Добър ендокринолог в София - 3

• 87 053
  • 603
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Имате ли отзиви от Арнаудова във Вита и Мария Алексиева в Токуда/Неоклиник?

# 346
Имате ли отзиви от Арнаудова във Вита и Мария Алексиева в Токуда/Неоклиник?

Посетих Мария Алексиева само веднъж,далече ми е от Пловдив съм. Направи ми много добро впечатление и ако бях от София,щях да продължа да я посещавам. Но само толкова мога да кажа за нея. Нямам по дългосрочни впечатления. Самата организация и отношението във тази болница ми харесва. Само да не говорим за различни болници. Аз говоря за Сити клиник в Младост. Там съм посещавала въпросната ендокриноложка.

# 347
В супердок оставят само положителните мнения и хвалби, отрицателните не ги публикуват.

Здравейте, някой има ли впечатления от д-р Красимира Димитрова? Преглежда в МЦ "Санус" и Софиямед?
Ходих на платен преглед при нея, не ми допадна въпросната докторка - с ИР съм, но при кр.з. 5.8, гликиран хемоглобин 5.5, инсулин 15 и ТСХ 3.80 - всичко е наред и напълняването не се дължи на тези показатели, по-скоро кръвната захар била следствие от напълняването. Имах усещането през цялото време, че се дразни от осведомеността ми, без да съм била нахална. ТСХ до 5 било нормално, все пак не гоня забременяване.Laughing
Да уточня, че все пак спазвам режим - храня се основно със салати, месо, риба и яйца, рядко млечни, злоупотребите ми, които са редки, са свързани с консумация на шоколад , но за 10 дни -  не повече от 50 -60 грама.
Избрах я на фона на многото на брой положителни мнения в Супердок, но съжалявам. Трябвало да се храня по меню (да отида при диетолог), като например за обяд менюто било - ябълка, лъжица извара и половин яйце. Laughing Предпочитам нищо, отколкото ябълка.

Затова продължавам с търсенето на моя ендокринолог.
[video][/video]

# 348
В супердок оставят само положителните мнения и хвалби, отрицателните не ги публикуват.

Здравейте, някой има ли впечатления от д-р Красимира Димитрова? Преглежда в МЦ "Санус" и Софиямед?
Ходих на платен преглед при нея, не ми допадна въпросната докторка - с ИР съм, но при кр.з. 5.8, гликиран хемоглобин 5.5, инсулин 15 и ТСХ 3.80 - всичко е наред и напълняването не се дължи на тези показатели, по-скоро кръвната захар била следствие от напълняването. Имах усещането през цялото време, че се дразни от осведомеността ми, без да съм била нахална. ТСХ до 5 било нормално, все пак не гоня забременяване.Laughing
Да уточня, че все пак спазвам режим - храня се основно със салати, месо, риба и яйца, рядко млечни, злоупотребите ми, които са редки, са свързани с консумация на шоколад , но за 10 дни -  не повече от 50 -60 грама.
Избрах я на фона на многото на брой положителни мнения в Супердок, но съжалявам. Трябвало да се храня по меню (да отида при диетолог), като например за обяд менюто било - ябълка, лъжица извара и половин яйце. Laughing Предпочитам нищо, отколкото ябълка.

Затова продължавам с търсенето на моя ендокринолог.
[video][/video]

Горе долу сте с моите резултати . Какво ви притеснява, освен ИР? Не зная на колко сте години , но на мен ми казаха че особено  за TSH е допустимо да нараства с възрастта, прочетох го после и в немска статия  и без да се обижда никой, тук ме сгризаха да не съм вярвала  нито на статията , нито на лекарката .... Как се чувствате? Аз от почти 4 седмици съм на Зоната , видимо ми се подобриха показателите ( TSH  от 5.13 падна на  3.78, инсулина от 29,6 падна на 11,85 , падна холестерола от 5,4 на 4,8 ) и освен болки в кръста и малко по- високо кръвно което е от по-отдавна и което определено го поддържам в граници , нямам други оплаквания за сега..

# 349
Как се справяте с тая Зона, големи сметки, голямо чудо, чак ми се отяжда. Ако имаше кой да ми готви по Зоната, сигурно бих опитала, много хвалебствия съм чувала за резултатите от нея.

# 350
Как се справяте с тая Зона, големи сметки, голямо чудо, чак ми се отяжда. Ако имаше кой да ми готви по Зоната, сигурно бих опитала, много хвалебствия съм чувала за резултатите от нея.

ами аз цял живот съм по сметките ( ПТО съм ) и не  ми е трудно, и да зависи от кой град сте , но  знам за  София и Бургас ,че  има ресторанти, които готвят по Зоната, а също правят разнос.Аз общо взето започнах по най -традиционния  начин - влязох в такава ФБ група и задавах въпроси, намерих сайтове, в които има само " зелени" рецепти  и така - не е трудно. На мен ми е трудно ограничаването на  плодовете - аз не обичам  торти , вафли и т.н. - моята сладка слабост са плодовете  и ми е трудно да ги огранича - затова гледам да ги заменям със зеленчуци

# 351
Зоната за определен период от време ли се прави или  за цял живот

# 352
Не знам доколко сте чели за Зоната - това си е почти стандартно хранене и почти няма забранени храни . Идеята е да се балансира храната- т.е пак може да си ядете пиле с картофи - съвсем ориентировъчно, ако на това хранене няма да ядете нещо друго,  общо взето ще трябва да хапнете 84-112 гр. пиле (мерено сурово) , картофи 180-240гр (мерени сурови почистени)  и 1 -1/3 ч.л. зехтин . Може да добавите сол , червен пипер , малко домат , магданоз и т.н подправки. Ето набърза ръка ви изчислих обяд от 3ББ (  първите цифри от продуктите) или 4ББ. Наясно сте , че ако имате напр. ИР - няма да направите пилето с картофи , а напр. аз както го правя: днешния ми обяд :печено пиле 100гр , което е 3.5БП + краставица 298 гр ( толкова ми излязоха две малки краставички ) - това е 0.5БВ , два домата по дребни 334 гр  - това  е  1БВ  , ще си купя от магазина 16 бр череши ( познават ме и не се учудват на количествата )  това са 2БВ или общо плодовете и зеленчуците са ми 3.5БВ , на салата ще сложа около 1 1/3 ч.л зехтин  за 3.5 БМ и съм готова .
На Зоната това и е хубаво че можеш всичко да ядеш - ако имаш проблем си стриктен в мерене и подбор на продукти , ако нямаш проблем - ядеш каквото ти харесва , а има и други начини за приблизително определяне на количествата и да .... става начин на живот. Между другото няма диета , с която да имаш резултати и  да не ти стане начин на живот.
И последно - аз не съм маниак или луд фен на Зоната - просто колежка се храни от 2 години по този начин , нейната КР общо взето винаги е била около 10% над горна референтна граница . За това време успя да вкара кръвната си захар в граници ( да, вярно не е оптимална , но вече е под или равна на  горна реф. граница )  и свали 12 кг и .... не е от най стриктните .

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 11:06 от tky

# 353
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
tky, аз Зоната не я разбирам, но ми изглежда като калориен дефицит, без въглехидрати?

# 354
  • София
tky, аз Зоната не я разбирам, но ми изглежда като калориен дефицит, без въглехидрати?

Напротив, въглехидрати се приемат. Основното на Зоната е, че се приемат от трите групи храни на всяко хранене. Т.е. има баланс между тях. На мен ми е трудна, защото постоянно се мери и тегли, което адски ме затруднява, особено на работа, където нямам тази възможност, но определено се чувствах добре на нея.

# 355
Аз пак да се включа, че това с търсенето на нормален ендокринолог се оказа задача с повишена трудност. Някой със скорошно мнение за Асьов има ли да каже дали си струва да го посетя? При доктор Мария Алексиева беше майка ми и на инсулин на гладно почти 10 й беше казала, че си е ок. Жената е любезна и симпатична, не претупва, но нямам усещането, че се задълбочава особено.

# 356

Напротив, въглехидрати се приемат. Основното на Зоната е, че се приемат от трите групи храни на всяко хранене. Т.е. има баланс между тях. На мен ми е трудна, защото постоянно се мери и тегли, което адски ме затруднява, особено на работа, където нямам тази възможност, но определено се чувствах добре на нея.
Да, приемат се въглехидрати.... доколкото аз имам информация всичката растителна храна , както и млякото съдържат въглехидрати - съответно това си е стандартна храна . Друг е въпроса , че при проблем (както при мен с откриването на ИР ) се старая и ям само "зелените" въглехидрати - т.е. това което ни е дала природата като  зеленчуци и плодове ( избягвам тези с висок ГИ ). По принцип аз си приготвям храната за деня или от предната вечер (е салата не си правя, защото ще се вкисне ) или сутрин . На работа има мъзможност да си притоппля храната и да си направя салата.
Lovely  защо не отидеш в УСБАЛЕ (в сградата на Майчин дом ). Аз след като една докторка тотално бе обърка  н Бургас ходя там и за мен са добри

# 357
  • София
Мнения за д-р  Соня Галева от Поликлиника- Младост? Работи ли с направления по здравна каса?

# 358
Мнения за д-р  Соня Галева от Поликлиника- Младост? Работи ли с направления по здравна каса?
Доволна съм, компетентен лекар е, работи с направления. Сега уловката - чака се с часове, има дублирани, понякога преди теб има комплициран случай и си отичаш с още един час. Неудобна и задушна чакалня, почти е невъзможно да се ползва тоалетна, носете си вода. Има доплащане за преглед на щитовидна с ехограф, което не се покривало от ЗК. Като цяло престанах да ходя там, защото ми отива цял ден и чакането не е от най-приятните неща.

# 359
Преди се плащаше за преглед на щитовидна с ехограф, но вече не се плаща  защото сега ЗК го покрива (стига специалистът да има сключен договор със ЗК за това)

Общи условия

Активация на акаунт