Добър ендокринолог в София - 3

• 87 071
  • 603
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Мнения за д-р  Соня Галева от Поликлиника- Младост? Работи ли с направления по здравна каса?
Доволна съм, компетентен лекар е, работи с направления. Сега уловката - чака се с часове, има дублирани, понякога преди теб има комплициран случай и си отичаш с още един час.
Лекарката ли назначава изследвания или е по- добре да се иде с готови? За първи път ще ходя при нея, досега се следях при друг.
И след като станат изследванията, пак ли се чака с месеци, за да ги обсъдим?

# 361
Мнения за д-р  Соня Галева от Поликлиника- Младост? Работи ли с направления по здравна каса?
Доволна съм, компетентен лекар е, работи с направления. Сега уловката - чака се с часове, има дублирани, понякога преди теб има комплициран случай и си отичаш с още един час.
Лекарката ли назначава изследвания или е по- добре да се иде с готови? За първи път ще ходя при нея, досега се следях при друг.
Аз отидох с готови, тези без изследвания нищо не може да ми каже. Може би назначава, но да - пак се чака за нов час. Нека някой, който е ходил по този начин да помогне. Аз предпочетох да си платя, но да свърша работа бързо. Впрочем напоследък все така ходя на ендокринолог, те така и свикнаха де - направо протягат ръка за готовите изследвания.

# 362
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз отидох с готови, тези без изследвания нищо не може да ми каже. Може би назначава, но да - пак се чака за нов час. Нека някой, който е ходил по този начин да помогне. Аз предпочетох да си платя, но да свърша работа бързо. Впрочем напоследък все така ходя на ендокринолог, те така и свикнаха де - направо протягат ръка за готовите изследвания.
То така или иначе ЗК не поема почти нищо от тези изследвания...

# 363
  • София
Да, въпросът е, че някои ендокринолози искат и допълнителни изследвания извън стандартните- напр. TRAK антитела и др., а няма как да знаем преди прегледа какво ще искат...

# 364
Здравейте! Някоя от вас може ли да ми даде е-мейл на д-р Асьов, защото трябва да му изпратя резултати от изследвания, а съм изгубила листчето с мейла? Може да ми пишете и на л.с. Благодаря!

# 365
Ще го потърся.

# 366
  • София
Здравейте! Някоя от вас може ли да ми даде е-мейл на д-р Асьов, защото трябва да му изпратя резултати от изследвания, а съм изгубила листчето с мейла? Може да ми пишете и на л.с. Благодаря!

Това е мейлът, на който съм пращала изследвания - y.assyov@medical-arts.bg

# 367
Здравейте.Нов съм в темата.Може ли да ми препоръчате ендокринолог за София?Не държа да работи със здравната каса.Насочил съм се към поликлиниката във ВМА.Някакви отзиви за там?Благодаря предварително за помоща

# 368
Здравейте,
Давам мнение за д-р Мариета Лазарова от ендокринологията МЦ в сградата на Майчин дом. Не съм доволна! Преглед по здравна каса. Влизам, седя 40 минути в кабинета, в което време на мен ми це обърнато внимание в разговор за 4-5 минути, не повече, останалото време се уплътни с разговор по телефона, разговори със сестрата на теми от интимно-личен характер, разговор с тяхна колега. Чудеше какво да впише като диагноза за преглед, не ме прегледа изобщо, а в листа ми пише данни, които са измислени, пусна ми изследване за хормони, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се правят в тяхната лаборатория, от друго място нямала да ги признае. Черешката беше, че, ако изследванията покажат нужда, ще трябва да имам финансова подготовка от 60 лв. за преглед ехография на щитовидна жлеза. Тя лично щяла да ме заведе при доктора и да присъства. Еми, изгоря ми направлението и се отказах да се лекувам при тях при тези условия. Несериозно е за мен това отношение. Искам да си избирам лабораторията, където да се изследвам, искам да ми обърнат адекватно внимание, а не сладко да си пийват кафенцето и да си говорят пред мен лични и семейни драми, искам професионално отношение, а не сестрата да си излиза да си пуши и да се преоблича пред мен. Мисля, че всеки пациент има нужда от професионално и адекватно отношение от страна на лекаря, който е избрал. Разочарована съм, това е

# 369
  • София
Мнения за д-р  Соня Галева от Поликлиника- Младост? Работи ли с направления по здравна каса?
Да дам отзив за д-р Галева, за която питах преди време.
Часът ми беше за 8,30, преди мен имаше 4 човека. Имаше един дълъг списък на вратата с всички пациенти, записани за деня, над 40 човека със сигурност. Лекарката излиза след всеки прегледан пациент и задрасква името му.
Мила и любезна жена, но леко припряно отговаряше на въпросите ми, което е до известна степен разбираемо, предвид дългия списък с чакащи. Прегледа ме на ехограф - не повече от 3 мин. Отидох без никакви скорошни изследвания, очаквайки, че тя ще ми назначи каквито прецени. Старите, които носех, въобще не ги погледна. Поиска веднага след като изляза да изследвам TSH /само него/, а като й казах, че вече съм  пила сутринта Еутирокс, много ме учуди- нямало да даде отражение според нея изпитият вече хормон/ което противоречи на всички, които до момента ми бяха казвали обратното/. Попитах я няма ли поне фт4 да се изследва, защото TSH се влияе и от други фактори / наскоро прекаран вирус примерно, може да даде отражение/- ами нямало нужда. Също й казах, че смятам, че съм с ИР и имам проблем с глада за сладко- каза да не се притеснявам, нямало лошо вечер човек да си хапва, сладкото успокоявало?? Е,пусна ми обременяване с глюкоза, по мое настояване. Прегледът продължи 12-15 мин.
Като цяло не е това, което очаквах предвид многото положителни коментари за нея. Малко повърхностен преглед без индивидуален подход към пациента. Продължавам търсенето на добър ендокринолог, който да отговаря на моите очаквания за прецизен, цялостен подход с грижа за пациента.
П.П.някой ходиш ли е скоро при д-р  Катя Тодорова в София, къде е кабинетът й  и още ли се чака по час- два за прегледа?

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 23:53 от stelaartois

# 370
  • Sofia
Такъв май няма,за съжаление 😢

Омръзна ми да обикалям от лекар на лекар и да очаквам разбиране и компетентност.
Гледат само да вземат парите 😤

# 371
Здравейте! Моля за препоръки за ендокринолог в София, който е добър диагностик на проблемите с щитовидната жлеза. Става въпрос за мъж на 60 г. Няма значение дали е по ЗК.

# 372
  • София
Аз от първичен преглед при д-р Камбуров останах много доволна. На вторичния преглед обаче ме претупа - занимаваше се с някаква документация, води и телефонен разговор пред мен за тези документи. Може би вече не му бях интересна като се установи, че съм в ремисия . На първичния преглед беше внимателен,  заинтересован, разпитваше, изслушваше, отговори на въпросите ми, назначи изследване, което сама поисках ,освен тези, които той искаше да пусне.

# 373
Скрит текст:
Здравейте,
Давам мнение за д-р Мариета Лазарова от ендокринологията МЦ в сградата на Майчин дом. Не съм доволна! Преглед по здравна каса. Влизам, седя 40 минути в кабинета, в което време на мен ми це обърнато внимание в разговор за 4-5 минути, не повече, останалото време се уплътни с разговор по телефона, разговори със сестрата на теми от интимно-личен характер, разговор с тяхна колега. Чудеше какво да впише като диагноза за преглед, не ме прегледа изобщо, а в листа ми пише данни, които са измислени, пусна ми изследване за хормони, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се правят в тяхната лаборатория, от друго място нямала да ги признае. Черешката беше, че, ако изследванията покажат нужда, ще трябва да имам финансова подготовка от 60 лв. за преглед ехография на щитовидна жлеза. Тя лично щяла да ме заведе при доктора и да присъства. Еми, изгоря ми направлението и се отказах да се лекувам при тях при тези условия. Несериозно е за мен това отношение. Искам да си избирам лабораторията, където да се изследвам, искам да ми обърнат адекватно внимание, а не сладко да си пийват кафенцето и да си говорят пред мен лични и семейни драми, искам професионално отношение, а не сестрата да си излиза да си пуши и да се преоблича пред мен. Мисля, че всеки пациент има нужда от професионално и адекватно отношение от страна на лекаря, който е избрал. Разочарована съм, това е
никога не съм ходила при М. Лазарова и нищо не мога да кажа за нея. Един път ми се наложи да чакам по дълго и се засякох с клиенти на Лазарова-по техни думи е добра, но основно се занимава с ИР и диабет, а моя проблем е в ЩЖ,затова ходя в съседния кабинет при доц. Томова.Относно лаборатория: как бихте ми обяснили почти двойна разлика при изследване на TSH  от две лаборатории  в Бургас(Лина и Бодимед) - намиращи се на 7-8мин ходене пеша? И за капак тези изследвания са направени в петък, в понеделник, предвид разликите, направих и в лабораторията в Усбале( резултатите бяха много близки до тези на Бодимед ),та с трите изследвания отивам на преглед и питам кое е вярно. Да, естествено е да вярват на своята лаборатория най-много, но при мен лекарката  прие и тези от Бодимед -сега ходя готови резултати .Добре е да се прави и ехография, не знам дали се поема от ЗК, аз съм си я платила : до сега съм правила един път, и 1 път Начев ме е връщал, защото според него нямало смисъл (още веднъж при мен проблема е във хормоните, не в структурата на ЩЖ )-т.е. не смятам че е приоритетно користолюбив....Не разбирайте, че хваля УСБАЛЕ, но на фона на това което ми се случи в Бургас, са доста по-добри.И последно - това е лично мое мнение:добре да се ходи при лекар който е в постоянен контакт с болнично отделение - защото нищо не поддържа и подобрява познанията, така както постоянния контакт с най-разнообразни случаи. Пожелавам ви да си намерите вашия ендокринолог

# 374
УЗ е по ЗК вече.

Общи условия

Активация на акаунт