Добър ендокринолог в София - 3

• 87 820
  • 608
  •   2
Отговори
# 135
Вие сте да ендокринолозите в Майчин дом. Добър ендо е и доктор брънчена на хубча 16

# 136
Доктор Емил Начев нали преглежда и в Майчин дом. Там се ходи сутрин, рано, около 8 ч и пациентите минават по реда на идване. Влизате в ниската сграда, отдясно на главния вход на Майчин дом и там слизате по стълбите етаж надолу. Отивате до кабинета, без да минавате на регистратура. Плащате на доктора. Поне преди година така беше. Може да му звъннете сутринта да попитате в кабинета ли ще бъде, да не е отпуска 0888896843. Ако нещо в предоставената информация не е така, моля да ме извините, не съм ходила при него скоро. Успех

# 137
  • София
Мисля, че д-р Начев е в отпуска през август. Но той преглежда и в МЦ Панацея (за болница Надежда не знам) и може там да се пита на телефоните на рецепцията.
https://www.panaceabg.com/doctors/
ул. Константин Иречек 48, гр. София
+359 / 888 39 97 90

# 138
Благодаря за съветите. Ще отида при доктор Шигарминова в болница Вита. Също така ще си изследвам нощния кортизол в лаборатория Лина, ще се разходя специално до Пазарджик за това [в София живея]. Благодаря пак за съветите.

# 139
Във Вита - препоръчвам д-р Мила Арнаудова пред Шигарминова. Била съм и при двете, разликата е голяма.

# 140
За д-р Шигарминова имам добри впечатления. Много мила и внимателна, обяснява. Тя по принцип е диагностик. Преглежда основно щитовидната жлеза на ехограф.

# 141
Момичета, от Вита кой препоръчвате- Мила Арнаудова или Таня Атанасова?

# 142
Здравейте, искам съвет.
Така, аз съм сърдечно болен пациент със хипертрофия на лява камера на сърцето и диагностициран с хипертония преди 3 години. В момента съм с диагноза неинсулинозависим диабет тип 2 на хапчета съм и за двете болести, плюс хапчета антидепресанти за психично състояние.
Преди известно време изследвах АКТХ хормон, по мое собствено подозрение, че имам Кушинг. Защото имам централен тип обезитет, на 34 съм и вече имам сериозни сърдечни проблеми, болки в гърдите, безсъние и промени в настроението. АКТХ теста доказва, че хормона е повишен.
Ходих при доктор Мариана Недева в медицински център Фи хелт и тя ми даде да направя няколко медицински теста, включително ме накара да изследвам сутрешния си кортизол в слюнка.
Теста показва нормално ниво на кортизол, но четох, че в лаборатория Лина, която няма филиал в София, правят теста като събирам пробата късно вечерта, за да се види категорично дали имам проблем с кортизола или не.
Имам нужда от добър ендокринолог. Опитах се да запазя час при доктор Начев във болница Надежда, но по телефона ми казаха, че графика му е запълнен за сериозно дълго време и няма да мога да се вредя скоро.
Доктор Недева е на мнение, че нямам Кушинг, защото кортизола ми е нормален.
Искам да разбера дали имам някаква друга форма на ендокринно заболяване, която да обяснява защо АКТХ е повишен. Аз лично имам съмнения за този специалист, защото на два пъти ми прави впечатление, че тя не обръща внимание на симптомите ми. Обърна внимание само на високия ми гликиран хемоглобин и ми изписа лекарства за диабет. От това, което съм чел онлайн знам, че хората, болни от Кушинг също развиват диабет тип 2. Страх ме е, че вече съм с хиперплазия на надбъбречните жлези, но последния път, когато мерих креатинина си, той е в норма. Така например, предписа ми леваксан, който аз пия от няколко дни като допълнение към Деанксит, който взимам за психиатричната си диагноза, с цел да мога да спя, но аз все още не мога да заспя по 2 часа в леглото и заспивам на 3-тия час след като съм си легнал.
Откровено ме е страх. Искам да разбера какво се случва с организма ми.
Извинявам се за дългия пост и предварително благодаря за всеки съвет, който ще ми дадете.

Във Аджибадем клиник Младост има една ендокриноложка,която е много добра д-р Алексиева. Много добре е запозната със редките бъбречни заболявания. Иначе най добре са запознати във първа ендокринология във Майчин дом. Това е ендокринология за редки болести. Там ще ви направят всички изследвания от- до. Но трябва да си държите очите и ушите отворени,защото видят ли възможност за схема,няма да ви простят. Професор Еленкова и професор Захариева са там. Не е задължително да имате Кушинг. Това че имате диабет не доказва Кушинг. Много болести на бъбреците и надбъбречните жлези предизвикват диабет. Факта че кортизола ви е във норма,показва че може би търсите грешна диагноза. Няма значение дали е във слюнка,дали е вечерна. Ако има проблем със кортизола,то изследванията ще го покажат.

# 143
А Еленкова професор ли е станала вече? Браво, но аз не останах доволна от нея още като беше обикновен лекар. Много амбиция и слаба организация на работа, нагушване с пациенти без възможност за качествено обслужване.

# 144
  • София
Моля препоръчайте ми ендокринолог за второ мнение при големи възли на ЩЖ (на майка ми), предписание за операция и изваждането й и нисък TSH - 0,14  при граници 0.27-4.2.

# 145
Във Аджибадем клиник Младост има една ендокриноложка,която е много добра д-р Алексиева. Много добре е запозната със редките бъбречни заболявания. Иначе най добре са запознати във първа ендокринология във Майчин дом. Това е ендокринология за редки болести. Там ще ви направят всички изследвания от- до. Но трябва да си държите очите и ушите отворени,защото видят ли възможност за схема,няма да ви простят. Професор Еленкова и професор Захариева са там. Не е задължително да имате Кушинг. Това че имате диабет не доказва Кушинг. Много болести на бъбреците и надбъбречните жлези предизвикват диабет. Факта че кортизола ви е във норма,показва че може би търсите грешна диагноза. Няма значение дали е във слюнка,дали е вечерна. Ако има проблем със кортизола,то изследванията ще го покажат.

Благодаря за съвета Ви, но от това което чух за доктор Шигарминова ми стига. Аз нямам само диабет. Аз имам и сърдечен проблем. Хората с кушинг развиват хипертония и диабет. След като аз имам тези 2 състояния то вероятността е голяма.
Освен това докрор Маринова, при която бях досега, ме е накарала да си изследвам кортизола рано сутринта, когато той е най-висок, което само по себе си е объркан резултат, защото лаборатории " Лина" твърдят, че трябва да се изследва кортизол късно вечерта, което е много по-акуратен тест, след като тогава се предполага, че кортизола е най-нисък.
Кажете ми, след като съм направил погрешния тест как да бъда сигурен, че го нямам? Още повече че на 31 годишна възраст ме диагностицираха с хипертония? Не ми ли е рано да имам хипертония на тия години?

https://www.lina-bg.com/novini/?nov-test-za-izsledvane-na-kortiz … ma-na-kushing-175

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 19:09 от Анонимен

# 146
Нищо не мога да кажа за изследването на кортизола. Но за лаборатории Лина - основно разпространени в Бургас - аз лично не мога да споделя хубаво мнение. Съдете сам: за 3 дни разликата в изследването на TSH  в Лина беше 2 ПЪТИ по висок от колкото в лабораторията на УСБАЛЕ

# 147
Доколкото съм чела, кортизола се изследва трикратно, в слюнка.

# 148
  • София
Здравейте, знаете ли дали д-р Радка Савова прави ехография на щитовидната жлеза?

# 149
Здравейте! Някой има ли мнение за д-р Мила Арнаудова- ДКЦ Вита? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт