Добър ендокринолог в София - 3

• 87 754
  • 608
  •   1
Отговори
# 150
Във Аджибадем клиник Младост има една ендокриноложка,която е много добра д-р Алексиева. Много добре е запозната със редките бъбречни заболявания. Иначе най добре са запознати във първа ендокринология във Майчин дом. Това е ендокринология за редки болести. Там ще ви направят всички изследвания от- до. Но трябва да си държите очите и ушите отворени,защото видят ли възможност за схема,няма да ви простят. Професор Еленкова и професор Захариева са там. Не е задължително да имате Кушинг. Това че имате диабет не доказва Кушинг. Много болести на бъбреците и надбъбречните жлези предизвикват диабет. Факта че кортизола ви е във норма,показва че може би търсите грешна диагноза. Няма значение дали е във слюнка,дали е вечерна. Ако има проблем със кортизола,то изследванията ще го покажат.

Благодаря за съвета Ви, но от това което чух за доктор Шигарминова ми стига. Аз нямам само диабет. Аз имам и сърдечен проблем. Хората с кушинг развиват хипертония и диабет. След като аз имам тези 2 състояния то вероятността е голяма.
Освен това докрор Маринова, при която бях досега, ме е накарала да си изследвам кортизола рано сутринта, когато той е най-висок, което само по себе си е объркан резултат, защото лаборатории " Лина" твърдят, че трябва да се изследва кортизол късно вечерта, което е много по-акуратен тест, след като тогава се предполага, че кортизола е най-нисък.
Кажете ми, след като съм направил погрешния тест как да бъда сигурен, че го нямам? Още повече че на 31 годишна възраст ме диагностицираха с хипертония? Не ми ли е рано да имам хипертония на тия години?

https://www.lina-bg.com/novini/?nov-test-za-izsledvane-na-kortiz … ma-na-kushing-175

Мисля че повече сте уплашен и действате неразумно. Кушинг не се доказва само със изследване на кортизол,нито пък диабета и хипертонията го доказват. Познавам двадесет и няколко годишно момиче което е със хипертония. Оказа се че е фамилно обременена и има висок холестерол. От диабета също се вдига кръвно,защото той поразява бъбреците. Най добре да ви направят пълни изследвания за да се види проблема от всякъде. Посочих ви двете места където това може да се случи. Посочих ви и за какво да внимавате. Аз имах много рядък тумор - феохромацитом,и съм обиколила половин България във търсене на добър ендокринолог. Мога да Ви препоръчам още един. Във Панагюрище,началник на ендокринологията д-р Христо Чалъков. Невероятен човек и невероятен диагностик! Но не си поставяйте сам диагноза. Аз преди няколко години бях убедена,че проблемите ни са от щитовидната и търсех под дърво и камък лекар който да ме оперира. Добре че никой не се съгласи,проблема е бил във надбъбречната жлеза. Вие си решавате все пак. Питате за добър ендокринолог,имате предложения.

# 151
  • София
Препоръчайте ми добър ендокринолог за инсулинова резистентност. Бях при д-р Гоцева от СофияМед, но не съм доволна. Ходих и при Асьов, каза ми да се върна след 6 месеца, ако не успея да сваля кг с диета, но няма часове следващите месеци. Искам да пробвам с лекарства(ако се налага) ще си правя обременяването с глюкоза тази седмица. Благодаря!

# 152
  • Sofia
Асьов предписва ли медикаменти,добавки,някакъв режим?
Имам позната която сигурно 2год ходеше при него,грам не свали…но и никакво инфо не ми дава 😡

# 153
Що за становище е това "диабетът поразява бъбреците"?! Може да ги порази, а може и да не ги. Познавам редица дългогодишни диабетици - от 5+ до 30+, нито един от тях не е с бъбречни проблеми. За хипертония има други първопричини. По-полека с безпочвените твърдения.

# 154
  • Sofia
Преди малко слушах предаване на Щонова по бтв.Обсъждаха диабет,ИР и страничните поразии…гостуващата доц.Гатева от Александровска б-ца каза,че с режим някои се подобряват,други не,зависело от много фактори 🤔
Ще си го върна да го изгледам по-обстойно.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 14:40 от Doli

# 155
  • София
Асьов предписва ли медикаменти,добавки,някакъв режим?
Имам позната която сигурно 2год ходеше при него,грам не свали…но и никакво инфо не ми дава 😡
Не. Даде ми препоръка да отида при диетоложка, която той препоръча, какви изследвания да си пусна и ако не сваля кг да се върна след 6 месеца дa говорим пак. Майка ми беше при него - в Александровска за изследвания, три дена по каса. Една др. позната е също - на инжекции беше и то някакви много скъпи, свали няколко кг, но започна да има сърцебиене и спря. За мен е ненужно прехвален.

# 156
  • Sofia
И моето мнение е същото,макар и да не съм му била пациент.Тв изявите го направиха известен.
Мондьо май му е пациент и много го хвали.

# 157
Препоръчайте ми добър ендокринолог за инсулинова резистентност. Бях при д-р Гоцева от СофияМед, но не съм доволна. Ходих и при Асьов, каза ми да се върна след 6 месеца, ако не успея да сваля кг с диета, но няма часове следващите месеци. Искам да пробвам с лекарства(ако се налага) ще си правя обременяването с глюкоза тази седмица. Благодаря!
Същата история и при мен. Бях при Асьов по препоръка(бил много добър, четох и отзиви-все хубави), но аз не останах особено доволна. И аз съм с инсулинова резистентност, изписа ми хранителна добавка.
В търсене съм на добър ендокринолог и ще се радвам, ако някой сподели мнение.

# 158
В тази тема отзивите за Асьов никак не са "все хубави". Най-директно казано и от личен опит - зле възпитано кариеристче.

# 159
  • София
Стана ми интересно - каква хранителна добавка изписва Асьов и кой диетолог препоръчва?

# 160
И аз моля за името на диетолога, моя близка е в търсене на добър такъв.

# 161
Стана ми интересно - каква хранителна добавка изписва Асьов и кой диетолог препоръчва?
Сайкъл Баланс

# 162
  • София

Който може да разчете. Това ми написа Асьов.

# 163
Аз го разчитам като Дорленска в Супердок, вероятно е тази:
https://superdoc.bg/lekar/teodora-handzhieva-darlenska

Долното го виждам като Бодимед, но за последното се предавам.

# 164
  • София
Изобщо не мога да разбера...

Общи условия

Активация на акаунт