Благодаря за съвета Ви, но от това което чух за доктор Шигарминова ми стига. Аз нямам само диабет. Аз имам и сърдечен проблем. Хората с кушинг развиват хипертония и диабет. След като аз имам тези 2 състояния то вероятността е голяма.
Освен това докрор Маринова, при която бях досега, ме е накарала да си изследвам кортизола рано сутринта, когато той е най-висок, което само по себе си е объркан резултат, защото лаборатории " Лина" твърдят, че трябва да се изследва кортизол късно вечерта, което е много по-акуратен тест, след като тогава се предполага, че кортизола е най-нисък.
Кажете ми, след като съм направил погрешния тест как да бъда сигурен, че го нямам? Още повече че на 31 годишна възраст ме диагностицираха с хипертония? Не ми ли е рано да имам хипертония на тия години?
https://www.lina-bg.com/novini/?nov-test-za-izsledvane-na-kortiz … ma-na-kushing-175
Мисля че повече сте уплашен и действате неразумно. Кушинг не се доказва само със изследване на кортизол,нито пък диабета и хипертонията го доказват. Познавам двадесет и няколко годишно момиче което е със хипертония. Оказа се че е фамилно обременена и има висок холестерол. От диабета също се вдига кръвно,защото той поразява бъбреците. Най добре да ви направят пълни изследвания за да се види проблема от всякъде. Посочих ви двете места където това може да се случи. Посочих ви и за какво да внимавате. Аз имах много рядък тумор - феохромацитом,и съм обиколила половин България във търсене на добър ендокринолог. Мога да Ви препоръчам още един. Във Панагюрище,началник на ендокринологията д-р Христо Чалъков. Невероятен човек и невероятен диагностик! Но не си поставяйте сам диагноза. Аз преди няколко години бях убедена,че проблемите ни са от щитовидната и търсех под дърво и камък лекар който да ме оперира. Добре че никой не се съгласи,проблема е бил във надбъбречната жлеза. Вие си решавате все пак. Питате за добър ендокринолог,имате предложения.