Дългото чакане след трансфер-тема 102

• 62 773
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Подобно на Елиза, само че при старта на процедурата също изживях огромен стрес свързан със злополука със сина ми, престой в Пирогов и т.н. Може би един от най-стресовите моменти в живота ми. Мислех, че няма да извадим жива яйцеклетка, защото ме държа доста дълго, бях мега нервна и някак въобще не мислех трезво. В крайна сметка процедурата завърши с успешен трансфер.

# 646
Здравейте, възможно ли е повечето нерви да повлияят на имплантирането на ембриона?
Дишай дълбоко. Щяхме да сме се затрили като вид ако нервите пречеха чак толкова много.

# 647
Здравейте дами,
Имам въпрос и ще се радвам, ако някой може да сподели мнение.
На 07.02 правихме замразен трансфер и в деня на трансфера прогестеронът беше със следните стойности от снимката. Приемам пролутекс два пъти дневно (инжекционно), док потвърди да продължа с приема при тези резултати, но не каза до кога. Та питането ми е нормално ли е да продължа с инжекциите до деня на теста или би трябвало да проверим нивата отново по-рано?
Благодаря ви!

# 648
Прогестерона до 12та гестационна седмица обикновено се слага. Никакво спиране без да ти е потвърдил лекар, че е ок да го спираш.
Обикновено другите момичета с  теста за чхг си пускат и прогестерон.
Аз не съм изследвала.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 22:02 от Мinerva О.

# 649
Прогестерона до 12та гестационна седмица обикновено се слага. Никакво спиране без да ти е потвърдил лекар, че е ок да го спираш.
Обикновено другите момичета с  теста за чхг си пускат и прогестерон.
Аз не съм изследвала.

Много благодаря за отговора, продължавам докато не каже док да го спираме значи.
Затаила съм дъх до заветните две чертички!
😇🙏

# 650
Охххх момичета включвам се с два тъпи, ама много тъпи въпроса, защото в събота сутрин няма кой да ми вдигне телефона, а започвам леко да се притеснявам..
Първо някоя от вас имала ли е запек след трансфера ? Ако да как се спасихте ? Не мисля, че напъните са добра идея, та за това търся друго решение.
И второ понякога, когато ходя до тоалетна след това по салфетката намирам част от разтопеният утрогестан. Това нормално ли е ? И дали не трябва да увелича дозата, ако има такава фира от него ?

# 651
Запек имаш от високите прогестерон и естроген, нормално е. Наблегни на по-мазнини разхлабващи храни, ако не помогне питай в клиниката какво можеш да вземеш като медикамент. Утрогестана е нормално в един момент да изтича. Хубаво е да го сложиш и след това два часа да лежиш/седиш.

# 652
О, да, с тоя запек се боря от трансфера. До края ще е борбата.
На мен изписаха дуфалак след трансфера. В упътването пише как се ползва. Отнема ден -два да почне да действа.
Хуск може да си вземеш подпомага дуфалака. И много вода пий.
Ако много ти къркорят червата и имаш подуване и газове, значи дуфалака ти идва силен. Може да го смениш с фрутилакс. АГ-то ми каза за него.

# 653
Охххх момичета включвам се с два тъпи, ама много тъпи въпроса, защото в събота сутрин няма кой да ми вдигне телефона, а започвам леко да се притеснявам..
Първо някоя от вас имала ли е запек след трансфера ? Ако да как се спасихте ? Не мисля, че напъните са добра идея, та за това търся друго решение.
И второ понякога, когато ходя до тоалетна след това по салфетката намирам част от разтопеният утрогестан. Това нормално ли е ? И дали не трябва да увелича дозата, ако има такава фира от него ?
Вземете си сушени сливи или ако пиете кафе да бъде с мляко(сутрин).
Да нормално е да има на салфетката. Не се притеснявайте.

# 654

И аз съм вече 4 ден след трансфер и този запек направо ще ме умори. Питах в аптеката какво е подходящо за бременни и ми предложиха melilax. Първо него пробвах и подейства, въпреки че не беше особено приятно, може би защото 2-3 дни не бях ходила. Отделно вчера сутринта си накиснах шепа сини сливи в гореща вода и заедно с това пих топло прясно мляко, веднага подейства.

# 655
Не съм спирала приема на пробиотик (съгласуван с док) и проблем не съм имала.

# 656
Как ви се струва резултат 37.87 на 10ти ден след ЗЕТ на два 5-дневни?

# 657

Виж https://natalist.com/blogs/learn/what-is-a-good-beta-hcg-after-a … f-embryo-transfer
Тези стойности са на 14ти ден. Ти си изследвала по-рано, значи още ще расте.

# 658
Благодаря ви, момичета ❤️ днес се втурвам в издирване на сини сливи и нещо, което да подпомогне процеса. Страхотни сте ❤️

Симонка при предният опит на 11 ден моят резултат беше 25. Всичко вървеше наред до 8 седмица, но според мен малко си избързала. След 2 дни изследвай пак, би трябвало да се е увеличила поне двойно стойността. Но съм сигурна, че всичко е наред.

# 659
Привет, и след трансфер, и след пункции го има, за съжаление.
След опити с какви ли не стандартни неща: сушени сливи и т.н. питах док и ми препоръча Eva Q, действа. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт