Дългото чакане след трансфер-тема 102

• 64 666
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Здравейте, аз също съм след трансфер на ембрионче с ПИД. Според вас рано ли е на 8ми ден след трансфер да се прави кръвен тест? Нямам други симптоми освен, че се чувствам страшно подута и болезнени гърди, което вероятно е от глобулите  прогестерон.

deina_2@abv.bg когато прочетох историята настръхнах... Все едно си писала за мен с малки изключения. В коя клиника си? Сама ли се поинтересува за този вариант или ти го предложиха?
Успех на всички!

В Тутракан - медицински център св. Иван Рилски при доктор Богомил Бойчев.
Доктора ми предложи този вариант. След пункцията имах разговор и с ембриолог. Много са любезни и изчерпателни с информацията.
  Реално трансфера пак се случи с неизследвани, но се надявам контролираната и правилна овулация да е помогнала, за да имаме успех този път. Изследването се извършва в София .

# 136
Привет Simple Smile по темата за ПИД по-скоро не, че е несъстоятелно...При вземането на материал може да се уцели място, което е ок, но да има място, което да не е ок. Така от изследването излиза, че всичко е наред, а всъщност нещата стоят по друг начин. За това някои доктори не смятат, че ПИД е достатъчно показателен.

# 137
Имала съм няколко консултации с различни генетици и всички са на мнение, че има по-голяма вероятност "лошите" клетки да са точно в частта, която ще бъде бъдеща плацента, а ембриона да си е напълно здрав. Да, наистина клетките, които се изследват са 6-8 и нищо няма гаранция, но при ембриони с доказан генетичен проблем несъвместим с живота е безсмислено да се прави трансфер и да се таят надежди.

# 138
Привет, дами!
Включвам се и аз в темата.
Пожелавам успех и позитивизъм на всички!
Моят ембриотрансфер беше на 27.11. Вчера беше дългоочакваният кръвен тест със стойности 140. Днес получих зацапване , което леко ме притесни, но започнах но шпа. Гледам да си почивам повече и да съм спокойна. Утре повтарям кръвният. Дано има добри резултати... 😬

# 139
Привет, дами!
Моят ембриотрансфер беше на 27.11. Вчера беше дългоочакваният кръвен тест със стойности 140. Днес получих зацапване , което леко ме притесни, но започнах но шпа. Гледам да си почивам повече и да съм спокойна. Утре повтарям кръвният. Дано има добри резултати... 😬
Успех а чувствате ли нещо след трансфера

# 140
Привет, дами!

Първите дни след трансфера бяха тегави, заради стимулацията. Бях адски подута , емоционална , след това започнаха придърпванията и боцканията в яйчниците, а гърдите ми бяха много чувствителни ( те и сега са ) . Аз съм деен човек и ми беше странно ,че последните 3-4 дена преди теста си лягах да поспивам следобедите. Нюхът ми също се обостри много ( а аз никакви миризми ме усещам попринцип). Това е . И вече на 11ят ден това зацапване,което всеки казва ,че е нормално. Днес също чувствам от време на време леко придърпване ,но както казах гледам да си полежавам и да не го мисля. Чакам следобед резултати.

# 141
И аз днес 9 ден имам зацапване, и отивам да пусна кръвен.
Привет, дами!
[/quote]

Първите дни след трансфера бяха тегави, заради стимулацията. Бях адски подута , емоционална , след това започнаха придърпванията и боцканията в яйчниците, а гърдите ми бяха много чувствителни ( те и сега са ) . Аз съм деен човек и ми беше странно ,че последните 3-4 дена преди теста си лягах да поспивам следобедите. Нюхът ми също се обостри много ( а аз никакви миризми ме усещам попринцип). Това е . И вече на 11ят ден това зацапване,което всеки казва ,че е нормално. Днес също чувствам от време на време леко придърпване ,но както казах гледам да си полежавам и да не го мисля. Чакам следобед резултати.
[/quote]
Привет, дами!

# 142
Здравейте, борбени момичета. Ето и новини от мен:

На 6-ти ден от трансфер имах чудно ЧХГ - 59. След два дни беше 184. Дотук идеално!

След това спря да се удвоява, но продължи да расте.

Днес минах на преглед (седмица закъснение) - вижда се някакво подобие на сакче, което не изглежда добре. Докторът ми каза, че като проценти ето какво е вероятно:
- 90% е сигурно, че ще завърши със спонтанен аборт;
- 9% шанс за бебе;
- 1% вероятност за извънматочна.

Вече не знам коя поред загуба ми е, но като имаме предвид, че съм имала двойки близнаци, поне шест бебета съм загубила вече. Чудеса повече не очаквам. Плащам си карма и се примирявам. Чудесна Коледа ми предстои. 😆

Успех на всички!

# 143
Дамии, излезе и днешният резултат.
10 ден - 140 mIU/ml
12 ден - 380 mIU/ ml
Чакам какво ще каже докторката. Иначе аз си продължавам по нейно нареждане с кринон, витамините , медрол, prolutex.

# 144
Елиза,
съжалявам за резултата,
а правена ли ти е хистероскопия да се види за проблема в матката?
Моят свеж трансфер на 25.11 се оказа неуспешен, и д-р Станулов ме праща на хистеро, защото каза, че ембриона е бил много добър и вероятно проблема е в лигавицата. Имам замразени ембриони, които ме чакат.

# 145
Благодаря!
Да, точно преди инвитрото ми правиха хистероскопия и всичко беше наред, само ми махнаха сраствания.

# 146
Елиза, съжалявам за развоя. Имах наистина много сходен случай (спонтанно забременяване) преди успешния трансфер. Моите прогнози бяха същите, някъде 8-10 ден ЧХГ започна да спада и поне се успокоих, че не е извънматочна. И аз имах подобие на сак, но Станулов каза, че може и да е псевдосак на ИБ (което слава Богу не беше случаят). Сигурна съм, че следващият трансфер ще е успешен. Сега може да използвате времето за излседвания, ако не сте правили НК клетки, други имунологични и т.н. И нека док си каже мнението - дали тези несполуки не се дължат на влошено качество на яйцеклетка или сперматозоид, или в лоша случайност, поне да знаете в каква посока да вървите. Стискам палци!!

# 147
Благодаря, Celeste_10.

Всички изследвания сме направили (+ цветна снимка, хистероскопия и всичко). Ама всички, всички, всички. Досега поне 10-20 хиляди лева заминаха за изследвания само и още толкова за добавки. Вени не ми останаха от бодене, като хероинова наркоманка съм. 😔

А от изследвания на 41 смисъл няма. То е ясно - не стават яйцеклетките вече. Да сме се били сетили десетина година по-рано. Ама съдба.

# 148
Момичета,
Аз от днес съм със зацапване. Вчера ми беше датата за цикъла, а утре ми е датата за кръвния тест. Всички възможно симптоми спряха от вторник вечерта. Имах свеж трансфер на 29.11.
На предния ЗЕТ имах положителен тест и нарастващо ЧГХ, но всичко приключи с цикъл.
Вече не знам дали да не настоявам за ПИД. Д-р Станулов казва, че според него това изследване е несъстоятелно, защото се нарушава структурата на и без това крехкия ембрион. Само че аз съм с некачествени яйцеклетки и се чудя има ли смисъл да се подлагам на трансфери и всичкото чакане, медикаменти и инжекции след това, ако няма шанс. Биоложката ми каза на трансфера, че ембрионите ми са с цифра 2, но буквите вече не помня. Каквито и да са, като гледам таблиците за качество на ембрионите, тези с 2-ка са за discard. Почвам да се филмирам дали в Афродита не правят трансфери на всяка цена, независимо от качеството.

След стимулация в Мемориал останах с 1 ембрион. Там горещо препоръчват на всички двойки да правят ПИД на всяка цена. Аз се бях притеснила, че изследването ще увреди ембриончето и бях против, понеже ни е само едно. Седнах да чета по темата в разни английски и американски проучвания и на кратко.... ПИД не е 100% безопасен, но се смята, че ако един ембрион не издържи ПИД, не би бил годен и за имплантация. ПИД не е несъстоятелен тест, а крайно препоръчителен. След ПИД трябва да ти бъде издаден официален документ, с резултат и таблица на хромозомите....а не просто да ти кажат "нещо с 2-ка".
Съжалявам, за неприятните емоции и стискам палци за успешно развитие на нещата.

# 149
Благодаря, Celeste_10.

Всички изследвания сме направили (+ цветна снимка, хистероскопия и всичко). Ама всички, всички, всички. Досега поне 10-20 хиляди лева заминаха за изследвания само и още толкова за добавки. Вени не ми останаха от бодене, като хероинова наркоманка съм. 😔

А от изследвания на 41 смисъл няма. То е ясно - не стават яйцеклетките вече. Да сме се били сетили десетина година по-рано. Ама съдба.

Прегръщам те, съжалявам за така стеклите се обстоятелства. То си е геройство да минеш през всичко това. Мислите  ли за ДЯ, това също е опция, щом сте стигнали до тук. Никога не се знае, кой е работещия план, толкова е различен всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт