълъг ръкав, през зимата и суитчер отгоре.
А сега…мамма миа….с анцуг и тениска и суитчер отгоре. С чорапи и джапанки…а зимата с чорапи и пантофи Uggs…други ходят с пижами…след като попитах на първата ни среща в училището как е редно да се облича, имат ли униформи, отговорът беше: Тук е свободна държава, всеки ходи, както желае. Оле-мале….много се ходи тук с мърч на училищата, но са им много хубави дрехите наистина.

# 658
Здравейте, някой знае ли кога е родителската среща за зайците? Не виждам нищо на сайта, а в Тиймс посмъртно не можем да влезем, щерката не помни с какви данни е влизала.  Звъннахме на два телефона, посочени в сайта на ФЕГ, никой не вдига.  Явно на 16.09 ще разбере коя паралелка е.

# 659
Здравейте, някой знае ли кога е родителската среща за зайците? Не виждам нищо на сайта, а в Тиймс посмъртно не можем да влезем, щерката не помни с какви данни е влизала.  Звъннахме на два телефона, посочени в сайта на ФЕГ, никой не вдига.  Явно на 16.09 ще разбере коя паралелка е.
На 12.09. от 18 часа.

Общи условия

Активация на акаунт